Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
4.5 111
111 beoordelingen
Kolsass, 10 dagen Tirol, Oostenrijk

Kolsass, 10 dagen Tirol

€ 759,00

VOOR DE REIS MET VERTREK OP 27 AUGUSTUS 2017 ZIJN DE KAMERS OP AANVRAAG.

Busreis Tirol, waar we in Kolsass verblijven in familiehotel Rettenberg

Tijdens deze reis doen we het rustig aan. We genieten van de prachtige natuur die Oostenrijk te bieden heeft.  We verblijven in het gezellige familiehotel Rettenberg waar we goed worden verzorgd. De Alpen blijven altijd een magische plek met een grote...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

VOOR DE REIS MET VERTREK OP 27 AUGUSTUS 2017 ZIJN DE KAMERS OP AANVRAAG.

Busreis Tirol, waar we in Kolsass verblijven in familiehotel Rettenberg

Tijdens deze reis doen we het rustig aan. We genieten van de prachtige natuur die Oostenrijk te bieden heeft.  We verblijven in het gezellige familiehotel Rettenberg waar we goed worden verzorgd. De Alpen blijven altijd een magische plek met een grote aantrekkingskracht.

 

We overnachten in het gezellige 3 sterren familiehotel Rettenberg. Het hotel is pas volledig gerenoveerd en beschikt over prachtige kamers, een binnen/buiten zwembad, kegelbaan, prachtige wellness met sauna, gezellige bar, pizzeria, lift en terras. De kamers zijn voorzien van bad/douche en toilet, tv. Het zeer vriendelijke personeel staat garant voor een plezierig verblijf. U voelt zich snel thuis in dit gezellige hotel.
Beoordeling Booking.com 9.1

Faciliteiten

 • Restaurant
 • Bar
 • Lift
 • Zwembad
 • Wifi

Kamer

 • Badkamer met bad of douche
 • Haardroger
 • Televisie 

 

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, nemen we eerst een kopje koffie en na een korte kennismaking stappen we in de touringcar en rijden we naar Zuid-Duitsland voor de overnachting.

Dag 2 – Tegernsee 
Na ons ontbijt vertrekken we richting Oostenrijk. Na München verlaten we de Autobahn en gaan via de Tegernsee en de Aachensee richting ons hotel. Deze mooie rit brengt u in de namiddag bij Hotel Rettenberg waar u welkom wordt geheten en er een heerlijk diner voor u klaar staat.

Dag 3 - Bezoek Innsbruck o.l.v. gids
We rijden naar Innsbruck (ook wel de schatkamer van de Alpen genoemd). We bezoeken de Altstadt met onder andere het huis met het gouden daken de Hofkirche. De gids zal ons de mooie plekjes laten zien. Hierna bent u vrij om de stad verder te bezichtigen.

Dag 4 - Ötztal o.l.v. gids
We bezoeken het prachtige natuurgebied Ötztal. We vinden hier imposante bergen, beekjes, de gletsjer en leuke bergdorpjes. De rit gaat over de 2509 m. hoge Timmelsjoch en langs de Ötztaler gletsjers. Langs het hoogste bergdorp van Tirol dat aan de voet van de Wildspitze berg ligt (3774 meter). We maken een stop bij de hoogst gelegen boerderij in de Alpen, de “Rofenhofe”, waar we een pauze inlassen. U kunt hier een korte wandeling maken. In de regio is ook de Iceman Ötzi gevonden. Op de terugweg rijden we langs de Umhausen watervallen.

Dag 5 - Vrije dag
Vandaag geen programma, geniet van de faciliteiten in het hotel.

Dag 6 - Swarovski Kristall Welt en Tiroler avond
We brengen een bezoek aan de wondere wereld van kristal van het beroemde merk Swarovski. Ook als u geen liefhebber bent, is het indrukwekkend wat hier te zien is. In het prachtige park kunt u zien wat voor moois er allemaal van kristal gemaakt kan worden. Tevens vinden we er ook wisselende tentoonstellingen. In de bijbehorende winkel kunt u prachtige beeldjes kopen. In de avond staat een gezellige Tiroler avond gepland met muziek en folklore dans.

Dag 7 –Italië, Vipeteno
Vandaag staat Italië op ons programma. Na het ontbijt vertrekken we richting Vipeteno. Via de oude Brennerpas en onder de Europabrug door rijden we naar Italië. In het Italiaanse Zuid Tiroler plaatsje Vipeteno kunt u winkelen of op een terrasje zitten en de typische Italiaanse sfeer proeven. Na ons avontuur in Italië rijden we weer terug naar hotel Rettenberg.

Dag 8 – Fernpass en Seefeld
Na ons ontbijt vertrekken we voor een rondrit en gaan de Fernpass over, langs de Zugspitze (de hoogste berg van Duitsland) en via  Garmisch-Partenkirchen naar het Mittenwald. Hier zijn de meeste huizen prachtig beschilderd en kunt u ze van dichtbij bewonderen. Hierna vervolgen we onze route naar Seefeld. Dit van oudsher boerendorpje is veranderd in de populairste toeristische bestemming van Tirol.

Dag 9 - Bezoek Ulm
Na het ontbijt verlaten we ons hotel. We brengen een bezoek aan Ulm, hier bevindt zich de hoogste kerktoren ter wereld, maar liefst 161 meter hoog. Ulm is tevens de geboorteplaats van Albert Einstein. We maken een wandeling door het centrum nabij de kerk. We rijden door en overnachten in de omgeving van Karlsruhe.

Dag 10 - Terugreis
De laatste dag is aangebroken; via Duitsland rijden we Nederland binnen. We besluiten de reis met een diner, waarna u weer thuis wordt gebracht.

Inclusief

excursie Innsbruck o.l.v. gids
natuurtocht Ötztal o.l.v. gids
entree Swarovski Kristall Welt
Tiroler avond
bezoek Vipeteno
rondtour Fernpass
bezoek Ulm
alle genoemde excursies
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal
85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

Overige entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Oostenrijk

Oostenrijk is een binnenstaat in Centraal-Europa. Officieel heet het de Republiek Oostenrijk. In het westen grenst Oostenrijk aan Liechtenstein en Zwitserland, in het zuiden aan Italië en Slovenië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije en in het noorden aan Duitsland en Tsjechië. Oostenrijk heeft een oppervlakte van 83.871 km² en ligt in de Alpen. Oostenrijk is ca 2x zo groot als Nederland. Slechts 32% van Oostenrijk ligt onder de 500 meter. Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en is tevens de grootste stad van het land.

De geschiedenis van het land gaat terug tot de Romeinse tijd, maar het huidige Oostenrijk is een overblijfsel van het Keizerrijk Oostenrijk dat in de 19e eeuw tot de Europese grote mogendheden behoorde. Van 1867 tot 1918 van Oostenrijk onderdeel van de Dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije. Na de kortstondige Republiek Duits-Oostenrijk ontstond in 1919 de Eerste Oostenrijkse Republiek. In 1955 werd Oostenrijk weer zelfstandig na de Duitse Anschluss en de bezetting door de geallieerden. De Tweede Oostenrijkse Republiek was gevestigd.

Landschap
Van het Oostenrijkse oppervlakte behoort een kwart tot laag- en heuvelland. De overige 75% is middel- en hooggebergte waarvan de hoogste toppen bijna 4.000 meter bereiken. De Grossglockner is met bijna 3800 meter de hoogste berg. Een groot deel van het land wordt ingenomen door de Oost-Alpen. Het gebergte daalt naar het oosten af naar het heuvelland van het Wienerwald en naar de laagvlakte. Van de noordrand van de Alpen tot bij Wenen loopt het Alpenvoorland, een gebied met heuvelruggen, weiden, bossen en brede dalen. Het oosten van Oostenrijk bestaat uit heuvelland en vlakten. De Alpen eroderen onder invloed van het weer en de flora en fauna, waardoor een landschap met hoge pieken en diepe dalen ontstaat. 

In de Alpen bewegen de gletsjers zich met 30 tot 150 meter per jaar voort. Er zijn ca 2000 Alpengletsjers in Oostenrijk. De Donau, de belangrijkste rivier van Oostenrijk, stroomt ca 350 km over Oostenrijkse bodem. Oostenrijk heeft ca 90 meren, waarvan de Attersee het grootste Alpenmeer van Oostenrijk is.

Flora & fauna
Oostenrijk is één van de bosrijkste landen van Europa, met ca 38% bos. Door de temperatuurverschillen verschilt de begroeiing op de berghellingen. Onder de 800 meter zijn veel weiden en akkers, bovem de 800 meter zijn loofbomen en nog hoger de naaldwouden. Na 1800 meter wordt de boomgrens bereikt, waarboven de Alpenweiden beginnen. Deze weiden liggen in de winter onder de sneeuw, maar in de lente verschijnt een zeer gevarieerde begroeiing met felle kleuren, zoals edelweiss, viooltje, anemoon, zeerood, alsem, vuurlelie en de sneeuwroos. Boven de 2200 meter groeit er ook geen gras meer, maar enkel nog mos en vetplantjes. Boven de 2800 meter zijn alleen nog rotsen zonder plantengroei. 

De dierenwereld lijkt veel op die van Zwitserland en Zuid-Duitsland. In de bossen in Oostenrijk leven reeën, herten, vossen, wilde zwijnen, eekhoorns en dassen. Soms is er een bruine beer te zien. De wilde kat en lynx zijn door de mens in de Oostenrijkse natuur gebracht.

In de hooggebergte zijn dieren als Alpenmarmotten, steenbokken, sneeuwhazen en gemzen te vinden. In de gemengde bossen zie je de auerhaan, spotvogel en verschillende soorten spechten en mezen. Gier- en rotszwaluwen broeden in de rotsen en de raaf, steenarend, oehoe en lammergier, de grootste roofvogel van Europa, vinden we boven de boomgrens. In de buurt van moerassen en poelen leven verschillende soorten kikkers, padden, hagedissen en de Alpensalamander. Neusiedlersee is een wereldberoemd natuurreservaat. Dit meer is een groot en zeer ondiep zoetwatermeer met wisselende waterstand. Hier broeden oa de lepelaar, ooievaar, kleine zilverreiger en de purperreiger.

Hoofdstad
De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen. Dit is tevens de grootste stad van het land. Wenen bestaat uit 23 districten en heeft 1,7 miljoen inwoners. Het centrum van Wenen werd in 2001 aangewezen als UNESCO Werelderfgoed.

Taal
Het grootste deel van de bevolking, 97%, is Duitstalig. Het overige deel bestaat uit Hongaren, Tsjechen, Slowaken, Slovenen en Kroaten die hun eigen taal spreken.

Klimaat
Oostenrijk kent drie verschillende klimaten: het hooggebergteklimaat in de hoogste gebieden van oa Tirol en Vorarlberg, een gematigd landklimaat in de lagergelegen delen en tussen deze klimaatzones een koud landklimaat met vrij koele zomers en koude winters. Het grimmige karakter van het weer komt door het landklimaat en doordat Oostenrijk vrijwel geen invloed heeft van de zee. Binnen één of enkele dagen kan het weer helemaal omslaan en er kunnen in het land op hetzelfde moment grote verschillen in weertypen voorkomen. Met name de Alpengebieden zijn hier gevoelig voor en het weer kan per berg of zelfs per zijde van een berg erg verschillen.

 

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.
  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

januari

1

-5

2

februari

4

-3

4

maart

9

0

5

april

14

3

6

mei

19

8

7

juni

22

10

7

juli

24

13

8

augustus

24

13

8

september

20

9

6

oktober

13

4

4

november

6

-1

3

december

2

-4

2

 

Praktische informatie

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland en Utrecht, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland en Utrecht kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Kolsass, 10 dagen Tirol
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
1 vul uw gegevens in wijzig
2 specificaties wijzig
3 boek uw reis wijzig

1. Reisgezelschap

Reizigers
Kamers

2. Data

27 aug 2017 gegarandeerd vertrek € 759,-
Geselecteerde datum
Gegarandeerd vertrek
Deze datum is beschikbaar
Deze datum is niet meer beschikbaar / vol

1. Uw gegevens

Er zijn helaas niet voldoende plaatsen beschikbaar
Niet alle velden zijn goed ingevuld, controleer de velden in het rood
  Reizigers
  Reiziger 1
  Reiziger 2
  voeg een persoon toe
  Contactgegevens


  1. Verzekering

  Annuleringsverzekering
  i
  Standaard (5.5% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Dubbel-zeker annuleringsverzekering (6% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Reiziger 1:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Reiziger 2:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Deur tot deur service Bij deze reis is uw woonadres uw opstapplaats.
  Algemene opmerkingen
  Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

  Touringcar huren met chauffeur

  Sinds 1933 is Bak Reizen en van de een belangrijke speler in de touringcar branche. Wij beschikken over een jong wagenpark, en goed opgeleide chauffeur met veel ervaring, zowel internationaal als nationaal. De touringcars zijn rijk uitgerust met een toilet, media speler, koelkast, verstelbare stoelen en motoren die voldoen aan de laatste milieu eisen. Dit zorgt er voor dat uw rit het minsten Co2 uitstoot genereert. Toruingcar huren is de schoonste manier van reizen Dit alles tegen voordelige tarieven.  vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een touringcar.

  Busreizen Europa

  Ook biedt Bak Reizen sinds 1953 busreizen aan, bij al onze meerdaagse busreizen wordt u gratis van huis opgehaald en weer retour gebracht. Wij bieden onze busreizen ook aan in het all in concept zo hoeft u bij ons niet extra te betalen voor excursies, entreegelden en gidsen. Zo heeft u geen financiële verrassing tijdens de reis, dit gecombineerd met goed hotels en ruime zitplaatsen in de touringcar maken het een aangename reisbeleving. Hier vindt u onze gehele aanbod busreizen.