Trier, 6-daagse kerstreis 2, Duitsland

Trier, 6-daagse kerstreis 2

€ 0,00

Het betreft de 2de kerstreis naar Trier. Voor deze reis hebben we een minimum aantal deelnemers 25 nodig, anders kan deze reis niet worden gerealiseerd.

Trier, deze gezellige en oudste stad van Duitsland heeft een rijke historie en vele bezienswaardigheden. Tijdens de Kerst zorgen bijna honderd feestelijk gedecoreerde houten kraampjes voor een romantische kerstsfeer. Bij een bezoek aan Trier tijdens de feestdagen waant u zich niet alleen in de kerstsfeer van de stad maar ook in terug...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Het betreft de 2de kerstreis naar Trier. Voor deze reis hebben we een minimum aantal deelnemers 25 nodig, anders kan deze reis niet worden gerealiseerd.

Trier, deze gezellige en oudste stad van Duitsland heeft een rijke historie en vele bezienswaardigheden. Tijdens de Kerst zorgen bijna honderd feestelijk gedecoreerde houten kraampjes voor een romantische kerstsfeer. Bij een bezoek aan Trier tijdens de feestdagen waant u zich niet alleen in de kerstsfeer van de stad maar ook in terug in de tijd. Trier beschikt namelijk over diverse prachtige historische gebouwen. In de kerstperiode zorgt dit, mede door alle versieringen, voor een bijzondere ambiance.

Hotelinformatie:
We overnachten in het 4 sterren FourSide hotel in Trier en is gelegen aan de rand van het centrum en aan de  Oever van de Moezel.  Het hotel is onlangs volledig gerenoveerd en beschikt over goede en ruim uitgeruste kamers, sommige zelfs met een keuken. Het is modern maar toch stijlvol.  Vanuit de ontbijtzaal heeft u een prachtig uitzicht over de Moezel. In het restaurant staat er elke avond een dinerbuffet voor ons klaar. Het personeel is zeer vriendelijk en behulpzaam.  Een heerlijk verblijf voor tijdens de kerstdagen.
Beoordeling Booking.com 8.3

Faciliteiten

  • Restaurant
  • Bar
  • Lift

Kamer

  • Airco
  • Badkamer met bad
  • Televisie
  • Minibar
  • Kluis
  • Föhn 
  • Wifi (gratis)

Dag 1 Heenreis kerstmarkt Trier
Nadat u thuis bent opgehaald, drinken we eerst een kopje koffie waarna we instappen en doorrijden naar Trier. Na het inchecken in het hotel kunt u op eigen gelegenheid Trier bezoeken. De gezellige winkelstraat en de kerstmarkt zijn op circa 2 kilometer afstand. In de avond wordt u weer in het hotel verwacht voor het diner. 

Dag 2 Kerstmarkt Traben-Trarbach en Wijnproeverij
Na een goed ontbijt rijden we naar Traben-Trarbach. De laatste eeuwen wordt er in Traben-Trarbach veel handel gedreven in wijn, een van de belangrijkste exportproducten van de regio. De wijnvelden dateren nog uit de tijd van de Romeinen die hier de eerste druivenranken plaatsten. Onder de stad vinden we dan ook oude wijnkelders waar zich in de winter de kerstmarkt bevindt. Aansluitend brengen we een bezoek aan een wijnproeverij. 

Dag 3 Bezoek Luxemburg o.l.v. gids
We verlaten Duitsland en rijden het Hertogdom Luxemburg in. Via een toeristische route komen we aan in Luxemburg-Stad. Nadat we met de gids een wandeling door de stad hebben gemaakt krijgt u de gelegenheid om de stad verder te bezichtigen. Voor het kerstdinerbuffet worden we in het hotel verwacht.

Dag 4 Eerste kerstdag - bezoek Trier o.l.v. gids
Na een goed ontbijt gaan we Trier verkennen. Onder leiding van een gids maken we een rondwandeling door de stad. We bezoeken o.a. de Porta Nigra dat naast het hotel ligt, de Romeinse ruïnes, de vakwerkhuizen en de middeleeuwse straten. Deze bezienswaardigheden zorgen er voor dat u Trier niet snel zult vergeten. In de middag kunt u de tijd zelf indelen. ’s Avonds worden we in het hotel verwacht voor een uitgebreid kerstdinerbuffet. 

Dag 5 Tweede kerstdag – Rondtoer en Edelstenenmuseum
Na een heerlijk ontbijt stappen we in de bus en maken we een mooi tocht naar Idar-Oberstein. Hier brengen wij een bezoek aan het edelstenenmuseum De stad heeft een rijk verleden van het slijpen van Edelstenen. We zullen worden rondgeleid door een Nederlands sprekende gids. Na ons bezoek stappen we weer in de bus en maken nog een mooie tour door het gebied. In de avond staat er een heerlijk drie-gangen diner voor ons klaar.

Dag 6 Magisch Maastricht
We nemen afscheid van het hotel en brengen een bezoek aan Maastricht, dat in het teken staat van het festijn Magisch Maastricht. De kerstmarkt stond in 2015 op de 2e plaats in de top 10 van mooiste kerstmarkten in Europa. De hele stad is versierd. Op het Vrijthof vinden we een gezellige kerstmarkt, schaatsbaan, grand carrousel en een reuzenrad. Tijdens deze dagen is de stad in magische sferen.

Inclusief

Bezoek edelstenenmuseum met gids
bezoek Magisch Maastricht
excursie Luxemburg o.l.v. een gids
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
bezoek kerstmarkt Traben-Trarbach
wijnproeverij
excursie Trier o.l.v. een gids
alle genoemde excursies
afscheidsdiner

Exclusief

overige entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 
Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. 

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Duitsland

Sinds 1949 is De Bondsrepubliek Duitsland een parlementaire democratie. Sinds de val van de muur in 1990 bestaat Duitsland uit 16 deelstaten. De duitse bondspresident is het staatshoofd en de bondskanselier staat aan het hoofd van de regering.

De oppervlakte van Duitsland bedraagt 357.022 km2. De afstand van noord naar zuid is 876 km, van west naar oost is dit 640 km.

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland. Het is tevens de grootste stad van Duitland met 3,4 miljoen inwoners. Naast Berlijn behoren ook Hamburg (1,8 miljoen) en München (1,3 miljoen) tot de grootste steden van Duitsland. Frankfurt am Main (662.000) is met name een internationaal financieel centrum.

Eén van de meest invloedrijke periodes in het verleden van Duitsland is de Tweede Wereldoorlog.  Vlak na de oorlog was er sprake van een tweedeling: Bondsrepubliek Duitsland (West-Duitsland) en de Duitse Democratische Republiek (DDR of Oost-Duitsland). Deze tweedeling heeft duidelijk haar sporen achter gelaten.

“De Muur”, de fysieke grens tussen het rijke West-Berlijk en het communistische Oost-Berlijn, viel op 9 novermber 1989. Deze muur heeft vele Duitsers die hem over wilden steken het leven gekost. Het afbreken van De Muur was het begin van de hereniging van Duitsland. Op 3 oktober 1990 werden de 2 aparte staten weer herenigd tot één Duitsland. Het is nog altijd merkbaar dat 40 jaar communisme zijn sporen heeft nagelaten in het Oosten van Duitsland. Economisch gezien behoort Duitsland tot één van de belangrijkste landen ter wereld, maar in het voormalige Oost-Duitsland heeft op economisch gebied een duidelijke achterstand. Er is meer armoede en werkloosheid onder de bevolking en de samenleving is er harder. Voor de toerist moet dit geen reden zijn om geen bezoek te brengen aan dit gebied. Het feit dat dit deel van het land tijdens een belangrijke periode van ontwikkeling een andere koest heeft gevaren dan het westen van het land, maakt het juist de moeite waard om hier een bezoek te brengen.

Landschap
Het landschap in Duitsland is afwisselend. In het noorden is de Noord- en Oostzeekust te vinden, in het zuiden de toppen van de Alpen. Daartussen zijn de vlakke landbouwgebieden, uitgestrekte rivierlandschappen en meren, stedelijke agglomeraties, bosrijke regio’s en middelgebergten te vinden. De hoogste berg van Duitsland is de Zugspitze met 2962 mtr. De Rijn is de langste rivier van Duitsland die met een lengte van 865 km door Duits grondgebied stroomt. Daarnaast heeft Duitsland nog 14 nationale parken, 101 natuurparken en 15 biosfeerreservaten. 

Flora & fauna
In Duitsland bestaat de natuurlijke begroeiing overwegend uit bos, met uitzondering van de strook langs de kust met stuifduinen, levende hoogvenen en het gebergte boven de boomgrens. Door herbossing bestaat ca 30% van Duitsland weer uit bos. Rond de jaartelling was dit ca 75% en rond 1800 was dit 20%. De bossen bestaan voor 2/3 uit naaldhout, vooral sparren en dennen.

Het eikenhaadbeikenbos (met haagbeuk, eik, wilde kers, es, beuk en esdoorn) vormt het voornaamste deel van het loofbos op voedselrijke gronden in de laagvlakte. In het Atlantische en Baltische laagland, het heuvelgebied en onder de sparrengordel is dit het beukenbos. Het eikenberken bos is met name in de laagvlakte op voedselarme gronden te vinden. In de moerassen is het elsen- en wilgenbos en in de overstromingsgebieden van de rivieren is het wilgenbos en essen-iepen-vogelkersbos.
Daarnaast bestaat Duitsland voor ca. 14% uit natuurgebieden met als vegetatietypen oa heiden in met name het noordwesten en hoogvenen vooral in de gebergten. In het zuiden van Beieren en Württemberg zijn moerassen.

De halfnatuurlijke landschappen, zoals schrale en extensief beweide graslanden, heiden en hooimoerassen hadden tot begin van de 21e eeuw nog een belangrijk aandeel in de plantengroei van Duitsland. Deze eeuwenlang stabiel gebleven levensgemeenschappen zijn door revolutionaire wijzigingen teruggedrongen tot op enkele resten en herontgonnen of verwilderd. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke verarming van flora en fauna.

In de vochtige bosgebieden van Noord-Duitsland, moerasgebieden en op veengronden komt veel dorpsheide voor. Langs de Duitse Noordzeekust is het lamsoor te vinden. Deze is goed bestand tegen het zilte kustmileu. De zeedistel is een veel voorkomende plant in de duinen. Waterlelies zijn te vinden op meren en waterspaarbekkens. In het stroomgebied van de Rijn en aan de benedenloop van de Elbe komt de met uitsterven bedreigde gele plomp voor.

In het noorden en westen van Duitland lijkt de dierenwereld veel op die van Nederland en België. In het zuiden lijkt deze meer op die van de Alpen en in het oosten op die van oost-Europa.

Onder andere herten, wilde zwijnen en wilde katten vinden nog een schuilplaats in de uitgestrekte bossen. Dit is grotendeels te danken aan een goed jachtbeheer. Ook de vos, das, marter en otter komen in Duitland voor. Dankzij goede jachtwetten hebben het edelhert en de ree zich kunnen handhaven. In enkele Oostzeegebieden is de eland weer ingevoerd. In andere gebieden is dit het geval voor de damhert, sikahert en de moeflon. Vanuit de Bohemen (Tsjechië) is de muskusrat Duitsland binnengedrongen en heeft zich uitgebreid in noordwestelijke richting. De bever is oa in de Elbe te vinden. Enkele dieren die door het hele land voorkomen zijn de haas, het konijn en kleine knaagdieren zoals de eekhoorn, hamster en muizen.

De tuimelaar en bruinvis komen regelmatig voor in de kustgebieden. Aan de Oostzeekust leeft de stinkrob en aan de Noordzeekust de grijze zeehond. De vogelwereld lijkt grotendeels op de rest in West-Europe, aangevuld met enkele alpine soorten zoals d sneeuwhoen, rotskruiper en de alpenkauw. Enkele bijzondere vogelsoorten zijn de hazelhoen, auerhoen, grote trap, raaf, zwarte ooievaar, kraanvogel, oehoe, steenarend en zeearend. Bijzondere amfibieën zijn de vuur- en alpensalamander. Van de reptielen komen de Europese moerasschildpad, slangen met daaronder de dobbelsteenslang en esculaapslang en vele soorten hagedissen in Duitsland voor. Door watervervuiling is de zalm vrijwel geheel verdwenen uit de Rijn.

De fauna is sterk teruggedrongen door de toename van bevolking, urbanisatie en industialisatie.

Hoofdstad
De hoofdstad van Duitsland is Berlijn met z’n 3,4 miljoen inwoners. Berlijn is tevens de grootste stad van het land en de op één na grootste van de EU. Berlijn ligt in het noordoosten van Duitsland, aan de rivier de Spree.

Tijdens de tweedeling van Duitsland, liep De Muur ook door Berlijn. Hierdoor bestond Berlijn uit 2 delen: Oost-Berlijn en West-Berlijn. Het oostelijke deel van de stad was toen de hoofdstad van oost-Duitsland. De hoofdstad van West-Duitsland was toen Bonn. Na de val van De Muur werd Berlijn de hoofdstad van Bondsrepubliek Duitsland.

Enkele bezienswaardigheden in Berlijn zijn de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Berlijnse Muur en de Reichstag. Daarnaast heeft Berlijn ook vele mogelijkheden om te winkelen, uit te gaan en te eten &  drinken.

Taal
De meest gesproken taal is Duits. Langs de Deense grens wordt ook Deens gesproken en langs de Poolse grens Sorbisch. Over het algemeen kunt u zich met Engels ook goed redden.

Klimaat
Duitsland heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters, geen extreem hete zomers en gedurende het hele jaar neerslag. De berg- en heuvelgebieden zorgen voor variatie in het weer. Grote verschillen in weerbeeld en temperatuur zijn te vinden in een straal van 100 km rondom deze gebieden, zeker als er een hoger gelegen zone tussen ligt. De gemiddelde temperaturen laten zien dat in het noordwesten de zomermaanden koeler zijn dan in het zuiden. In de wintermaanden is dit echter net andersom het geval, door de warmere zeelucht in het noorden. Het is met name in de winter kouder in de hoger gelegen gebieden  zoals het Thüringer Wald, het Beierse Woud, Sauerland, de Beierse Alpen en het Zwarte Woud.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

2

-4

2

3

februari

4

-2

3

2

maart

8

0

4

3

april

13

4

5

5

mei

19

8

7

10

juni

22

11

7

15

juli

23

12

8

17

augustus

23

13

7

18

september

20

10

5

16

oktober

14

6

4

13

november

7

1

2

9

december

3

-3

1

5

Praktische informatie

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, m.u.v. Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Trier, 6-daagse kerstreis 2
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
Op dit moment zijn er geen vertrekdata beschikbaar
Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Verhuur van een touringcar met chauffeur

Bak Reizen is al sinds 1933 gespecialiseerd in het verhuren van moderne bussen en touringcars met chauffeur voor groepen vanaf 12 personen. Onze moderne touringcars zijn uitgerust met airconditioning, koelkast, toilet, ABS, microfoon, en comfortabele stoelen. Naast het verhuren van touringcars, bieden we ook meerdaagse busreizen en dagtochten aan en organiseren we schoolreisjes en uitjes voor groepen en bedrijven.

Ons doel als touringcarbedrijf is om u een hoogwaardige en comfortabele reiservaring te bieden die aan al uw wensen en behoeften voldoet.

Bak Reizen, specialist in groepsvervoer

Bak Reizen biedt een breed scala aan vervoersmogelijkheden. Onze moderne bussen en touringcars zijn beschikbaar voor groepen van elke omvang, zowel binnen als buiten Noord-Holland. Voor bedrijven bieden we zakelijk vervoer aan, inclusief vervoer naar bedrijfsevenementen. We bieden ook evenementenvervoer aan, waarmee deelnemers van verschillende evenementen veilig en comfortabel kunnen worden vervoerd. Voor basisscholen in Noord-Holland hebben we een uitgebreid aanbod van schoolreisjes tegen scherpe tarieven.

Met onze jarenlange ervaring en professionele chauffeurs zorgen we ervoor dat uw groepsvervoer efficiënt, veilig en comfortabel verloopt.