Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
8.8/10 (195 beoordelingen)
Odoorn Oud en Nieuw, Nederland

Odoorn Oud en Nieuw

€ 579,00

Oud en Nieuw vieren we dit jaar in Drenthe, samen met hotel Oringer Marke hebben we een leuk programma voor u samengesteld.  Met als hoogte punt een feestelijke oudjaarsavond met een 4 - gangen diner/buffet met live muziek, oliebollen en glühwein. We zullen feestelijk 2020 in gaan.

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Oud en Nieuw vieren we dit jaar in Drenthe, samen met hotel Oringer Marke hebben we een leuk programma voor u samengesteld.  Met als hoogte punt een feestelijke oudjaarsavond met een 4 - gangen diner/buffet met live muziek, oliebollen en glühwein. We zullen feestelijk 2020 in gaan.

Het familiair gerunde hotel ‘De Oringer Marke' is een uitgelezen plek wanneer u op zoek bent naar rust, gastvrijheid en gezelligheid in het centrum van Odoorn. Alle 32 nieuwe warm ingerichte kamers en suites zijn voorzien van douche en/of bad, toilet, kluisje, föhn, telefoon en flat screen televisie. Het hotel beschikt verder over een lift, brasserie, huiskamer/galerie, lounge met goed gevulde boekenkast, tylarium en sauna, wijnkelder, jeu de boules baan, zes bowlingbanen en een gezellig factory café. Bij het hotel kunnen fietsen worden gehuurd. In het hotel worden er 's avonds leuke activiteiten georganiseerd als muziek, bowling en Oud-Hollandse spelletjes.

Faciliteiten De Oringer Marke***

 • Restaurant
 • Bar
 • Sauna en massage
 • Biljart
 • Lift
 • Voorzieningen voor gehandicapten
 • Gratis Wifi in gehele accommodatie
 • Kluisje

Kamer

 • Gratis wifi
 • Televisie
 • Airco
 • Badkamer met douche of bad
 • Wc

 

Dag 1 - Heenreis en Nelis en Leentje    
Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u door de taxi naar ons restaurant gebracht. Hier nuttigen we eerst een kopje koffie, na de korte kennismaking stappen we de touringcar in en rijden we naar Odoorn. Nadat u bent ingecheckt kunt u op eigen gelegenheid lunchen. Aansluitend gaan we op bezoek bij “De Woonboot van Nelis & Leentje”. U weet niet wat u ziet. Een verzameling van artikelen uit grootmoederstijd, ingericht in nostalgische winkeltjes. Nelis geeft de rondleiding en na afloop pakt hij zijn accordeon voor wat leuke meezingers.

Dag 2 -  Vernieuwde Hunebedcentrum in Borger
Een aantal jaar is er hard gewerkt om in Borger het vernieuwde Hunebed centrum te openen. In het centrum vinden we een vernieuwde en uitgebreide expositie van hoe de hunebed bewoners geleefd hebben en u komt interactief in contact met de hunebedbouwers. Verder zal de gids ons rondleiden en vertelt ons alles over de hunebed bewoners. In de avond staat er een heerlijk diner voor ons klaar.

Dag 3 – De Kloosterboerderij en Zwerftocht Carbidschieten
We gaan op bezoek bij familie Kuijer, zij hebben een kloosterboerderij nagebouwd en brengen ons terug naar de tijd van de kloosterlingen en kruisheren. In vervlogen tijden stonden in deze regio wel 34 kloosters en 80 kloosterboerderijen. In de boerderij vinden we oude kloosterbeelden en bidstoelen. Maar het gaat hier ook om de dames die het melk produceren. In de moderne stal maken de dames dan ook de dienst uit. Ze kunnen vrij van binnen naar buiten lopen. Ze bepalen ook zelf wanneer ze gemolken willen worden, dit gaat geheel automatisch met behulp van de melkrobot. Na de lunch maken we een Zwerftocht Carbidschieten. Carbid schieten is in de regio nog steeds erg populair.  En op verschillende locaties kunnen we dit aanschouwen, een waar spektakel. In de avond staat de gezellige oudjaarsavond geplant.

Dag 4 – Rondtoer van Gogh route o.l.v. een gids
Vincent Van Gogh verliet in 1883 Den Haag om naar Drenthe te gaan, hij verbleef hier 3 maanden. In deze periode had van Gogh een eenzaam bestaan. Zijn korte verblijf in Drenthe is toch een belangrijke periode geweest  voor zijn ontwikkeling. Het landschap, de bewoners en de oorspronkelijkheid van Drenthe maakte een grote indruk op hem. De  gids leidt ons langs plekken waar Vincent van Gogh verbleef en waar hij schilderde. 

Dag 5 – Vrije ochtend en afscheidslunch.
In de ochtend vrij. We lunchen nog in het hotel waarna we weer naar huis gaan. Hier zullen de taxi’s weer klaar staan om u naar huis te brengen.

Inclusief

Nelis en Leentje
Hunebedcentrum Borger
De Kloosterboerderij
Carbid Schieten
afscheidslunch
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van volpension

Exclusief

Niet vernoemde entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Nederland

Nederland is een onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden en ligt in het westen van Europa. Nederland heeft een oppervlakte van 41.526 km², is ca 300 km lang en ca 200 km breed.                       

Binnen de provincie Noort-Brabant bevinden zich ca 30 kleine Belgische gebieden die samen de gemeente Baarle-Hertog vormen. Binnen deze gemeente liggen weer 2 nederlandse exclaves. Naast het vasteland behoren ook de Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Rottumeroog tot Nederland. Nederland grenst in het zuiden aan België en in het oosten aan Duitsland. Ten noorden van Nederland bevindt zich de Waddenzee en aan de westkant de Noordzee.

Een autonoom deel van het Koninkrijk der Nederlanden zijn de Nederlandse Antillen. Dit bestaat uit twee tot de Kleine Antillen behorende eilandengroepen in het Caribisch gebied met een totale oppervlakte van 800 km² en ca 200.000 inwoners. De 2 eilandengroepen liggen op ca 900 km van elkaar en behoren tot de Benedenwindse (Bonaire en Curacao) en Bovenwindse eilanden (Saba, Sint-Eustatius en Sint Maarten).

Landschap
Nederland kent een grote verscheidenheid aan landschappen, dit ondanks de kleine oppervlakte van Nederland. Veel van deze landschappen zijn ontstaan door menselijk ingrijpen, zoals dijkenbouw, droogleggen van moerassen, landaanwinning, landbouw en de bouw van steden en wegen. Nederland kent nauwelijks meer echte oer-natuurlandschappen. De natuur bestaat voornamelijk uit weilanden, akkers en heidevelden die zijn ontstaan door het massale kappen van bossen. De bossen die nu in Nederland voorkomen zijn dan ook allemaal aangeplant.

Ongeveer 200.000 jaar geleden zijn de tot 100 meter hoge heuvelruggen in Overrijssel, Gelderland en Utrecht ontstaan die momenteel grotendeels bedekt worden door heidevelden en bossen. Beneden de grote rivieren bestaat de bodem met name uit zand en grind. In Zuid-Limburg worden delfstoffen als mergel en steenkool gevonden.

In Hoog-Nederland ontstonden in sommige drassige gebieden veengebieden die zijn drooggemaakt en ontgonnen. Het veen werd na de aanleg van kanalen afgegraven, afgevoerd en oa in de vorm van turf gebruikt als brandstof. Ook in Laag-Nederland zijn veengebieden. Waar vooral in het Hollands-Utrechtse veengebiedveel veen werd afgegraven waardoor er plassen ontstonden die nu oa gebruikt worden als recreatiegebieden, zoals de Loosdrechtse plassen. 

Er is veel nieuw land ontstaan door inpoldering, zoals de provincie Flevoland. Typische agrarische polders zijn Wieringermeer en de Noordoostpolder. Er is totaal ca 1650 km² landaanwinst geboekt. De Zuiderzee veranderde door de Afsluitdijk in een meer, het IJsselmeer. Ten noorden van de Afsluitdijk ligt de Waddenzee.

Het grootste gedeelte van Nederland ligt onder de zeespiegel en wordt door dijken tegen de Noordzee beschermd, zoals de Deltawerken in Zeeland. Het hoogste punt is de Vaalserberg in Zuid-Limburg met een hoogte van 321 meter.

Flora & fauna
Door de verschillende landschappen is ook de plantengroei in Nederland zeer divers. Er zijn zelfs een aantal landschappen die uniek zijn voor Europe, zoals het duingebied langs de kust en het geheel van kwelders en begroeide strandvlakten. Bij Nieuwkoop, de Vechtstreek, Noordwest-Overijssel en Friesland zijn grote laagveenmoerassen die verder nergens in West- en Zuid-Europa voorkomen. Ook uniek zijn de Oostvaardersplassen in Flevoland die door inpoldering zijn ontstaan.

De diversiteit wordt nog versterkt door de regionale klimaatverschillen in Nederland. Daarnaast heeft ook de mens duizenden jaren lang landschap en plantengroei beïnvloedt. Het oorspronkelijke bosrijke land is door de mens in de loop der eeuwen geleidelijk vervangen door half-natuurlijke landschappen, zoals blauwgraslanden, heidevelden, rietvelden en krijthellingsgraslanden. De oerbossen werden gekapt of afgebrand voor dorpen, akkers, steden en wegen. Met de kap van het Beekbergerwoud bij Apeldoorn verdween in 1876 het laatste oerbos. 

Nederland kent een betrekkelijk arm dierenrijk. Als gevolg van de sterke verstedelijking komen echte natuurlijke landschappen nog maar op zeer kleine schaal voor. Vogels als de gierzwaluw en zwarte roodstaart waren oorspronkelijk berg- en rotsbewoners, maar zijn nu stadsbewoners. Het zoetwateroppervlak nam door de grootscheepse inpoldering sterk toe, maar dit was van negatieve invloed op het dierenrijk in de Waddenzee. Door de akker-, bos- en weidebouw werden bepaalde dieren aangetrokken terwijl andere dieren juist verdwenen. De Turkse tortel broedt pas sinds 1950 in Nederland. De grote lijster, merel, zwarte specht en Europese kanarie konden hun leefgebied flink uitbreiden. De grauwe gans. Havik, kwak, raaf, wild zwijn, ree en edelhert konden nog net behouden worden of zijn opnieuw uitgezet. De marters en dassen kunnen zich steeds moeilijker handhaven door de kleinere jachtgebieden en steeds minder prooidieren.

Door de voortschijdende ontbossing en toenemende bevolking zijn oa de oeros, wolf, bruine beer, wilde kat en bever uitgestorven. De bever is in 1988 met succes weer uitgezet in de Biesbosch. Dieren die al of niet opzettelijk zijn ingevoerd zoals de muskusrat, het konijn, de fazant, de Chinese wolhandkrab en de snoekbaars komen nu algemeen voor in Nederland.

Ook in de ondiepe kustwateren van de Waddenzee en de Noordzee is weinig diversiteit in de dierenwereld te vinden. Wel komen er veel aantallen van één soort voor. Voor de zeehond en de bruinvis is de Waddenzee een belangrijke broedplaats. 

Via de Ardennen komen in Zuid-Limburg talrijke Midden-Europese diersoorten voor die elders in Nederland niet voorkomen. De meeste hiervan worden met uitsterven bedreigd en zijn zeldzaam, zoals de muurhagedis, eikelmuis, vuurpad, beekforel, vroedmeesterpad en de wijngaardslak. Ook overwinteren in Zuid-Limburg veel vleermuizen in de grotten. Ook de zeldzame veldhamster, in Zuid-Limburg korenwolf genoemd, komt in Zuid-Limburg voor.

Hoofdstad
De hoofdstad van Nederland is Amsterdam met een oppervlakte van ca 219 km² en ca 750.000 inwoners. Amsterdam ligt in het westen van Nederland in de provincie Noord-Holland.

Klimaat
Door de ligging aan zee heeft Nederland een gematigd zeeklimaat met zowel milde winters als milde zomers en gedurende het gehele jaar. Op jaarbasis valt er gemiddeld zo’n 700 – 800 mm neerslag.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

5

0

2

6

februari

6

0

3

5

maart

10

2

4

6

april

13

4

5

8

mei

18

8

7

10

juni

20

10

6

13

juli

22

13

7

16

augustus

22

12

7

18

september

19

10

5

18

oktober

14

7

4

15

november

9

3

2

12

december

6

1

2

8

 

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Odoorn Oud en Nieuw
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Touringcar huren met chauffeur

Al sinds 1933 is Bak Reizen één van de belangrijkste spelers in de touringcar branche. Wij beschikken over een jong wagenpark en goed opgeleide chauffeurs met veel ervaring, zowel internationaal als nationaal. De touringcars zijn rijk uitgerust met een toilet, media speler, koelkast, verstelbare stoelen en motoren die voldoen aan de laatste milieu eisen. Dit zorgt er voor dat uw rit het minste Co2 uitstoot genereert. Daarmee is een touringcar huren één van de schoonste manieren van reizen Dit alles tegen voordelige tarieven. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een touringcar.

Busreizen Europa

Ook biedt Bak Reizen sinds 1953 busreizen aan, zowel dagtochten als meerdaagse reizen. Bij al onze meerdaagse busreizen wordt u gratis van huis opgehaald en na de reis weer retour gebracht. Wij bieden onze busreizen aan in het "all in" concept, zo hoeft u bij ons niet extra te betalen voor excursies, entreegelden en gidsen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan tijdens de reis. Dit gecombineerd met goede hotels en ruime zitplaatsen in de touringcar maken het een aangename reisbeleving. Hier vindt u onze gehele aanbod busreizen.