Luxemburg, 6 daagse kerstreis, Luxemburg

Luxemburg, 6 daagse kerstreis

€ 0,00

Een gezellige kerstreis naar Vianden

Tijdens deze kerstreis bezoeken we meerdere historische plaatsjes, zoals Echternach, Durbuy en La-Roche-en-Ardenne. Tevens kan een bezoek aan Luxemburg-Stad niet ontbreken. Vanuit de touringcar gaat u genieten van de prachtige natuur in de Ardennen en in het hotel gaat u genieten van een heerlijke kerstsfeer.

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Een gezellige kerstreis naar Vianden

Tijdens deze kerstreis bezoeken we meerdere historische plaatsjes, zoals Echternach, Durbuy en La-Roche-en-Ardenne. Tevens kan een bezoek aan Luxemburg-Stad niet ontbreken. Vanuit de touringcar gaat u genieten van de prachtige natuur in de Ardennen en in het hotel gaat u genieten van een heerlijke kerstsfeer.

Tijdens deze reis verblijven we in het 3-sterren hotel Belle Vue in Vianden. Dit hotel met Nederlandse eigenaar is gelegen in het centrum van het middeleeuwse stadje. Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van het overdekte zwembad en de sauna's. De ruime kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een badkamer met douche of bad. 
Beoordeling Booking.com 8.6

Faciliteiten Belle Vue***

 • Restaurant
 • Bar
 • Fitnessruimte
 • Wellness faciliteiten zoals een binnenzwembad, solarium, sauna en massage
 • Lift
 • Voorzieningen voor gehandicapten
 • Gratis Wifi in gehele accommodatie
 • Kluisje
 • Frisdrankautomaat

Kamer

 • Gratis wifi
 • Televisie
 • Föhn
 • Badkamer met douche of bad
 • Wc
 • Toiletartikelen

 

Dag 1 - Heenreis en Clervaux
Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u door de taxi naar ons restaurant in Noord-Holland gebracht. Hier nuttigen we eerst een kopje koffie. Na de korte kennismaking stappen we de touringcar in en rijden we naar het middeleeuwse stadje Clervaux, gelegen in een dal aan de oevers van de Clerve en in het hartje van de Ardennen. Na het bezoek aan Clervaux rijden we door naar ons hotel in Vianden, alwaar we worden ontvangen met een welkomstdrankje.

Dag 2 – Bezoek Luxemburg-Stad
In de kersttijd stralen de geplaveide steegjes van Luxemburg Stad in het licht van ruim 20.000 lichtjes in zo’n 220 bomen, waaronder een groot aantal kerstbomen. Op verschillende pleinen in de stad heerst een romantische kerstsfeer. In deze gemoedelijke stad is alles op loopafstand bereikbaar en u kunt op uw gemak heerlijk rondslenteren. Na het diner is er de mogelijkheid om de nachtmis te bezoeken en na afloop staat er iets lekkers voor u klaar in het hotel.

Dag 3 - Eerste Kerstdag - Bezoek Echternach
Na een rustige start van de ochtend, brengen we een bezoek aan Echternach, de oudste stad van Luxemburg. We beginnen met een bezoek aan de restanten van een Romeinse Villa, één van de grootste en rijkste landgoederen van de Noordwestelijke provincies van het Romeinse Rijk. Hierna gaan we naar de stad zelf met vele bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd. ’s Avonds een heerlijk 4-gangen kerstdiner met een glaasje sekt.

Dag 4 - Tweede Kerstdag - Vrije dag of bezoek kasteel
Vandaag geen programma. U kunt op eigen gelegenheid Vianden verkennen. Dit middeleeuwse stadje is omgeven door torens en oude stadsmuren. Ook heeft Vianden een zeer goed gerenoveerd kasteel, dat het mooiste en meest belangrijke van de Ardennen en de Eifel zou zijn. U kunt op eigen gelegenheid of met de touringcar mee die u naar het kasteel zal brengen. ’s Avonds gaat u aan tafel voor een 4-gangen-diner.

Dag 5 – Natuurtocht Ardennen
Vandaag maken we een rondrit door de prachtige natuur van de Ardennen. Onze eerste stop zal zijn in het romantische plaatsje Durbuy. Geniet van de eeuwenoude gevels, piepkleine winkeltjes en historische huizen met houten luikjes. Dwars door het betoverende landschap rijden we door naar nog zo’n schattig dorpje: La Roche-en-Ardenne. Kleine straatjes, romantische bruggetjes, prachtige fonteinen en niet te vergeten een eeuwenoude burcht die trots uitkijkend over de stad. Voor het diner worden we weer in het hotel verwacht.

Dag 6 - Terugreis met stop in Maastricht
De laatste dag van de reis is alweer aangebroken. Net over de grens in Maastricht maken we een korte stop. Voordat u weer thuis wordt gebracht, sluiten we dag met een afscheidsdiner.

Inclusief

bezoek Clervaux
welkomstdrankje
lekkers na de kerstmis
3 x 3 gangen diner
2 x 4 gangen diner
bezoek Luxemburg-Stad
bezoek Echternach
natuurtocht Ardennen
bezoek Maastricht
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
alle genoemde excursies
afscheidsdiner

Exclusief

overige entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 
Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. 

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Luxemburg

Het groothertogdom Luxemburg is met een oppervlakte van 2.586 km² één van de kleinste landen van Europa. Luxemburg ligt tussen België, Duitsland en Frankrijk. Luxemburg heeft een half miljoen inwoners.

Sinds het graafschap Luxemburg in 963 is gesticht, is het land veel beïnvloed door Frankrijk en Duitsland. Hierdoor was Luxemburg meerdere keren het onderwerp van conflict. De invloed van beide landen is ook in Luxemburg terug te zien.

Landschap
Luxemburg bestaat uit 2 streken. Het noordelijke deel Ösling behoort tot de Ardennen. Het landschap bestaat uit een bosrijk plateaulandschap met enkele diep uitgesleten rivierdalen en een rotsachtige bodem. De gemiddelde hoogte is 400 – 500 meter met de Buurgplaatz (560 meter) als hoogste punt.

Het gebied in het midden en zuiden van Luxemburg heet Gutland of Bon Pays. Hier is een golvend landschap te vinden en de bodem van leen en mergel is uitstekend als landbouwgebied. De gemiddelde hoogte is ca 270 meter.

Flora & fauna
Luxemburg is grotendeels begroeid met beuken. Een deel hiervan is door aanplant vervangen. Op de mergelbodems bestaat het natuurlijke bos met name uit eiken en haagbeuken. De fijnspar en grove den zijn aangeplant.

Herten, reeën, wilde zwijnen, de moeflon en de wasbeer komen in de bossen van Luxemburg voor. Vanwege het geringe oppervlakte van de geschikte natuurlijke omstandigheden is het aantal water- en moerasvogels beperkt. Hiervan komen alleen de winter- en zomertaling, blauwe reiger, kievit en wilde eend regelmatig voor. Er zijn veel soorten vissen, zoals de vlagzalm, beekforel, barbeel, neusvis, brasem, snoek, rietvoorn en karper. De zalm en zeeforel komen niet meer voor door de kunstwerken in de Rijn en Moezel en de verontreiniging van deze rivieren. Bijna alle inlandse vogels zijn beschermd.

Hoofdstad
De hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg is Luxemburg gelegen in de gelijknamige provincie. De hoofdstad heeft ca 100.000 inwoners.

Luxemburg behoort tot de rijkste steden van Europa. Voor de internationale bankwereld is Luxemburg een belangrijke stad. Ook is deze stad samen met Straatsburg en Brussel één van de belangrijkste vestigingsplaatsen van Europese instanties.

Taal
Sinds 1985 is het Letzeburgsch, een Duits dialect, de officiële taal van Luxemburg. In 1975 werd de officiële spelling bij wet geregeld. In het bestuur, de rechtspraak en wetgeving is de officiële taal echter nog steeds Frans. De meeste kranen en tijdschriften verschijnen in het Duits en ook in de handel wordt meestal Duits gesproken.

Klimaat
Het klimaat van Luxemburg is te vergelijken met dat van Nederland. Ondanks dat Luxemburg in het binnenland ligt, heeft het toch een gematigd zeeklimaat met milde zomers en milde winters. De temperaturen overdag zijn te vergelijken met die in Nederland, ’s nachts kan het wat frisser worden ivm het ontbreken van het relatief warme zeewater.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

januari

3

-2

1

februari

5

-1

3

maart

9

1

4

april

13

4

6

mei

18

8

7

juni

21

11

7

juli

23

12

8

augustus

22

12

7

september

19

10

5

oktober

14

6

3

november

7

2

2

december

4

-1

1

 

Praktische informatie

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, m.u.v. Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Luxemburg, 6 daagse kerstreis
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
Op dit moment zijn er geen vertrekdata beschikbaar
Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Touringcar huren met chauffeur

Wilt u met en groep op stap en verlangt u net even wat meer, huur dan bij Bak Reizen een luxe touringcar. Uw luxe touringcar is nooit ouder als 3 jaar en heeft een ruim ingestelde stoelafstand van 85 cm incl. tafels en mocht u dit wensen tevens; airconditioning, mediaspeler, koelkast, stoelen met verstelbare rugleuningen, ABS enzovoort.  Een luxe touringcar met professionele chauffeur huurt u bij Bak Reizen.

Busreizen Europa

Helaas brengen wij in 2022 geen eigen kerstprogramma uit.
De reden hiervan is dat veel van onze partners waar we mee samenwerken besloten hebben niet open te gaan door een gebrek aan personeel.

In december ontvangt u van ons de folder voor zomerseizoen 2023.

U kunt bij ons wel terecht om voor groepen touringcars te huren.