Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
4.5 111
111 beoordelingen
Busreis Tsjechië, Karlovy Vary, 9 dagen, Tsjechië

Busreis Tsjechië, Karlovy Vary, 9 dagen

€ 799,00

Busreis Tsjechië, Karlovy Vary met verblijf in een prachtig vier sterren hotel

Tsjechië kent een rijke geschiedenis en heeft vele historische steden, kastelen, burchten en kuuroorden. Tijdens deze reis verblijven we in het bekendste kuuroord van Tsjechië, namelijk Karlovy Vary. In deze plaats zijn nog vele historische gebouwen te zien. Ook brengen we een bezoek aan de hoofdstad van Tsjechië, Praag, Mariánské Lázně  en de geboortestad van...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Busreis Tsjechië, Karlovy Vary met verblijf in een prachtig vier sterren hotel

Tsjechië kent een rijke geschiedenis en heeft vele historische steden, kastelen, burchten en kuuroorden. Tijdens deze reis verblijven we in het bekendste kuuroord van Tsjechië, namelijk Karlovy Vary. In deze plaats zijn nog vele historische gebouwen te zien. Ook brengen we een bezoek aan de hoofdstad van Tsjechië, Praag, Mariánské Lázně  en de geboortestad van het bekende pilsje, Plzeň. Tijdens deze reis verblijven we in een heerlijk vier sterren hotel in het centrum van Karlovy Vary

We overnachten in het 4-sterren Interhotel Central dat in het hart van het kuuroord ligt. En op nog geen 100 meter van het hotel vinden we de bekende zuilengalerijen. Het hotel beschikt over gratis wifi, zwembad met bubbelbad en een biljart. De comfortabele kamers hebben een mooi uitzicht op het historische centrum, het theater of de rivier de Tepla. Tevens De kamers zijn voorzien van gratis WiFi, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en televisie. Ook kunt u tegen betaling terecht voor massages, mineraal baden en andere behandelingen.
Beoordeling Booking.com 8.2. 

Faciliteiten Interhotel Central Karlovy vary****

 • Restaurant
 • Speciale dieetmenu´s (op aanvraag)
 • Bar
 • 24 uursreceptie
 • Fitnessruimte
 • Wellness faciliteiten zoals een binnenzwembad, Hot tub/Jacuzzi, sauna en massage
 • Biljart
 • Lift
 • Voorzieningen voor gehandicapten
 • Geldautomaat ter plaatse
 • Gratis Wifi in gehele accommodatie
 • Kluisje
 • Roomservice
 • Frisdranksnackautomaat

Kamer

 • Gratis wifi
 • Televisie
 • Föhn
 • Electrische waterkoker
 • Badkamer met douche of bad
 • Wc
 • Minibar

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u door de taxi naar ons restaurant gebracht. Hier nuttigen we eerst een kopje koffie. Na een korte kennismaking stappen we de touringcar in en begint onze vakantie, dus geen landelijke ophaalroute. Voor het diner worden we verwacht in ons hotel in het centrum van Karlovy Vary.                

Dag 2 – Moser glasfabriek en de Ertsgebergte
We beginnen de dag met een bezoek aan de Moser glasfabriek. Het bijzondere aan dit Boheemse Kristal is dat er geen lood aan toegevoegd is. U krijgt hier een rondleiding waarbij u kunt zien hoe de glasblazers te werk gaan. We rijden door naar het Ertsgebergte, met 1244 meter is de Klinovec de hoogste top van het Ertsgebergte. De top bereiken we met een kabelbaan. U heeft hier de gelegenheid om een terrasje te pakken. We vinden hier ook een uitzichttoren vanwaar u een prachtige uitzicht heeft over de omgeving.

Dag 3 – Praag o.l.v. een gids

Voor vandaag staat de Tsjechische hoofdstad Praag op het programma. De stad is amper aangetast door oorlogen of natuurgeweld en heeft daardoor ook weinig nieuwbouw. Het resultaat hiervan is dat Praag één groot openluchtmuseum is. Ontdek de stad van de meer dan 500 torentjes. We maken een rondwandeling door de stad. Na de rondwandeling krijgt u de gelegenheid om zelf de stad verder te bezoeken.

Dag 4 – Karlovy Vary o.l.v. gids
Vandaag brengen we een bezoek de prachtige stad Karlovy Vary (Karlsbad). De gids haalt ons op van het hotel waarna we een wandeling maken door de stad. We vinden hier prachtige gebouwen uit de 18de en de 19de eeuw en brede promenades gelegen in een groene omgeving. De bronnen zijn in de 14de eeuw ontdekt door Karel de IV. Vele beroemdheden bezochten deze stad, denk aan Tsjaar Peter de Grote, Maria Theresia, Beethoven, Brahmsi,  Karl Markx en nog vele andere.  De stad ademt een heerlijke een relaxte sfeer uit. Na de rondwandeling kunt u de stad op eigen gelegenheid verder verkennen.

Dag 5 – Brouwerij, Plzeň 
We rijden vandaag naar Plzeň (Pilsen), de geboortestad van het inmiddels wereldwijd bekende pilsje. Een bezoek aan de brouwerij mag dan ook niet ontbreken op dit programma. Naast de brouwerij heeft Pilsen een compacte historische binnenstad met vele parken, zeer de moeite waard.

Dag 6 – Vrij bezoek Praag 
We rijden vandaag naar Praag, waar u op eigen gelegenheid de stad kunt bezoek 

Dag 7 – Mariánské Lázně o.l.v. gids
We rijden door het mooie natuurgebied Slavkovsky Ies naar Mariánské Lázně (Mariënbad). Deze stad is wereldberoemd vanwege de medische resultaten en goede natuurlijke bronnen, maar ook door de schilderachtige  en betoverende ligging in een groene zone van zorgvuldig onderhouden bossen. De plaats is rijk aan natuurschoon en onuitputtelijke minerale bronnen. In de stad zelf zijn 40 waterbronnen te vinden, in de omgeving nog eens 100. Door de diversiteit aan minerale bronnen kunnen hierdoor, in tegenstelling tot andere spa’s, veel ziekten worden behandeld. Op de terugweg zullen we nog een stop maken in Tepla bij een prachtig klooster. 

Dag 8 – Kassel
Na het ontbijt verlaten we Karlovy Vary en rijden we naar Kassel. Kassel staat bekend om de verhalen van de gebroeders Grimm. In Kassel bezoeken we het Bergpark en Schloss Wilhelmshöhe, een park in Engelse langschapstijl en erin gelegen het paleis.  We vinden hier ook het Herculesmonument en de grote cascaden. U bent vrij het park of het kasteel te bezoeken (niet in begrepen). Voor het diner worden we in ons hotel verwacht.

Dag 9- Terugreis 
Het laatste dag van de reis is aangebroken. Halverwege de middag rijden we Nederland binnen. We sluiten de reis af met een heerlijk afscheidsdiner waarna u door de taxi weer naar huis wordt gebracht.

Inclusief

entree Moser Glasfabriek
rondtour Ertsgebergte
kabelbaan
bezoek Praag o.l.v. gids
entree brouwerij
bezoek Mariánské Lázně o.l.v. gids
bezoek Kassel
afscheidsdiner
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
bezoek Karlovy Vary o.l.v. gids

Exclusief

niet vermelde entrees en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Tsjechië

De republiek Tsjechië ligt in Midden-Europa. Met een oppervlakte van 78.864 km² is Tsjechië ongeveer 2x zo groot als Nederland. Tsjechië is geheel omringd door landen, te weten Polen in het noordoosten, Slowakije in het oosten, Oostenrijk in het zuiden en Duitsland in het westen en noordwesten.

Landschap
Tsjechië kent veel verschillende landschapsvormen. De opeenvolgende bekkenvormige laagvlaktes worden door gebergtes van elkaar gescheiden. Boheems Massief met bekkens en gebergten

Het Boheems Massief omsluit de Boheemse laagvlakte met een geplooid gebied. In het noorden omvat het het Sudetengeberhte met de Snežka als hoogste top (1603 meter) in het Reuzengebergte. Dit Reuzengebergte is een Nationaal Park en over het algemeen begroeid met naaldbomen. De Elbe ontspringt ook in het Reuzengebergte. Het Ertsgebergte ligt ten westen hiervan en is rijk aan delfstoffen, waaronder bruinkool. Het vulkanische Duppauergebergte ligt aan de voet hiervan met veel minerale bronnen. Deze bronnen zijn de aanleiding geweest tot het ontstaan van de Tsjechische kuuroorden. Het Fichtelgebergte en het Boheemse Woud met een gemiddelde hoogte van circa 1150 meter liggen ten zuidoosten van het Duppauergebergte. In het zuiden bestaat de Boheemse laagvlakte uit het lage massief van Zuid-Bohemen en oa het Luschnitzet bekken. Een aantal rivieren, waarvan de Moldau de bekendste is, stromen door deze laagvlakte. Het heuvellandschap van het Brdawoud en de heuvellandschappen van Noordwest-Bohemen ligger ten noordwesten van de laagvlakte. De Bohemen wordt in het oosten door de Moravische hoogten van Moravië gescheiden. Het Boheems Paradijs, een natuurgebied met grillige zandsteenrotsen ligt aan de voet van Jizerské hory. De Tsjechische Karst is bekend om zijn druipsteengrotten en ligt vlak bij Praag.
Dit gebied bestaat uit sedimenten en vulkanische gesteenten en ligt tussen het Boheemse en Moravische deel. Over het algemeen is Moravië betrekkelijk vlak met lage bergene n heuvels van het Boheems-Moravisch Hoogland in het westen.

Flora & fauna
Men vindt in de bergachtige gebieden de rijke veelzijdige flora van Midden-Europa: uitgestrekte bossen met zowel naaldhout (arve, grove den, spar, taxus en lariks) als loofhout (lijsterbes, esdoorn, beuk, eik en berk). Daarnaast zijn er vele soorten orchideeën, de berendruif en vele ander planten die alleen in Tsjechië voorkomen. Men treft vaak een parkachtig landschap aan in de rivierdalen. Tsjechië bestaat voor circa 30% uit bos. 

Ook de dierenwereld heeft een Midden-Europees karakter. Op de bergen komen alpien aandoende dieren voor, zoals de gems, marmot, sneeuwmuis en moeflon. De lynx en de wilde kat komen nog sporadisch voor. De zeldzame witte hert komt alleen nog in het natuurreservaat ZehuSice bij Kutna Hora voor. In de wateren komen palingen, forellen, snoeken en karpers voor. Grote meervallen komen in de grote stuwmeren voor. In het hele land zijn ooievaars te vinden en in de Donauvlakte komen vele watervogels voor. Enkele andere bijzondere vogels zijn de drieteenspecht in het Reuzengebergte en de Mala Fatra en de steenardend.

Hoofdstad
De hoofdstad van Tsjechië is Praag met ca 1,2 miljoen inwoners en een oppervlakte van 469 km². Vanwege de vele bezienswaardigheden en het oude centrum is Praag één van de meest toeristische steden van Europa.

Taal
In Tsjechië wordt Tsjechisch gesproken. Oudere mensen spreken vaak ook nog Duits terwijl de jongeren ook Engels spreken.

Klimaat
Er zijn 3 verschillende klimaten in Tsjechië: een gematigd landklimaat met koelere winters, een gematigs zeeklimaat met zachte zomers en vrij milde winters en een koel landklimaat. Vooral in de hoger gelegen gebieden komen lagere temperaturen en meer neerslag voor. Aanmerkelijk droger zijn de lager gelegen gebieden rond Brno en Praag. De invloed van zee is zeer beperkt in Tsjechië. Door de bergen wordt de neerslag tegengehouden wat zorgt dat de lager gelegen gebieden relatief droog zijn. 

 

gem. max. temp. (°C)

gem. min. temp. (°C)

gem. zonuren per dag

januari

0

-6

2

februari

2

-5

2

maart

7

-2

4

april

12

1

6

mei

17

5

7

juni

20

9

7

juli

21

11

7

augustus

22

12

7

september

19

9

5

oktober

13

4

4

november

5

-1

2

december

1

-4

2

 

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland en Utrecht, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland en Utrecht kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Busreis Tsjechië, Karlovy Vary, 9 dagen
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
1 vul uw gegevens in wijzig
2 specificaties wijzig
3 boek uw reis wijzig

1. Reisgezelschap

Reizigers
Kamers

2. Data

7 aug 2017 niet beschikbaar € 799,-
Geselecteerde datum
Gegarandeerd vertrek
Deze datum is beschikbaar
Deze datum is niet meer beschikbaar / vol

1. Uw gegevens

Er zijn helaas niet voldoende plaatsen beschikbaar
Niet alle velden zijn goed ingevuld, controleer de velden in het rood
  Reizigers
  Reiziger 1
  Reiziger 2
  voeg een persoon toe
  Contactgegevens


  1. Verzekering

  Annuleringsverzekering
  i
  Standaard (5.5% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Dubbel-zeker annuleringsverzekering (6% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Reiziger 1:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Reiziger 2:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Deur tot deur service Bij deze reis is uw woonadres uw opstapplaats.
  Algemene opmerkingen
  Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

  Touringcar huren met chauffeur

  Sinds 1933 is Bak Reizen en van de een belangrijke speler in de touringcar branche. Wij beschikken over een jong wagenpark, en goed opgeleide chauffeur met veel ervaring, zowel internationaal als nationaal. De touringcars zijn rijk uitgerust met een toilet, media speler, koelkast, verstelbare stoelen en motoren die voldoen aan de laatste milieu eisen. Dit zorgt er voor dat uw rit het minsten Co2 uitstoot genereert. Toruingcar huren is de schoonste manier van reizen Dit alles tegen voordelige tarieven.  vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een touringcar.

  Busreizen Europa

  Ook biedt Bak Reizen sinds 1953 busreizen aan, bij al onze meerdaagse busreizen wordt u gratis van huis opgehaald en weer retour gebracht. Wij bieden onze busreizen ook aan in het all in concept zo hoeft u bij ons niet extra te betalen voor excursies, entreegelden en gidsen. Zo heeft u geen financiële verrassing tijdens de reis, dit gecombineerd met goed hotels en ruime zitplaatsen in de touringcar maken het een aangename reisbeleving. Hier vindt u onze gehele aanbod busreizen.