Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
154 beoordelingen
Busreis Flachau, 9 dagen Salzburgerland, Oostenrijk

Busreis Flachau, 9 dagen Salzburgerland

€ 729,00

Busreis Salzburger Land voor al het moois in Oostenrijk

Geniet van het Salzburger Land. Het gebied is rijk aan meren, besneeuwde bergtoppen, prachtige beekjes en typische Oostenrijkse dorpjes en steden, denk aan Flachau, Salzburg, Zel am see en St. Johan. Alles is aanwezig om het tot een geslaagde vakantie te maken. Gezellig hotel met goede verzorging, prachtige natuur en leuke excursies met o.a. een bezoek aan Salzburg o.l.v. een gids.

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Busreis Salzburger Land voor al het moois in Oostenrijk

Geniet van het Salzburger Land. Het gebied is rijk aan meren, besneeuwde bergtoppen, prachtige beekjes en typische Oostenrijkse dorpjes en steden, denk aan Flachau, Salzburg, Zel am see en St. Johan. Alles is aanwezig om het tot een geslaagde vakantie te maken. Gezellig hotel met goede verzorging, prachtige natuur en leuke excursies met o.a. een bezoek aan Salzburg o.l.v. een gids.

We overnachten in het 4 sterren hotel Bergzeit in Flachau. Het hotel ligt in het gezellige dorpje Flachau. Het hotel beschikt over een bar, lift, terras, verwarmd zwembad en wellness gedeelte met diverse sauna's. 

De familie Oberreiter zal er alles doen om het de gasten naar hun zin te maken. Het smakelijk diner bestaat  uit 4 gangen keuzemenu's of een buffet. De kamer zijn voorzien van TV, badkamer en balkon.

Beoordeling Booking.com 8.6

Faciliteiten

 • Restaurant
 • Bar
 • Zwembad
 • Lift
 • Wifi (gratis)

Kamer

 • Balkon
 • Televisie
 • Minibar
 • Kluis
 • Föhn 

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, nemen we eerst een kopje koffie en na een korte kennismaking stappen we de touringcar in en rijden we naar Zuid-Duitsland voor de overnachting.

Dag 2 - Bezoek München
We rijden door naar Oostenrijk; voordat we hier aankomen bezoeken we München. U krijgt hier de gelegenheid een wandeling te maken in de Altstadt; neem een kijkje in de Engelse tuin of de imposante opera.

Dag 3 - Vrije dag of muziekmiddag
In Flachau vinden we de Musistadl, een Oostenrijkse boerderij die omgebouwd is tot feestlocatie. Hier speelt elke zondagmiddag een band en DJ met gezellige muziek. Het is leuk om hier een kijkje te nemen. Tevens kunt u hier voor eigen rekening een lunch en een drankje halen (niet verplicht).

Dag 4 - Natuurtocht de Grossglockner
De Grossglockner staat op het programma. De Hochalpenstraße is al een belevenis met zijn slingerde parcours, langs de weg hebben we prachtige zicht op de bergen, dit maakt het tot de mooiste Alpenweg. Aangekomen bij de Grossglockner de hoogste berg van Oostenrijk heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving. Omringd door al deze indrukwekkende natuur voelen we ons als mens best een beetje nietig. Een wandeling naar de Gletsjer maakt de trip compleet.

Dag 5 - Salzburg o.l.v. gids
Na het rijke ontbijtbuffet rijden we vandaag naar Salzburg. Salzburg waar moeten we beginnen? De sfeer, de gebouwen, de ligging. Al deze elementen maken de stad tot een unieke locatie. Zonder twijfel is Salzburg ook de meest bijzondere stad van Oostenrijk. Meer dan twee eeuwen na zijn dood is Wolfgang Amadeus Mozart nog steeds de toeristische ambassadeur bij uitstek voor zijn geboortestad. Wandel langs gezellige straatjes, over schitterende pleinen en langs indrukwekkende gebouwen.

Dag 6 - Natuurtocht Salzkammergut
Deze dag verlaten we het Salzburgerland en bezoeken we de streek Salzkammergut in Oberösterreich. Vanuit Flachau rijden we naar Halstatt aan de Halstättersee. Een bijzonder dorp gebouwd tegen de berghelling aan, prachtig gelegen aan het meer met hoge, steile berghellingen. We vervolgen onze reis naar de Wolfgangsee. U vaart met de boot van Sankt Gillen naar Sankt Wolfgang en hier heeft u de tijd om op eigen gelegenheid rond te kijken. We worden voor het diner weer in ons hotel in Flachau verwacht.

Dag 7 - Liechtensteinklamm en Hochkönig
In de ochtend  gaan we naar de Liechtensteinklamm. We vinden hier een bulderende waterval, rotsen bedekt met donkergroen mos, regenbogen waar de zon de fijne nevel raakt en een geschiedenis die gehuld gaat in legendes. Het is de grootste kloof in de Alpen. In de kloof is een looppad gemaakt van hout. In de middag rijden we naar de Hochkönig, een berg van 3000 meter hoog, aan de voet van de berg staat het Arthurhuis en hier hebben we een kaasproeverijtje.  

Dag 8 - Burcht Hohenwerfen
Het is tijd om ons hotel in Flachau te verlaten. We brengen een bezoek aan de Burcht Hohenwerfen. De burcht is gelegen op een 155 meter hoge rots en heeft een prachtig uitzicht over de omliggende bergen en Salzachtal. De geschiedenis gaat meer dan duizend jaar terug. De burcht heeft gediend als handelspost en gevangenis. De burcht is tegenwoordig vooral bekend als bezienswaardigheid en als locatie voor evenementen. 
Na dit bezoek rijden we naar ons overnachtingshotel in Duitsland.

Dag 9 - Terugreis
De laatste dag is aangebroken. We sluiten de reis af met een heerlijk 3 gangen diner waarna u weer thuis word gebracht. 

Hier vindt u uitgebreide informatie

Inclusief

bezoek München
muziekmiddag
natuurtocht Grossglockner
excursie Salzburg o.l.v. gids
natuurtocht Salzkammergut
bootvaart
bezoek Liechtensteinklamm
kaasproeverij
entree burcht Hohenwerfen
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

overige entree-gelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 
Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. 

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

 

Oostenrijk

Oostenrijk is een binnenstaat in Centraal-Europa. Officieel heet het de Republiek Oostenrijk. In het westen grenst Oostenrijk aan Liechtenstein en Zwitserland, in het zuiden aan Italië en Slovenië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije en in het noorden aan Duitsland en Tsjechië. Oostenrijk heeft een oppervlakte van 83.871 km² en ligt in de Alpen. Oostenrijk is ca 2x zo groot als Nederland. Slechts 32% van Oostenrijk ligt onder de 500 meter. Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en is tevens de grootste stad van het land.

De geschiedenis van het land gaat terug tot de Romeinse tijd, maar het huidige Oostenrijk is een overblijfsel van het Keizerrijk Oostenrijk dat in de 19e eeuw tot de Europese grote mogendheden behoorde. Van 1867 tot 1918 van Oostenrijk onderdeel van de Dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije. Na de kortstondige Republiek Duits-Oostenrijk ontstond in 1919 de Eerste Oostenrijkse Republiek. In 1955 werd Oostenrijk weer zelfstandig na de Duitse Anschluss en de bezetting door de geallieerden. De Tweede Oostenrijkse Republiek was gevestigd.

Landschap
Van het Oostenrijkse oppervlakte behoort een kwart tot laag- en heuvelland. De overige 75% is middel- en hooggebergte waarvan de hoogste toppen bijna 4.000 meter bereiken. De Grossglockner is met bijna 3800 meter de hoogste berg. Een groot deel van het land wordt ingenomen door de Oost-Alpen. Het gebergte daalt naar het oosten af naar het heuvelland van het Wienerwald en naar de laagvlakte. Van de noordrand van de Alpen tot bij Wenen loopt het Alpenvoorland, een gebied met heuvelruggen, weiden, bossen en brede dalen. Het oosten van Oostenrijk bestaat uit heuvelland en vlakten. De Alpen eroderen onder invloed van het weer en de flora en fauna, waardoor een landschap met hoge pieken en diepe dalen ontstaat. 

In de Alpen bewegen de gletsjers zich met 30 tot 150 meter per jaar voort. Er zijn ca 2000 Alpengletsjers in Oostenrijk. De Donau, de belangrijkste rivier van Oostenrijk, stroomt ca 350 km over Oostenrijkse bodem. Oostenrijk heeft ca 90 meren, waarvan de Attersee het grootste Alpenmeer van Oostenrijk is.

Flora & fauna
Oostenrijk is één van de bosrijkste landen van Europa, met ca 38% bos. Door de temperatuurverschillen verschilt de begroeiing op de berghellingen. Onder de 800 meter zijn veel weiden en akkers, bovem de 800 meter zijn loofbomen en nog hoger de naaldwouden. Na 1800 meter wordt de boomgrens bereikt, waarboven de Alpenweiden beginnen. Deze weiden liggen in de winter onder de sneeuw, maar in de lente verschijnt een zeer gevarieerde begroeiing met felle kleuren, zoals edelweiss, viooltje, anemoon, zeerood, alsem, vuurlelie en de sneeuwroos. Boven de 2200 meter groeit er ook geen gras meer, maar enkel nog mos en vetplantjes. Boven de 2800 meter zijn alleen nog rotsen zonder plantengroei. 

De dierenwereld lijkt veel op die van Zwitserland en Zuid-Duitsland. In de bossen in Oostenrijk leven reeën, herten, vossen, wilde zwijnen, eekhoorns en dassen. Soms is er een bruine beer te zien. De wilde kat en lynx zijn door de mens in de Oostenrijkse natuur gebracht.

In de hooggebergte zijn dieren als Alpenmarmotten, steenbokken, sneeuwhazen en gemzen te vinden. In de gemengde bossen zie je de auerhaan, spotvogel en verschillende soorten spechten en mezen. Gier- en rotszwaluwen broeden in de rotsen en de raaf, steenarend, oehoe en lammergier, de grootste roofvogel van Europa, vinden we boven de boomgrens. In de buurt van moerassen en poelen leven verschillende soorten kikkers, padden, hagedissen en de Alpensalamander. Neusiedlersee is een wereldberoemd natuurreservaat. Dit meer is een groot en zeer ondiep zoetwatermeer met wisselende waterstand. Hier broeden oa de lepelaar, ooievaar, kleine zilverreiger en de purperreiger.

Hoofdstad
De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen. Dit is tevens de grootste stad van het land. Wenen bestaat uit 23 districten en heeft 1,7 miljoen inwoners. Het centrum van Wenen werd in 2001 aangewezen als UNESCO Werelderfgoed.

Taal
Het grootste deel van de bevolking, 97%, is Duitstalig. Het overige deel bestaat uit Hongaren, Tsjechen, Slowaken, Slovenen en Kroaten die hun eigen taal spreken.

Klimaat
Oostenrijk kent drie verschillende klimaten: het hooggebergteklimaat in de hoogste gebieden van oa Tirol en Vorarlberg, een gematigd landklimaat in de lagergelegen delen en tussen deze klimaatzones een koud landklimaat met vrij koele zomers en koude winters. Het grimmige karakter van het weer komt door het landklimaat en doordat Oostenrijk vrijwel geen invloed heeft van de zee. Binnen één of enkele dagen kan het weer helemaal omslaan en er kunnen in het land op hetzelfde moment grote verschillen in weertypen voorkomen. Met name de Alpengebieden zijn hier gevoelig voor en het weer kan per berg of zelfs per zijde van een berg erg verschillen.

 

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.
  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

januari

1

-5

2

februari

4

-3

4

maart

9

0

5

april

14

3

6

mei

19

8

7

juni

22

10

7

juli

24

13

8

augustus

24

13

8

september

20

9

6

oktober

13

4

4

november

6

-1

3

december

2

-4

2

 

Praktische informatie

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland en Utrecht, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland en Utrecht kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Busreis Flachau, 9 dagen Salzburgerland
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
1vul uw gegevens inwijzig
2specificatieswijzig
3boek uw reiswijzig

1. Reisgezelschap

Reizigers
Kamers

2. Data

29 jun 2018 € 729,-
3 aug 2018 gegarandeerd vertrek € 729,-
17 aug 2018 € 729,-
Geselecteerde datum
Gegarandeerd vertrek
Deze datum is beschikbaar
Deze datum is niet meer beschikbaar / vol

1. Uw gegevens

Er zijn helaas niet voldoende plaatsen beschikbaar
Niet alle velden zijn goed ingevuld, controleer de velden in het rood
  Reizigers
  Reiziger 1
  Reiziger 2
  voeg een persoon toe
  Contactgegevens


  1. Verzekering

  Annuleringsverzekering
  i
  Standaard (5.5% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Dubbel-zeker annuleringsverzekering (6% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Reiziger 1:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Reiziger 2:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Deur tot deur service Bij deze reis is uw woonadres uw opstapplaats.
  Algemene opmerkingen
  Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

  Touringcar huren met chauffeur

  Al sinds 1933 is Bak Reizen één van de belangrijkste spelers in de touringcar branche. Wij beschikken over een jong wagenpark en goed opgeleide chauffeurs met veel ervaring, zowel internationaal als nationaal. De touringcars zijn rijk uitgerust met een toilet, media speler, koelkast, verstelbare stoelen en motoren die voldoen aan de laatste milieu eisen. Dit zorgt er voor dat uw rit het minste Co2 uitstoot genereert. Daarmee is een touringcar huren één van de schoonste manieren van reizen Dit alles tegen voordelige tarieven. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een touringcar.

  Busreizen Europa

  Ook biedt Bak Reizen sinds 1953 busreizen aan, zowel dagtochten als meerdaagse reizen. Bij al onze meerdaagse busreizen wordt u gratis van huis opgehaald en na de reis weer retour gebracht. Wij bieden onze busreizen aan in het "all in" concept, zo hoeft u bij ons niet extra te betalen voor excursies, entreegelden en gidsen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan tijdens de reis. Dit gecombineerd met goede hotels en ruime zitplaatsen in de touringcar maken het een aangename reisbeleving. Hier vindt u onze gehele aanbod busreizen.