Balearen eilanden, 14 dagen Ibiza en Mallorca, Spanje

Balearen eilanden, 14 dagen Ibiza en Mallorca

€ 0,00

Busreis Ibiza en Mallorca

Vier mooie eilanden in de Middellandse zee, zijn vormen de Balearen Eilandengroep. De eilanden hebben veel gelijkenissen op alle eilanden vinden we mooie baaitjes met helder blauw water - enkele doen niet onder aan Caribische stranden - en veel groen. Maar daar en tegen hebben de eiland hun eigen karakter. Ibiza het met zijn dure villa’s grote mega jachten in de...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Busreis Ibiza en Mallorca

Vier mooie eilanden in de Middellandse zee, zijn vormen de Balearen Eilandengroep. De eilanden hebben veel gelijkenissen op alle eilanden vinden we mooie baaitjes met helder blauw water - enkele doen niet onder aan Caribische stranden - en veel groen. Maar daar en tegen hebben de eiland hun eigen karakter. Ibiza het met zijn dure villa’s grote mega jachten in de haven van Ibiza stad en aan de andere kant de hippies met campers en eenvoudige woningen alles komt hier samen op dit eland hang dan ook een ongedwongen sfeer. Mallorca is het grootste eiland van de vier we vinden we hier de meeste cultuur in de vorm van historische steden en paleizen. We maken dag excursies naar Menorca en Formentera 2 parels die u gezien moet hebben. Met deze unieke reis krijg u een goed beeld van de Balearen eilanden groep.

Op Ibiza overnachten we in het 4 sterren hotel THB Naeco Ibiza, dit hotel is alleen voor volwassenen. Het hotel heeft een mooie ligging op slechts 50 meter van het strand en beschikt over een buiten zwembad. Op het terras kun u genieten van een heerlijk drankje. De kamers zijn ruim met een apart slaap- en zitgedeelte en zijn allemaal voorzien van airco. Beoordeling Booking.com 8.7

Faciliteiten Hotel THB Neaco Ibiza****

 • Bar
 • Restaurant
 • Lift
 • Buitenzwembad
 • 24-uursreceptie
 • Roomservice
 • Fitness
 • Wifi

Faciliteiten kamers

 • Televisie
 • Föhn
 • Airconditioning
 • Kluisje


Op Mallorca overnachten we in het 4 sterren hotel THB Maria Isabel, dit hotel is tevens uitsluitend voor volwassen. 400 meter van het het strand. Het hotel beschikt over een binnen- en buiten zwembad en sauna. Alle kamers beschikken over een balkon en in de kamer heeft u airco. Beoordeling Booking.com 8.3

Faciliteiten THB Maria Isabel****

 • Bar 
 • Restaurant
 • Lift
 • 24-uursreceptie
 • Fitness
 • Sauna
 • Wifi
 • Binnen- en buitenzwembad

Faciliteiten kamers

 • Televisie
 • Föhn
 • Kluisje
 • Airconditioning

Dag 1 – Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u door de taxi naar ons restaurant gebracht. Hier nuttigen we eerst een kopje koffie en na de korte kennismaking stappen we in de touringcar en rijden naar Zuid Frankrijk voor de overnachting.

Dag 2 – Barcelona en overtocht met nachtferry naar Ibiza
We vervolgen onze reis en rijden naar Barcelona, waar we in de stad dineren. Vervolgens gaan we aan boord van de ferry voor de overtocht naar Ibiza. Aan boord heeft u uw eigen hut.

Dag 3 –Ibiza-stad o.l.v. gids
Na het ontbijt meren we aan in Ibiza-stad. In de haven vinden we mega jachten, veel restaurants met terrasjes en boetiekjes We beginnen de dag met een bezoek aan Dalt Vila. Dit historische gedeelte van de stad bevindt zich in de oude ommuurde burcht. We vinden hier oude straatjes met bijzondere plekjes en pleintjes. Verder nemen we een kijkje in de haven en het oude centrum onderaan de burcht.

Dag 4–Witte dorpen en de hippiemarkt o.l.v. gids
Na het ontbijt neemt de gids ons mee om een bezoek te brengen aan de authentieke “witte dorpen”, zo genoemd vanwege hun idyllische witte huizen. Wat ook niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan Ibiza is de hippiemarkt. Dit is de populairste markt van het eiland. De markt is nog een overblijfsel uit de jaren zestig en zeventig en was de grootste bron van
inkomsten voor de hippies. Tegenwoordig is het een stuk commerciëler, maar we vinden er nog wel typische producten uit Ibiza.

Dag 5 Formentera o.l.v. gids
Vandaag brengen we een bezoek aan het prachtige eiland Formentera. Na een bootvaart van een klein half uur komen we aan op het eiland. De gids neemt ons mee voor een tour over het eiland en we ontdekken de mooie natuur, historische gebouwen en idyllische stranden.

Dag 6 – Ses Salines, Es Vedra o.l.v. gids en ferry naar Mallorca
Ibiza is van ouds her een belangrijke plaats waar zout wordt gewonnen, ook wel het “witte goud” genoemd. Dus bezoeken we vandaag de zoutmeren van Ses Salines. Het gebied staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. We rijden door naar Cala d´Hort. Vanaf hier hebben we een mooi uitzicht over Es Vedra. Over het eiland doen veel verhalen de ronde: over kosmische krachten, overblijfselen van Atlantis en de landingsplaats van UFO’s. Deze verhalen maken in ieder geval een hoop los bij de mensen. We nemen afscheid van Ibiza en gaan met de fast ferry naar Mallorca. We zullen pas in de nacht bij ons hotel aankomen. 

Dag 7 – Vrije dag
Vandaag staat er niets op het programma. Maak gebruik van de faciliteiten van het hotel of een wandeling door de stad.

Dag 8 – Menorca o.l.v. gids
Het laatste eiland van de Balearen groep staat op het programma. Hoewel het eiland het twee na grootste van de Balearengroep is, wordt het toch het minst bezocht als vakantie eiland. Maar qua natuur, mooie stranden en cultuur doet Menorca zeker niet onder. Op het eiland vinden we unieke flora en fauna met enkele diersoorten die nergens ander in de wereld zijn te vinden. Hierdoor staan meerdere natuurparken op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Dag 9 – Vrije ochtend en bezoek Palma de Mallorca o.l.v. gids
De ochtend is ter vrije besteding en in de middag bezoeken we de grootste stad van het eiland: Palma de Mallorca. Deze bruisende stad heeft veel kleine straatjes, leuke winkeltjes, gezellige terrasjes en een mooie haven, maar daarnaast vooral veel historische gebouwen, zoals de kathedraal, het paleis, het Arabische badhuis en Bellver kasteel. De gids zal ons rondleiden. Tevens krijgt u de gelegenheid om de stad zelf te bezichtigen.

Dag 10 – Eilandtour met bus, trein, tram en boot
Na het ontbijt maken we een leuke eilandtour waarbij we wel vier verschillende vervoersmiddelen nemen. We starten de tour per bus en rijden richting Sierra de Tramuntana, waar we uitkijken op de indrukwekkende kliffen en het klooster van Lluc. Door naar La Calobra, waar u een wandeling kunt maken door de haven. Vanaf hier nemen we de boot van Sa Colbra naar Puerto Soller en weer retour. U hebt hier een prachtig uitzicht op de kustlijn met zijn verborgen grotten. Vanuit de haven van Soller nemen we de houten tram van Soller en doorkruizen het landschap vol met citroen- en sinaasappelbomen. We maken de overstap naar een 100 jaar oude trein voor een mooi uitzicht op de vallei van Soller en de bergen van Tramuntana. Een unieke belevenis!

Dag 11 – Vrije dag 
Vandaag staat er niets op het programma. Maak gebruik van de faciliteiten van het hotel of een wandeling door de stad.

Dag 12- Ferry naar Barcelona
De laatste dag op het eiland is aangebroken. Na een rustige start van de dag vertrekken we om 12.00 uur met de ferry vanaf Mallorca om aan het begin van de avond aan te komen in Barcelona. In de omgeving van Barcelona hebben we het diner en de overnachting.

Dag 13- Frankrijk
Na een goed ontbijt vervolgen we de reis naar Frankrijk, waar we voor het diner aankomen in ons hotel.

Dag 14 - Terugreis

De laatste dag van de reis is aangebroken. Na het diner nemen we afscheid van elkaar en wordt u door de taxi naar huis gebracht.

Inclusief

nachtferry Ibiza
bezoek Ibiza stad o.l.v. gids
witte dorpen
hippie markt
zonsondergang Café de Mar
bezoek eiland Formentera o.l.v. gids
bezoek Ses Salines
ferry naar Mallorca
bezoek eiland Menorca
bezoek Palma de Mallorca o.l.v. gids
Kaap van Formentor
bezoek Puerto Pollensa en Alcudia o.l.v. gids
eilandtour Mallorca per bus, trein, tram en boot
ferry naar Barcelona
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

overige entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Spanje

Het koninkrijk Spanje ligt in het Zuidwesten van Europa op het Iberisch Schiereiland. Spanje heeft een oppervlakte van 505.782 km², dit is inclusief de Pityusen, de Balearen en de Canarische Eilanden. Daarmee is Spanje ruim 12x zo groot als Nederland. In het noorden grenst Spanje aan Frankrijk en Andorra, in het westen aan Portugal en in het zuiden aan Gibralter. Spanje heeft over het algemeen natuurlijke grenzen: bergen, rivieren en kust. De Canarische Eilanden (13) liggen voor de kust van Marokko. In de Middellandse Zee liggen De Balearen met onder andere Menorca, Mallorca, Formentera en Ibiza. In Marokko heeft Spanje nog 2 enclaves: Ceuta en Melilla.

Landschap
Met 660 meter boven de zeespiegel is Spanje na Zwitserland het land met het hoogste gemiddelde van Europa. 42% ligt hoger dan 1200 meter, 11 % lager dan 200 meter. Madrid is de hoogst gelegen hoofdstad van Europa.

De Meseta is een zeer uitgestrekte hoogvlakte die door tweeën wordt gesplitst door het granietrijke Castiliaans Scheidingsgebergte. Hierdoor ontstaat de Submeseta Norte (Oud-Castilië) met een hoogte van 800 – 900 meter en Submeseta Sur (Nieuw Castilië) met en hoogte van 600 – 700 meter. Met 2592 meter is de Pico Almazor de hoogste top.                       

Aan de zuidkant wordt de Meseta begrenst door de Sierra Morena, aan de noordoostkant vormt het jongere Iberisch Randgebergte de begrenzing. De Pyreneeën in het noorden van Spanje heeft toppen boven de 300 meter. De Pico de Aneto is met 3404 meter de hoogste top. In het oosten zijn de Pyreneeën vrij breed, maar deze worden smaller naar het westen toe. Het Asturisch-Cantabrisch gebergte met het Galicisch massief sluit hierop aan. Het Andalusisch gebergte  ligt in het zuidoosten van Spanje. De Sierra Nevada is het hoogste gedeelte van dit gebergte met de hoogste top van het Spaanse vasteland, de Mulhacén (3481 meter).

Aan de voet van de verschillende bergketens komen verschillende landschappen voor: in het noorden groene valleien, de rijstvelden van de Levante, de woestijnachtige gebieden van Extremadura, appel- en olijfboomgaarden van Andalusië, het palmenwoud van Elche en rotskusten. 

Flora & fauna
Spanje kent een zeer gevarieerde flora met circa 8.000 soorten. Dit komt door de grote verschillen in hoogte, klimaat en bodemgesteldheid. Spanje ligt relatief geïsoleerd van de rest van Europa door de Pyreneeën. Hierdoor overheerst de mediterrane flora en bestaan de traditionele bosformaties met steeneiken bijna niet meer, deze zijn vervangen door maquis, een vrij lage begroeiing met oa lavendel, oleander, tijm, rozemarijn, kurkeik, heidebrem, spartium, cistus en genista. De kurkeik is voornamelijk te vinden in Extremadura en Catalonië. De vegetatie wordt meer naar het zuiden toe subtropischer van aard met palmen, schijfcactussen en agaven. Het enige dadelpalmenbos van Eyuropa is te vinden bij Elche in Alicante. Vooral in het noorden van Spanje komen loofbossen voor met onder meer beuken, eiken, essen, kastanjes, berken en populieren. In het hooggebergte zijn de naaldbossen die met name staan uit arve en lariks en daarnaast korstmossen en mossen. In de Pyreneeën komt de zilverspar veel voor, de Spaanse spar komt alleen voor ik het Ronda-gebied in Andalusië. In de koelere noordelijke berggebieden komt de Schotse den voor met zijn gevlekte rode bast. Aan de kant van de kust zijn de parasolden te vinden. De veel voorkomende donzige eik groeien op de wat nattere plaatsen. In de berggebieden boven de boomgrens komen oa de krokus, gentiaan, narcis, orchidee en zonnedauw voor. Op de bergweiden van de Picos de Europa komen zelfs circa 40 soorten orchideeën voor.

Een steppeachtige flora komt op de hoogvlakte voor met oa loogkruid en melde en een vermenging van de steppegebieden, het hooggebergte en het Middellandse-Zeegebied. Op de berghellingen in het noordwesten zijn heidevelden met struikheide, rode dopheide en gaspeldoornsoorten. In de Ebro-vallei, het bijna woestijnachtige Cabo de Gata in Andalusië en de Castilla – La Mancha zijn de steppegebieden te vinden. Vooral na regenbuiten zijn in deze gebieden een fantastische kleurenrijkdom waar te nemen. 

De Spaanse dierenwereld heeft zowel Zuid-Europees-mediterraan als Afrikaanse elementen, zoals de genetkat, kameleon en de Egyptische mangoest. De Barbarijde makaak die op de rots van Gibraltar voorkomt is een apensoort die vermoedelijk is ingevoerd door de mens. De wolf, otter, bruine beer, wilde kat, lynx, ree, edelhert, damhert, gems, wild zwijn en de zeer zeldzame Spaanse steenbok zijn enkele grote zoogdieren die in Spanje voorkomen. Vooral in de Picos de Europe en de Cordillera Cantábrica leven nog maar enkele tientallen bruine beren. Het jagen op en doden van de beren is sinds 1973 al verboden, maar evengoed loopt hun aantal nog terug. In de noordwestelijke berggebieden leven nog circa 1000 wolven. Ook in de zuidwestelijke Meseta en de Sierra Morena leven nog enkele wolven. De ibex, een berggeit met lange horens, was i 1900 bijna uitgeroeid. De populatie heeft zich goed gesteld en momenteel zijn er ca 70.000 exemplaren, vooral in de Sierra de Gredos en Andalusië. Een uniek Spaans roofdier is de pardel- of Iberische lunx. Deze is kleiner dan zijn Noord-Europese soortgenoot. Er waren er nog maar 150 verdeeld over 2 kleine kolonies in Andalusië in 2004. In 2007 waren er circa 250 lynxen. Ze keren terug naar de Castilla – La Mancha, ten noorden van Andalusië wat ook hun oorspronkelijke leefomgeving is. 

De zeer zeldzame monniksrob komt voor aan de kust van de Middellandse Zee. In de Golf van Biscaje verzamelen zich veel walvissen en dolfijnen. In Spanje zijn de meeste Europese vlinders te vinden. Daarnaast zijn er nog 20 bijzondere vleermuissoorten, de vroedmeesterpad, vier salamandersoorten en ontelbare hagedissen. De Montpellier-slang en de Lataste’s adder zijn giftige slangen die in Spanje voorkomen. Spanje kent een rijke vogelwereld met onder meer de ooievaar en grote roofvogels, zoals de slangenarend, steenarend en de keizerarend. De blauwe ekster is één van de opvallendste vogelsoorten die in Midden- en Zuid-Spanje voorkomt en naast Portugal alleen in China wordt aangetroffen. De lammergier is een indrukwekkende verschijning die in de hoge Pyreneeën voorkomt en in de Sierra de Cazorla is geherintroduceerd. Spanje kent de grootste populatie zwarte gieren van de wereld. De Egyptische gier, vale gier, de buizerd, de torenvalk, de sperwer en de zwarte en rode wouw zijn nog andere roofvogels en aaseters die er voorkomen.

In het voorjaar komen grote groepen trekvogels naar Spanje, onder andere de grootste concentratie kraanvogels van Europa. De Coto Doñana is een zeer belangrijk, wereldberoemd en één van de grootste vogelreservaten ter wereld waar jaarlijks meer dan 160 soorten vogels broeden, zoals 3000 flamingoparen, ca 600.000 ganzen uit Noord-Europa en vele kust, water- en moerasvogels. De Albufera de Valencia, Aiguamolls de l’Empordà en de Ebro-delta zijn andere belangrijke watergebieden aan de kust. Duizenden eenden overwinteren in het binnenland in het Laguna de Gallocanta (Spanje’s grootste natuurlijke meer), Tablas de Daimiel en het Castilla – La Mancha. Voor ca 13.000 flaingo-paren is de Laguna de Fuente de Piedra de belangrijkste broedplaats. De auerhoen en de grote trap staan beide bekend om hun schitterende baltsgedrag en zijn beide zeldzame soorten. In Spanje leven meer grote trappen dan in de rest van Europa bij elkaar, namelijk zo’n 8.000. De gouden wielewaal, bijeneter en de hop behoren tot de meest kleurrijke vogels die vooral in het zuiden van Spanje voorkomen. In 1997 had Spanje 10 Nationale Parken en 695 beschermde gebieden met daarin duizenden soorten dieren en planten die nergens anders meer in Europa te vinden zijn. 


Hoofdstad
In 1561 heeft Koning Filips II Madrid benoemd als hoofdstad van Spanje. Madrid heeft 3,2 miljoen inwoners en is met een oppervlakte van 607 km² de grootste stad van Spanje.

Taal
De officiële taal van Spanje is het Castiliaans, door buitenlanders altijd “Spaans” genoemd. In de toeristische plaatsen wordt ook Engels gesproken.

Klimaat
Spanje kan verdeeld worden in 2 gebieden met verschillende klimaten: de Middellandse Zeekust en het noorden/noordwesten.

Het kan in het noorden en noordwesten met name in de herfst en winter veel regenen door de Atlantische depressies. Ook in de zomer is het niet altijd droog en kunnen er flinke buien vallen. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 22 C. Het Middellandse Zeegebied kent ttn typisch Mediterraans klimaat met zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers. De maanden juli en augustus is de echte zomer in dit gebied met een gemiddelde temperatuur van 25-30 C. In deze maanden regent het nauwelijks, alleen rondom Barcelona kan in juli een bui vallen, vaak gaat dit samen met zware en korte onweersbuien.

 

Gem. max.
  temp. (°C)

Gem.
  min.
  temp. (°C)

Gem. zonuren
  per dag

Gem.
  zee
  temp. (°C)

januari

13

5

5

13

februari

14

6

5

13

maart

15

7

6

13

april

17

9

7

14

mei

20

12

8

17

juni

24

16

9

20

juli

27

19

10

23

augustus

27

19

9

25

september

25

17

7

23

oktober

21

13

6

20

november

16

8

5

17

december

14

6

5

15

 

Praktische informatie

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Balearen eilanden, 14 dagen Ibiza en Mallorca
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
Op dit moment zijn er geen vertrekdata beschikbaar
Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Touringcar huren met chauffeur

Wilt u met en groep op stap en verlangt u net even wat meer, huur dan bij Bak Reizen een luxe touringcar. Uw luxe touringcar is nooit ouder als 3 jaar en heeft een ruim ingestelde stoelafstand van 85 cm incl. tafels en mocht u dit wensen tevens; airconditioning, mediaspeler, koelkast, stoelen met verstelbare rugleuningen, ABS enzovoort.  Een luxe touringcar met professionele chauffeur huurt u bij Bak Reizen.

Busreizen Europa

Helaas brengen wij in 2022 geen eigen kerstprogramma uit.
De reden hiervan is dat veel van onze partners waar we mee samenwerken besloten hebben niet open te gaan door een gebrek aan personeel.

In december ontvangt u van ons de folder voor zomerseizoen 2023.

U kunt bij ons wel terecht om voor groepen touringcars te huren.