Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
154 beoordelingen
Keulen en Düsseldorf, 2-daags kerstwinkelweekend, Duitsland

Keulen en Düsseldorf, 2-daags kerstwinkelweekend

€ 95,00

Een heerlijk kerstwinkelweekend in 2 van de mooiste steden van Duitsland; Keulen en Düsseldorf. Allereerst naar Keulen met zijn gezellige kerstmarkt op de Altermarkt tegenover het stadhuis, een middeleeuwse kerstmarkt in het Chocolade Museum, de kestmarkt op de Neumarkt en niet te vergeten de grote kerststal op de Rudolfplatz en de kerstmarkt aan de voet van de Keulse Dom. 

Düsseldorf  is in de kerstperiode betoverd mooi met zijn sfeervolle kerstdecoraties op...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Een heerlijk kerstwinkelweekend in 2 van de mooiste steden van Duitsland; Keulen en Düsseldorf. Allereerst naar Keulen met zijn gezellige kerstmarkt op de Altermarkt tegenover het stadhuis, een middeleeuwse kerstmarkt in het Chocolade Museum, de kestmarkt op de Neumarkt en niet te vergeten de grote kerststal op de Rudolfplatz en de kerstmarkt aan de voet van de Keulse Dom. 

Düsseldorf  is in de kerstperiode betoverd mooi met zijn sfeervolle kerstdecoraties op de markten in de historische Altstadt, op de Schadowplatz en in de mooie winkelstraten.

2 dagen lang winkelen naar hartelust, dit alles per luxe touringcar.

 

 

Het centraal gelegen InterCityHotel Düsseldorf ligt in de buurt van het centraal station en de beroemde Königsallee. De kamers bieden elk denkbaar comfort en creëren een uiterst aangename sfeer.

Faciliteiten

 • Bar
 • Lift
 • Kluisje

Kamer

 • Flatscreen tv
 • Badkamer met douche
 • Bureau
 • Wifi (gratis)

1e dag
Vrijdagmorgen vroeg vertrekken we naar Keulen. De stad biedt fantastische winkelmogelijkheden. De kerstmarkt op de Altermarkt tegenover het stadhuis, in het schilderachtige oude gedeelte van de stad, is zeer gezellig ingericht met nostalgische houten stands. In het Chocolade Museum vindt u een middeleeuwse kerstmarkt. Via de winkelstraten Hohe Strasse en Schildergasse komt u bij de kerstmarkt op de Neumarkt en vervolgens bij de grote kerststal op de Rudolfplatz. Het hoogtepunt is de kerstmarkt aan de voet van de Keulse Dom. Aan het einde van de middag rijden we naar ons hotel in Düsseldorf.

2e dag
Na het ontbijt krijgt u de gelegenheid om lekker te shoppen in de levendige en gastvrije stad Düsseldorf. In de kerstperiode wordt u in Düsseldorf betoverd door de sfeervolle kerstdecoraties op de markten in de historische Altstadt, op de Schadowplatz en in de mooie winkelstraten. Om 17.00 uur vertrekt de bus weer naar Nederland.

Inclusief

vervoer per luxe touringcar
verblijf in 2-persoonskamer
verzorging op basis van 1 x logies en ontbijtbuffet

Exclusief

Entreegelden

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Duitsland

Sinds 1949 is De Bondsrepubliek Duitsland een parlementaire democratie. Sinds de val van de muur in 1990 bestaat Duitsland uit 16 deelstaten. De duitse bondspresident is het staatshoofd en de bondskanselier staat aan het hoofd van de regering.

De oppervlakte van Duitsland bedraagt 357.022 km2. De afstand van noord naar zuid is 876 km, van west naar oost is dit 640 km.

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland. Het is tevens de grootste stad van Duitland met 3,4 miljoen inwoners. Naast Berlijn behoren ook Hamburg (1,8 miljoen) en München (1,3 miljoen) tot de grootste steden van Duitsland. Frankfurt am Main (662.000) is met name een internationaal financieel centrum.

Eén van de meest invloedrijke periodes in het verleden van Duitsland is de Tweede Wereldoorlog.  Vlak na de oorlog was er sprake van een tweedeling: Bondsrepubliek Duitsland (West-Duitsland) en de Duitse Democratische Republiek (DDR of Oost-Duitsland). Deze tweedeling heeft duidelijk haar sporen achter gelaten.

“De Muur”, de fysieke grens tussen het rijke West-Berlijk en het communistische Oost-Berlijn, viel op 9 novermber 1989. Deze muur heeft vele Duitsers die hem over wilden steken het leven gekost. Het afbreken van De Muur was het begin van de hereniging van Duitsland. Op 3 oktober 1990 werden de 2 aparte staten weer herenigd tot één Duitsland. Het is nog altijd merkbaar dat 40 jaar communisme zijn sporen heeft nagelaten in het Oosten van Duitsland. Economisch gezien behoort Duitsland tot één van de belangrijkste landen ter wereld, maar in het voormalige Oost-Duitsland heeft op economisch gebied een duidelijke achterstand. Er is meer armoede en werkloosheid onder de bevolking en de samenleving is er harder. Voor de toerist moet dit geen reden zijn om geen bezoek te brengen aan dit gebied. Het feit dat dit deel van het land tijdens een belangrijke periode van ontwikkeling een andere koest heeft gevaren dan het westen van het land, maakt het juist de moeite waard om hier een bezoek te brengen.

Landschap
Het landschap in Duitsland is afwisselend. In het noorden is de Noord- en Oostzeekust te vinden, in het zuiden de toppen van de Alpen. Daartussen zijn de vlakke landbouwgebieden, uitgestrekte rivierlandschappen en meren, stedelijke agglomeraties, bosrijke regio’s en middelgebergten te vinden. De hoogste berg van Duitsland is de Zugspitze met 2962 mtr. De Rijn is de langste rivier van Duitsland die met een lengte van 865 km door Duits grondgebied stroomt. Daarnaast heeft Duitsland nog 14 nationale parken, 101 natuurparken en 15 biosfeerreservaten. 

Flora & fauna
In Duitsland bestaat de natuurlijke begroeiing overwegend uit bos, met uitzondering van de strook langs de kust met stuifduinen, levende hoogvenen en het gebergte boven de boomgrens. Door herbossing bestaat ca 30% van Duitsland weer uit bos. Rond de jaartelling was dit ca 75% en rond 1800 was dit 20%. De bossen bestaan voor 2/3 uit naaldhout, vooral sparren en dennen.

Het eikenhaadbeikenbos (met haagbeuk, eik, wilde kers, es, beuk en esdoorn) vormt het voornaamste deel van het loofbos op voedselrijke gronden in de laagvlakte. In het Atlantische en Baltische laagland, het heuvelgebied en onder de sparrengordel is dit het beukenbos. Het eikenberken bos is met name in de laagvlakte op voedselarme gronden te vinden. In de moerassen is het elsen- en wilgenbos en in de overstromingsgebieden van de rivieren is het wilgenbos en essen-iepen-vogelkersbos.
Daarnaast bestaat Duitsland voor ca. 14% uit natuurgebieden met als vegetatietypen oa heiden in met name het noordwesten en hoogvenen vooral in de gebergten. In het zuiden van Beieren en Württemberg zijn moerassen.

De halfnatuurlijke landschappen, zoals schrale en extensief beweide graslanden, heiden en hooimoerassen hadden tot begin van de 21e eeuw nog een belangrijk aandeel in de plantengroei van Duitsland. Deze eeuwenlang stabiel gebleven levensgemeenschappen zijn door revolutionaire wijzigingen teruggedrongen tot op enkele resten en herontgonnen of verwilderd. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke verarming van flora en fauna.

In de vochtige bosgebieden van Noord-Duitsland, moerasgebieden en op veengronden komt veel dorpsheide voor. Langs de Duitse Noordzeekust is het lamsoor te vinden. Deze is goed bestand tegen het zilte kustmileu. De zeedistel is een veel voorkomende plant in de duinen. Waterlelies zijn te vinden op meren en waterspaarbekkens. In het stroomgebied van de Rijn en aan de benedenloop van de Elbe komt de met uitsterven bedreigde gele plomp voor.

In het noorden en westen van Duitland lijkt de dierenwereld veel op die van Nederland en België. In het zuiden lijkt deze meer op die van de Alpen en in het oosten op die van oost-Europa.

Onder andere herten, wilde zwijnen en wilde katten vinden nog een schuilplaats in de uitgestrekte bossen. Dit is grotendeels te danken aan een goed jachtbeheer. Ook de vos, das, marter en otter komen in Duitland voor. Dankzij goede jachtwetten hebben het edelhert en de ree zich kunnen handhaven. In enkele Oostzeegebieden is de eland weer ingevoerd. In andere gebieden is dit het geval voor de damhert, sikahert en de moeflon. Vanuit de Bohemen (Tsjechië) is de muskusrat Duitsland binnengedrongen en heeft zich uitgebreid in noordwestelijke richting. De bever is oa in de Elbe te vinden. Enkele dieren die door het hele land voorkomen zijn de haas, het konijn en kleine knaagdieren zoals de eekhoorn, hamster en muizen.

De tuimelaar en bruinvis komen regelmatig voor in de kustgebieden. Aan de Oostzeekust leeft de stinkrob en aan de Noordzeekust de grijze zeehond. De vogelwereld lijkt grotendeels op de rest in West-Europe, aangevuld met enkele alpine soorten zoals d sneeuwhoen, rotskruiper en de alpenkauw. Enkele bijzondere vogelsoorten zijn de hazelhoen, auerhoen, grote trap, raaf, zwarte ooievaar, kraanvogel, oehoe, steenarend en zeearend. Bijzondere amfibieën zijn de vuur- en alpensalamander. Van de reptielen komen de Europese moerasschildpad, slangen met daaronder de dobbelsteenslang en esculaapslang en vele soorten hagedissen in Duitsland voor. Door watervervuiling is de zalm vrijwel geheel verdwenen uit de Rijn.

De fauna is sterk teruggedrongen door de toename van bevolking, urbanisatie en industialisatie.

Hoofdstad
De hoofdstad van Duitsland is Berlijn met z’n 3,4 miljoen inwoners. Berlijn is tevens de grootste stad van het land en de op één na grootste van de EU. Berlijn ligt in het noordoosten van Duitsland, aan de rivier de Spree.

Tijdens de tweedeling van Duitsland, liep De Muur ook door Berlijn. Hierdoor bestond Berlijn uit 2 delen: Oost-Berlijn en West-Berlijn. Het oostelijke deel van de stad was toen de hoofdstad van oost-Duitsland. De hoofdstad van West-Duitsland was toen Bonn. Na de val van De Muur werd Berlijn de hoofdstad van Bondsrepubliek Duitsland.

Enkele bezienswaardigheden in Berlijn zijn de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Berlijnse Muur en de Reichstag. Daarnaast heeft Berlijn ook vele mogelijkheden om te winkelen, uit te gaan en te eten &  drinken.

Taal
De meest gesproken taal is Duits. Langs de Deense grens wordt ook Deens gesproken en langs de Poolse grens Sorbisch. Over het algemeen kunt u zich met Engels ook goed redden.

Klimaat
Duitsland heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters, geen extreem hete zomers en gedurende het hele jaar neerslag. De berg- en heuvelgebieden zorgen voor variatie in het weer. Grote verschillen in weerbeeld en temperatuur zijn te vinden in een straal van 100 km rondom deze gebieden, zeker als er een hoger gelegen zone tussen ligt. De gemiddelde temperaturen laten zien dat in het noordwesten de zomermaanden koeler zijn dan in het zuiden. In de wintermaanden is dit echter net andersom het geval, door de warmere zeelucht in het noorden. Het is met name in de winter kouder in de hoger gelegen gebieden  zoals het Thüringer Wald, het Beierse Woud, Sauerland, de Beierse Alpen en het Zwarte Woud.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

2

-4

2

3

februari

4

-2

3

2

maart

8

0

4

3

april

13

4

5

5

mei

19

8

7

10

juni

22

11

7

15

juli

23

12

8

17

augustus

23

13

7

18

september

20

10

5

16

oktober

14

6

4

13

november

7

1

2

9

december

3

-3

1

5

Praktische informatie

30 nov 2018
7 dec 2018

Opstapplaatsen

Enkhuizen, Bushalte Kastanjelaan
5.50
Lutjebroek, P.J. Jongstraat/Fresialaan
6.00
Hoogkarspel, Laurentiuskerk
6.05
Schagen, NS station hoofdingang
6.15
Hoorn, NS station Kersenboogerd
6.20
Hoorn, NS Station centrum
6.30
Heerhugowaard, Raadhuisstraat/Middenweg
6.35
Heerhugowaard, NS Station bij de bushaltes
6.40
Oosthuizen, Halte dorp Provincialeweg
6.45
Alkmaar, Noord De Mare bushalte Laan van Bath
6.50
Alkmaar, Muiderwaard bushalte t/o wijkcentrum Wijkwaard
6.55
Edam, Busstation
6.55
Alkmaar, Centraal Station bij Albert Heijn
7.00
Alkmaar, De Hoef Terborchlaan bushalte Albert Heijn
7.05
Purmerend, Bushalte Gildeplein
7.10
Alkmaar, Overdie Vondelstraat t/o snackbar Tip Top
7.15
Purmerend, Bushalte Beatrixplein
7.20
Heiloo, Bushalte Kennemerstraatweg/Kerkelaan
7.25
Purmerend, BusstationTramplein
7.25
Heiloo, Bushalte t/o Willibrord Stichting
7.30
Limmen, Rijksweg bushalte Kerkweg
7.35
Zaandam, Rijn, bushalte IJssel
7.35
Castricum, Oranjelaan/Händelstraat
7.40
Zaandam, Bushalte Kopermolenstraat
7.40
Castricum, NS station hoofdingang
7.45
Zaandam, Bushalte Wibautstraat, Vijfhoek
7.45
Uitgeest, NS station hoofdingang
7.50
Heemskerk, J. van Kuikweg/G. van Assendelftstraat
7.55
Beverwijk, NS achterzijde, busstation
8.00
Amsterdam, Busstation Sloterdijk Piarcoplein P+R
8.00
Haarlem, Busstation Spaarnwoude, bij Ikea
8.15

Opstapplaatsen

Enkhuizen, Bushalte Kastanjelaan
5.50
Lutjebroek, P.J. Jongstraat/Fresialaan
6.00
Hoogkarspel, Laurentiuskerk
6.05
Schagen, NS station hoofdingang
6.15
Hoorn, NS station Kersenboogerd
6.20
Hoorn, NS Station centrum
6.30
Heerhugowaard, Raadhuisstraat/Middenweg
6.35
Heerhugowaard, NS Station bij de bushaltes
6.40
Oosthuizen, Halte dorp Provincialeweg
6.45
Alkmaar, Noord De Mare bushalte Laan van Bath
6.50
Alkmaar, Muiderwaard bushalte t/o wijkcentrum Wijkwaard
6.55
Edam, Busstation
6.55
Alkmaar, Centraal Station bij Albert Heijn
7.00
Alkmaar, De Hoef Terborchlaan bushalte Albert Heijn
7.05
Purmerend, Bushalte Gildeplein
7.10
Alkmaar, Overdie Vondelstraat t/o snackbar Tip Top
7.15
Purmerend, Bushalte Beatrixplein
7.20
Heiloo, Bushalte Kennemerstraatweg/Kerkelaan
7.25
Purmerend, BusstationTramplein
7.25
Heiloo, Bushalte t/o Willibrord Stichting
7.30
Limmen, Rijksweg bushalte Kerkweg
7.35
Zaandam, Rijn, bushalte IJssel
7.35
Castricum, Oranjelaan/Händelstraat
7.40
Zaandam, Bushalte Kopermolenstraat
7.40
Castricum, NS station hoofdingang
7.45
Zaandam, Bushalte Wibautstraat, Vijfhoek
7.45
Uitgeest, NS station hoofdingang
7.50
Heemskerk, J. van Kuikweg/G. van Assendelftstraat
7.55
Beverwijk, NS achterzijde, busstation
8.00
Amsterdam, Busstation Sloterdijk Piarcoplein P+R
8.00
Haarlem, Busstation Spaarnwoude, bij Ikea
8.15
Gemiddelde beoordeling
Keulen en Düsseldorf, 2-daags kerstwinkelweekend
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
1vul uw gegevens inwijzig
2specificatieswijzig
3boek uw reiswijzig

1. Reisgezelschap

Reizigers
Kamers

2. Data

30 nov 2018 € 95,-
7 dec 2018 € 95,-
Geselecteerde datum
Gegarandeerd vertrek
Deze datum is beschikbaar
Deze datum is niet meer beschikbaar / vol

1. Uw gegevens

Er zijn helaas niet voldoende plaatsen beschikbaar
Niet alle velden zijn goed ingevuld, controleer de velden in het rood
  Reizigers
  Reiziger 1
  Reiziger 2
  voeg een persoon toe
  Contactgegevens


  1. Verzekering

  Reiziger 1: Helaas is het niet mogelijk voor deze reis een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten.
  Informeer bij uw eigen verzekeringsmaatschappij voor de mogelijkheden.

  Reiziger 2: Helaas is het niet mogelijk voor deze reis een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten.
  Informeer bij uw eigen verzekeringsmaatschappij voor de mogelijkheden.

  Opstaplocatie
  Algemene opmerkingen
  Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

  Touringcar huren met chauffeur

  Al sinds 1933 is Bak Reizen één van de belangrijkste spelers in de touringcar branche. Wij beschikken over een jong wagenpark en goed opgeleide chauffeurs met veel ervaring, zowel internationaal als nationaal. De touringcars zijn rijk uitgerust met een toilet, media speler, koelkast, verstelbare stoelen en motoren die voldoen aan de laatste milieu eisen. Dit zorgt er voor dat uw rit het minste Co2 uitstoot genereert. Daarmee is een touringcar huren één van de schoonste manieren van reizen Dit alles tegen voordelige tarieven. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een touringcar.

  Busreizen Europa

  Ook biedt Bak Reizen sinds 1953 busreizen aan, zowel dagtochten als meerdaagse reizen. Bij al onze meerdaagse busreizen wordt u gratis van huis opgehaald en na de reis weer retour gebracht. Wij bieden onze busreizen aan in het "all in" concept, zo hoeft u bij ons niet extra te betalen voor excursies, entreegelden en gidsen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan tijdens de reis. Dit gecombineerd met goede hotels en ruime zitplaatsen in de touringcar maken het een aangename reisbeleving. Hier vindt u onze gehele aanbod busreizen.