Rondreis Polen
12 daagse rondreis Polen, Polen

12 daagse rondreis Polen

€ 0,00

Rondreis Polen, Gdansk, Warschau, Krakau en Wroclaw

Polen is een land dat steeds meer wordt ontdekt door de Nederlandse toerist en dat is ook niet verwonderlijk. We vinden hier prachtige steden, waar het grauwe randje van het communistische verleden niet meer is terug te vinden, en ongerepte natuur met oerbossen en prachtige merengebieden. De rondreis is een fraaie mix van natuur en cultuur en laat u al het moois van Polen zien. In...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Rondreis Polen, Gdansk, Warschau, Krakau en Wroclaw

Polen is een land dat steeds meer wordt ontdekt door de Nederlandse toerist en dat is ook niet verwonderlijk. We vinden hier prachtige steden, waar het grauwe randje van het communistische verleden niet meer is terug te vinden, en ongerepte natuur met oerbossen en prachtige merengebieden. De rondreis is een fraaie mix van natuur en cultuur en laat u al het moois van Polen zien. In Warschau, Krakau en Gdansk overnachten we in het centrum zodat u ook op eigen gelegenheid de steden kunt verkennen. Polen zal u prettig verrassen.

In Polen overnachten we in de volgende hotels:

3 sterren hotel Paradise*** in Torzym, beoordeling Booking.com 8.2
4 sterren hotel Focus Premium*** in Gdansk, beoordeling Booking.com 8.9
3 sterren hotel Ibis Styles*** in Bailystok, beoordeling Booking.com 9.1
3 sterren hotel Metropol*** in Warschau, beoordeling Booking.com 8.7
3 sterren hotel Corner***in Krakau, beoordeling Booking.com 8.5

 

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, nemen we eerst een kopje koffie en na een korte kennismaking stappen we de touringcar in en rijden via de Duitse autobanen met de nodige stops naar ons overnachtingshotel in de buurt van de Duits-Poolse grens.

Dag 2 - Torun
Na het ontbijt vertrekken we naar Torun. Onder leiding van een gids maken we kennis met de middeleeuwse stad Torun. Tijdens de wandeling kunt u de historische kerken, stadspoorten uit de 14de eeuw en het oude stadhuis bekijken. Torun staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In de middag rijden we naar het hotel in de buurt van Gdansk waar u de komende twee nachten zult verblijven.  

Dag 3 - Gdansk
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de kathedraal van Oliwa voor een demonstratie van het grootste kerkorgel van Polen. Vervolgens rijden we naar de vroegere Leninwerf, waar de vakbond Solidarnosc met aanvoerder Lech Walesa bekend zijn geworden vanwege de stakingen en het verzet tegen het communistische regime in Polen. Vervolgens brengen we een bezoek aan Westerplatte, waar op 1 september 1939 de Tweede Wereldoorlog begon. Hier maken we tevens een wandeling door de fraaie historische binnenstad van Gdansk met haar vele prachtige gebouwen. Uiteraard is er ook vrije tijd om te winkelen of gezellig een terrasje te pakken. Voor het diner worden we weer in ons hotel verwacht.  

Dag 4 – Bootvaart Elblag Kanaal
We maken een zeer unieke boottocht over het Elblag kanaal. Tijdens de tocht wordt onze boot enkele keren uit het water getild en over het land vervoerd via een ingenieus systeem. Deze boottocht voert ons door een prachtig stukje ongerepte natuur. Aan boord wordt de lunch geserveerd. We rijden verder naar ons hotel in de omgeving van Bialystok.

Dag 5 - Natuurpark Bialowieza – Warschau
We rijden door naar het natuurpark Bailowieza. We bezoeken hier het Rezerwat Pokazowy Zubrow. De gids zal ons hier rondleiden en alles vertellen over het reservaat en de bizons die hier een belangrijke rol spelen. Door naar Warschau voor een verblijf van drie nachten.

Dag 6 - Warschau o.l.v. gids
In de lobby van het hotel staat de gids ons op te wachten om u mee te nemen op ontdekkingsreis door Warschau. De laatste decennia is Warschau enorm veranderd en omgebouwd van een communistische stad naar een moderne Europese hoofdstad. We bezoeken onder andere het Paleis van Cultuur en Wetenschap, de Sejm, Wilanów, het Getto, het Koninklijke Paleis en de oude historische binnenstad.

Dag 7: Vrije dag in Warschau
Vandaag hebt u een vrije dag die u geheel zelf kunt indelen. Het hotel is gelegen in het centrum en hierdoor een ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen

Dag 8: Bedevaartsplaats Czêstochowa
We verlaten de indrukwekkende stad Warschau en zetten de reis voort naar Krakau. Onderweg maken we een stop bij de bedevaartsplaats Czêstochowa. Hier brengen we een bezoek aan het Paulinerklooster op de berg Jasna Góra. In de barokke kloosterkerk bevindt zich de Zwarte Madonna van Czêstochowa. Vervolgens rijden we door naar Krakau waar we drie nachten zullen verblijven.

Dag 9 - Krakau o.l.v. gids
Na het ontbijt staat de gids klaar om u de stad Krakau te laten zien. Het hart van Krakau wordt gevormd door de Rynek Glówny (Grote Markt). De Rynek Glówny is een van de grootste en mooiste marktpleinen van Europa. Op het plein staan diverse gebouwen in verschillende stijlen en aan de rand van het marktplein staat de Mariakerk. Het Wawelpaleis is het belangrijkste gebouw van Krakau. Deze burcht aan de rivier de Wisla is eeuwenlang de residentie geweest van vele Poolse koningen. In de middag kunt de stad op eigen gelegenheid verkennen. Ons hotel bevindt zich op loopafstand van de Grote Markt.

Dag 10 - Vrije dag of bezoek Auschwitz o.l.v. gids
Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Krakau bekijken of meegaan met de excursie naar het voormalig concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was dit het grootste Duitse Nazi vernietigingskamp van Europa. Meer dan 1,3 miljoen mensen vonden hier een gruwelijke dood. De bekende poort met de tekst ‘Arbeit macht frei’ staat er nog steeds. Onder leiding van een gids maakt u een indrukwekkende wandeling over het terrein met de ruïnes van de barakken, crematoria en officiersgebouwen. In het Nederlands Paviljoen is een speciale tentoonstelling over de vervolging en deportatie van Joden in Nederland.

Dag 11 - Wroclaw o.l.v. gids
Na het ontbijt verlaten we Krakau en zetten koers naar Wroclaw, het vroegere Breslau. Onder leiding van een gids gaat u deze middag op ontdekkingstocht. Wroclaw is gebouwd op 12 eilandjes in de rivier de Oder die met elkaar worden verbonden door 112 bruggen. Liefkozend wordt de stad om deze reden ook wel het ‘Venetië van Polen’ genoemd. Rondom het prachtige centrale marktplein vindt u vele kleurrijke gebouwen als het gotische raadhuis en diverse restaurants, terrasjes en winkels. Op het kathedraaleiland Ostrow Tumski lijkt de tijd te hebben stil gestaan. We vervolgen onze weg richting Cottbus waar wij de laatste nacht zullen doorbrengen.

Dag 12 - Terugreis
Na het ontbijt zullen we aan de terugreis beginnen. We sluiten de reis af met een heerlijk drie gangen diner, waarna u door de taxi weer wordt thuisgebracht. 

Inclusief

excursie Torun o.l.v. gids
bezoek Gdansk
demonstratie kerkorgel Oliwa
boottocht Elblach kanaal incl. lunch
bezoek natuurpark Bialowieza
excursie Warschau o.l.v. gids
bezoek Paulinerklooster Czêstochowa
excursie Krakau o.l.v. gids
bezoek Auschwitz o.l.v. gids
excursie Wroclaw o.l.v. gids
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

Overige entreegelden en overige lunches.

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Polen

Polen heeft een oppervlakte van 312.684 km² waarmee het ca 7,5 x zo groot als Nederland is en ligt in het oosten van Europa. Polen grenst aan 7 landen: Duitsland in het westen, de Russische enclace Kaliningrad Oblast, Litouwen, Wit-Rusland en Oekraïne in het oosten en Tsjechië en Slowakijke in het zuiden. Polen heeft aan de noordkant en kustlijn van 491 km aan de Oostzee. De rivier de Oder en de Neisse vormen grotendeels de grens met Duitsland.

In het noordwesten is het eiland Wolin te vinden, alsmede de schiereilanden Hel en Mierzeja Wislana.

Landschap
Het landschap van Polen is in 3 variëteiten op te delen. Het noorden van Polen wordt gekenmerkt door een merengebied en een kuststrook met een zandstrand van 440 km. Mazurië is een uitgestrekt merengebied met ca 1000 meren wat in het noordoosten van Polen ligt. In het midden van Polen ligt een strook met laagvlaktes, moeraslanden en dichte bosgebieden. In het zuiden zijn hoogvlakten en gebergten te vinden. Deze hoogvlakten hebben een afzonderlijk verloop. Er zijn terreinen die getypeerd worden door rivierdalen en de vele holle wegen die zich in de boslagen gevormd hebben. Ook zijn er landschappen die grotendeels beheerst worden door kalken eilandbergen en ravijnen en grotten.

Flora & fauna
Na de laatste ijstijd is de huidige typisch Midden-Europese vegetatie ontstaan. In de bergen en moerasgebieden treft men nog overblijfselen van de tussentijden aan zoals de dwergberk. Er is veel bos verloren gegaan door de beide wereldoorlogen en de ontginningen sinds de 13e eeuw. Nog ca 27% van het oppervlakte is bedekt met bos. Het beroemde Puszcza Bialowieska is het laatste restand van de oerwouden die ooit in heel Polen voorkwamen. Circa 80% van de staatsbossen is naaldwoud (met name de lariks en de grove den), het overige deel is loofwoud  met de beuk, eik, berk, linde en els. De Poolse lariks en Ojców berk zijn enkele inheemse soorten. In de heide- en moerasgebieden zijn ca 600 soorten mos en 1500 soorten paddestoelen te vinden. De klaproos is de nationale bloem van Polen, de treurwilg en witte els zijn de nationale bomen. 

In de dierenwereld heeft zowel een Oost-Europees als Midden-europees karakter. De siezel en soeslik (verwant aan de eekhoord) bereiken hier hun westgrens. Ook zijn er enkele noordelijke elementen te zien, zoals de eland. In het woud van Bialowieska lopen wisenten (de grootste Europese zoogdieren) vrij rond.

Delen van Pommeren en Wielkopolska en de uitgestrekte Mazurische meren zijn een belangrijke broedplaats voor oa de knobbelzwaan, aalscholver, kraanvogel en zwarte ooievaar. Ook komen hier wilde eenden, wilde ganzen, grijze reigers, visatenden en raven voor. De witte ooievaar broedt in Mazurië. Op de grens met Tsjechië en Slowakije ligt het Tartagebergte net een nationaal park. Hier zijn de bruine beren, het grootst bekende gemzenras, everzwijnen, wilde katten, lynxen en wolven. Buidelratten, eekhoorns, hamsters, herten, reeën en relmuizen zijn vanaf het oosten en zuiden van Europa naar Polen gekomen.

Er komen 55 soorten vis voor in de rivieren en meren van Polen, zoals de baars, karper, snoek, harder, brasem, zal, paling, witvis en forel.

De nationale vogel van Polen is de witte adelaar. De zwarte ooievaar wordt als een niet erkend nationaal symbool beschouwd. 

Hoofdstad
De hoofdstad van Polen is Warschau met bijna 2.000.000 inwoners en een oppervlakte van 516,9 km². De rivier de Vistula stroomt door de stad. In de stad zijn de zowel de invloeden van de voormalige Sovjet-Unie als van het moderne Europa terug te vinden.

Taal
Het Pools is de officiële taal van Polen. Tot de 16e eeuw was het Latijn de officiële geschreven taal. Nog steeds zijn er veel Latijnse woorden in de gesproken taal terug te vinden.

Klimaat
Polen heeft een gematigd landklimaat met vrij warme zomers en vrij koele winters. Polen is één van de droogste landen van Europa. De buien en depressies vanaf de Noordzee kunnen Polen moeilijk bereiken. Langs de noordkust zorgt de Oostzee voor meer warmte in de winter en verkoeling in de zomer.

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

-1

-7

1

4

februari

1

-6

2

3

maart

6

-2

4

3

april

13

3

5

4

mei

19

8

7

8

juni

22

11

8

13

juli

24

12

8

16

augustus

23

12

7

18

september

18

9

5

15

oktober

13

4

3

12

november

6

0

2

9

december

1

-4

1

6

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
12 daagse rondreis Polen
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
Op dit moment zijn er geen vertrekdata beschikbaar
Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Touringcar huren met chauffeur

Wilt u met en groep op stap en verlangt u net even wat meer, huur dan bij Bak Reizen een luxe touringcar. Uw luxe touringcar is nooit ouder als 3 jaar en heeft een ruim ingestelde stoelafstand van 85 cm incl. tafels en mocht u dit wensen tevens; airconditioning, mediaspeler, koelkast, stoelen met verstelbare rugleuningen, ABS enzovoort.  Een luxe touringcar met professionele chauffeur huurt u bij Bak Reizen.

Busreizen Europa

Helaas brengen wij in 2022 geen eigen kerstprogramma uit.
De reden hiervan is dat veel van onze partners waar we mee samenwerken besloten hebben niet open te gaan door een gebrek aan personeel.

In december ontvangt u van ons de folder voor zomerseizoen 2023.

U kunt bij ons wel terecht om voor groepen touringcars te huren.