Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
4.5 112
112 beoordelingen
Beek - Montferland, 5-daagse kerstreis, Nederland

Beek - Montferland, 5-daagse kerstreis

€ 519,00

Even helemaal weg? Dat kan ook lekker in eigen land! Want in Beek in het Gelderse Montferland, nabij de Duitse grens, geniet u in een bosrijke omgeving. Er staan leuke excursies op het programma zoals een bezoek aan Oberhausen, Zutphen, Huis Bergh en het IJsbeelden Festival in Zwolle. Wat de reis compleet maakt is uw verblijf in het geliefde hotel Zonneheuvel, met de gezellige sfeer in de “huiskamer”, de persoonlijke aandacht van het personeel en het heerlijke eten; tijdens de...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Even helemaal weg? Dat kan ook lekker in eigen land! Want in Beek in het Gelderse Montferland, nabij de Duitse grens, geniet u in een bosrijke omgeving. Er staan leuke excursies op het programma zoals een bezoek aan Oberhausen, Zutphen, Huis Bergh en het IJsbeelden Festival in Zwolle. Wat de reis compleet maakt is uw verblijf in het geliefde hotel Zonneheuvel, met de gezellige sfeer in de “huiskamer”, de persoonlijke aandacht van het personeel en het heerlijke eten; tijdens de kerstdagen zelfs een 6-gangen diner! Kortom: een fantastische bestemming in Nederland, zeker tijdens de kerstdagen.

We overnachtenten in het knusse familiehotel Zonneheuvel in Beek dat rustig gelegen is aan de rand van het natuurpark. U loopt zo de deur uit voor een heerlijke wandeling. Het hotel beschikt over een gezellige bar met biljart en een sfeervol ´huiskamer´restaurant.
Bij aankomst wordt u geholpen met de koffers en er is een stoellift aanwezig. Persoonlijke aandacht, goed eten en een gezellige sfeer zijn de speerpunten van het hotel. U zult zich hier direct thuis voelen. Beoordeling Zoover 8.7
 

Faciliteiten

 • Restaurant
 • Bar
 • Stoellift

Kamer

 • Badkamer met douche en toilet
 • Televisie
 • Wifi (gratis)

Dag 1 - Heenreis Oberhausen
Nadat u thuis bent opgehaald door de taxi rijden we naar Oberhausen in Duitsland. Hier vindt u CentrO, een winkelcentrum dat behoort tot een van de grootste winkelcentra van Europa. CentrO is geheel in kerstsfeer gehuld. Ook buiten het winkelcentrum is voldoende te beleven. We vinden hier een kerstmarkt met 200 kraampjes waar u lekker kunt rondstruinen. Gezellig! Voor het diner arriveren we in ons hotel in Beek.

Dag 2 -  Kasteel Huis Bergh en Zutphen
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Kasteel Huis Bergh. Het kasteel dateert uit de 13de eeuw en is de grootste waterburcht in Nederland. We krijgen hier een rondleiding o.l.v. een gids, tevens kunt de lopende tentoonstelling bekijken. Het kasteel in rollatorvriendelijk. In de middag bezoeken we de eeuwenoude stad Zutphen. Deze Hanzestad met de St. Walburgiskerk heeft een prachtig historisch centrum. Hier maken we onder leiding van een stadsgids een rondwandeling door het historisch centrum.

Dag 3 - Eerste kerstdag: de Hoge Veluwe
Na een rustige start rijden we naar het bezoekerscentrum van de Hoge Veluwe. We komen hier alles te weten over de natuur, cultuur en historie van het park. In de nachtzaal wordt levensecht nagebootst hoe indrukwekkend de natuur is bij zonsopgang en zonsondergang. In de middag maken we een mooie tour over de Veluwe. In de avond krijgen we een heerlijk 6-gangen kerstdiner aangeboden.

Dag 4 - Tweede kerstdag: IJsbeelden Festival
Na een goed ontbijt rijden we naar Zwolle voor een bezoek aan het IJsbeelden Festival. De beste 40 ijsbeeldhouders van de wereld hebben 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw om getoverd tot de mooiste creaties. We vinden hier prachtige beelden tot wel 7 meter hoog, een spektakel om te zien! Via een mooie route rijden we naar ons hotel voor een heerlijk diner

Dag 5 - Spoorwegmuseum en terugreis  
Aan het eind van de ochtend nemen we afscheid van het hotel en rijden naar Utrecht voor een bezoek aan het Spoorwegmuseum. We vinden hier o.a. een replica van locomotief “de Arend”. Samen met de treinen “de Snelheid”, “Leeuw” en “Hoop” hoorde “de Arend” bij de levering van de eerste vier treinen die in 1839 op het nieuwe spoor werden ingezet. Verder vinden we in het museum een prachtige collectie treinen die in de jaren hierna over de Nederlandse sporen hebben gereden. We sluiten de reis af met een heerlijk diner waarna u door de taxi naar huis wordt gebracht. 

Inclusief

2 x 6 gangen diner
bezoek Hoge Veluwe
bezoek Oberhausen
bezoek Spoorwegmuseum
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaan 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
kopje koffie met cake
4 x uitgebreid ontbijtbuffet
2 x 4 gangen diner
gids Zutphen
entree IJsbeelden Festival
bezoek kasteel Huis Bergh
afscheidsdiner

Exclusief

eventuele entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 
Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. 

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Nederland

Nederland is een onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden en ligt in het westen van Europa. Nederland heeft een oppervlakte van 41.526 km², is ca 300 km lang en ca 200 km breed.                       

Binnen de provincie Noort-Brabant bevinden zich ca 30 kleine Belgische gebieden die samen de gemeente Baarle-Hertog vormen. Binnen deze gemeente liggen weer 2 nederlandse exclaves. Naast het vasteland behoren ook de Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Rottumeroog tot Nederland. Nederland grenst in het zuiden aan België en in het oosten aan Duitsland. Ten noorden van Nederland bevindt zich de Waddenzee en aan de westkant de Noordzee.

Een autonoom deel van het Koninkrijk der Nederlanden zijn de Nederlandse Antillen. Dit bestaat uit twee tot de Kleine Antillen behorende eilandengroepen in het Caribisch gebied met een totale oppervlakte van 800 km² en ca 200.000 inwoners. De 2 eilandengroepen liggen op ca 900 km van elkaar en behoren tot de Benedenwindse (Bonaire en Curacao) en Bovenwindse eilanden (Saba, Sint-Eustatius en Sint Maarten).

Landschap
Nederland kent een grote verscheidenheid aan landschappen, dit ondanks de kleine oppervlakte van Nederland. Veel van deze landschappen zijn ontstaan door menselijk ingrijpen, zoals dijkenbouw, droogleggen van moerassen, landaanwinning, landbouw en de bouw van steden en wegen. Nederland kent nauwelijks meer echte oer-natuurlandschappen. De natuur bestaat voornamelijk uit weilanden, akkers en heidevelden die zijn ontstaan door het massale kappen van bossen. De bossen die nu in Nederland voorkomen zijn dan ook allemaal aangeplant.

Ongeveer 200.000 jaar geleden zijn de tot 100 meter hoge heuvelruggen in Overrijssel, Gelderland en Utrecht ontstaan die momenteel grotendeels bedekt worden door heidevelden en bossen. Beneden de grote rivieren bestaat de bodem met name uit zand en grind. In Zuid-Limburg worden delfstoffen als mergel en steenkool gevonden.

In Hoog-Nederland ontstonden in sommige drassige gebieden veengebieden die zijn drooggemaakt en ontgonnen. Het veen werd na de aanleg van kanalen afgegraven, afgevoerd en oa in de vorm van turf gebruikt als brandstof. Ook in Laag-Nederland zijn veengebieden. Waar vooral in het Hollands-Utrechtse veengebiedveel veen werd afgegraven waardoor er plassen ontstonden die nu oa gebruikt worden als recreatiegebieden, zoals de Loosdrechtse plassen. 

Er is veel nieuw land ontstaan door inpoldering, zoals de provincie Flevoland. Typische agrarische polders zijn Wieringermeer en de Noordoostpolder. Er is totaal ca 1650 km² landaanwinst geboekt. De Zuiderzee veranderde door de Afsluitdijk in een meer, het IJsselmeer. Ten noorden van de Afsluitdijk ligt de Waddenzee.

Het grootste gedeelte van Nederland ligt onder de zeespiegel en wordt door dijken tegen de Noordzee beschermd, zoals de Deltawerken in Zeeland. Het hoogste punt is de Vaalserberg in Zuid-Limburg met een hoogte van 321 meter.

Flora & fauna
Door de verschillende landschappen is ook de plantengroei in Nederland zeer divers. Er zijn zelfs een aantal landschappen die uniek zijn voor Europe, zoals het duingebied langs de kust en het geheel van kwelders en begroeide strandvlakten. Bij Nieuwkoop, de Vechtstreek, Noordwest-Overijssel en Friesland zijn grote laagveenmoerassen die verder nergens in West- en Zuid-Europa voorkomen. Ook uniek zijn de Oostvaardersplassen in Flevoland die door inpoldering zijn ontstaan.

De diversiteit wordt nog versterkt door de regionale klimaatverschillen in Nederland. Daarnaast heeft ook de mens duizenden jaren lang landschap en plantengroei beïnvloedt. Het oorspronkelijke bosrijke land is door de mens in de loop der eeuwen geleidelijk vervangen door half-natuurlijke landschappen, zoals blauwgraslanden, heidevelden, rietvelden en krijthellingsgraslanden. De oerbossen werden gekapt of afgebrand voor dorpen, akkers, steden en wegen. Met de kap van het Beekbergerwoud bij Apeldoorn verdween in 1876 het laatste oerbos. 

Nederland kent een betrekkelijk arm dierenrijk. Als gevolg van de sterke verstedelijking komen echte natuurlijke landschappen nog maar op zeer kleine schaal voor. Vogels als de gierzwaluw en zwarte roodstaart waren oorspronkelijk berg- en rotsbewoners, maar zijn nu stadsbewoners. Het zoetwateroppervlak nam door de grootscheepse inpoldering sterk toe, maar dit was van negatieve invloed op het dierenrijk in de Waddenzee. Door de akker-, bos- en weidebouw werden bepaalde dieren aangetrokken terwijl andere dieren juist verdwenen. De Turkse tortel broedt pas sinds 1950 in Nederland. De grote lijster, merel, zwarte specht en Europese kanarie konden hun leefgebied flink uitbreiden. De grauwe gans. Havik, kwak, raaf, wild zwijn, ree en edelhert konden nog net behouden worden of zijn opnieuw uitgezet. De marters en dassen kunnen zich steeds moeilijker handhaven door de kleinere jachtgebieden en steeds minder prooidieren.

Door de voortschijdende ontbossing en toenemende bevolking zijn oa de oeros, wolf, bruine beer, wilde kat en bever uitgestorven. De bever is in 1988 met succes weer uitgezet in de Biesbosch. Dieren die al of niet opzettelijk zijn ingevoerd zoals de muskusrat, het konijn, de fazant, de Chinese wolhandkrab en de snoekbaars komen nu algemeen voor in Nederland.

Ook in de ondiepe kustwateren van de Waddenzee en de Noordzee is weinig diversiteit in de dierenwereld te vinden. Wel komen er veel aantallen van één soort voor. Voor de zeehond en de bruinvis is de Waddenzee een belangrijke broedplaats. 

Via de Ardennen komen in Zuid-Limburg talrijke Midden-Europese diersoorten voor die elders in Nederland niet voorkomen. De meeste hiervan worden met uitsterven bedreigd en zijn zeldzaam, zoals de muurhagedis, eikelmuis, vuurpad, beekforel, vroedmeesterpad en de wijngaardslak. Ook overwinteren in Zuid-Limburg veel vleermuizen in de grotten. Ook de zeldzame veldhamster, in Zuid-Limburg korenwolf genoemd, komt in Zuid-Limburg voor.

Hoofdstad
De hoofdstad van Nederland is Amsterdam met een oppervlakte van ca 219 km² en ca 750.000 inwoners. Amsterdam ligt in het westen van Nederland in de provincie Noord-Holland.

Klimaat
Door de ligging aan zee heeft Nederland een gematigd zeeklimaat met zowel milde winters als milde zomers en gedurende het gehele jaar. Op jaarbasis valt er gemiddeld zo’n 700 – 800 mm neerslag.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

5

0

2

6

februari

6

0

3

5

maart

10

2

4

6

april

13

4

5

8

mei

18

8

7

10

juni

20

10

6

13

juli

22

13

7

16

augustus

22

12

7

18

september

19

10

5

18

oktober

14

7

4

15

november

9

3

2

12

december

6

1

2

8

 

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland en Utrecht, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland en Utrecht kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Beek - Montferland, 5-daagse kerstreis
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
1 vul uw gegevens in wijzig
2 specificaties wijzig
3 boek uw reis wijzig

1. Reisgezelschap

Reizigers
Kamers

2. Data

23 dec 2017 € 519,-
Geselecteerde datum
Gegarandeerd vertrek
Deze datum is beschikbaar
Deze datum is niet meer beschikbaar / vol

1. Uw gegevens

Er zijn helaas niet voldoende plaatsen beschikbaar
Niet alle velden zijn goed ingevuld, controleer de velden in het rood
  Reizigers
  Reiziger 1
  Reiziger 2
  voeg een persoon toe
  Contactgegevens


  1. Verzekering

  Annuleringsverzekering
  i
  Standaard (5.5% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Dubbel-zeker annuleringsverzekering (6% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Reiziger 1:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz Nederland dekking Verzekerd binnen Nederland (€ 0,90 p.p. per dag)
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Reiziger 2:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz Nederland dekking Verzekerd binnen Nederland (€ 0,90 p.p. per dag)
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Deur tot deur service Bij deze reis is uw woonadres uw opstapplaats.
  Algemene opmerkingen
  Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

  Touringcar huren met chauffeur

  Sinds 1933 is Bak Reizen en van de een belangrijke speler in de touringcar branche. Wij beschikken over een jong wagenpark, en goed opgeleide chauffeur met veel ervaring, zowel internationaal als nationaal. De touringcars zijn rijk uitgerust met een toilet, media speler, koelkast, verstelbare stoelen en motoren die voldoen aan de laatste milieu eisen. Dit zorgt er voor dat uw rit het minsten Co2 uitstoot genereert. Toruingcar huren is de schoonste manier van reizen Dit alles tegen voordelige tarieven.  vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een touringcar.

  Busreizen Europa

  Ook biedt Bak Reizen sinds 1953 busreizen aan, bij al onze meerdaagse busreizen wordt u gratis van huis opgehaald en weer retour gebracht. Wij bieden onze busreizen ook aan in het all in concept zo hoeft u bij ons niet extra te betalen voor excursies, entreegelden en gidsen. Zo heeft u geen financiële verrassing tijdens de reis, dit gecombineerd met goed hotels en ruime zitplaatsen in de touringcar maken het een aangename reisbeleving. Hier vindt u onze gehele aanbod busreizen.