Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
153 beoordelingen
Busreis Achenkirch aan de Achensee, 9 dagen Tirol, Oostenrijk

Busreis Achenkirch aan de Achensee, 9 dagen Tirol

€ 789,00

VOOR DE REIS MET VERTREK OP 09 JUNI 2018 ZIJN GEEN 1-PERSOONS KAMERS MEER BESCHIKBAAR!

Busreis Tirol, voor het échte ontspannen Oostenrijk gevoel

Genieten van de rust, schoonheid en gastvrijheid van Oostenrijk. Tijdens de reis hebben we een mix van natuur en steden. Achenkirch am Achensee is een rustige plaats, midden in de Alpen, gelegen aan de Achensee en een ideale uitvalsbasis...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

VOOR DE REIS MET VERTREK OP 09 JUNI 2018 ZIJN GEEN 1-PERSOONS KAMERS MEER BESCHIKBAAR!

Busreis Tirol, voor het échte ontspannen Oostenrijk gevoel

Genieten van de rust, schoonheid en gastvrijheid van Oostenrijk. Tijdens de reis hebben we een mix van natuur en steden. Achenkirch am Achensee is een rustige plaats, midden in de Alpen, gelegen aan de Achensee en een ideale uitvalsbasis voor leuke excursies.

Ons 4 sterren hotel ligt nabij het meer. Alle kamers zijn voorzien van een balkon waar u uitzicht heeft over het meer of de bergen. In het hotel vinden we een heerlijk verwarmd buitenzwembad en een binnenzwembad, sauna, jacuzzi, stoombad en een terras. Kortom een heerlijke bestemming voor een relaxte vakantie.

We overnachten in het 4 sterren hotel Achentalerhof.  Het hotel is mooi gelegen naast het natuurpark Karwendel waar u heerlijke wandelingen kunt maken. Het personeel van het hotel geeft u graag uitleg over de verschillende wandelroutes. Het hotel beschikt over een binnenzwembad dat toegang biedt op de tuin, stoombad, twee sauna's, solarium, infraroodcabine, ontspanningsruimte en zonneterras.

Hotel Achentalerhof ligt op 800 meter van de Achensee. De ruime kamers zijn voorzien van een badkamer, kluisje en tv. In het restaurant krijgen we een goed ontbijt en diner geserveerd.

Het diner bestaat uit een 4-gangen diner of een diner in buffetvorm. De ingrediënten zijn afkomstig van lokale bedrijven. Tevens worden er in de wijnkelder proeverijen georganiseerd (voor eigen rekening).

Beoordeling Booking.com 8,6

Faciliteiten

 • Restaurant
 • Bar
 • Zwembad
 • Lift
 • Wifi (gratis)

Kamer

 • Balkon
 • Badkamer met bad of douche
 • Föhn
 • Kluisje

Dag 1 - Heenreis 
Nadat u thuis bent opgehaald, rijden we naar Zuid-Duitsland voor de overnachting.

Dag 2 - Alpen en Oostenrijk
We rijden door naar Oostenrijk; voordat we hier aankomen bezoeken we München. U krijgt hier de gelegenheid een wandeling te maken in de Altstadt; neem een kijkje in de Engelse tuin of de imposante opera.  ‘s Avonds hebben we een  4-gangen welkomstdiner in ons hotel in Achenkirch am Achensee.

Dag 3 - Tour door Alpenland
In de ochtend geen programma. Maak een mooie wandeling in de omgeving. In de middag maken we een korte tour door de omgeving.

Dag 4 - Stoomtrein en bootvaart 
Een tocht over de Achenseebahn. Deze werd in 1889 aangelegd en tot op de dag van vandaag rijden hier nog steeds dezelfde treinen. We genieten van de mooie vergezichten. Vervolgens gaan we aan boord voor een rondvaart over de Achensee, tussen de hoge bergen en over het helderblauwe water.

Dag 5 - Bezoek Innsbruck o.l.v. gids
We rijden naar Innsbruck (ook wel de schatkamer van de Alpen genoemd). We bezoeken de Altstadt met onder andere het huis met het gouden dak en de Hofkirche. Maak een wandeling door het autovrije centrum of pak een terrasje en geniet!

Dag 6 - Tour Alpen en Krimml watervallen 
Vandaag maken we een mooie tour door de Alpen. We rijden langs Gerlos en Königsleiten om aan te komen bij de watervallen van Krimml. Dit is de op vijf na hoogste waterval ter wereld: een spektakel om te zien. Verder langs Zell am See, waar u even een wandeling kunt maken, St. Johann in Tirol, Kirchberg en Westendorf. In de winter is dit het favoriete gebied van de Nederlandse wintersporters.

Dag 7 - Vrije dag, geniet van de faciliteiten in het hotel
Vandaag geen programma. Maak bijvoorbeeld gebruik van het binnenzwembad of de sauna of maak een lekkere wandeling door het nabijgelegen natuurgebied.

Dag 8 - Bad Tolz
Het begin van de terugreis; via een mooie route door de Alpen rijden we naar Bad Tolz waar we een bezoek brengen aan de Marktstrasse. In deze autovrije straat vinden we prachtig beschilderde barokke woningen.  We arriveren op tijd bij ons hotel in het zuiden van Duitsland.

Dag 9 - Terugreis
De laatste dag is aangebroken; via Duitsland rijden we Nederland binnen. We besluiten de reis met een diner, waarna u weer wordt thuisgebracht.

Hier vindt u uitgebreide informatie

Inclusief

bezoek Innsbruck o.l.v. gids
treinrit
boottocht
entree watervallen van Krimml
bezoek Bad Tolz
alle genoemde excursies
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

Overige entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.
Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Oostenrijk

Oostenrijk is een binnenstaat in Centraal-Europa. Officieel heet het de Republiek Oostenrijk. In het westen grenst Oostenrijk aan Liechtenstein en Zwitserland, in het zuiden aan Italië en Slovenië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije en in het noorden aan Duitsland en Tsjechië. Oostenrijk heeft een oppervlakte van 83.871 km² en ligt in de Alpen. Oostenrijk is ca 2x zo groot als Nederland. Slechts 32% van Oostenrijk ligt onder de 500 meter. Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en is tevens de grootste stad van het land.

De geschiedenis van het land gaat terug tot de Romeinse tijd, maar het huidige Oostenrijk is een overblijfsel van het Keizerrijk Oostenrijk dat in de 19e eeuw tot de Europese grote mogendheden behoorde. Van 1867 tot 1918 van Oostenrijk onderdeel van de Dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije. Na de kortstondige Republiek Duits-Oostenrijk ontstond in 1919 de Eerste Oostenrijkse Republiek. In 1955 werd Oostenrijk weer zelfstandig na de Duitse Anschluss en de bezetting door de geallieerden. De Tweede Oostenrijkse Republiek was gevestigd.

Landschap
Van het Oostenrijkse oppervlakte behoort een kwart tot laag- en heuvelland. De overige 75% is middel- en hooggebergte waarvan de hoogste toppen bijna 4.000 meter bereiken. De Grossglockner is met bijna 3800 meter de hoogste berg. Een groot deel van het land wordt ingenomen door de Oost-Alpen. Het gebergte daalt naar het oosten af naar het heuvelland van het Wienerwald en naar de laagvlakte. Van de noordrand van de Alpen tot bij Wenen loopt het Alpenvoorland, een gebied met heuvelruggen, weiden, bossen en brede dalen. Het oosten van Oostenrijk bestaat uit heuvelland en vlakten. De Alpen eroderen onder invloed van het weer en de flora en fauna, waardoor een landschap met hoge pieken en diepe dalen ontstaat. 

In de Alpen bewegen de gletsjers zich met 30 tot 150 meter per jaar voort. Er zijn ca 2000 Alpengletsjers in Oostenrijk. De Donau, de belangrijkste rivier van Oostenrijk, stroomt ca 350 km over Oostenrijkse bodem. Oostenrijk heeft ca 90 meren, waarvan de Attersee het grootste Alpenmeer van Oostenrijk is.

Flora & fauna
Oostenrijk is één van de bosrijkste landen van Europa, met ca 38% bos. Door de temperatuurverschillen verschilt de begroeiing op de berghellingen. Onder de 800 meter zijn veel weiden en akkers, bovem de 800 meter zijn loofbomen en nog hoger de naaldwouden. Na 1800 meter wordt de boomgrens bereikt, waarboven de Alpenweiden beginnen. Deze weiden liggen in de winter onder de sneeuw, maar in de lente verschijnt een zeer gevarieerde begroeiing met felle kleuren, zoals edelweiss, viooltje, anemoon, zeerood, alsem, vuurlelie en de sneeuwroos. Boven de 2200 meter groeit er ook geen gras meer, maar enkel nog mos en vetplantjes. Boven de 2800 meter zijn alleen nog rotsen zonder plantengroei. 

De dierenwereld lijkt veel op die van Zwitserland en Zuid-Duitsland. In de bossen in Oostenrijk leven reeën, herten, vossen, wilde zwijnen, eekhoorns en dassen. Soms is er een bruine beer te zien. De wilde kat en lynx zijn door de mens in de Oostenrijkse natuur gebracht.

In de hooggebergte zijn dieren als Alpenmarmotten, steenbokken, sneeuwhazen en gemzen te vinden. In de gemengde bossen zie je de auerhaan, spotvogel en verschillende soorten spechten en mezen. Gier- en rotszwaluwen broeden in de rotsen en de raaf, steenarend, oehoe en lammergier, de grootste roofvogel van Europa, vinden we boven de boomgrens. In de buurt van moerassen en poelen leven verschillende soorten kikkers, padden, hagedissen en de Alpensalamander. Neusiedlersee is een wereldberoemd natuurreservaat. Dit meer is een groot en zeer ondiep zoetwatermeer met wisselende waterstand. Hier broeden oa de lepelaar, ooievaar, kleine zilverreiger en de purperreiger.

Hoofdstad
De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen. Dit is tevens de grootste stad van het land. Wenen bestaat uit 23 districten en heeft 1,7 miljoen inwoners. Het centrum van Wenen werd in 2001 aangewezen als UNESCO Werelderfgoed.

Taal
Het grootste deel van de bevolking, 97%, is Duitstalig. Het overige deel bestaat uit Hongaren, Tsjechen, Slowaken, Slovenen en Kroaten die hun eigen taal spreken.

Klimaat
Oostenrijk kent drie verschillende klimaten: het hooggebergteklimaat in de hoogste gebieden van oa Tirol en Vorarlberg, een gematigd landklimaat in de lagergelegen delen en tussen deze klimaatzones een koud landklimaat met vrij koele zomers en koude winters. Het grimmige karakter van het weer komt door het landklimaat en doordat Oostenrijk vrijwel geen invloed heeft van de zee. Binnen één of enkele dagen kan het weer helemaal omslaan en er kunnen in het land op hetzelfde moment grote verschillen in weertypen voorkomen. Met name de Alpengebieden zijn hier gevoelig voor en het weer kan per berg of zelfs per zijde van een berg erg verschillen.

 

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.
  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

januari

1

-5

2

februari

4

-3

4

maart

9

0

5

april

14

3

6

mei

19

8

7

juni

22

10

7

juli

24

13

8

augustus

24

13

8

september

20

9

6

oktober

13

4

4

november

6

-1

3

december

2

-4

2

 

Praktische informatie

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 


Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland en Utrecht, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland en Utrecht kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 
Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Busreis Achenkirch aan de Achensee, 9 dagen Tirol
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
1vul uw gegevens inwijzig
2specificatieswijzig
3boek uw reiswijzig

1. Reisgezelschap

Reizigers
Kamers

2. Data

9 jun 2018 gegarandeerd vertrek € 789,-
4 aug 2018 gegarandeerd vertrek € 789,-
13 okt 2018 € 789,-
Geselecteerde datum
Gegarandeerd vertrek
Deze datum is beschikbaar
Deze datum is niet meer beschikbaar / vol

1. Uw gegevens

Er zijn helaas niet voldoende plaatsen beschikbaar
Niet alle velden zijn goed ingevuld, controleer de velden in het rood
  Reizigers
  Reiziger 1
  Reiziger 2
  voeg een persoon toe
  Contactgegevens


  1. Verzekering

  Annuleringsverzekering
  i
  Standaard (5.5% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Dubbel-zeker annuleringsverzekering (6% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Reiziger 1:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Reiziger 2:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Deur tot deur service Bij deze reis is uw woonadres uw opstapplaats.
  Algemene opmerkingen
  Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

  Touringcar huren met chauffeur

  Al sinds 1933 is Bak Reizen één van de belangrijkste spelers in de touringcar branche. Wij beschikken over een jong wagenpark en goed opgeleide chauffeurs met veel ervaring, zowel internationaal als nationaal. De touringcars zijn rijk uitgerust met een toilet, media speler, koelkast, verstelbare stoelen en motoren die voldoen aan de laatste milieu eisen. Dit zorgt er voor dat uw rit het minste Co2 uitstoot genereert. Daarmee is een touringcar huren één van de schoonste manieren van reizen Dit alles tegen voordelige tarieven. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een touringcar.

  Busreizen Europa

  Ook biedt Bak Reizen sinds 1953 busreizen aan, zowel dagtochten als meerdaagse reizen. Bij al onze meerdaagse busreizen wordt u gratis van huis opgehaald en na de reis weer retour gebracht. Wij bieden onze busreizen aan in het "all in" concept, zo hoeft u bij ons niet extra te betalen voor excursies, entreegelden en gidsen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan tijdens de reis. Dit gecombineerd met goede hotels en ruime zitplaatsen in de touringcar maken het een aangename reisbeleving. Hier vindt u onze gehele aanbod busreizen.