Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
4.5 110
110 beoordelingen
Busreis Schotland, 7 dagen, Verenigd Koninkrijk

Busreis Schotland, 7 dagen

€ 699,00

Busreis Schotland waar we gaan genieten van het échte Schotse leven

Schotland is het noordelijke deel van het Verenigd Koninkrijk en staat bekend om zijn doedelzakken, kilts en whiskystokerijen. Het land kent een zeer afwisselend landschap met bossen, diepe 'lochs' en de befaamde Schotse Hooglanden. Verder vindt u er oude stadjes, historische kastelen en prachtige steden als Glasgow, Edinburgh en Inverness. Laat u betoveren door de magie van Schotland.

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Busreis Schotland waar we gaan genieten van het échte Schotse leven

Schotland is het noordelijke deel van het Verenigd Koninkrijk en staat bekend om zijn doedelzakken, kilts en whiskystokerijen. Het land kent een zeer afwisselend landschap met bossen, diepe 'lochs' en de befaamde Schotse Hooglanden. Verder vindt u er oude stadjes, historische kastelen en prachtige steden als Glasgow, Edinburgh en Inverness. Laat u betoveren door de magie van Schotland.

De overtochten zijn met DFDS Seaways. Aan boord zijn binnenhutten met stapelbedden gereserveerd. Mocht u liever benedenbedden willen, dan kunnen deze worden aangevraagd. Hiervoor zal een meerprijs in rekening worden gebracht. We dineren en ontbijten aan boord. In Schotland overnachten we in diverse hotels:

Hotel The Golden Lion in Stirling, Beoordeling Booking.com 7.9
Hotel Balavil nabij Aviemore 
The Erskine Bridge Hotel & Spa in de omgeving van Glasgow, Beoordeling Booking.com 7.3

 

Faciliteiten The Golden Lion Stirling

 • Restaurant
 • Bar
 • 24 uursreceptie
 • Lift
 • Voorzieningen voor gehandicapten
 • Speciale dieetmenu's( op aanvraag)
 • Gratis Wifi in de openbare ruimtes

Kamer

 • Televisie
 • Airco
 • Föhn
 • Thee-en koffie voorzieningen
 • Badkamer met douche of bad
 • Wc
 • Kluisje

********************************

Faciliteiten Hotel Balavil

 • Restaurant
 • Bar
 • Lift
 • Gratis Wifi in de gehele accommodatie
 • Binnenzwembad

Kamer

 • Gratis wifi
 • Televisie
 • Föhn
 • Koffie-en theevoorzieningen
 • Badkamer met douche 
 • Wc

********************************

Faciliteiten The Erskine Bridge Hotel & Spa 

 • Restaurant
 • Bar
 • 24 uursreceptie
 • Moderne faciliteiten zoals een binnenzwembad, een sauna en een stoomcabine
 • Fitnesscentrum
 • Sauna en schoonheidssalon
 • Lift
 • Gratis Wifi in de openbare ruimtes

Kamer

 • Televisie
 • Airco
 • Föhn
 • Koffie-en thee voorzieningen
 • Badkamer met douche 
 • Wc
 • Roomservice

 

Dag 1 - Mini Cruise IJmuiden - Newcastle
We arriveren aan het eind van de middag in IJmuiden voor de overtocht naar Newcastle. Tijdens de boottocht krijgt u een smakelijk diner aangeboden.

Dag 2 - Berwick-upon-Tweed en Edinburgh
Voordat we in Newcastle arriveren, nuttigen we eerst het ontbijt aan boord. Vanuit Newcastle rijden we naar het noorden; onze eerste stop is bij Berwick-upon-Tweed. Deze grensplaats aan de rivier de Tweed heeft veertien keer een wisseling van land ondergaan. Tegenwoordig behoort de stad tot Engels grondgebied. We vervolgen onze reis naar Edinburgh. De route leidt ons gedeeltelijk langs de Schotse kust. In Edinburgh maken we een stadstour. Hierna bent u vrij om deze prachtige stad verder te verkennen. Een echte aanrader is Edinburgh Castle. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons hotel in Stirling, waar we twee nachten verblijven.

Dag 3 - Stirling Castle, Bannockburn en Loch Lomond
We beginnen de dag met een bezoek aan Stirling Castle, waar u een prachtig uitzicht hebt over Forth Valley. Tevens bevinden zich hier de Stirling Brug en het Wallace monument. Daarna rijden we langs Bannockburn. Hier versloeg in 1314 het leger van Robert the Bruce, dat sterk in de minderheid was, het grote leger van de Engelse koning Edward II. Zo heroverde Schotland zijn vrijheid na jarenlange tirannie van de Engelsen. Vervolgens rijden we door nationaal park de Trossachs naar de zuidelijke Schotse Hooglanden, met schitterende panorama's. De laatste bestemming van de dag is Loch Lomond, het grootste meer van Schotland, waar u de gelegenheid krijgt om een wandeling te maken. Tevens nuttigen we een drankje in een traditionele Country Inn.

Dag 4 - Ruïne-kathedraal Dunkeld, Whisky proeven
We rijden meer naar het noorden van Schotland, naar de Schotse Hooglanden. Onze eerste stop is bij het prachtige Dunkeld. Bij deze plaats vinden we de ruïne-kathedraal. Deze kathedraal, gebouwd tussen 1315 en 1501, is op brute wijze geplunderd en vernietigd door de Vikingen. We rijden verder naar het noorden en komen bij Pitlochry aan voor een bezoek aan de whiskystokerij, waar op traditionele wijze whisky wordt gestookt en die we uiteraard ook gaan proeven. In de middag vervolgen we onze weg en rijden langs Blair Castle. Dit witte kasteel wordt bewoond door de hertog van Atholl, de laatste man in Europa met het recht een privéleger te bezitten. We dineren en overnachten nabij Aviemore.

Dag 5 – Inverness, Kiltmaker Visitor Centre, Loch Ness, Fort William en Glasgow
Na het ontbijt rijden we naar Inverness voor een bezoek aan het Kiltmaker Visitor Centre, waar we alles te weten komen over deze traditionele Schotse kledij. Door langs een van de bekendste meren van de wereld: Loch Ness. Volgens de overleveringen leeft hier het monster van Loch Ness, in de volksmond ook wel Nessie genoemd. We rijden verder naar Fort William. Deze stad ligt in de schaduw van de Ben Nevis. Deze berg is met 1344 meter de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk. Voordat we in Fort William aankomen rijden we door het schitterende Glen Nevis. Hier zijn verschillende scènes van de film Braveheart opgenomen. Na ons bezoek aan Fort William rijden we door een ruig gebied van Schotland. We overnachten in de omgeving van Glasgow.

Dag 6 - Glasgow, Hadrian's Wall en Mini Cruise Newcastle - IJmuiden
We beginnen de dag met een tour door Glasgow. De stad heeft een industriële en een historische kant. In het begin van de twintigste eeuw werd tweederde van alle varende schepen gebouwd in Glasgow. Ook kunt u hier genieten van schitterende bouwwerken. We rijden door richting de Schotse grens en maken een laatste stop op Schotse bodem bij Gretna Green, waar u nog wat laatste inkopen kunt doen. Eenmaal de grens over gaan we op zoek naar de Hadrian's Wall. Deze muur is in opdracht van de Romeinse keizer Hadrianus gebouwd en geeft de noordelijke grens van het Romeinse rijk aan. De muur loopt over een lengte van 117 kilometer van de oost- naar de westkust en werd destijds bewaakt door 9000 Romeinse soldaten.
We rijden naar Newcastle en schepen in voor de bootvaart naar IJmuiden. Aan boord kunt u wederom genieten van het heerlijke buffet.

Dag 7 - Terugreis              
Na het ontbijt aan boord arriveren we in IJmuiden en wordt u weer thuisgebracht.

Inclusief

2 x overtocht met overnachting in binnenhut
entree Stirling Castle
Whisky proeverij
bezoek Kiltmaker Visitor Centre
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
alle genoemde excursies

Exclusief

Lunches en overige entree gelden

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Engeland

Samen met Schotland en Noord-Ierland vormt Engeland het Verenigd Koninkrijk. Het eiland dat Engeland samen met Schotland vormt is Groot-Brittanië.

Sinds de prehistorie wordt Engeland al bewoond. Dit was vooral in het zuidelijke deel van het land. Engeland was toen ook nog verbonden met het vaste land van Europa door middel van een landstrook. Door het stijgen van het water is deze landstrook verdwenen en werd Groot-Britannië een eiland. Enkele monumenten uit de oudheid zijn Stonehedge en de heuvel van Silbury.

De Romeinen probeerden rond het begin van de jaartelling Groot-Brittanië te veroveren. Dit lukte voor een gedeelte. De grenzen van het Romeinse Rijk zijn nog steeds aanwezig. Vanaf het begin van de 5e eeuw was de Angelsaksische periode. De Britten werden langzaamaan verdreven door de diverse Germaanse stammen die zich in het land vestigden. Het Koninkrijk Engeland werd in de 10e eeuw gevestigd. Dit koninkrijk heeft tot het begin van de 18e eeuw bestaan, met een korte tussenperiode. Zowel tijdens als vlak na deze periode was Engeland bijna continu in oorlog met Frankrijk. De bekendste overwinningen van Engeland op Frankrijk zijn De Slag bij Trafalgar en De Slag bij Waterloo.

Tijdens de 1e en 2e wereldoorlog gaan Engeland en Frankrijk samenwerken om samen met andere geallieerde troepen een einde aan de oorlog te maken. Beide oorlogen hebben hun sporen nagelaten.

Mede dankzij Margaret Tatcher zijn er na de 2e Wereldoorlog belangrijke politieke veranderingen gekomen wat geleid heeft tot het huidige Engeland. De laatste decennia heeft Engeland nog enkele depressies gehad, maar dat is nu grotendeels achter de rug.                    

Landschap
Vroeger was Engeland voornamelijk bedekt met bossen. Op een paar bosrijke gebieden na (Zoals New Forest en Sherwood Forest) is daar niet veel meer van over. Engeland heeft een gevarieerd kustlandschap met onder meer uitgestrekte zandstranden in het noorden van Norfolk, en kiezelstranden en krijtrotsen in Sussex. In het zuidwesten zijn witte zandstranden met grote badplaatsen als Brighton en Blackpool. De hoogvlakten en gebergten worden Upland Britain genoemd, de laagvlakten en open velden staan bekend als Lowland Britain, wat tevens het meeste voorkomt in Engeland.

Engeland heeft een zeer gevarieerd landschap. De heuvelachtige Borderlands in het noorden van Engeland zijn vooral zeer interessant vanwege de historische waarde. The Yorkshire Dales kent een uitgestrekt, kaal en ruig berglandschap. Dit gaat over in het Peak District met zijn bosrijke omgeving en prachtige landhuizen. De Cotswold liggen ten noorden van Londen. Hier zijn politieseries als Inspector morse en Midsummer Murders opgenomen. Kent staat met name bekend om de vele prachtige Engele tuinen. Deze regio staat ook bekend als “The Garden of England”. In het westen zijn de natuurgebieden The New Forest en Dartmoor te vinden.

Flora & fauna
Bossen met berden en dennen bedekten ca 6000 jaar geleden een groot gedeelte van Engeland. In 1919 was dit nog maar slechts 4% van het oppervlakte van Engeland. Halverwege de jaren 90 van de vorige eeuw was dit door een goed beheer van de bestaande bossen en een herplantingsprogramma weer opgelopen tot 10%.In het laagland, met name op de zeer uitgestrekte landgoederen, zijn nu nog stukken loofbos te vinden. In Noordwest- en Zuidwest-Engeland is veel heide te vinden, met heuvels waar voornamelijk coniferen op groeien en valleien welke ontgonnen zijn voor de landbouw. In het laagland van Zuid-Engeland is voornamelijk in gebruik voor de landbouw. Rijen bomen vormen hier de scheiding tussen verschillende graafschappen. 

Engeland kent niet veel soorten dieren. Het damhert is vrij algemeen verspreid, het edelhert en de ree komen met name lokaal voor.  Ook de vos, das en otter komen over het hele land voor. De otter komt de laatste tijd niet meer zo vaak voor. De ree is momenteel de meest voorkomende hertensoort nadat deze 200 jaar geleden was uitgestorven en vervolgens opnieuw werd geïntroduceerd. Ook zijn er muntjaks en Chinese waterherten te vinden in Engeland, dit zijn afstammelingen van ontsnapte dieren. Tevens zijn er in het Lake District wilde geiten te vinden, half-wilde pony’s in New Forest en Dartmoor, wilde zwijnen in  het zuid-oosten en zelfs Bennett wallaby’s in het Peak District. Dassen, vossen, slaapmuizen, egels, de grijze eekhoorn, de bruine en grijze haas en vleermuizen komen in heel Engeland voor. Waterratten, otters en de mink komen in rivieren en beken voor. Voor de kust komen de gewone en grijze zeehond, bruinvissen en soms ook dolfijnen voor. 

Er zijn ca 130 vogelsoorten te vinden in Engeland, zoals de merel, kruisbek, woudzanger en nachtegaal. Enkele voorkomende zeevogels zijn de jan van gent, meeuw, aalscholver en noordse stormvogel. Door het afnemen van de prooidieren hebben de roofvogels zoals de steenarend, buizerd en rode wouw het erg moeilijk.

In Engeland komen enkele slangen voor, zoals de giftige adder, ringslang en gladde slang. Ook de zandhagedis en gewone hagedis zijn er te vinden. In rivieren en beken komen met name forellen en zalmen voor. Vooral aan de rotsachtige kusten is de zee rijk aan vissoorten.

Hoofdstad
Londen is met ca 7,5 miljoen inwoners de hoofdstad van Engeland. Londen staat bekend om zijn rode dubbeldekkers, zwarte taxi’s en telefooncellen.

Tevens is Londen ook het politieke, economische en culturele centrum van het land. Diverse films zijn opgenomen in Londen, zoals Notting Hill, Bridget Jones’s Diary en James Bond,

Enkele bezienswaardigheden zijn het Buckingham Palace, The Tower Bridge, Big Ben en de Tower of Londen. Een rondje in The Londen Eye maakt het bezoek aan Londen compleet.

Taal
In Engeland wordt voornamelijk Engels gesproken. Daarnaast wordt in delen Wales ook Welsh gesproken. De diverse regio’s zijn trots op hun dialecten en accenten, maar Engels is de officiële taal en bestuurstaal.

Klimaat
Engeland  heeft een gematigd zeeklimaat, waardoor het regelmatig regent. Hierdoor kent Engeland zachte winters en minder warme zomers.  De temperaturen liggen gemiddeld tussen de -5 en 30 graden. Het milde en regenachtige weer wordt veroorzaakt door de wind uit het zuid-westen.

 

 
 

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

7

2

2

6

februari

6

1

2

5

maart

10

3

3

6

april

13

5

5

8

mei

17

8

6

10

juni

20

10

7

14

juli

22

13

6

17

augustus

22

12

6

18

september

19

10

5

16

oktober

15

8

3

14

november

10

4

2

10

december

7

3

1

8

 

Praktische informatie 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland en Utrecht, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland en Utrecht kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Busreis Schotland, 7 dagen
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
1 vul uw gegevens in wijzig
2 specificaties wijzig
3 boek uw reis wijzig

1. Reisgezelschap

Reizigers
Kamers

2. Data

12 jul 2017 niet beschikbaar € 699,-
20 jul 2017 niet beschikbaar € 699,-
Geselecteerde datum
Gegarandeerd vertrek
Deze datum is beschikbaar
Deze datum is niet meer beschikbaar / vol

1. Uw gegevens

Er zijn helaas niet voldoende plaatsen beschikbaar
Niet alle velden zijn goed ingevuld, controleer de velden in het rood
  Reizigers
  Reiziger 1
  Reiziger 2
  voeg een persoon toe
  Contactgegevens


  1. Verzekering

  Annuleringsverzekering
  i
  Standaard (5.5% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Dubbel-zeker annuleringsverzekering (6% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Reiziger 1:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Reiziger 2:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Deur tot deur service Bij deze reis is uw woonadres uw opstapplaats.
  Algemene opmerkingen
  Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

  Touringcar huren met chauffeur

  Sinds 1933 is Bak Reizen en van de een belangrijke speler in de touringcar branche. Wij beschikken over een jong wagenpark, en goed opgeleide chauffeur met veel ervaring, zowel internationaal als nationaal. De touringcars zijn rijk uitgerust met een toilet, media speler, koelkast, verstelbare stoelen en motoren die voldoen aan de laatste milieu eisen. Dit zorgt er voor dat uw rit het minsten Co2 uitstoot genereert. Toruingcar huren is de schoonste manier van reizen Dit alles tegen voordelige tarieven.  vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een touringcar.

  Busreizen Europa

  Ook biedt Bak Reizen sinds 1953 busreizen aan, bij al onze meerdaagse busreizen wordt u gratis van huis opgehaald en weer retour gebracht. Wij bieden onze busreizen ook aan in het all in concept zo hoeft u bij ons niet extra te betalen voor excursies, entreegelden en gidsen. Zo heeft u geen financiële verrassing tijdens de reis, dit gecombineerd met goed hotels en ruime zitplaatsen in de touringcar maken het een aangename reisbeleving. Hier vindt u onze gehele aanbod busreizen.