Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
4.5 112
112 beoordelingen
Wenen, 8-daagse kerstreis, Oostenrijk

Wenen, 8-daagse kerstreis

€ 839,00

Voor deze reis alleen nog kamers op aanvraag mogelijk!

Wenen is bij uitstek een kerstbestemming. De winkeliers in de stad pakken elk jaar weer flink uit met betoverende kerstversieringen. Maar ook de kerstmarkten in het centrum en bij Schönbrunn, met het slot op...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Voor deze reis alleen nog kamers op aanvraag mogelijk!

Wenen is bij uitstek een kerstbestemming. De winkeliers in de stad pakken elk jaar weer flink uit met betoverende kerstversieringen. Maar ook de kerstmarkten in het centrum en bij Schönbrunn, met het slot op de achtergrond, geven de stad een unieke sfeer. Tijdens de reis gaan we met de gids Wenen verkennen, en ook het landschap van het Wienerwald dat in de winter een prachtig decor geeft. De stad kent tal van bezienswaardigheden als het Prater, de Hofburg, de Hofkirche en de Stephansdom. Het uitgebreide programma geeft een goed beeld van wat de stad allemaal heeft te bieden. We overnachten in een historische gebouw van begin 20-ste eeuw. Dit voormalige jachthuis is als een sprookje en door de hoge ligging hebt u een adembenemend uitzicht over de stad.

 

Hotelinformatie:
We overnachten in het 4 sterren hotel Wilhelminenberg. Dit voormalige jachthuis in de Empire stijl is gebouwd in 1908 in opdracht van Aartshertog Leopold Salvator. Het elegante 4 sterren hotel is gelegen in een eigen park van 120.000 m2 en beschikt over moderne kamers met een klassieke uitstraling die van alle gemakken zijn voorzien zoals gratis WiFi, badkamer, tv, minibar en kluisje. In de ochtend staat er een goed ontbijtbuffet voor ons klaar. En in de avond genieten we van een goed diner in het slotrestaurant. Ontdek klassiek Wenen. Hotel beoordeling 8.3

Faciliteiten

 • Lift
 • Restaurant
 • Wifi (gratis)

Kamer

 • Airco
 • Verwarming
 • Televisie
 • Kluis
 • Badkamer met bad of douche

Dag 1  - Heenreis overnachting Zuid-Duitsland
Nadat u thuis bent opgehaald wordt u naar het restaurant gebracht waar de touringcar klaar staat. Na een kopje koffie rijden we naar Zuid-Duitsland. We overnachten in de omgeving van Geiselwind.

Dag 2  - Passau en aankomst Wenen
Na een goed ontbijt vervolgen we onze reis en net voor de Oostenrijkse grens maken we een stop in Passau. De stad ligt aan drie rivieren: de Donau, de Ilz en de Inn. U krijgt de gelegenheid een wandeling te maken door de Altstadt met haar beroemde Dom. We rijden door naar Wenen en komen aan in ons 4-sterren hotel. Nadat u bent ingecheckt staat er in de avond een goed verzorgd diner voor u klaar.

Dag 3  - Stadswandeling en kerstmarkt 
Na een goed ontbijt gaan we de stad bezichtigen. Onze Nederlandssprekende gids neemt ons mee Wenen in. We beginnen met een bezoek aan de Keizerlijke crypte. Hier ligt de keizerlijke familie, o.a. Maria Theresa, Keizer Franz I en Keizerin Elisabeth (Sisi). Als u bekend bent met de verhalen van Sisi zal dit zeker een bijzondere indruk achterlaten. Door naar het symbool van de stad: de Stephansdom. We brengen een bezoek aan deze prachtige kathedraal. Vervolgens bezoeken we paleis Hofburg wat eeuwenlang het centrum van de macht is geweest voor het Oostenrijkse rijk. Halverwege de middag maken we een prachtige tour over de Höhenstrasse. De route leidt onze langs statige villa’s, oude boerderijen en pittoreske wijngaarden. We komen uit bij de Kahlenberg waar u een goed uitzicht hebt over de stad Wenen. We sluiten de dag af met een goed diner in het hotel.

Dag 4  - Stadstour en Schönbrunn
We beginnen de dag met een tour door de stad en rijden langs de vele ‘high lights’ zoals de opera, het parlement, het stadhuis en de Belvedère. In de middag brengen we een bezoek aan Paleis Schönbrunn en nemen een kijkje in het indrukwekkende leven van Sisi en Franz. Na het bezoek bent u vrij om de kerstmarkt voor het paleis te bezoeken. Het slot op de achtergrond geeft de kerstmarkt een prachtig decor. We krijgen in het hotel een kerstdiner geserveerd. In de avond kunt u de kerstmis in de kerk bijwonen.

Dag 5  - Eerste kerstdag, Wienerwald en Concert Kursalon
Wat is er mooier dan op kerstdag een prachtige rondtour te maken door het Wienerwald? In het verleden was het bij voorkeur het jachtgebied van de adel. We bezoeken hier slot Mayerling, dat het jachtslot van de keizerlijke familie was, en brengen een bezoek aan Stift Heiligenkreuz. Dit klooster werd in 1133 gesticht met toewijding aan de verlossing door het kruis. In de avond hebben we een diner in het centrum van Wenen gevolgd door een concert in het prachtige Ringstrasse paleis. We krijgen hier muziek van o.a. Strauss en Mozart te horen.

Dag 6  - Tweede kerstdag, Bratislava en traditioneel Schnitzelrestaurant
We brengen vandaag een bezoek aan Bratislava en leren de hoofdstad van Slowakije kennen. De stad ligt maar op een klein uurtje rijden van Wenen. Het oude centrum is nog geheel bewaard gebleven. We vinden hier dan ook prachtige gebouwen. Na de rondtour kunt u op eigengelegenheid de stad bezoeken. Wenen staat bekend om zijn Schnitzels; we brengen vanavond dan ook een bezoek aan een bekend Schnitzelrestaurant, restaurant Schnitzelwirt, voor een knapperige Schnitzel.

Dag 7  - Zuid-Duitsland
We verlaten de stad en gaan weer richting Nederland. Het eerste stuk gaan we binnendoor en kunt u nog genieten van de prachtige omgeving. In de omgeving van Geiselwind stoppen we voor de overnachting.

Dag 8 - Terugreis
Door de bosrijke Spessart en het Westerwald terug naar Nederland. We sluiten de dag af met een heerlijk diner waarna u door de taxi weer wordt thuisgebracht.

Inclusief

stadswandeling o.l.v. gids “in het spoor van de Habsburgers”
stadstour Wenen
entree paleis Schönbrunn
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
1 x kerstdiner
1 x 3 gangen diner in het centrum
1 x diner traditioneel Schnitzelrestaurant Schnitzelwirt
bezoek en rondleiding Keizerlijke crypte
bezoek en rondleiding Stephansdom
kerstmarkt Schönbrunn
excursie Wienerwald
bezoek en rondleiding in slot Mayerling
concert Kursalon
reisbegeleiding
bezoek Bratislava
afscheidsdiner

Exclusief

niet vermelde entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

 

Oostenrijk

Oostenrijk is een binnenstaat in Centraal-Europa. Officieel heet het de Republiek Oostenrijk. In het westen grenst Oostenrijk aan Liechtenstein en Zwitserland, in het zuiden aan Italië en Slovenië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije en in het noorden aan Duitsland en Tsjechië. Oostenrijk heeft een oppervlakte van 83.871 km² en ligt in de Alpen. Oostenrijk is ca 2x zo groot als Nederland. Slechts 32% van Oostenrijk ligt onder de 500 meter. Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en is tevens de grootste stad van het land.

De geschiedenis van het land gaat terug tot de Romeinse tijd, maar het huidige Oostenrijk is een overblijfsel van het Keizerrijk Oostenrijk dat in de 19e eeuw tot de Europese grote mogendheden behoorde. Van 1867 tot 1918 van Oostenrijk onderdeel van de Dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije. Na de kortstondige Republiek Duits-Oostenrijk ontstond in 1919 de Eerste Oostenrijkse Republiek. In 1955 werd Oostenrijk weer zelfstandig na de Duitse Anschluss en de bezetting door de geallieerden. De Tweede Oostenrijkse Republiek was gevestigd.

Landschap
Van het Oostenrijkse oppervlakte behoort een kwart tot laag- en heuvelland. De overige 75% is middel- en hooggebergte waarvan de hoogste toppen bijna 4.000 meter bereiken. De Grossglockner is met bijna 3800 meter de hoogste berg. Een groot deel van het land wordt ingenomen door de Oost-Alpen. Het gebergte daalt naar het oosten af naar het heuvelland van het Wienerwald en naar de laagvlakte. Van de noordrand van de Alpen tot bij Wenen loopt het Alpenvoorland, een gebied met heuvelruggen, weiden, bossen en brede dalen. Het oosten van Oostenrijk bestaat uit heuvelland en vlakten. De Alpen eroderen onder invloed van het weer en de flora en fauna, waardoor een landschap met hoge pieken en diepe dalen ontstaat. 

In de Alpen bewegen de gletsjers zich met 30 tot 150 meter per jaar voort. Er zijn ca 2000 Alpengletsjers in Oostenrijk. De Donau, de belangrijkste rivier van Oostenrijk, stroomt ca 350 km over Oostenrijkse bodem. Oostenrijk heeft ca 90 meren, waarvan de Attersee het grootste Alpenmeer van Oostenrijk is.

Flora & fauna
Oostenrijk is één van de bosrijkste landen van Europa, met ca 38% bos. Door de temperatuurverschillen verschilt de begroeiing op de berghellingen. Onder de 800 meter zijn veel weiden en akkers, bovem de 800 meter zijn loofbomen en nog hoger de naaldwouden. Na 1800 meter wordt de boomgrens bereikt, waarboven de Alpenweiden beginnen. Deze weiden liggen in de winter onder de sneeuw, maar in de lente verschijnt een zeer gevarieerde begroeiing met felle kleuren, zoals edelweiss, viooltje, anemoon, zeerood, alsem, vuurlelie en de sneeuwroos. Boven de 2200 meter groeit er ook geen gras meer, maar enkel nog mos en vetplantjes. Boven de 2800 meter zijn alleen nog rotsen zonder plantengroei. 

De dierenwereld lijkt veel op die van Zwitserland en Zuid-Duitsland. In de bossen in Oostenrijk leven reeën, herten, vossen, wilde zwijnen, eekhoorns en dassen. Soms is er een bruine beer te zien. De wilde kat en lynx zijn door de mens in de Oostenrijkse natuur gebracht.

In de hooggebergte zijn dieren als Alpenmarmotten, steenbokken, sneeuwhazen en gemzen te vinden. In de gemengde bossen zie je de auerhaan, spotvogel en verschillende soorten spechten en mezen. Gier- en rotszwaluwen broeden in de rotsen en de raaf, steenarend, oehoe en lammergier, de grootste roofvogel van Europa, vinden we boven de boomgrens. In de buurt van moerassen en poelen leven verschillende soorten kikkers, padden, hagedissen en de Alpensalamander. Neusiedlersee is een wereldberoemd natuurreservaat. Dit meer is een groot en zeer ondiep zoetwatermeer met wisselende waterstand. Hier broeden oa de lepelaar, ooievaar, kleine zilverreiger en de purperreiger.

Hoofdstad
De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen. Dit is tevens de grootste stad van het land. Wenen bestaat uit 23 districten en heeft 1,7 miljoen inwoners. Het centrum van Wenen werd in 2001 aangewezen als UNESCO Werelderfgoed.

Taal
Het grootste deel van de bevolking, 97%, is Duitstalig. Het overige deel bestaat uit Hongaren, Tsjechen, Slowaken, Slovenen en Kroaten die hun eigen taal spreken.

Klimaat
Oostenrijk kent drie verschillende klimaten: het hooggebergteklimaat in de hoogste gebieden van oa Tirol en Vorarlberg, een gematigd landklimaat in de lagergelegen delen en tussen deze klimaatzones een koud landklimaat met vrij koele zomers en koude winters. Het grimmige karakter van het weer komt door het landklimaat en doordat Oostenrijk vrijwel geen invloed heeft van de zee. Binnen één of enkele dagen kan het weer helemaal omslaan en er kunnen in het land op hetzelfde moment grote verschillen in weertypen voorkomen. Met name de Alpengebieden zijn hier gevoelig voor en het weer kan per berg of zelfs per zijde van een berg erg verschillen.

 

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.
  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

januari

1

-5

2

februari

4

-3

4

maart

9

0

5

april

14

3

6

mei

19

8

7

juni

22

10

7

juli

24

13

8

augustus

24

13

8

september

20

9

6

oktober

13

4

4

november

6

-1

3

december

2

-4

2

 

Praktische informatie

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland en Utrecht, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland en Utrecht kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Wenen, 8-daagse kerstreis
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
1 vul uw gegevens in wijzig
2 specificaties wijzig
3 boek uw reis wijzig

1. Reisgezelschap

Reizigers
Kamers

2. Data

21 dec 2017 gegarandeerd vertrek € 839,-
Geselecteerde datum
Gegarandeerd vertrek
Deze datum is beschikbaar
Deze datum is niet meer beschikbaar / vol

1. Uw gegevens

Er zijn helaas niet voldoende plaatsen beschikbaar
Niet alle velden zijn goed ingevuld, controleer de velden in het rood
  Reizigers
  Reiziger 1
  Reiziger 2
  voeg een persoon toe
  Contactgegevens


  1. Verzekering

  Annuleringsverzekering
  i
  Standaard (5.5% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Dubbel-zeker annuleringsverzekering (6% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Reiziger 1:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Reiziger 2:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Deur tot deur service Bij deze reis is uw woonadres uw opstapplaats.
  Algemene opmerkingen
  Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

  Touringcar huren met chauffeur

  Al sinds 1933 is Bak Reizen één van de belangrijkste spelers in de touringcar branche. Wij beschikken over een jong wagenpark en goed opgeleide chauffeurs met veel ervaring, zowel internationaal als nationaal. De touringcars zijn rijk uitgerust met een toilet, media speler, koelkast, verstelbare stoelen en motoren die voldoen aan de laatste milieu eisen. Dit zorgt er voor dat uw rit het minste Co2 uitstoot genereert. Daarmee is een touringcar huren één van de schoonste manieren van reizen Dit alles tegen voordelige tarieven. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een touringcar.

  Busreizen Europa

  Ook biedt Bak Reizen sinds 1953 busreizen aan, zowel dagtochten als meerdaagse reizen. Bij al onze meerdaagse busreizen wordt u gratis van huis opgehaald en na de reis weer retour gebracht. Wij bieden onze busreizen aan in het "all in" concept, zo hoeft u bij ons niet extra te betalen voor excursies, entreegelden en gidsen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan tijdens de reis. Dit gecombineerd met goede hotels en ruime zitplaatsen in de touringcar maken het een aangename reisbeleving. Hier vindt u onze gehele aanbod busreizen.