Busreis Odoorn, 5 dagen Drenthe, Nederland

Busreis Odoorn, 5 dagen Drenthe

€ 559,00

Busreis Drenthe met de leukste excursies

Tijdens deze reis ontdekken we Drenthe. We maken leuke excursies en verkennen mooie plekjes in Drenthe. We bezoeken o.a. Emmen, rondvaart Zuidlaardermeer, boerin Agnes, het klompenmuseum en de Veluwse zandsculpturen. U zult verrast zijn door al het moois dat Drenthe te bieden heeft. In combinatie met het gastvrije verblijf in hotel Oringer Marke, waar het personeel er alles aan doet om het...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Busreis Drenthe met de leukste excursies

Tijdens deze reis ontdekken we Drenthe. We maken leuke excursies en verkennen mooie plekjes in Drenthe. We bezoeken o.a. Emmen, rondvaart Zuidlaardermeer, boerin Agnes, het klompenmuseum en de Veluwse zandsculpturen. U zult verrast zijn door al het moois dat Drenthe te bieden heeft. In combinatie met het gastvrije verblijf in hotel Oringer Marke, waar het personeel er alles aan doet om het verblijf onvergetelijk te maken is Drenthe een fijne bestemming.

 

Het familiair gerunde hotel ‘De Oringer Marke' is een uitgelezen plek wanneer u op zoek bent naar rust, gastvrijheid en gezelligheid in het centrum van Odoorn. Alle warm ingerichte kamers en suites zijn voorzien van douche en/of bad, toilet, kluisje, föhn, telefoon en flat screen televisie. Het hotel beschikt verder over een lift, brasserie, serre met overdekt terras, lounge met goed gevulde boekenkast, tylarium en sauna, zes bowlingbanen en een gezellig factory-café. Bij het hotel kunnen fietsen worden gehuurd. In het hotel worden 's avonds leuke activiteiten georganiseerd zoals een filmavond Geopark de Hondsrug en Drenthe, hilarische Drenthe-quiz, gezellige avond Hollandse spelen met sjoelcompetitie.
Beoordeling Booking.com 7.6 

Faciliteiten De Oringer Marke***

 • Restaurant
 • Bar
 • Sauna
 • Biljart
 • Lift
 • Voorzieningen voor gehandicapten
 • Gratis Wifi in gehele accommodatie
 • Kluisje

Kamer

 • Gratis wifi
 • Televisie
 • Airco
 • Badkamer met douche en/of bad
 • Wc

Dag 1 - Heenreis en Emmen
Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u door de taxi naar ons restaurant gebracht. Hier nuttigen we eerst een kopje koffie en na de korte kennismaking stappen we de touringcar in en rijden naar Odoorn. Nadat u bent ingecheckt, staat er een lunch voor u klaar. Hierna rijden we naar Emmen, dit is één van de grootste plaatsen in de regio met een bruisend centrum met veel leuke winkels, horeca en Willands Zoo (entree voor eigen rekening). Of wandel door de oude dierentuin, die omgetoverd is tot een stadspark.

Dag 2 – Borger, Geopark en boerin Agnes met advocaat
In de morgen rijden we naar de markt van Borger met een koffiestop bij Hunebed City en rijden door Geopark de Hondsrug o.l.v. een gids. ’s Middags gaan we naar boerin Agnes, bekend van ‘Boer zoekt vrouw’, ze vertelt haar levensverhaal en haar werkzaamheden en belicht ze de mooie en minder mooie kanten van het boerenleven. Bovendien vertelt ze over het maken van advocaat, met aansluitend een proeverij.  

Dag 3 – Museumdorp Orvelte en rondvaart Zuidlaardermeer
Een rondrit met een stop in een van de mooiste dorpen in Drenthe. Museumdorp Orvelte met zijn monumentale boerderijen, de goed onderhouden woningen, statige bomen, mooie tuinen en straten, met kinderkopjes en oude klinkers, geven het dorp een unieke sfeer. Met diverse winkeltjes, 7 bezienswaardigheden zijn gratis te bezoeken en 9 zijn er tegen betaling. In de middag een rondvaart, met een kopje koffie of thee, over het Zuidlaardermeer. Dit is het grootste veenmeer van Drenthe, bekend als belangrijk vogelgebied en sinds 2008 ook het leefgebied van bevers.  

Dag 4 – Klompenmuseum
We rijden naar de kop van Drenthe waar we een bezoek brengen aan het klompenmuseum Gebroeders Wietzes. Het internationaal klompenmuseum bezit de belangrijkste en grootste collectie klompen van Europa. De huidige collectie bestaat uit meer dan 2.800 paar klompen uit ongeveer 43 landen. Een gids gaat u hier van alles over vertellen. 

Dag 5 – Veluwse Zandsculpturen en terugreis
Na het ontbijt nemen we afscheid van ons hotel en beginnen aan de terugreis, de lunch onderweg is voor eigen rekening. We rijden naar Garderen voor een bezoek aan het Veluws zandsculpturenfestijn. U kunt genieten van prachtige kunstwerken met ieder jaar een ander thema. Indien er tijd over is kunt u nog een kijkje nemen in de bijbehorende beeldentuin in de 3.000 m2 grote showtuin en mooi overdekt showroomdorp. Aan het eind van de dag sluiten we de reis af met een heerlijk diner waarna u door de taxi naar huis wordt gebracht.

Inclusief

bezoek Emmen
bezoek Borger
Geopark met gids
bezoek Boerin Agnes met proeverij
bezoek Orvelte
rondvaart Zuidlaardermeer
entree klompenmuseum incl. koffie/thee
entree Veluwse zandsculpturen
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van volpension
afscheidsdiner

Exclusief

Exclusief: overige entreegelden en lunch 5e dag.

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

 

Nederland

Nederland is een onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden en ligt in het westen van Europa. Nederland heeft een oppervlakte van 41.526 km², is ca 300 km lang en ca 200 km breed.                       

Binnen de provincie Noort-Brabant bevinden zich ca 30 kleine Belgische gebieden die samen de gemeente Baarle-Hertog vormen. Binnen deze gemeente liggen weer 2 nederlandse exclaves. Naast het vasteland behoren ook de Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Rottumeroog tot Nederland. Nederland grenst in het zuiden aan België en in het oosten aan Duitsland. Ten noorden van Nederland bevindt zich de Waddenzee en aan de westkant de Noordzee.

Een autonoom deel van het Koninkrijk der Nederlanden zijn de Nederlandse Antillen. Dit bestaat uit twee tot de Kleine Antillen behorende eilandengroepen in het Caribisch gebied met een totale oppervlakte van 800 km² en ca 200.000 inwoners. De 2 eilandengroepen liggen op ca 900 km van elkaar en behoren tot de Benedenwindse (Bonaire en Curacao) en Bovenwindse eilanden (Saba, Sint-Eustatius en Sint Maarten).

Landschap
Nederland kent een grote verscheidenheid aan landschappen, dit ondanks de kleine oppervlakte van Nederland. Veel van deze landschappen zijn ontstaan door menselijk ingrijpen, zoals dijkenbouw, droogleggen van moerassen, landaanwinning, landbouw en de bouw van steden en wegen. Nederland kent nauwelijks meer echte oer-natuurlandschappen. De natuur bestaat voornamelijk uit weilanden, akkers en heidevelden die zijn ontstaan door het massale kappen van bossen. De bossen die nu in Nederland voorkomen zijn dan ook allemaal aangeplant.

Ongeveer 200.000 jaar geleden zijn de tot 100 meter hoge heuvelruggen in Overrijssel, Gelderland en Utrecht ontstaan die momenteel grotendeels bedekt worden door heidevelden en bossen. Beneden de grote rivieren bestaat de bodem met name uit zand en grind. In Zuid-Limburg worden delfstoffen als mergel en steenkool gevonden.

In Hoog-Nederland ontstonden in sommige drassige gebieden veengebieden die zijn drooggemaakt en ontgonnen. Het veen werd na de aanleg van kanalen afgegraven, afgevoerd en oa in de vorm van turf gebruikt als brandstof. Ook in Laag-Nederland zijn veengebieden. Waar vooral in het Hollands-Utrechtse veengebiedveel veen werd afgegraven waardoor er plassen ontstonden die nu oa gebruikt worden als recreatiegebieden, zoals de Loosdrechtse plassen. 

Er is veel nieuw land ontstaan door inpoldering, zoals de provincie Flevoland. Typische agrarische polders zijn Wieringermeer en de Noordoostpolder. Er is totaal ca 1650 km² landaanwinst geboekt. De Zuiderzee veranderde door de Afsluitdijk in een meer, het IJsselmeer. Ten noorden van de Afsluitdijk ligt de Waddenzee.

Het grootste gedeelte van Nederland ligt onder de zeespiegel en wordt door dijken tegen de Noordzee beschermd, zoals de Deltawerken in Zeeland. Het hoogste punt is de Vaalserberg in Zuid-Limburg met een hoogte van 321 meter.

Flora & fauna
Door de verschillende landschappen is ook de plantengroei in Nederland zeer divers. Er zijn zelfs een aantal landschappen die uniek zijn voor Europe, zoals het duingebied langs de kust en het geheel van kwelders en begroeide strandvlakten. Bij Nieuwkoop, de Vechtstreek, Noordwest-Overijssel en Friesland zijn grote laagveenmoerassen die verder nergens in West- en Zuid-Europa voorkomen. Ook uniek zijn de Oostvaardersplassen in Flevoland die door inpoldering zijn ontstaan.

De diversiteit wordt nog versterkt door de regionale klimaatverschillen in Nederland. Daarnaast heeft ook de mens duizenden jaren lang landschap en plantengroei beïnvloedt. Het oorspronkelijke bosrijke land is door de mens in de loop der eeuwen geleidelijk vervangen door half-natuurlijke landschappen, zoals blauwgraslanden, heidevelden, rietvelden en krijthellingsgraslanden. De oerbossen werden gekapt of afgebrand voor dorpen, akkers, steden en wegen. Met de kap van het Beekbergerwoud bij Apeldoorn verdween in 1876 het laatste oerbos. 

Nederland kent een betrekkelijk arm dierenrijk. Als gevolg van de sterke verstedelijking komen echte natuurlijke landschappen nog maar op zeer kleine schaal voor. Vogels als de gierzwaluw en zwarte roodstaart waren oorspronkelijk berg- en rotsbewoners, maar zijn nu stadsbewoners. Het zoetwateroppervlak nam door de grootscheepse inpoldering sterk toe, maar dit was van negatieve invloed op het dierenrijk in de Waddenzee. Door de akker-, bos- en weidebouw werden bepaalde dieren aangetrokken terwijl andere dieren juist verdwenen. De Turkse tortel broedt pas sinds 1950 in Nederland. De grote lijster, merel, zwarte specht en Europese kanarie konden hun leefgebied flink uitbreiden. De grauwe gans. Havik, kwak, raaf, wild zwijn, ree en edelhert konden nog net behouden worden of zijn opnieuw uitgezet. De marters en dassen kunnen zich steeds moeilijker handhaven door de kleinere jachtgebieden en steeds minder prooidieren.

Door de voortschijdende ontbossing en toenemende bevolking zijn oa de oeros, wolf, bruine beer, wilde kat en bever uitgestorven. De bever is in 1988 met succes weer uitgezet in de Biesbosch. Dieren die al of niet opzettelijk zijn ingevoerd zoals de muskusrat, het konijn, de fazant, de Chinese wolhandkrab en de snoekbaars komen nu algemeen voor in Nederland.

Ook in de ondiepe kustwateren van de Waddenzee en de Noordzee is weinig diversiteit in de dierenwereld te vinden. Wel komen er veel aantallen van één soort voor. Voor de zeehond en de bruinvis is de Waddenzee een belangrijke broedplaats. 

Via de Ardennen komen in Zuid-Limburg talrijke Midden-Europese diersoorten voor die elders in Nederland niet voorkomen. De meeste hiervan worden met uitsterven bedreigd en zijn zeldzaam, zoals de muurhagedis, eikelmuis, vuurpad, beekforel, vroedmeesterpad en de wijngaardslak. Ook overwinteren in Zuid-Limburg veel vleermuizen in de grotten. Ook de zeldzame veldhamster, in Zuid-Limburg korenwolf genoemd, komt in Zuid-Limburg voor.

Hoofdstad
De hoofdstad van Nederland is Amsterdam met een oppervlakte van ca 219 km² en ca 750.000 inwoners. Amsterdam ligt in het westen van Nederland in de provincie Noord-Holland.

Klimaat
Door de ligging aan zee heeft Nederland een gematigd zeeklimaat met zowel milde winters als milde zomers en gedurende het gehele jaar. Op jaarbasis valt er gemiddeld zo’n 700 – 800 mm neerslag.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

5

0

2

6

februari

6

0

3

5

maart

10

2

4

6

april

13

4

5

8

mei

18

8

7

10

juni

20

10

6

13

juli

22

13

7

16

augustus

22

12

7

18

september

19

10

5

18

oktober

14

7

4

15

november

9

3

2

12

december

6

1

2

8

 

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Busreis Odoorn, 5 dagen Drenthe
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Bak Reizen is al sinds 1933 gespecialiseerd in het verhuren van moderne bussen en touringcars met chauffeur voor groepen vanaf 12 personen. Onze moderne touringcars zijn uitgerust met airconditioning, koelkast, toilet, ABS, microfoon, en comfortabele stoelen. Naast het verhuren van touringcars, bieden we ook meerdaagse busreizen en dagtochten aan en organiseren we schoolreisjes en uitjes voor groepen en bedrijven.

Ons doel als touringcarbedrijf is om u een hoogwaardige en comfortabele reiservaring te bieden die aan al uw wensen en behoeften voldoet.

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Bak Reizen biedt een breed scala aan vervoersmogelijkheden. Onze moderne bussen en touringcars zijn beschikbaar voor groepen van elke omvang, zowel binnen als buiten Noord-Holland. Voor bedrijven bieden we zakelijk vervoer aan, inclusief vervoer naar bedrijfsevenementen. We bieden ook evenementenvervoer aan, waarmee deelnemers van verschillende evenementen veilig en comfortabel kunnen worden vervoerd. Voor basisscholen in Noord-Holland hebben we een uitgebreid aanbod van schoolreisjes tegen scherpe tarieven.

Met onze jarenlange ervaring en professionele chauffeurs zorgen we ervoor dat uw groepsvervoer efficiënt, veilig en comfortabel verloopt.