Deze winter geen kerstprogramma
Deze winter geen kerstprogramma

Helaas brengen wij in 2022 geen eigen kerstprogramma uit. De reden hiervan is dat veel van onze samenwerkingspartners door een gebrek aan personeel niet open gaan.

In december ontvangt u van ons de folder voor zomerseizoen 2023.

U kunt bij ons wel terecht om voor groepen touringcars te huren.

Busreis 10 dagen Italiaanse Meren & de Dolomieten, Italië

Busreis 10 dagen Italiaanse Meren & de Dolomieten

€ 0,00

Meren en bergen vormen het decor van deze prachtige 10-daagse reis naar Noord-Italië.

Vanuit ons hotel gelegen in Gozzana brengen we o.a. een bezoek aan het bloemeneiland Isola Bella en het Ortameer. De stad Milaan, de hoofdstad van Lombardije, een combinatie van prachtige oude gebouwen, moderne kantoorgebouwen en een scala aan winkels, kan niet ontbreken in ons programma. De Dolomieten, het schitterende hooggebergte, een prachtige natuurschoon. Vanuit Levico...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Meren en bergen vormen het decor van deze prachtige 10-daagse reis naar Noord-Italië.

Vanuit ons hotel gelegen in Gozzana brengen we o.a. een bezoek aan het bloemeneiland Isola Bella en het Ortameer. De stad Milaan, de hoofdstad van Lombardije, een combinatie van prachtige oude gebouwen, moderne kantoorgebouwen en een scala aan winkels, kan niet ontbreken in ons programma. De Dolomieten, het schitterende hooggebergte, een prachtige natuurschoon. Vanuit Levico maken wij diverse tochten door het gebergte en langs de diverse meren LEvico en Caldonazzo.

We overnachten in het 3 sterren hotel Nuova Italia in Gozzano op 2 kilometer van het Ortameer. Het hotel beschikt over een tuin met zwembad en een restaurant. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met toilet. Beoordeling booking.com 7.8
In Levico verblijven we in het 3 sterren hotel Ambassador op slechts 200 meter van het Meer van Levico. Het hotel beschikt over een grote tuin en 2 zwembaden. Alle kamers zijn voorzien van een balkon. Booking.com 8.1 Op de heen- en terugreis overnachten we in 3 sterren hotels in Zuid Duitsland.

Faciliteiten Nuova Italia***

 • Bar
 • Restaurant
 • Lift
 • Buitenzwembad
 • Terras

Kamers

 • Televisie
 • Föhn
 • Gratis WiFi
 • Airconditioning

Faciliteiten Hotel Ambassador****

 • Bar
 • Restaurant
 • Terras
 • Lift
 • Sauna
 • Jacuzzi
 • Binnen- en buitenzwembad

Kamers

 • Televisie
 • Föhn
 • Kluisje
 • Gratis WiFi
 • Balkon

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, nemen we eerst een kopje koffie en na een korte kennismaking stappen we de touringcar in en rijden we naar Zuid-Duitsland voor de overnachting.


Dag 2 – Aankomst Gozzano
We vervolgen onze reis door Zuid Duitsland en komen aan het eind van de middag aan op onze bestemming in Gozzano.


Dag 3 – Isola Bella
Isola Bella is het beroemdste van de drie Borromeïsche eilanden in het Lago Maggiore. In de 17e eeuw begon graaf Vitaliano Borromeo met de bouw van het barokke paleis en de tuinen die Isola Bella zo speciaal maken. Het eiland maakt haar naam meer dan waar. We maken vanuit Baveno of Stresa de oversteek naar dit prachtige bloemeneiland en brengen een bezoek aan het kasteel van de familie Borromeo. In de middag bezoeken we het middeleeuwse stadje Arano, één van de grotere plaatsen aan het Lago Maggiore.


Dag 4 – Comomeer
Na het ontbijt vertrekken we richting het Comomeer. In het historische hart van de stad zijn verschillende bezienswaardigheden te ontdekken. Binnen de oude stadsmuren bevindt zich de in gotische stijl opgetrokken “Cattedrale di Santa Maria Assunta”. Na wat vrije uurtjes maken we met de boot de oversteek naar Varenna en daar vandaan rijden we
langs de oever naar Lecco. Naast dat Lecco een leuke stad is door haar prachtige boulevard aan het Comomeer, de twee winkelgebieden en haar centrale ligging, zijn er ook diverse culturele bezienswaardigheden.


Dag 5 – Ortameer
Ten westen van Lago Maggiore ligt het Ortameer. Omgeven door bergen, bos en natuur, is dit het kleinere, rustige, beetje mystieke ‘zusje’ van Lago Maggiore. In het meer ligt een mooi eiland, Isola San Giulio. Hierop staat een aantal gebouwen waaronder een Romaanse basiliek. Na een kort boottochtje arriveren we op het eiland en brengen we een bezoek aan de fraaie Romaanse basiliek en het klooster. In het imponerende gebouw ziet u een prachtige kansel van zwart serpentijnsteen uit de 12e eeuw en enkele mooie fresco’s en kapellen. We brengen een bezoek aan de steden Omegna en Pettenasco en een bezoek aan de Sacro Monte di San Francesco mag zeker niet ontbreken.


Dag 6 –Milaan
Na het ontbijt rijden we naar ons hotel in Levico. Onderweg stoppen we in de hoofdstad van Lombardije: Milaan, met o.a. de imposante Dom, één van de grootste kathedralen van de wereld, het San Siro stadion en een scala aan winkels. U gaat op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan deze stad. Bezoek één van de vele musea of neem eens een kijkje in de mooie winkeltjes. Aan het eind van de middag rijden we door naar ons hotel.

Dag 7 – Vrije dag
Vandaag heeft u een vrije dag. Het hotel beschikt over een uitgebreide wellness waar u gebruik van kan maken. Verder ligt het hotel in een prachtige groene omgeving waar u een heerlijke wandeling kunt maken. Of lekker luieren aan het zwembad.

Dag 8 – Dolomieten, Meer van Caldonazzo en Meer van Levico
De Dolomieten vormen een prachtig mooi gebied in Italië. De enorme rotsformaties, grillige bergen en met bloemen bezaaide alpenweiden maken het tot - voor velen - de mooiste bergen van Europa. Vandaag maken we een mooie panoramatocht met de touringcar door dit schitterende hooggebergte met uitzichten over de meren van Caldonazzo en Levico. Onderweg zullen we meerdere keren stoppen om u de gelegenheid te geven dit prachtige natuurschoon te fotograferen.


Dag 9 – Innsbruck
We nemen afscheid van ons gastvrije hotel, maar hebben nog wel een mooie dag voor de boeg. We maken een tussenstop in de Alpenstad Innsbruck. Het Gouden Dak is één van de vele bezienswaardigheden in de 800 jaar oude binnenstad. We vervolgen de reis naar Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.


Dag 10 - Terugreis
De laatste dag is aangebroken. We sluiten de reis af met een heerlijk drie gangen diner waarna u weer thuis wordt gebracht.

Inclusief

overtocht Baveno/Stresa naar Isola Bella
entree kasteel
boottocht Comomeer
overtocht naar Isola San Giulio
natuurtocht Dolomieten, Caldonazza en Levico
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal
85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

Niet vermelde entreegelden en lunches.
Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Italië

Italië is een republiek dat in het zuiden van Europa ligt. Met een totale oppervlakte van 301.323 km² is Italië ruim 7 keer zo groot als Nederland. Van noord naar zuid is de afstand ca 1200 km, van oost naar west liggen de afstanden tussen de 54 en 170 km.                 

Italië grenst in het noordwesten aan Frankrijk, in het noorden aan Oostenrijk en Zwitserland en in het noordoosten aan Slovenië. Het land wordt omsloten door de bekkens van de Middellandse Zee. Aan de westkant zijn dit de Ligurische zee (bij de Rivièra) en de Tyrrheense Zee (tussen Italië en Sardinië), aan de zuidkant is dit de Ionische Zee en aan de oostkant de Adriatische zee.

Inclusief de 3766 grote en kleine eilanden die bij Italië behoren, bedraagt de totale kustlijn ca 7600 km. Het eilandje Lampedusa is het meest zuidelijk gelegen punt van het land. Dit eiland ligt dichter bij Afrika (Tunesië) dan bij Italië. 

De onafhankelijke republiek San Marino en de soevereine staat Vaticaanstad liggen ook binnen de geografische grenzen van Italië. San Marino ligt op het oostelijke deel van het schiereiland en is de oudste republiek ter wereld, gesticht in de 4e eeuw. San Marina heeft circa 24.000 inwoners en de totale oppervlakte is 62 km ².

Vaticaanstad heeft een oppervlakte van ca 44 hectares en wordt vanuit de rooms-katholieke kerk bestuurd. Vaticaanstad heeft ca 200 inwoners en dagelijk komen er ca 800 mensen werken. Hiermee is het het kleinste staatje ter wereld. Vaticaanstad heeft een eigen rechtssysteem, bank, munteenheid, winkels, radiostation, krant en postkantoor. Latijn is de officiële taal.

Landschap
Voor 78% bestaat Italie uit heuvels en bergen, waarvan er velen hoger zijn dan 700 meter. Het Monte Rosa massief op de Italiaans-Zwitserse grens in het noorden is het hoogste berggebied. De Dufourspitze is met 4634 meter de hoogste top. Het Alpengebied, de Po-vlakte, het Apennijns schiereiland en de eilanden vormen de 4 landschappen van Italië.

De Alpen zijn ca 60 miljoen jaar geleden ontstaan in het vroeg-tertiair toen de zeebodem opgeheven en geplooid werd. Heel Noord-Italië wordt met een wijde boog (900 km lang en 150-220 km breed) omgeven door het Alpengebied. De grens van Italie nmet Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk volgt grotendeels de de hoofdkam van de Alpen. De Alpen bestaan ui graniet, leisteen en gneiss. In de Dolomieten in het oostelijke deel van de Alpen, komt een zachter gesteente voor: magnesiumkalk dat daarvoor bestond uit oude koraalriffen. De Marmolada is met 3342 meter de hoogste punt van de Dolomieten. De Alpen heeft zijn huidige vorm met name te danken aan erosie en verwering. De gletsjers breidden zich uit in het pleistoceen en schuurden diepe dalen uit. Hierdoor ontstonden aan de rand van de Alpen diepe bekkens die zich met smeltwater vulden. Zo ontstonden onder meer het Lago Maggiore, het Comomeer en het Gardameer.

Ooit was de Povlakte, genoemd naar de rivier de Po, een deel van de Adriatische Zee. Op dit moment is het een vlakte van ca 500 km lang dat zeer vruchtbaar is en door de Po en haar vele zijrivieren wordt bevloeid. Als gevolg van de bezinking in de bedding van de rivier treden er in dit gebied herhaaldelijk overstromingen op. Het relatief kleine Adriatische plateau ligt ten oosten van Venetië. Het Carso-plateau is het oostelijke deel hiervan en grenst aan Slovenië.

Het Appennijnengebergte, een zijtak van de Alpen met een lengte van ca. 1000 km, vormt de ruggengraat van het Apennijns schiereiland, ook wel de “laars” genoemd.  Heuvelland bevindt zich aan beide kanten van het gebergte en een smalle strook laagland langs de kust. De Apennijnnen vormen een waterscheiding: ten westen liggen de vele plateaus tussen de heuvels en in het oosten snijden de rivieren door het heuvellandschap.
Actief vulkanisme komt nog in het zuiden van Italië voor en er zijn 11 vulkanen die min of meer recentelijk nog tot uitbarsting zijn gekomen. Dit waren onder meer de Vesuvius (1185 meter), de Stromboli en de grootste Europese vulkaan de Etna op Sicilië (nog in 2001). Daarnaast zijn er nog veen gas-, zwavel- en koolzuurbronnen en moddervulkanen. De Calderone is de enige gletsjer in de Apennijnnen en ligt in het ruige Gran Sasso gebied. Tevens is dit met meest zuidelijke gletsjer van Europe. De Gran Corno is met 2914 meter de hoogste berg van de Appennijnen en lift in het gewest Abruzzo.

De grootste eilanden zijn Sicilië en Sardinië. Elba, Ischia, Capri en de vulkanische Liparische eilanden zijn enkele kleinere eilanden. De breukrand van grote dalingsgebieden in de Middellanse Zee veroorzaken aardbevingen op het Apennijns schiereiland en Sicilië.

Flora & fauna
In het medirerrane laag- en heuvelland is de vegetatie in de winter groen, bloeit deze in april en mei en verschroeit in de zomer. Een altijdgroen loofbos van steeneiken vormt de oorspronkelijke vegetatie, maar deze is nu zo goed als geheel verdwenen. Hiervoor in de plaats overheest de macchia, een formatie van altijdgroene doornige en dichte heesters en dwergstruiken zoals wilde olijven, laurier, oleander, myrte, gaspeldoorns, steeneiken en kurkeiken. In geheel Italië zijn de cypressen en olijfbomen te vinden.

Eén van de laatste oorspronkelijke bossen met beuken en steeneiken in Italië is het Umbra-bos in de Gargano peninsula in Puglia. Daarnaast zijn er in Calabrië nog beukenwouden en in Abruzzo zilverden- en pijnboombossen.

De macchia maakt in het middelgebergten met hun koude winters plaats voor de struwelen die ’s winters hun blad verliezen en meer met de Midden-Europese vegetatie overeenkomen. De subalpine naalswoudgordel en alpine dwergstruik- en wiedegordel (met wikke, struisgras en witte affodil) zijn zeer fraai ontwikkeld in het hooggebergte (Alpen en Dolomieten). 

De dierenwereld is van een Centraal-Europees en mediterraan karakter: alpine vormen van oa de gems, steenbok, hermelijn, marmot, bergpatrijs en Alpenkonijn zijn in het noorden te vinden. De ibex (een soort dwerggeit met lange gedraaide horens) komt in het Gran Paradiso nationale park voor. De chamois (een geitantilope met kleine rechte horens) leeft in de Centrale Alpen. De zwarte korhoen en zeldzame steenarends zijn bekende vogels die in de Alpen voorkomen.

De mediterrane vormen zijn meer in het zuiden te vinden, zoals de moeflon op Sardinië, de Romeinse mol en een aantal reptielen. De bruine beer, wolf en lynx zijn zeer zeldzaam geworden. Er leven in Italië nog ca 200 Apennijnse wolven en ca 100 bruine beren. De zeldzame monniksrob is aan de kust van Italië te vinden.

Door de vangst in de trektijd in het voor- en najaar wordt de vogelwereld sterk bedreigd. Naast de druk van de jacht, speelt ook de ontbossing, al sinds de Romeinse tijd, een rol hierin. Er zijn 19 nationale parken om de bedreigde soorten te beschermen. Daarnaast zijn er nog 5 nationale parken gepland. In totaal zullen ze 5% van het totale landoppervlakte van Italië omvatten. In de Alpen liggen de 2 grootste nationale parken: Stelvia (1350 km ²) en Gran Paradiso (700 km²) wat tevens het oudste nationale park van Italië is.  Op Kaap Circeo ligt het kleinste nationale park. Gran paradiso is met name bekend vanwege de gems en steenbok, in de Abruzzen leven de laatste bruine beren en de gemzen. Ondanks de nationale parken is de toekomst van de wilde dieren en vogels nog niet zeker wat komt door de jachtregelingen en het gebrek aan milieubesef van de bevolking.

Door de studie van oa insecten en slakken zullen er zeker nog nieuwe soorten ontdekt worden. Haaien, zwaardvis en de blauwvintonijn komen in de zuidelijke zeeën voor. Rood koraal en sponzen zijn in de nog warmere zuidelijke zeeën te vinden.

Hoofdstad
Sinds 1871 is Rome met bijna 3 miljoen inwoners de hoofdstad van Italië. In zijn rijke geschiedenis is Rome de machtigste plaats van de Oudheid, het Romeinse rijk en de Katholieke wereld geweest. Vaticaanstad is een ministaat dat in Rome ligt en waar de paus zetelt. In Vaticaanstad en Rome zijn nog verschillende bouwwerken uit de Romeinse tijd te vinden.

Taal
In Italië is het Italiaans de officiële taal. Daarnaast wordt er ook Duits, Frans, Raetoromaans en Albanees gesproken. In Vaticaanstad wordt Latijns gesproken.

Klimaat
Italië heeft 3 klimaten: in het noorden een zeeklimaat met milde winters en geen extreem hete zomers, in centraal en Zuid-Italië een Middellanse Zee-klimaat met warme droge zomers en milde winters en in het uiterste noorden een hooggebergteklimaat in de hogere Alpen en een overgangsklimaat in de lager gelegen gebieden.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

11

2

3

12-15

februari

12

3

4

11-14

maart

15

5

5

11-14

april

17

8

7

13-15

mei

22

11

9

18-19

juni

27

15

10

21-22

juli

29

18

11

24-25

augustus

29

18

10

25-26

september

26

16

8

23-25

oktober

22

11

6

19-22

november

16

6

4

16-19

december

13

4

3

14-16

 

Praktische informatie

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Busreis 10 dagen Italiaanse Meren & de Dolomieten
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Touringcar huren met chauffeur

Wilt u met en groep op stap en verlangt u net even wat meer, huur dan bij Bak Reizen een luxe touringcar. Uw luxe touringcar is nooit ouder als 3 jaar en heeft een ruim ingestelde stoelafstand van 85 cm incl. tafels en mocht u dit wensen tevens; airconditioning, mediaspeler, koelkast, stoelen met verstelbare rugleuningen, ABS enzovoort.  Een luxe touringcar met professionele chauffeur huurt u bij Bak Reizen.

Busreizen Europa

Helaas brengen wij in 2022 geen eigen kerstprogramma uit.
De reden hiervan is dat veel van onze partners waar we mee samenwerken besloten hebben niet open te gaan door een gebrek aan personeel.

In december ontvangt u van ons de folder voor zomerseizoen 2023.

U kunt bij ons wel terecht om voor groepen touringcars te huren.