8 dagen eiland Jersey en Normandië, Verenigd Koninkrijk

8 dagen eiland Jersey en Normandië

€ 0,00

Eiland Jersey en Normandië

Tijdens deze unieke reis bezoeken we een van de Kanaaleilanden: Jersey. Hoewel Jersey 161 km van Groot-Brittannië ligt en slechts 22 km van Frankrijk, is het toch Brits Kroonbezit, al ging dit niet zonder slag of stoot. Uiteindelijk is er 300 jaar om de Kanaaleilanden gevochten. We vinden op het eiland dan ook Franse en Britse invloeden. Door het milde zeeklimaat groeien er subtropische planten...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Eiland Jersey en Normandië

Tijdens deze unieke reis bezoeken we een van de Kanaaleilanden: Jersey. Hoewel Jersey 161 km van Groot-Brittannië ligt en slechts 22 km van Frankrijk, is het toch Brits Kroonbezit, al ging dit niet zonder slag of stoot. Uiteindelijk is er 300 jaar om de Kanaaleilanden gevochten. We vinden op het eiland dan ook Franse en Britse invloeden. Door het milde zeeklimaat groeien er subtropische planten wat Jersey, samen met de rotsachtige kliffen, tot een uniek eiland maakt. Daarnaast doen wij ook nog het mooie Normandië aan.

We overnachten in het 4 sterren hotel Merton.
Dit prachtige hotel is gelegen op nog geen 10 minuten lopen van de stad Saint Helier en op 6 minuten lopen van het strand. Het hotel beschikt over een binnen- en buitenzwembad, sauna, hot tub en stoomcabine. De ruime kamers zijn voorzien koffie- en theefaciliteiten, flat screen tv, kluisje en eigen badkamer. Ook heeft het hotel een uitstekend restaurant voor het diner en ontbijt.

Beoordeling Booking.com 8.4

 

 

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u door de taxi naar ons restaurant gebracht. Hier nuttigen we eerst een kopje koffie. Na de korte kennismaking stappen we de touringcar in en rijden door naar Caen in Normandië voor diner en overnachting.

Dag 2 – Oversteek naar Jersey, oorlogstunnels, Greve de Lecq en Devils Hole.
In de vroege ochtend verlaten we het hotel en rijden naar St. Malo voor de oversteek naar Jersey. We laten onze eigen touringcar achter in St Malo; de touringcars van het vaste land zijn te groot en mogen niet op het eiland rijden. De touringcars op het eiland zijn minder comfortabel dan onze eigen touringcars, maar daarentegen zijn de ritjes op het eiland maar kort. Eenmaal op het eiland bezoeken we eerst de oorlogstunnels van Jersey. Wie denkt dat de Duitsers Groot-Brittannië niet hebben bezet heeft het fout; Jersey is vijf jaar bezet geweest door de Duitsers. In die tijd heeft de bezetter van Jersey een waar fort gemaakt met talloze bunkers en tunnelstelsels. Door naar Greve de Lecq. Hier vinden we een van de mooiste stranden van Jersey. We volgen de kustlijn en maken diverse stops om te genieten van de prachtige vergezichten langs de ruige kust. We komen aan bij Devils Hole, een natuurlijke krater langs de kust. Over deze bijzondere naam doen vele verhalen de ronde. Hier maken we een korte wandeling naar dit prachtige natuurverschijnsel. Voor het diner worden we in ons mooie hotel verwacht.

Dag 3 - Tuinen in Jersey
Niet alleen Engeland staat bekend om zijn tuinen, ook op Jersey vinden we prachtige tuinen. Eerst brengen we een bezoek aan de tuinen van de Eric Young Orchid Foundation. We vinden hier een bonte verzameling van orchideeën. Vele van deze orchideeën hebben overal ter wereld prijzen gewonnen. In de middag rijden we naar Samarès Manor. Op dit landgoed vinden we een mooi Victoriaans herenhuis gebouwd door de rijke scheepmagnaat Sir James Knott. Rondom het herenhuis vinden we diverse tuinen zoals de kleurentuin, de kalendertuin, de ontdekkingstuin, de bijentuin en het pronkstuk: de kruidentuin. En dan is er ook nog een cactussencollectie en een boomgaard met appel- en perenbomen.

Dag 4 – Elizabeth Castle en het Jersey Museum
Vandaag bezoeken we Saint Helier, de hoofdplaats van het eiland Jersey. In het jaar 555 stierf Helier, de grondlegger van het vissersdorp Saint Helier. Op het eiland werd ter ere van Helier een klooster gebouwd. Rond 1550 kreeg het eiland een militaire bestemming en werd Elisabeth Castle gebouwd, waaraan wij deze ochtend een bezoek zullen brengen. Het kasteel werd gebouwd in opdracht van Koningin Elizabeth I van Engeland om Jersey te beschermen tegen de Fransen. Dit hebben ze meer dan 300 jaar volgehouden. De geschiedenis wordt levend gehouden door elk dag een kanon af te schieten. In de middag bezoeken we het Jersey Museum. Hier komt u alles te weten over de rijke geschiedenis van Jersey; over de eerste mensen op het eiland en hoe het leven in de loop van de eeuwen is veranderd. Ook komt u er achter waarom Jersey loyaal is gebleven aan de Engelse Kroon, terwijl het maar 22 km van de Franse kust ligt.

Dag 5 – Saint Aubin en lavendelboerderij
Saint Aubin is de tweede plaats op Jersey. We vinden hier een leuke jachthaven en een boulevard met enkele restaurantjes. We rijden verder naar een traditionele lavendelboerderij. Onderweg maken we nog een stop bij een van de mooiste baaien die Jersey rijk is: Saint Brelade’s Bay. Bij de lavendelboerderij krijgen we uitleg over deze heerlijk geurende paarse plant en hoe men hiervan olie extraheert. Tevens is er een leuke shop aanwezig waar u de diverse producten kunt kopen.

Dag 6 – Mont Orgueil Castle, Gorey en de oversteek naar Frankrijk.
Na het ontbijt nemen we afscheid van ons hotel in Jersey. Voordat we het eiland verlaten bezoeken we Mont Orgueil Castle. Het kasteel ligt op een rots en biedt zicht op de havenplaats Gorey. Met mooi weer kunt u vanaf hier de kustlijn van Frankrijk zien. Ook brengen we nog een kort bezoek aan de haven van Gorey. Eenmaal in Frankrijk maken we een stop in Cean voor de overnachting.

Dag 7 – Normandië
Vandaag laten wij u het indrukwekkende Normandië zien. We starten met Arromanches-les-Bains, waar we nog de resten vinden van de kunstmatige haven die de geallieerden gebruikten tijdens de invasie. Door naar de Amerikaanse begraafplaats, wat zeker indruk op u zal maken. We sluiten de dag af met een bezoek aan Sainte-Mère-Église, bekend van de parachutist die hier in de Tweede Wereldoorlog aan de kerkklok bleef hangen. We vinden hier een mooi museum dat u op eigen gelegenheid kunt bezoeken.

Dag 8 – Terugreis
Vanuit Caen rijden we naar terug naar Nederland, waar u naar het afscheidsdiner weer door de taxi naar huis wordt gebracht.

Inclusief

retourovertocht Jersey
entree oorlogstunnels
bezoek Devils Hole
orchideeëntuin van Eric Young
bezoek landgoed Samarès Manor
entree Elizabeth Castle
entree Jersey Museum
entree lavendelboerderij
entree Mont Orgueil Castle
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

overige entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. 
Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Engeland

Samen met Schotland en Noord-Ierland vormt Engeland het Verenigd Koninkrijk. Het eiland dat Engeland samen met Schotland vormt is Groot-Brittanië.

Sinds de prehistorie wordt Engeland al bewoond. Dit was vooral in het zuidelijke deel van het land. Engeland was toen ook nog verbonden met het vaste land van Europa door middel van een landstrook. Door het stijgen van het water is deze landstrook verdwenen en werd Groot-Britannië een eiland. Enkele monumenten uit de oudheid zijn Stonehedge en de heuvel van Silbury.

De Romeinen probeerden rond het begin van de jaartelling Groot-Brittanië te veroveren. Dit lukte voor een gedeelte. De grenzen van het Romeinse Rijk zijn nog steeds aanwezig. Vanaf het begin van de 5e eeuw was de Angelsaksische periode. De Britten werden langzaamaan verdreven door de diverse Germaanse stammen die zich in het land vestigden. Het Koninkrijk Engeland werd in de 10e eeuw gevestigd. Dit koninkrijk heeft tot het begin van de 18e eeuw bestaan, met een korte tussenperiode. Zowel tijdens als vlak na deze periode was Engeland bijna continu in oorlog met Frankrijk. De bekendste overwinningen van Engeland op Frankrijk zijn De Slag bij Trafalgar en De Slag bij Waterloo.

Tijdens de 1e en 2e wereldoorlog gaan Engeland en Frankrijk samenwerken om samen met andere geallieerde troepen een einde aan de oorlog te maken. Beide oorlogen hebben hun sporen nagelaten.

Mede dankzij Margaret Tatcher zijn er na de 2e Wereldoorlog belangrijke politieke veranderingen gekomen wat geleid heeft tot het huidige Engeland. De laatste decennia heeft Engeland nog enkele depressies gehad, maar dat is nu grotendeels achter de rug.                    

Landschap
Vroeger was Engeland voornamelijk bedekt met bossen. Op een paar bosrijke gebieden na (Zoals New Forest en Sherwood Forest) is daar niet veel meer van over. Engeland heeft een gevarieerd kustlandschap met onder meer uitgestrekte zandstranden in het noorden van Norfolk, en kiezelstranden en krijtrotsen in Sussex. In het zuidwesten zijn witte zandstranden met grote badplaatsen als Brighton en Blackpool. De hoogvlakten en gebergten worden Upland Britain genoemd, de laagvlakten en open velden staan bekend als Lowland Britain, wat tevens het meeste voorkomt in Engeland.

Engeland heeft een zeer gevarieerd landschap. De heuvelachtige Borderlands in het noorden van Engeland zijn vooral zeer interessant vanwege de historische waarde. The Yorkshire Dales kent een uitgestrekt, kaal en ruig berglandschap. Dit gaat over in het Peak District met zijn bosrijke omgeving en prachtige landhuizen. De Cotswold liggen ten noorden van Londen. Hier zijn politieseries als Inspector morse en Midsummer Murders opgenomen. Kent staat met name bekend om de vele prachtige Engele tuinen. Deze regio staat ook bekend als “The Garden of England”. In het westen zijn de natuurgebieden The New Forest en Dartmoor te vinden.

Flora & fauna
Bossen met berden en dennen bedekten ca 6000 jaar geleden een groot gedeelte van Engeland. In 1919 was dit nog maar slechts 4% van het oppervlakte van Engeland. Halverwege de jaren 90 van de vorige eeuw was dit door een goed beheer van de bestaande bossen en een herplantingsprogramma weer opgelopen tot 10%.In het laagland, met name op de zeer uitgestrekte landgoederen, zijn nu nog stukken loofbos te vinden. In Noordwest- en Zuidwest-Engeland is veel heide te vinden, met heuvels waar voornamelijk coniferen op groeien en valleien welke ontgonnen zijn voor de landbouw. In het laagland van Zuid-Engeland is voornamelijk in gebruik voor de landbouw. Rijen bomen vormen hier de scheiding tussen verschillende graafschappen. 

Engeland kent niet veel soorten dieren. Het damhert is vrij algemeen verspreid, het edelhert en de ree komen met name lokaal voor.  Ook de vos, das en otter komen over het hele land voor. De otter komt de laatste tijd niet meer zo vaak voor. De ree is momenteel de meest voorkomende hertensoort nadat deze 200 jaar geleden was uitgestorven en vervolgens opnieuw werd geïntroduceerd. Ook zijn er muntjaks en Chinese waterherten te vinden in Engeland, dit zijn afstammelingen van ontsnapte dieren. Tevens zijn er in het Lake District wilde geiten te vinden, half-wilde pony’s in New Forest en Dartmoor, wilde zwijnen in  het zuid-oosten en zelfs Bennett wallaby’s in het Peak District. Dassen, vossen, slaapmuizen, egels, de grijze eekhoorn, de bruine en grijze haas en vleermuizen komen in heel Engeland voor. Waterratten, otters en de mink komen in rivieren en beken voor. Voor de kust komen de gewone en grijze zeehond, bruinvissen en soms ook dolfijnen voor. 

Er zijn ca 130 vogelsoorten te vinden in Engeland, zoals de merel, kruisbek, woudzanger en nachtegaal. Enkele voorkomende zeevogels zijn de jan van gent, meeuw, aalscholver en noordse stormvogel. Door het afnemen van de prooidieren hebben de roofvogels zoals de steenarend, buizerd en rode wouw het erg moeilijk.

In Engeland komen enkele slangen voor, zoals de giftige adder, ringslang en gladde slang. Ook de zandhagedis en gewone hagedis zijn er te vinden. In rivieren en beken komen met name forellen en zalmen voor. Vooral aan de rotsachtige kusten is de zee rijk aan vissoorten.

Hoofdstad
Londen is met ca 7,5 miljoen inwoners de hoofdstad van Engeland. Londen staat bekend om zijn rode dubbeldekkers, zwarte taxi’s en telefooncellen.

Tevens is Londen ook het politieke, economische en culturele centrum van het land. Diverse films zijn opgenomen in Londen, zoals Notting Hill, Bridget Jones’s Diary en James Bond,

Enkele bezienswaardigheden zijn het Buckingham Palace, The Tower Bridge, Big Ben en de Tower of Londen. Een rondje in The Londen Eye maakt het bezoek aan Londen compleet.

Taal
In Engeland wordt voornamelijk Engels gesproken. Daarnaast wordt in delen Wales ook Welsh gesproken. De diverse regio’s zijn trots op hun dialecten en accenten, maar Engels is de officiële taal en bestuurstaal.

Klimaat
Engeland  heeft een gematigd zeeklimaat, waardoor het regelmatig regent. Hierdoor kent Engeland zachte winters en minder warme zomers.  De temperaturen liggen gemiddeld tussen de -5 en 30 graden. Het milde en regenachtige weer wordt veroorzaakt door de wind uit het zuid-westen.

 

 
 

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

7

2

2

6

februari

6

1

2

5

maart

10

3

3

6

april

13

5

5

8

mei

17

8

6

10

juni

20

10

7

14

juli

22

13

6

17

augustus

22

12

6

18

september

19

10

5

16

oktober

15

8

3

14

november

10

4

2

10

december

7

3

1

8

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
8 dagen eiland Jersey en Normandië
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
Op dit moment zijn er geen vertrekdata beschikbaar
Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Touringcar huren met chauffeur

Wilt u met en groep op stap en verlangt u net even wat meer, huur dan bij Bak Reizen een luxe touringcar. Uw luxe touringcar is nooit ouder als 3 jaar en heeft een ruim ingestelde stoelafstand van 85 cm incl. tafels en mocht u dit wensen tevens; airconditioning, mediaspeler, koelkast, stoelen met verstelbare rugleuningen, ABS enzovoort.  Een luxe touringcar met professionele chauffeur huurt u bij Bak Reizen.

Busreizen Europa

Helaas brengen wij in 2022 geen eigen kerstprogramma uit.
De reden hiervan is dat veel van onze partners waar we mee samenwerken besloten hebben niet open te gaan door een gebrek aan personeel.

In december ontvangt u van ons de folder voor zomerseizoen 2023.

U kunt bij ons wel terecht om voor groepen touringcars te huren.