Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
154 beoordelingen
Tuinen en kastelen
Busreis 6 dagen Kent, Verenigd Koninkrijk

Busreis 6 dagen Kent

€ 699,00

Busreis Kent, voor tuinen en kastelen

Ervaar de betoverende schoonheid van Kent, ook wel 'de tuin van Engeland' genoemd.

Een gevarieerde reis waarbij we gaan genieten van het glooiende landschap, de kleurrijke tuinen, de met fruit beladen boomgaarden, de vele wijngaarden en de schitterende eeuwenoude kastelen vol geschiedenis. We bezoeken onder meer Canterbury met haar befaamde kathedraal, het romantische kasteel Leeds Castle en zien prachtig aangelegde tuinen. Tijdens onze...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Busreis Kent, voor tuinen en kastelen

Ervaar de betoverende schoonheid van Kent, ook wel 'de tuin van Engeland' genoemd.

Een gevarieerde reis waarbij we gaan genieten van het glooiende landschap, de kleurrijke tuinen, de met fruit beladen boomgaarden, de vele wijngaarden en de schitterende eeuwenoude kastelen vol geschiedenis. We bezoeken onder meer Canterbury met haar befaamde kathedraal, het romantische kasteel Leeds Castle en zien prachtig aangelegde tuinen. Tijdens onze reis verblijven we in een comfortabel hotel in de omgeving van Ashford.

We overnachten in het Conningbrook Hotel in Kennington nabij Ashford, een stijlvolle en eigentijdse accommodatie in het hart van het graafschap Kent. De comfortabele kamers zijn van alle gemakken voorzien waaronder bad, douche, toilet, föhn, koffie- en theefaciliteiten, satelliet tv en gratis Wi-Fi.

Het hotel beschikt over een sfeervol restaurant, een gezellige bar en een grote biertuin waar een selectie van bekroonde Engelse bieren wordt geserveerd. Het hotel heeft een begane grond en een 1e verdieping. De 1e verdieping is te bereiken met een trap van 15 treden. Het hotel heeft geen lift, maar beschikt ook over kamers op de begane grond.

Beoordeling Booking.com 8.2

Faciliteiten Conningbrook Hotel Kennington

 • Restaurant ( á la carte)
 • Bar
 • Roomservice
 • Rokersgedeelte
 • Geldautomaat ter plaatse
 • Gratis wifi in gehele accomodatie

Kamer

 • Gratis wifi
 • Televisie
 • Föhn
 • Badkamer met douche of bad
 • Wc
 • Koffie-en theefaciliteiten

 

Dag 1 – Heenreis, overtocht per boot
Nadat u thuis bent opgehaald, nemen we eerst een kopje koffie. Na de korte kennismaking stappen we de touringcar in en rijden naar Calais of Duinkerken voor de overtocht naar Engeland.

Dag 2 – Canterbury Cathedral en Walmer Castle
In de ochtend staat Canterbury op het programma, een plek vol tradities met haar wereldberoemde kathedraal, maar ook een moderne en levendige stad. Uiteraard bezoeken we Canterbury Cathedral, waarvan de geschiedenis teruggaat tot het jaar 597, en zien schitterende middeleeuwse glas-in-lood ramen en eeuwenoude crypten. ’s Middags bezoeken we Walmer Castle, gebouwd als vesting door Koning Hendrik VIII. In het Tudor kasteel met zijn bijzondere tuinen, bossen en uitzicht op zee verbleven door de jaren heen beroemde gasten zoals Winston Churchill en de Koningin-Moeder van Engeland.

Dag 3 Hever Castle en landgoed Knole
Vandaag bezoeken we Hever Castle en landgoed Knole. In Hever Castle ervaren we 700 jaar geschiedenis. Deze waterburcht was ooit het ouderlijk huis van Anne Boleyn, de tweede vrouw van Henry VIII. We zien prachtige kamers ingericht met mooie meubels, tapijten en antiek, en twee gebedenboeken door Anne Boleyn zelf ondertekend. Daarna maken we een wandeling door de prachtige en bekroonde kasteeltuinen. Inhaleer de geur van meer dan 4000 rozenstruiken in de typisch Engelse rozentuin, geniet van de Tudor tuin en de kleurrijke Rododendrons en ontspan bij de vele watervallen, grotten en fonteinen in de imponerende Italiaanse tuin. In Knole proeven we 600 jaar historie in Knole House, dat werd bewoond door aardbisschoppen, koningen en meerdere generaties van de Sackville familie. Het landhuis is een zogenoemd kalenderhuis met 365 kamers, 52 trappen en 7 binnenplaatsen. Vanaf de imposante Gatehouse Tower hebt u een geweldig uitzicht over het uitgestrekte landgoed. Knole Park, met een grootte van 400 hectare, is het laatste middeleeuwse hertenpark van Kent waar nog wilde herten leven. Wie weet kunt u ook nog een hert spotten.

Dag 4 Rye en de tuinen van Great Dixter
Na het ontbijt bezoeken we het pittoreske dorpje Rye, dat indruk zal maken met zijn smalle steegjes, straten met kinderkopjes en traditionele vakwerkhuizen. In Rye bezoeken we tevens het bloemenparadijs van Great Dixter, het voormalige huis en kwekerij van de beroemde tuinman, tuinboekenschrijver en tv-persoonlijkheid Christopher Lloyd. De tuinen kenmerken zich door overvloedige beplanting, gedurfde experimenten met vorm en kleur, en verrassende combinaties.

Dag 5 Leeds Castle en de tuinen van Sissinghurst
We rijden naar Leeds Castle, één van de meest romantische en meeste bezochte kastelen in Engeland. Leeds Castle is een waterburcht in de buurt van Maidstone. Het kasteel is genoemd naar het nabij gelegen dorp Leeds en heeft zodoende niets te maken met de 300 kilometer noordelijker gelegen stad Leeds. De gids vertelt u alles over de glorieuze geschiedenis van het kasteel, dat het privé-eigendom was van de zes middeleeuwse koninginnen van Engeland en door Koning Hendrik VIII werd omgetoverd tot een prachtig koninklijk paleis. Tevens maken we een wandeling door het 500 hectare grote prachtige parkland, de formele tuinen en het doolhof. In de middag bezoeken we de wereldberoemde thema-tuinen van Sissinghurst Castle, in 1930 gecreëerd door de schrijfster en dichteres Vita Sackville-West en haar man, diplomaat en auteur Harold Nicolson. De tuinkamers en de kleurrijke, overvloedige planten in de tuinen weerspiegelen de romantiek en intimiteit van de gedichten. Sissinghurst Castle, dat in de jaren 1700 nog een gevangenis was, biedt vanaf de toren een fantastisch panoramische uitzicht over het landgoed.

Dag 6- Terugreis
De laatste dag van deze bijzondere reis is aangebroken; we rijden naar Dover voor de overtocht naar Calais of Duinkerken. Aan het eind van de middag arriveren we in ons restaurant voor het afscheidsdiner, waarna u weer wordt thuisgebracht.

Inclusief

retourovertocht
Canterbury Cathedral
Walmer Castle
Bezoek landgoed Knole
Hever Castle en tuinen
bezoek Great Dixter House en tuinen
Leeds Castle o.l.v. gids
Sissinghurst Castle en tuinen
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

niet vermelden entree gelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 
Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. 

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

 

Engeland

Samen met Schotland en Noord-Ierland vormt Engeland het Verenigd Koninkrijk. Het eiland dat Engeland samen met Schotland vormt is Groot-Brittanië.

Sinds de prehistorie wordt Engeland al bewoond. Dit was vooral in het zuidelijke deel van het land. Engeland was toen ook nog verbonden met het vaste land van Europa door middel van een landstrook. Door het stijgen van het water is deze landstrook verdwenen en werd Groot-Britannië een eiland. Enkele monumenten uit de oudheid zijn Stonehedge en de heuvel van Silbury.

De Romeinen probeerden rond het begin van de jaartelling Groot-Brittanië te veroveren. Dit lukte voor een gedeelte. De grenzen van het Romeinse Rijk zijn nog steeds aanwezig. Vanaf het begin van de 5e eeuw was de Angelsaksische periode. De Britten werden langzaamaan verdreven door de diverse Germaanse stammen die zich in het land vestigden. Het Koninkrijk Engeland werd in de 10e eeuw gevestigd. Dit koninkrijk heeft tot het begin van de 18e eeuw bestaan, met een korte tussenperiode. Zowel tijdens als vlak na deze periode was Engeland bijna continu in oorlog met Frankrijk. De bekendste overwinningen van Engeland op Frankrijk zijn De Slag bij Trafalgar en De Slag bij Waterloo.

Tijdens de 1e en 2e wereldoorlog gaan Engeland en Frankrijk samenwerken om samen met andere geallieerde troepen een einde aan de oorlog te maken. Beide oorlogen hebben hun sporen nagelaten.

Mede dankzij Margaret Tatcher zijn er na de 2e Wereldoorlog belangrijke politieke veranderingen gekomen wat geleid heeft tot het huidige Engeland. De laatste decennia heeft Engeland nog enkele depressies gehad, maar dat is nu grotendeels achter de rug.                    

Landschap
Vroeger was Engeland voornamelijk bedekt met bossen. Op een paar bosrijke gebieden na (Zoals New Forest en Sherwood Forest) is daar niet veel meer van over. Engeland heeft een gevarieerd kustlandschap met onder meer uitgestrekte zandstranden in het noorden van Norfolk, en kiezelstranden en krijtrotsen in Sussex. In het zuidwesten zijn witte zandstranden met grote badplaatsen als Brighton en Blackpool. De hoogvlakten en gebergten worden Upland Britain genoemd, de laagvlakten en open velden staan bekend als Lowland Britain, wat tevens het meeste voorkomt in Engeland.

Engeland heeft een zeer gevarieerd landschap. De heuvelachtige Borderlands in het noorden van Engeland zijn vooral zeer interessant vanwege de historische waarde. The Yorkshire Dales kent een uitgestrekt, kaal en ruig berglandschap. Dit gaat over in het Peak District met zijn bosrijke omgeving en prachtige landhuizen. De Cotswold liggen ten noorden van Londen. Hier zijn politieseries als Inspector morse en Midsummer Murders opgenomen. Kent staat met name bekend om de vele prachtige Engele tuinen. Deze regio staat ook bekend als “The Garden of England”. In het westen zijn de natuurgebieden The New Forest en Dartmoor te vinden.

Flora & fauna
Bossen met berden en dennen bedekten ca 6000 jaar geleden een groot gedeelte van Engeland. In 1919 was dit nog maar slechts 4% van het oppervlakte van Engeland. Halverwege de jaren 90 van de vorige eeuw was dit door een goed beheer van de bestaande bossen en een herplantingsprogramma weer opgelopen tot 10%.In het laagland, met name op de zeer uitgestrekte landgoederen, zijn nu nog stukken loofbos te vinden. In Noordwest- en Zuidwest-Engeland is veel heide te vinden, met heuvels waar voornamelijk coniferen op groeien en valleien welke ontgonnen zijn voor de landbouw. In het laagland van Zuid-Engeland is voornamelijk in gebruik voor de landbouw. Rijen bomen vormen hier de scheiding tussen verschillende graafschappen. 

Engeland kent niet veel soorten dieren. Het damhert is vrij algemeen verspreid, het edelhert en de ree komen met name lokaal voor.  Ook de vos, das en otter komen over het hele land voor. De otter komt de laatste tijd niet meer zo vaak voor. De ree is momenteel de meest voorkomende hertensoort nadat deze 200 jaar geleden was uitgestorven en vervolgens opnieuw werd geïntroduceerd. Ook zijn er muntjaks en Chinese waterherten te vinden in Engeland, dit zijn afstammelingen van ontsnapte dieren. Tevens zijn er in het Lake District wilde geiten te vinden, half-wilde pony’s in New Forest en Dartmoor, wilde zwijnen in  het zuid-oosten en zelfs Bennett wallaby’s in het Peak District. Dassen, vossen, slaapmuizen, egels, de grijze eekhoorn, de bruine en grijze haas en vleermuizen komen in heel Engeland voor. Waterratten, otters en de mink komen in rivieren en beken voor. Voor de kust komen de gewone en grijze zeehond, bruinvissen en soms ook dolfijnen voor. 

Er zijn ca 130 vogelsoorten te vinden in Engeland, zoals de merel, kruisbek, woudzanger en nachtegaal. Enkele voorkomende zeevogels zijn de jan van gent, meeuw, aalscholver en noordse stormvogel. Door het afnemen van de prooidieren hebben de roofvogels zoals de steenarend, buizerd en rode wouw het erg moeilijk.

In Engeland komen enkele slangen voor, zoals de giftige adder, ringslang en gladde slang. Ook de zandhagedis en gewone hagedis zijn er te vinden. In rivieren en beken komen met name forellen en zalmen voor. Vooral aan de rotsachtige kusten is de zee rijk aan vissoorten.

Hoofdstad
Londen is met ca 7,5 miljoen inwoners de hoofdstad van Engeland. Londen staat bekend om zijn rode dubbeldekkers, zwarte taxi’s en telefooncellen.

Tevens is Londen ook het politieke, economische en culturele centrum van het land. Diverse films zijn opgenomen in Londen, zoals Notting Hill, Bridget Jones’s Diary en James Bond,

Enkele bezienswaardigheden zijn het Buckingham Palace, The Tower Bridge, Big Ben en de Tower of Londen. Een rondje in The Londen Eye maakt het bezoek aan Londen compleet.

Taal
In Engeland wordt voornamelijk Engels gesproken. Daarnaast wordt in delen Wales ook Welsh gesproken. De diverse regio’s zijn trots op hun dialecten en accenten, maar Engels is de officiële taal en bestuurstaal.

Klimaat
Engeland  heeft een gematigd zeeklimaat, waardoor het regelmatig regent. Hierdoor kent Engeland zachte winters en minder warme zomers.  De temperaturen liggen gemiddeld tussen de -5 en 30 graden. Het milde en regenachtige weer wordt veroorzaakt door de wind uit het zuid-westen.

 

 
 

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

7

2

2

6

februari

6

1

2

5

maart

10

3

3

6

april

13

5

5

8

mei

17

8

6

10

juni

20

10

7

14

juli

22

13

6

17

augustus

22

12

6

18

september

19

10

5

16

oktober

15

8

3

14

november

10

4

2

10

december

7

3

1

8

 

Praktische informatie 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland en Utrecht, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland en Utrecht kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Busreis 6 dagen Kent
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
1vul uw gegevens inwijzig
2specificatieswijzig
3boek uw reiswijzig

1. Reisgezelschap

Reizigers
Kamers

2. Data

25 jun 2018 gegarandeerd vertrek niet beschikbaar € 699,-
Geselecteerde datum
Gegarandeerd vertrek
Deze datum is beschikbaar
Deze datum is niet meer beschikbaar / vol

1. Uw gegevens

Er zijn helaas niet voldoende plaatsen beschikbaar
Niet alle velden zijn goed ingevuld, controleer de velden in het rood
  Reizigers
  Reiziger 1
  Reiziger 2
  voeg een persoon toe
  Contactgegevens


  1. Verzekering

  Annuleringsverzekering
  i
  Standaard (5.5% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Dubbel-zeker annuleringsverzekering (6% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Reiziger 1:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Reiziger 2:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Deur tot deur service Bij deze reis is uw woonadres uw opstapplaats.
  Algemene opmerkingen
  Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

  Touringcar huren met chauffeur

  Al sinds 1933 is Bak Reizen één van de belangrijkste spelers in de touringcar branche. Wij beschikken over een jong wagenpark en goed opgeleide chauffeurs met veel ervaring, zowel internationaal als nationaal. De touringcars zijn rijk uitgerust met een toilet, media speler, koelkast, verstelbare stoelen en motoren die voldoen aan de laatste milieu eisen. Dit zorgt er voor dat uw rit het minste Co2 uitstoot genereert. Daarmee is een touringcar huren één van de schoonste manieren van reizen Dit alles tegen voordelige tarieven. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een touringcar.

  Busreizen Europa

  Ook biedt Bak Reizen sinds 1953 busreizen aan, zowel dagtochten als meerdaagse reizen. Bij al onze meerdaagse busreizen wordt u gratis van huis opgehaald en na de reis weer retour gebracht. Wij bieden onze busreizen aan in het "all in" concept, zo hoeft u bij ons niet extra te betalen voor excursies, entreegelden en gidsen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan tijdens de reis. Dit gecombineerd met goede hotels en ruime zitplaatsen in de touringcar maken het een aangename reisbeleving. Hier vindt u onze gehele aanbod busreizen.