Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
154 beoordelingen
Rondreis Engeland, Wales en Schotland, 13 dagen, Verenigd Koninkrijk

Rondreis Engeland, Wales en Schotland, 13 dagen

€ 1.299,00

Rondreis Engeland, Wales en Schotland

Ga met ons mee en ontdek het Verenigd Koninkrijk. We maken een rondtour over het grote eiland en doen Engeland, Wales en Schotland aan. De reis is een afwisseling van wereldsteden, prachtige natuur, kastelen en leuke Engelse dorpen. Als u het Verenigd Koninkrijk een warm hard toe draagt is deze reis echt een aanrader.

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Rondreis Engeland, Wales en Schotland

Ga met ons mee en ontdek het Verenigd Koninkrijk. We maken een rondtour over het grote eiland en doen Engeland, Wales en Schotland aan. De reis is een afwisseling van wereldsteden, prachtige natuur, kastelen en leuke Engelse dorpen. Als u het Verenigd Koninkrijk een warm hard toe draagt is deze reis echt een aanrader.

Hotelinformatie
Tijdens de reis overnachten we in de volgende hotels.


Jurys Inn Croydon**** in Londen 8,3 booking.com
Jurys Inn**** in Swindon 8,5 booking.com
Beaufort Park Hotel*** in Chester 7,9 booking.com
Low Wood Bay**** in Windermere 8,5 booking.com
Mercure Livingston Hotel*** in Edinburgh 7,5 booking.com
Hilton Coylumbridge**** in Aviemore 8,1 booking.com
Pond Hotel*** in Glasgow 8.1 booking.com


Of hotels van vergelijkbare categorie.


De overtocht Hull – Rotterdam/Zeebrugge is met P&O Ferry’s, overnachting in buitenhutten.

Dag 1 Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u door de taxi naar ons restaurant gebracht. Hier nuttigen we eerst een kopje koffie, na de korte kennismaking stappen we in de touringcar en rijden we naar Calais of Duinkerken om de oversteek te maken naar Dover, vanwaar we onze reis voortzetten naar Londen.

Dag 2 – Rondtour Londen o.l.v. een gids
Na het ontbijt hebben we een rondtour door Londen langs alle bezienswaardigheden, zoals de Tower Bridge, Big Ben, London Eye, Buckingham Palace, Oxford Street en de Tower of London. We maken een stop in Convent Garden, een overdekte historische hal met eettentjes en terrassen. Regelmatig ziet u er straatmuzikanten. Convent Garden is ook bekend om de goede shopmogelijkheden. Voor het diner worden we weer in het hotel verwacht.

Dag 3 – Windsor Castle
Vandaag staat een bezoek aan Windsor Castle op het programma. Windsor Castle is al ruim 900 jaar het grootste nog bewoonde kasteel ter wereld. Voor de meeste vorsten was Windsor Castle, naast Buckingham Palace in Londen, hun tweede woning. Het is mogelijk om de luxe pronkzalen, die nog steeds worden gebruikt, en de St. George’s Chapel te bezichtigen. Ook is het mogelijk om de beroemde wisseling van de wacht te zien. Naast het kasteel is tevens het omliggende park absoluut het bezoeken waard. We verlaten Windsor Castle en gaan naar Bath. Onderweg rijden we langs Stonehenge.

Dag 4 –Bezoek aan Bath o.l.v. gids
Bath: een prachtige stad en door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. De stad is onder andere bekend om zijn 2000 jaar oude romeinse badhuizen en natuurlijk de Bath Abbey. We maken een rondtour met de touringcar o.l.v. gids. Tevens krijgt u de gelegenheid om de stad zelf te bezoeken. In Bath vinden we nog echt authentieke Engelse winkels. We rijden door naar Chester voor de overnachting.

Dag 5 –Bezoek aan Conwy Castle en Snowdania National Park
We starten de dag met een bezoek aan Conwy Castle. Het kasteel is in dusdanige staat dat we er een goede voorstelling van kunnen maken hoe het er moet hebben uitgezien; een ommuurde stad met vele torens. In het enorme binnenhof hebt u een idee van de grootsheid van het kasteel. We kunnen hier zeker een paar uur vertoeven. In de middag maken we een mooie tour door het Snowdania National Park. Veel groen, kronkelende riviertjes, leuke dorpjes in een heuvelachtige setting maken dit tot een prachtig gebied. Wederom overnachten we in Chester

Dag 6 Windermere, bootvaart Lake Windermere en stoomtrein
Na een goed ontbijt brengen we een bezoek aan Windermere. Windermere is zowel de naam van de stad als de naam van het grootste meer in Engeland. Aan beide brengen we een bezoek. De tour leidt ons door het Lake District; groen, heuvelachtig met cottages en de bekende stenen muren voor de landafzetting. We brengen o.a. een bezoek aan de plaatsen Kendal en Windermere. In de middag maken we een bootvaart over het meer Windermere met aansluitend een stoomtreinrit.

Dag 7 – Bezoek aan Keswick en Gretna Green.
We doen het plaatsje Keswick aan in het noorden van het Lake district. We vinden er een gezellig plein met diverse winkeltjes; Engeland op zijn best. We rijden door naar Schotland, maar voor we de grens oversteken maken we een korte stop bij Gretna Green. Deze plaats staat historisch bekend vanwege de vele huwelijken die er zijn gesloten. Via de Schotse wegen bereiken we Edinburgh.

Dag 8 – Edinburgh o.l.v. gids
Edinburgh is een fascinerende stad met vele gebouwen die op de UNECO werelderfgoedlijst staan en waar de straten herinneren aan de mythen en legendes van weleer. Vaak heeft Edinburgh schrijvers geïnspireerd tot de creatie van beroemde personages als Jekyll and Hyde, Sherlock Holmes en Harry Potter. ’s Morgens maken we een stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Na de tour kunt u Edinburgh verder bezichtigen. Voor het diner worden we weer in ons hotel verwacht.

Dag 9 Ruïne-kathedraal Dunkeld, Whisky proeven
We rijden meer naar het noorden van Schotland, naar de Schotse Hooglanden. Onze eerste stop is bij het prachtige Dunkeld. Bij deze plaats vinden we de ruïne-kathedraal. Deze kathedraal, gebouwd tussen 1315 en 1501, liep bij de Slag om Dunkeld in 1696 grote schade op. We rijden verder naar het noorden en komen bij Pitlochry aan voor een bezoek aan de whiskystokerij, waar op traditionele wijze whisky wordt gestookt en die we uiteraard ook gaan proeven. In de middag vervolgen we onze weg en rijden langs Blair Castle. Dit witte kasteel wordt bewoond door de hertog van Atholl, de laatste man in Europa met het recht een privéleger te bezitten. We dineren en overnachten nabij Aviemore.

Dag 10 – Bezoek Scottish Kiltmaker Visitor Centre, Loch Ness en Inverness
We beginnen de dag met een bezoek aan The Scottish Kiltmaker Visitor Centre. Hier krijgen we een goed beeld van de nationale trots: de Schotse kilt. We vertrekken weer in zuidelijke richting langs Loch Ness. We maken een stop bij de ruïne van Urguhart Castle. Vanaf hier hebben we een prachtige uitzicht over het meer. Door langs Loch Lochy en de Ben Nevis (de hoogste berg van Schotland) om aan te komen in Fort William waar we een stop maken. We dineren en overnachten in Glasgow.

Dag 11 Glasgow, o.l.v. gids
We beginnen de dag met een tour door Glasgow. De stad heeft een industriële en een historische kant. In het begin van de twintigste eeuw werd tweederde van alle varende schepen gebouwd in Glasgow. Ook kunt u hier genieten van schitterende bouwwerken. De gids zal ons al het mooie van de stad laten zien. We rijden door naar de omgeving van Leeds voor de overnachting.

Dag 12 Bezoek York o.l.v. een gids.
In deze klassieke Engelse plaats valt veel te zien en te beleven. We vinden hier diverse musea, de beroemde kathedraal en de stadsmuur. Het oude centrum is nog geheel intact en u proeft de sfeer van de Engelse middeleeuwen. De gids zal u rondleiden, daarna bent u vrij.  Neem een kijkje in een van de tearooms of ga lekker winkelen. Aan het eind van de middag verlaten we York en rijden naar de boot in Hull voor de overtocht naar Rotterdam of Zeebrugge. Aan boord krijgt u een diner geserveerd.

Dag 13 – Terugreis.
Na het ontbijt aan boord arriveren we in de haven van Rotterdam of Zeebrugge en wordt u weer thuisgebracht.

Inclusief

overtocht heenreis
overtocht terugreis in buitenhut
rondtour Londen o.l.v. gids
entree Windsor Castle
Bath o.l.v. gids
entree Conwy Castle
bootvaart Windermere
stoomtrein Windermere
Edinburgh o.l.v. gids
entree ruïne-kathedraal Dunkeld
whiskyproeverij
entree kiltmakerij
Glasgow o.l.v. gids
York o.l.v. gids
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

Exclusief: overige entreegelden en lunches.

Minimum en maximaal aantal deelnemers  
Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. 

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Engeland

Samen met Schotland en Noord-Ierland vormt Engeland het Verenigd Koninkrijk. Het eiland dat Engeland samen met Schotland vormt is Groot-Brittanië.

Sinds de prehistorie wordt Engeland al bewoond. Dit was vooral in het zuidelijke deel van het land. Engeland was toen ook nog verbonden met het vaste land van Europa door middel van een landstrook. Door het stijgen van het water is deze landstrook verdwenen en werd Groot-Britannië een eiland. Enkele monumenten uit de oudheid zijn Stonehedge en de heuvel van Silbury.

De Romeinen probeerden rond het begin van de jaartelling Groot-Brittanië te veroveren. Dit lukte voor een gedeelte. De grenzen van het Romeinse Rijk zijn nog steeds aanwezig. Vanaf het begin van de 5e eeuw was de Angelsaksische periode. De Britten werden langzaamaan verdreven door de diverse Germaanse stammen die zich in het land vestigden. Het Koninkrijk Engeland werd in de 10e eeuw gevestigd. Dit koninkrijk heeft tot het begin van de 18e eeuw bestaan, met een korte tussenperiode. Zowel tijdens als vlak na deze periode was Engeland bijna continu in oorlog met Frankrijk. De bekendste overwinningen van Engeland op Frankrijk zijn De Slag bij Trafalgar en De Slag bij Waterloo.

Tijdens de 1e en 2e wereldoorlog gaan Engeland en Frankrijk samenwerken om samen met andere geallieerde troepen een einde aan de oorlog te maken. Beide oorlogen hebben hun sporen nagelaten.

Mede dankzij Margaret Tatcher zijn er na de 2e Wereldoorlog belangrijke politieke veranderingen gekomen wat geleid heeft tot het huidige Engeland. De laatste decennia heeft Engeland nog enkele depressies gehad, maar dat is nu grotendeels achter de rug.                    

Landschap
Vroeger was Engeland voornamelijk bedekt met bossen. Op een paar bosrijke gebieden na (Zoals New Forest en Sherwood Forest) is daar niet veel meer van over. Engeland heeft een gevarieerd kustlandschap met onder meer uitgestrekte zandstranden in het noorden van Norfolk, en kiezelstranden en krijtrotsen in Sussex. In het zuidwesten zijn witte zandstranden met grote badplaatsen als Brighton en Blackpool. De hoogvlakten en gebergten worden Upland Britain genoemd, de laagvlakten en open velden staan bekend als Lowland Britain, wat tevens het meeste voorkomt in Engeland.

Engeland heeft een zeer gevarieerd landschap. De heuvelachtige Borderlands in het noorden van Engeland zijn vooral zeer interessant vanwege de historische waarde. The Yorkshire Dales kent een uitgestrekt, kaal en ruig berglandschap. Dit gaat over in het Peak District met zijn bosrijke omgeving en prachtige landhuizen. De Cotswold liggen ten noorden van Londen. Hier zijn politieseries als Inspector morse en Midsummer Murders opgenomen. Kent staat met name bekend om de vele prachtige Engele tuinen. Deze regio staat ook bekend als “The Garden of England”. In het westen zijn de natuurgebieden The New Forest en Dartmoor te vinden.

Flora & fauna
Bossen met berden en dennen bedekten ca 6000 jaar geleden een groot gedeelte van Engeland. In 1919 was dit nog maar slechts 4% van het oppervlakte van Engeland. Halverwege de jaren 90 van de vorige eeuw was dit door een goed beheer van de bestaande bossen en een herplantingsprogramma weer opgelopen tot 10%.In het laagland, met name op de zeer uitgestrekte landgoederen, zijn nu nog stukken loofbos te vinden. In Noordwest- en Zuidwest-Engeland is veel heide te vinden, met heuvels waar voornamelijk coniferen op groeien en valleien welke ontgonnen zijn voor de landbouw. In het laagland van Zuid-Engeland is voornamelijk in gebruik voor de landbouw. Rijen bomen vormen hier de scheiding tussen verschillende graafschappen. 

Engeland kent niet veel soorten dieren. Het damhert is vrij algemeen verspreid, het edelhert en de ree komen met name lokaal voor.  Ook de vos, das en otter komen over het hele land voor. De otter komt de laatste tijd niet meer zo vaak voor. De ree is momenteel de meest voorkomende hertensoort nadat deze 200 jaar geleden was uitgestorven en vervolgens opnieuw werd geïntroduceerd. Ook zijn er muntjaks en Chinese waterherten te vinden in Engeland, dit zijn afstammelingen van ontsnapte dieren. Tevens zijn er in het Lake District wilde geiten te vinden, half-wilde pony’s in New Forest en Dartmoor, wilde zwijnen in  het zuid-oosten en zelfs Bennett wallaby’s in het Peak District. Dassen, vossen, slaapmuizen, egels, de grijze eekhoorn, de bruine en grijze haas en vleermuizen komen in heel Engeland voor. Waterratten, otters en de mink komen in rivieren en beken voor. Voor de kust komen de gewone en grijze zeehond, bruinvissen en soms ook dolfijnen voor. 

Er zijn ca 130 vogelsoorten te vinden in Engeland, zoals de merel, kruisbek, woudzanger en nachtegaal. Enkele voorkomende zeevogels zijn de jan van gent, meeuw, aalscholver en noordse stormvogel. Door het afnemen van de prooidieren hebben de roofvogels zoals de steenarend, buizerd en rode wouw het erg moeilijk.

In Engeland komen enkele slangen voor, zoals de giftige adder, ringslang en gladde slang. Ook de zandhagedis en gewone hagedis zijn er te vinden. In rivieren en beken komen met name forellen en zalmen voor. Vooral aan de rotsachtige kusten is de zee rijk aan vissoorten.

Hoofdstad
Londen is met ca 7,5 miljoen inwoners de hoofdstad van Engeland. Londen staat bekend om zijn rode dubbeldekkers, zwarte taxi’s en telefooncellen.

Tevens is Londen ook het politieke, economische en culturele centrum van het land. Diverse films zijn opgenomen in Londen, zoals Notting Hill, Bridget Jones’s Diary en James Bond,

Enkele bezienswaardigheden zijn het Buckingham Palace, The Tower Bridge, Big Ben en de Tower of Londen. Een rondje in The Londen Eye maakt het bezoek aan Londen compleet.

Taal
In Engeland wordt voornamelijk Engels gesproken. Daarnaast wordt in delen Wales ook Welsh gesproken. De diverse regio’s zijn trots op hun dialecten en accenten, maar Engels is de officiële taal en bestuurstaal.

Klimaat
Engeland  heeft een gematigd zeeklimaat, waardoor het regelmatig regent. Hierdoor kent Engeland zachte winters en minder warme zomers.  De temperaturen liggen gemiddeld tussen de -5 en 30 graden. Het milde en regenachtige weer wordt veroorzaakt door de wind uit het zuid-westen.

 

 
 

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

7

2

2

6

februari

6

1

2

5

maart

10

3

3

6

april

13

5

5

8

mei

17

8

6

10

juni

20

10

7

14

juli

22

13

6

17

augustus

22

12

6

18

september

19

10

5

16

oktober

15

8

3

14

november

10

4

2

10

december

7

3

1

8

 

Praktische informatie 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland en Utrecht, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland en Utrecht kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Rondreis Engeland, Wales en Schotland, 13 dagen
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
1vul uw gegevens inwijzig
2specificatieswijzig
3boek uw reiswijzig

1. Reisgezelschap

Reizigers
Kamers

2. Data

7 jul 2018 gegarandeerd vertrek € 1.299,-
25 aug 2018 € 1.299,-
Geselecteerde datum
Gegarandeerd vertrek
Deze datum is beschikbaar
Deze datum is niet meer beschikbaar / vol

1. Uw gegevens

Er zijn helaas niet voldoende plaatsen beschikbaar
Niet alle velden zijn goed ingevuld, controleer de velden in het rood
  Reizigers
  Reiziger 1
  Reiziger 2
  voeg een persoon toe
  Contactgegevens


  1. Verzekering

  Annuleringsverzekering
  i
  Standaard (5.5% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Dubbel-zeker annuleringsverzekering (6% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Reiziger 1:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Reiziger 2:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Deur tot deur service Bij deze reis is uw woonadres uw opstapplaats.
  Algemene opmerkingen
  Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

  Touringcar huren met chauffeur

  Al sinds 1933 is Bak Reizen één van de belangrijkste spelers in de touringcar branche. Wij beschikken over een jong wagenpark en goed opgeleide chauffeurs met veel ervaring, zowel internationaal als nationaal. De touringcars zijn rijk uitgerust met een toilet, media speler, koelkast, verstelbare stoelen en motoren die voldoen aan de laatste milieu eisen. Dit zorgt er voor dat uw rit het minste Co2 uitstoot genereert. Daarmee is een touringcar huren één van de schoonste manieren van reizen Dit alles tegen voordelige tarieven. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een touringcar.

  Busreizen Europa

  Ook biedt Bak Reizen sinds 1953 busreizen aan, zowel dagtochten als meerdaagse reizen. Bij al onze meerdaagse busreizen wordt u gratis van huis opgehaald en na de reis weer retour gebracht. Wij bieden onze busreizen aan in het "all in" concept, zo hoeft u bij ons niet extra te betalen voor excursies, entreegelden en gidsen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan tijdens de reis. Dit gecombineerd met goede hotels en ruime zitplaatsen in de touringcar maken het een aangename reisbeleving. Hier vindt u onze gehele aanbod busreizen.