Noord Brabant en Zeeland, 5-daagse kerstreis, Nederland

Noord Brabant en Zeeland, 5-daagse kerstreis

€ 0,00

Een heerlijke kerstreis met leuke uitstapjes

Een bezoek naar het zuiden des lands is altijd een schot in de roos. Tijdens deze reis verblijven we in het heerlijke 4 sterren Grenshotel de Jonckheer, waar we met de kerstdagen extra verwend zullen worden. Tijdens de reis staan er leuke excursies gepland, zo maken we een mooie toer door het prachtige Zeeland,...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Een heerlijke kerstreis met leuke uitstapjes

Een bezoek naar het zuiden des lands is altijd een schot in de roos. Tijdens deze reis verblijven we in het heerlijke 4 sterren Grenshotel de Jonckheer, waar we met de kerstdagen extra verwend zullen worden. Tijdens de reis staan er leuke excursies gepland, zo maken we een mooie toer door het prachtige Zeeland, bezoeken we de indrukwekkende Basiliek, maken we een bootvaart over de Dintel en nog veel meer. Dat wordt genieten tijdens de kerstdagen.

We overnachten in het gezellige 4 sterren hotel de Jonckheer op de grens van Noord Brabant en Zeeland. Het hotel heeft een warme uitstraling met een sfeervol restaurant dat u heerlijke gerechten serveert. Het hotel beschikt over ruime kamers van wel 27m2 met een zitje, televisie, gratis Wi-Fi en een ruime badkamer met douche en föhn. Lift aanwezig. Een heerlijke locatie voor een korte vakantie. Beoordeling Booking.com 8.6.

Faciliteiten Hotel de Jonckheer****

  • Lift
  • Restaurant
  • Terras

Kamer

  • Gratis wifi
  • Televisie
  • Badkamer met douche en föhn
  • Wc

 

Dag 1 – Heenreis Dordrecht
Nadat u thuis bent opgehaald, nemen we eerst een kopje koffie en na een korte kennismaking stappen we in de touringcar. Dordrecht, wat een prachtige plaats. Wellicht heeft u de stad voorbij zien komen tijdens dit seizoen van “Aandenken aan Holland”, waar André van Duin en Janny met hun schip ons prachtige land ontdekken. De Dordtenaren zelf omschrijven Dordrecht als een groot openlucht museum. U kunt deze prachtige stad nu zelf ontdekken.

Dag 2 - Rondtoer Zeeland met bezoek Zierikzee en Middelburg
Nergens is het Zeeuwse verleden zo intact gebleven als in het op Schouwen Duiveland gelegen Zierikzee. Met 558 beschermde panden is het de achtste monumentenstad van Nederland. De hoofdstad Middelburg, gelegen op Walcheren, ademt vooral nog de sfeer van de Gouden Eeuw, toen in het havengebied langs de ‘Kaai’ de VOC goede zaken deed. Beroemd zijn het prachtige 15de-eeuwse stadhuis en de abdij. Tevens maken we een rondrit over Walcheren, een verrassend deel van Zeeland met prachtige natuur en oude steden en dorpen met hun eigen bijzonderheden.

Dag 3 – Eerste kerstdag – Basiliek van Oudenbosch, lunch in Terheijden en bezoek Breda
De Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara in Oudenbosch is een imposante verschijning in het Brabantse Landschap. De Basiliek heeft een lengte van 81 meter, breedte van 55 meter en hoogte van 63 meter. En is dan ook een kopie van de Basiliek in Rome. Na het bezoek rijden we naar de Gouden Leeuw voor een heerlijke uitgebreide kerstlunch. ’s Middags brengen we een bezoek aan de Brabantse Bourgondische stad Breda. U gaat hier op eigen gelegenheid de stad verkennen, bezoek het centrum met onder andere de Grote Markt en de haven.

Dag 4 – Tweede kerstdag - Vrije ochtend en rondvaart over de Dintel
Na een rustige start van de dag worden we rond 13:00 uur verwacht in Oudenbosch waar we aan boord gaan voor een 3,5 durende rondvaart. Tijdens de rondvaart krijgt u een lunch geserveerd. We varen over de rivier de Dintel langs landerijen, we aanschouwen één van de grootste suikerfabrieken van het land, het Stampersgat en de jachthaven van Dintel. We gaan de sluis door en komen uiteindelijk uit op het Volkenrak, één van de drukste vaarroutes van Nederland. We sluiten de dag af met een goed diner.

Dag 5 - Terugreis
In de ochtend bent u vrij. Nadat we nog van een heerlijke lunch hebben genoten in het hotel, aanvaarden we de terugreis naar huis. Bij ons verzamelpunt staan de taxi’s klaar om u weer naar huis te brengen.

 

 

 

Inclusief

bezoek Dordrecht
rondtoer Zeeland
bezoek Zierikzee
bezoek Middelburg
entree Basiliek
lunch
bezoek Breda
rondvaart Dintel incl. lunch
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
alle genoemde excursies
afscheidslunch

Exclusief

niet vermelde entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Nederland

Nederland is een onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden en ligt in het westen van Europa. Nederland heeft een oppervlakte van 41.526 km², is ca 300 km lang en ca 200 km breed.                       

Binnen de provincie Noort-Brabant bevinden zich ca 30 kleine Belgische gebieden die samen de gemeente Baarle-Hertog vormen. Binnen deze gemeente liggen weer 2 nederlandse exclaves. Naast het vasteland behoren ook de Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Rottumeroog tot Nederland. Nederland grenst in het zuiden aan België en in het oosten aan Duitsland. Ten noorden van Nederland bevindt zich de Waddenzee en aan de westkant de Noordzee.

Een autonoom deel van het Koninkrijk der Nederlanden zijn de Nederlandse Antillen. Dit bestaat uit twee tot de Kleine Antillen behorende eilandengroepen in het Caribisch gebied met een totale oppervlakte van 800 km² en ca 200.000 inwoners. De 2 eilandengroepen liggen op ca 900 km van elkaar en behoren tot de Benedenwindse (Bonaire en Curacao) en Bovenwindse eilanden (Saba, Sint-Eustatius en Sint Maarten).

Landschap
Nederland kent een grote verscheidenheid aan landschappen, dit ondanks de kleine oppervlakte van Nederland. Veel van deze landschappen zijn ontstaan door menselijk ingrijpen, zoals dijkenbouw, droogleggen van moerassen, landaanwinning, landbouw en de bouw van steden en wegen. Nederland kent nauwelijks meer echte oer-natuurlandschappen. De natuur bestaat voornamelijk uit weilanden, akkers en heidevelden die zijn ontstaan door het massale kappen van bossen. De bossen die nu in Nederland voorkomen zijn dan ook allemaal aangeplant.

Ongeveer 200.000 jaar geleden zijn de tot 100 meter hoge heuvelruggen in Overrijssel, Gelderland en Utrecht ontstaan die momenteel grotendeels bedekt worden door heidevelden en bossen. Beneden de grote rivieren bestaat de bodem met name uit zand en grind. In Zuid-Limburg worden delfstoffen als mergel en steenkool gevonden.

In Hoog-Nederland ontstonden in sommige drassige gebieden veengebieden die zijn drooggemaakt en ontgonnen. Het veen werd na de aanleg van kanalen afgegraven, afgevoerd en oa in de vorm van turf gebruikt als brandstof. Ook in Laag-Nederland zijn veengebieden. Waar vooral in het Hollands-Utrechtse veengebiedveel veen werd afgegraven waardoor er plassen ontstonden die nu oa gebruikt worden als recreatiegebieden, zoals de Loosdrechtse plassen. 

Er is veel nieuw land ontstaan door inpoldering, zoals de provincie Flevoland. Typische agrarische polders zijn Wieringermeer en de Noordoostpolder. Er is totaal ca 1650 km² landaanwinst geboekt. De Zuiderzee veranderde door de Afsluitdijk in een meer, het IJsselmeer. Ten noorden van de Afsluitdijk ligt de Waddenzee.

Het grootste gedeelte van Nederland ligt onder de zeespiegel en wordt door dijken tegen de Noordzee beschermd, zoals de Deltawerken in Zeeland. Het hoogste punt is de Vaalserberg in Zuid-Limburg met een hoogte van 321 meter.

Flora & fauna
Door de verschillende landschappen is ook de plantengroei in Nederland zeer divers. Er zijn zelfs een aantal landschappen die uniek zijn voor Europe, zoals het duingebied langs de kust en het geheel van kwelders en begroeide strandvlakten. Bij Nieuwkoop, de Vechtstreek, Noordwest-Overijssel en Friesland zijn grote laagveenmoerassen die verder nergens in West- en Zuid-Europa voorkomen. Ook uniek zijn de Oostvaardersplassen in Flevoland die door inpoldering zijn ontstaan.

De diversiteit wordt nog versterkt door de regionale klimaatverschillen in Nederland. Daarnaast heeft ook de mens duizenden jaren lang landschap en plantengroei beïnvloedt. Het oorspronkelijke bosrijke land is door de mens in de loop der eeuwen geleidelijk vervangen door half-natuurlijke landschappen, zoals blauwgraslanden, heidevelden, rietvelden en krijthellingsgraslanden. De oerbossen werden gekapt of afgebrand voor dorpen, akkers, steden en wegen. Met de kap van het Beekbergerwoud bij Apeldoorn verdween in 1876 het laatste oerbos. 

Nederland kent een betrekkelijk arm dierenrijk. Als gevolg van de sterke verstedelijking komen echte natuurlijke landschappen nog maar op zeer kleine schaal voor. Vogels als de gierzwaluw en zwarte roodstaart waren oorspronkelijk berg- en rotsbewoners, maar zijn nu stadsbewoners. Het zoetwateroppervlak nam door de grootscheepse inpoldering sterk toe, maar dit was van negatieve invloed op het dierenrijk in de Waddenzee. Door de akker-, bos- en weidebouw werden bepaalde dieren aangetrokken terwijl andere dieren juist verdwenen. De Turkse tortel broedt pas sinds 1950 in Nederland. De grote lijster, merel, zwarte specht en Europese kanarie konden hun leefgebied flink uitbreiden. De grauwe gans. Havik, kwak, raaf, wild zwijn, ree en edelhert konden nog net behouden worden of zijn opnieuw uitgezet. De marters en dassen kunnen zich steeds moeilijker handhaven door de kleinere jachtgebieden en steeds minder prooidieren.

Door de voortschijdende ontbossing en toenemende bevolking zijn oa de oeros, wolf, bruine beer, wilde kat en bever uitgestorven. De bever is in 1988 met succes weer uitgezet in de Biesbosch. Dieren die al of niet opzettelijk zijn ingevoerd zoals de muskusrat, het konijn, de fazant, de Chinese wolhandkrab en de snoekbaars komen nu algemeen voor in Nederland.

Ook in de ondiepe kustwateren van de Waddenzee en de Noordzee is weinig diversiteit in de dierenwereld te vinden. Wel komen er veel aantallen van één soort voor. Voor de zeehond en de bruinvis is de Waddenzee een belangrijke broedplaats. 

Via de Ardennen komen in Zuid-Limburg talrijke Midden-Europese diersoorten voor die elders in Nederland niet voorkomen. De meeste hiervan worden met uitsterven bedreigd en zijn zeldzaam, zoals de muurhagedis, eikelmuis, vuurpad, beekforel, vroedmeesterpad en de wijngaardslak. Ook overwinteren in Zuid-Limburg veel vleermuizen in de grotten. Ook de zeldzame veldhamster, in Zuid-Limburg korenwolf genoemd, komt in Zuid-Limburg voor.

Hoofdstad
De hoofdstad van Nederland is Amsterdam met een oppervlakte van ca 219 km² en ca 750.000 inwoners. Amsterdam ligt in het westen van Nederland in de provincie Noord-Holland.

Klimaat
Door de ligging aan zee heeft Nederland een gematigd zeeklimaat met zowel milde winters als milde zomers en gedurende het gehele jaar. Op jaarbasis valt er gemiddeld zo’n 700 – 800 mm neerslag.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

5

0

2

6

februari

6

0

3

5

maart

10

2

4

6

april

13

4

5

8

mei

18

8

7

10

juni

20

10

6

13

juli

22

13

7

16

augustus

22

12

7

18

september

19

10

5

18

oktober

14

7

4

15

november

9

3

2

12

december

6

1

2

8

 

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, m.u.v. Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Noord Brabant en Zeeland, 5-daagse kerstreis
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
Op dit moment zijn er geen vertrekdata beschikbaar
Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Touringcar huren met chauffeur

Wilt u met en groep op stap en verlangt u net even wat meer, huur dan bij Bak Reizen een luxe touringcar. Uw luxe touringcar is nooit ouder als 3 jaar en heeft een ruim ingestelde stoelafstand van 85 cm incl. tafels en mocht u dit wensen tevens; airconditioning, mediaspeler, koelkast, stoelen met verstelbare rugleuningen, ABS enzovoort.  Een luxe touringcar met professionele chauffeur huurt u bij Bak Reizen.

Busreizen Europa

Helaas brengen wij in 2022 geen eigen kerstprogramma uit.
De reden hiervan is dat veel van onze partners waar we mee samenwerken besloten hebben niet open te gaan door een gebrek aan personeel.

In december ontvangt u van ons de folder voor zomerseizoen 2023.

U kunt bij ons wel terecht om voor groepen touringcars te huren.