Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
153 beoordelingen
Busreis Engeland, 8 dagen Hampshire, Portsmouth, Verenigd Koninkrijk

Busreis Engeland, 8 dagen Hampshire, Portsmouth

€ 749,00

Busreis Hampshire met verblijf in Portsmouth

Voor deze reis zijn de 1-persoonskamers alleen nog op aanvraag mogelijk!

Wilt u een goed beeld krijgen van Engeland dan is deze reis een aanrader. We overnachten in de levendige havenstad Portsmouth aan de zuidkust van Engeland. Portsmouth is tevens een trotse marinestad en een van de thuishavens van de Royal Navy. De stad is uniek gelegen op het (schier)eiland...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Busreis Hampshire met verblijf in Portsmouth

Voor deze reis zijn de 1-persoonskamers alleen nog op aanvraag mogelijk!

Wilt u een goed beeld krijgen van Engeland dan is deze reis een aanrader. We overnachten in de levendige havenstad Portsmouth aan de zuidkust van Engeland. Portsmouth is tevens een trotse marinestad en een van de thuishavens van de Royal Navy. De stad is uniek gelegen op het (schier)eiland Portsea en schuin tegenover het zuidelijker gelegen Isle of Wight. 


We bezoeken het grootste natuurgebied van Engeland: The New Forrest. Tevens brengen we een bezoeken aan steden als Londen, Winchester en Brighton. Met deze reis hebt u een mooie mix aan steden, natuur en cultuur.

 

We overnachten in het 4 sterren  The Langstone hotel net buiten Havent op Hayling Island. Het hotel kijkt uit op de haven van Longstone Estuary. We vinden hier een binnenzwembad, fitnessruimte , hot tube, sauna en een stoombad. In het restaurant kunt u terecht voor een goed diner en ontbijt. De kamer zijn ruim en voorzien van alle gemakken als tv, kluisje en badkamer.  Verder is het een goede uitvalsbasis om de excursies uit te voeren.

8.3 op booking.com 

Faciliteiten The Langstone hotel****

 • Restaurant
 • Bar
 • 24 uursreceptie
 • Fitnessruimte
 • Sauna
 • Binnenzwembad
 • Wellness
 • Lift
 • Voorzieningen voor gehandicapten
 • Gratis Wifi

Kamer

 • Gratis wifi
 • Televisie
 • Airco
 • Föhn
 • Electrische waterkoker
 • Badkamer met douche of bad
 • Wc
 • Kluisje

 

 

Dag 1 - heenreis, overtocht per boot
Nadat wij u thuis hebben opgehaald, rijden we via België naar Calais of Duinkerken voor de overtocht naar Engeland. We volgen de kust om aan te komen in Portsmouth voor diner en overnachting.

Dag 2 - bezoek Leeds Castle
We rijden naar Leeds Castle, een van de mooiste kastelen van Engeland. Een prachtige bouwwerk met bijbehorende tuinen. Leeds Castle is een waterburcht in de buurt van Maidstone. Het kasteel wordt reeds beschreven in het Domesday Book van Willen de Veroveraar. Het functioneerde door de eeuwen heen als Noormannenfort, verblijfplaats van zes middeleeuwse koninginnen, paleis van Henry VIII en in het algemeen als toevluchtsoord voor de machtigen en rijken. Het heeft in ruim duizend jaar diverse veldslagen doorstaan en menig kunstenaar geïnspireerd.

Dag 3 - vrije dag of bezoek aan Arundel Castle
In de ochtend vrij; in de middag rijden we voor de liefhebbers naar Arundel Castle. Het kasteel heeft qua bouwstijl veel weg van Windsor Castle. Om het kasteel te bereiken moet u vanaf de parkeerplaats een korte wandeling maken (optioneel). Na het diner bezoeken we Brighton. Deze bruisende badplaats met zijn Pier is een echte toeristische attractie.

Dag 4 - tour Londen o.l.v. gids
Na het ontbijt rijden we naar Londen. We maken hier een schitterende tour langs alle bezienswaardigheden zoals de Tower Bridge, Big Ben, London Eye, Buckingham Palace, Oxford Street en Tower of Londen. We maken een stop in Covent Garden. Dit is een overdekte, historische hal met eettentjes en terrassen. Regelmatig ziet u er straatartiesten en muzikanten. Covent Garden staat ook bekend om de goede shopmogelijkheden. Voor het diner worden we weer in ons hotel verwacht.

Dag 5 - The New Forrest en Compton Acres
Vandaag staat het natuurgebied The New Forrest op het programma. In dit grote bosrijke gebied lopen dieren vrij rond, de kans bestaat dat we onderweg stil komen te staan voor een kudde overstekende paarden. In de middag brengen we een bezoek aan de tuinen van Compton Acres. Geniet van tuinarchitectuur op wereldniveau tijdens uw wandeling door de Japanse, Romeinse en Italiaanse tuinen, de Steen- en Watertuin en de Garden of Memory.

Dag 6 - vrije dag
Vandaag een vrije dag. Maak gebruik van de faciliteiten in het hotel of ga op eigen gelegenheid de stad Portsmouth verkennen. De havenstad heeft veel te bieden zoals een gezellige winkelgebied en leuke pubs; prachtige musea, waaronder het geboortehuis van de beroemde schrijver Charles Dickens; en twee kathedralen. Portsmouth is ook een zeer geliefde badplaats. Voor liefhebbers van de maritieme geschiedenis van Portsmouth is een bezoek aan het Portsmouth Historic Dockyard zeker aan te raden. Op deze scheepswerf, gelegen op de werkende Marinebasis, vindt u 800 jaar scheepvaartgeschiedenis. U kunt zelf aan boord gaan van eeuwenoude schepen en een gerestaureerde onderzeeër. Ook spectaculair is een bezoek aan de Emirates Spinnaker Tower op de Gunwharf Quays. Deze imposante uitzichttoren met zijn bijzondere constructie is 170 meter hoog en biedt een schitterend uitzicht over de stad en de zee.

Dag 7 - bezoek Winchester
‘s Ochtend brengen we een bezoek aan de voormalige hoofdstad van Engeland; Winchester. Het is een unieke plaats in de Engelse historie. Alhoewel Londen tegenwoordig de hoofdstad is van Engeland, bleef Winchester een Koninklijke plaats en is het tevens de geboorteplaats van Henry III. Willem de Veroveraar bouwde hier één van zijn eerste kastelen. Het enige deel van dit kasteel dat bewaard is gebleven, is The Great Hall waar de legendarische ‘ronde tafel' staat.

Dag 8 - terugreis, overtocht per boot
Vandaag verlaten we Engeland; we rijden naar Dover voor de overtocht naar Calais of Duinkerken. Aan het eind van de middag arriveren we in het restaurant voor het afscheidsdiner, waarna u weer naar huis wordt gebracht.

Hier vindt u uitgebreide informatie

Inclusief

entree Leeds Castle
excursie Londen o.l.v. gids
entree Compton Acres
entree Winchester Castle
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
retour overtocht
afscheidsdiner

Exclusief

lunches en overige entreegelden

Minimum en maximaal aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Engeland

Samen met Schotland en Noord-Ierland vormt Engeland het Verenigd Koninkrijk. Het eiland dat Engeland samen met Schotland vormt is Groot-Brittanië.

Sinds de prehistorie wordt Engeland al bewoond. Dit was vooral in het zuidelijke deel van het land. Engeland was toen ook nog verbonden met het vaste land van Europa door middel van een landstrook. Door het stijgen van het water is deze landstrook verdwenen en werd Groot-Britannië een eiland. Enkele monumenten uit de oudheid zijn Stonehedge en de heuvel van Silbury.

De Romeinen probeerden rond het begin van de jaartelling Groot-Brittanië te veroveren. Dit lukte voor een gedeelte. De grenzen van het Romeinse Rijk zijn nog steeds aanwezig. Vanaf het begin van de 5e eeuw was de Angelsaksische periode. De Britten werden langzaamaan verdreven door de diverse Germaanse stammen die zich in het land vestigden. Het Koninkrijk Engeland werd in de 10e eeuw gevestigd. Dit koninkrijk heeft tot het begin van de 18e eeuw bestaan, met een korte tussenperiode. Zowel tijdens als vlak na deze periode was Engeland bijna continu in oorlog met Frankrijk. De bekendste overwinningen van Engeland op Frankrijk zijn De Slag bij Trafalgar en De Slag bij Waterloo.

Tijdens de 1e en 2e wereldoorlog gaan Engeland en Frankrijk samenwerken om samen met andere geallieerde troepen een einde aan de oorlog te maken. Beide oorlogen hebben hun sporen nagelaten.

Mede dankzij Margaret Tatcher zijn er na de 2e Wereldoorlog belangrijke politieke veranderingen gekomen wat geleid heeft tot het huidige Engeland. De laatste decennia heeft Engeland nog enkele depressies gehad, maar dat is nu grotendeels achter de rug.                    

Landschap
Vroeger was Engeland voornamelijk bedekt met bossen. Op een paar bosrijke gebieden na (Zoals New Forest en Sherwood Forest) is daar niet veel meer van over. Engeland heeft een gevarieerd kustlandschap met onder meer uitgestrekte zandstranden in het noorden van Norfolk, en kiezelstranden en krijtrotsen in Sussex. In het zuidwesten zijn witte zandstranden met grote badplaatsen als Brighton en Blackpool. De hoogvlakten en gebergten worden Upland Britain genoemd, de laagvlakten en open velden staan bekend als Lowland Britain, wat tevens het meeste voorkomt in Engeland.

Engeland heeft een zeer gevarieerd landschap. De heuvelachtige Borderlands in het noorden van Engeland zijn vooral zeer interessant vanwege de historische waarde. The Yorkshire Dales kent een uitgestrekt, kaal en ruig berglandschap. Dit gaat over in het Peak District met zijn bosrijke omgeving en prachtige landhuizen. De Cotswold liggen ten noorden van Londen. Hier zijn politieseries als Inspector morse en Midsummer Murders opgenomen. Kent staat met name bekend om de vele prachtige Engele tuinen. Deze regio staat ook bekend als “The Garden of England”. In het westen zijn de natuurgebieden The New Forest en Dartmoor te vinden.

Flora & fauna
Bossen met berden en dennen bedekten ca 6000 jaar geleden een groot gedeelte van Engeland. In 1919 was dit nog maar slechts 4% van het oppervlakte van Engeland. Halverwege de jaren 90 van de vorige eeuw was dit door een goed beheer van de bestaande bossen en een herplantingsprogramma weer opgelopen tot 10%.In het laagland, met name op de zeer uitgestrekte landgoederen, zijn nu nog stukken loofbos te vinden. In Noordwest- en Zuidwest-Engeland is veel heide te vinden, met heuvels waar voornamelijk coniferen op groeien en valleien welke ontgonnen zijn voor de landbouw. In het laagland van Zuid-Engeland is voornamelijk in gebruik voor de landbouw. Rijen bomen vormen hier de scheiding tussen verschillende graafschappen. 

Engeland kent niet veel soorten dieren. Het damhert is vrij algemeen verspreid, het edelhert en de ree komen met name lokaal voor.  Ook de vos, das en otter komen over het hele land voor. De otter komt de laatste tijd niet meer zo vaak voor. De ree is momenteel de meest voorkomende hertensoort nadat deze 200 jaar geleden was uitgestorven en vervolgens opnieuw werd geïntroduceerd. Ook zijn er muntjaks en Chinese waterherten te vinden in Engeland, dit zijn afstammelingen van ontsnapte dieren. Tevens zijn er in het Lake District wilde geiten te vinden, half-wilde pony’s in New Forest en Dartmoor, wilde zwijnen in  het zuid-oosten en zelfs Bennett wallaby’s in het Peak District. Dassen, vossen, slaapmuizen, egels, de grijze eekhoorn, de bruine en grijze haas en vleermuizen komen in heel Engeland voor. Waterratten, otters en de mink komen in rivieren en beken voor. Voor de kust komen de gewone en grijze zeehond, bruinvissen en soms ook dolfijnen voor. 

Er zijn ca 130 vogelsoorten te vinden in Engeland, zoals de merel, kruisbek, woudzanger en nachtegaal. Enkele voorkomende zeevogels zijn de jan van gent, meeuw, aalscholver en noordse stormvogel. Door het afnemen van de prooidieren hebben de roofvogels zoals de steenarend, buizerd en rode wouw het erg moeilijk.

In Engeland komen enkele slangen voor, zoals de giftige adder, ringslang en gladde slang. Ook de zandhagedis en gewone hagedis zijn er te vinden. In rivieren en beken komen met name forellen en zalmen voor. Vooral aan de rotsachtige kusten is de zee rijk aan vissoorten.

Hoofdstad
Londen is met ca 7,5 miljoen inwoners de hoofdstad van Engeland. Londen staat bekend om zijn rode dubbeldekkers, zwarte taxi’s en telefooncellen.

Tevens is Londen ook het politieke, economische en culturele centrum van het land. Diverse films zijn opgenomen in Londen, zoals Notting Hill, Bridget Jones’s Diary en James Bond,

Enkele bezienswaardigheden zijn het Buckingham Palace, The Tower Bridge, Big Ben en de Tower of Londen. Een rondje in The Londen Eye maakt het bezoek aan Londen compleet.

Taal
In Engeland wordt voornamelijk Engels gesproken. Daarnaast wordt in delen Wales ook Welsh gesproken. De diverse regio’s zijn trots op hun dialecten en accenten, maar Engels is de officiële taal en bestuurstaal.

Klimaat
Engeland  heeft een gematigd zeeklimaat, waardoor het regelmatig regent. Hierdoor kent Engeland zachte winters en minder warme zomers.  De temperaturen liggen gemiddeld tussen de -5 en 30 graden. Het milde en regenachtige weer wordt veroorzaakt door de wind uit het zuid-westen.

 

 
 

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

7

2

2

6

februari

6

1

2

5

maart

10

3

3

6

april

13

5

5

8

mei

17

8

6

10

juni

20

10

7

14

juli

22

13

6

17

augustus

22

12

6

18

september

19

10

5

16

oktober

15

8

3

14

november

10

4

2

10

december

7

3

1

8

 

Praktische informatie 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland en Utrecht, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland en Utrecht kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Busreis Engeland, 8 dagen Hampshire, Portsmouth
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
1vul uw gegevens inwijzig
2specificatieswijzig
3boek uw reiswijzig

1. Reisgezelschap

Reizigers
Kamers

2. Data

28 jun 2018 gegarandeerd vertrek € 749,-
Geselecteerde datum
Gegarandeerd vertrek
Deze datum is beschikbaar
Deze datum is niet meer beschikbaar / vol

1. Uw gegevens

Er zijn helaas niet voldoende plaatsen beschikbaar
Niet alle velden zijn goed ingevuld, controleer de velden in het rood
  Reizigers
  Reiziger 1
  Reiziger 2
  voeg een persoon toe
  Contactgegevens


  1. Verzekering

  Annuleringsverzekering
  i
  Standaard (5.5% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Dubbel-zeker annuleringsverzekering (6% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Reiziger 1:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Reiziger 2:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Deur tot deur service Bij deze reis is uw woonadres uw opstapplaats.
  Algemene opmerkingen
  Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

  Touringcar huren met chauffeur

  Al sinds 1933 is Bak Reizen één van de belangrijkste spelers in de touringcar branche. Wij beschikken over een jong wagenpark en goed opgeleide chauffeurs met veel ervaring, zowel internationaal als nationaal. De touringcars zijn rijk uitgerust met een toilet, media speler, koelkast, verstelbare stoelen en motoren die voldoen aan de laatste milieu eisen. Dit zorgt er voor dat uw rit het minste Co2 uitstoot genereert. Daarmee is een touringcar huren één van de schoonste manieren van reizen Dit alles tegen voordelige tarieven. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een touringcar.

  Busreizen Europa

  Ook biedt Bak Reizen sinds 1953 busreizen aan, zowel dagtochten als meerdaagse reizen. Bij al onze meerdaagse busreizen wordt u gratis van huis opgehaald en na de reis weer retour gebracht. Wij bieden onze busreizen aan in het "all in" concept, zo hoeft u bij ons niet extra te betalen voor excursies, entreegelden en gidsen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan tijdens de reis. Dit gecombineerd met goede hotels en ruime zitplaatsen in de touringcar maken het een aangename reisbeleving. Hier vindt u onze gehele aanbod busreizen.