Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
4.5 111
111 beoordelingen
Busreis Londen & Wales, 8 dagen, Verenigd Koninkrijk

Busreis Londen & Wales, 8 dagen

€ 739,00

Busreis Londen en Wales voor natuur en historie

In deze reis naar combineren we een bezoek aan bijzondere steden, zoals Londen en Oxford, met de mooie natuur van Wales. Deze steden, met hun historische centra, zijn stuk voor stuk het bezoeken meer dan waard. Ooit gedacht dat u in Wales de kans hebt om dolfijnen te spotten?

Naast de dolfijnen zijn er nog andere dieren te zien die interessant genoeg zijn, zoals walvissen en papegaaiduikers....

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Busreis Londen en Wales voor natuur en historie

In deze reis naar combineren we een bezoek aan bijzondere steden, zoals Londen en Oxford, met de mooie natuur van Wales. Deze steden, met hun historische centra, zijn stuk voor stuk het bezoeken meer dan waard. Ooit gedacht dat u in Wales de kans hebt om dolfijnen te spotten?

Naast de dolfijnen zijn er nog andere dieren te zien die interessant genoeg zijn, zoals walvissen en papegaaiduikers. Tevens zijn er in Wales ook schitterende tuinen te bezichtigen. Een reis waar zowel de natuurliefhebbers als de liefhebbers van historische gebouwen aan hun trekken komen!

 

We overnachten in Engeland op twee verschillende locaties: twee nachten in de omgeving van Londen en vier nachten in Wales, op de terugreis overnachten we op de luxe cruise ferry van Harwich naar Hoek van Holland. In de omgeving van Londen is Ibis Stevenage Centre een comfortabel hotel. De moderne kamers beschikken over een ruime badkamer, flatscreentelevisie en internet. Het hotel heeft een bar, lift en gratis WIFI.

Beoordeling Booking.com 7.6.

Faciliteiten Ibis Stevanage Centre

 • Restaurant
 • Bar
 • 24 uursreceptie
 • Winkelcentrum op loopafstand
 • Lift

Kamer

 • Gratis wifi
 • Televisie
 • Airco
 • Koffie-en thee faciliteiten
 • Föhn
 • Badkamer met douche
 • Wc

********************************


In Wales overnachten we in Carmarthen, in het Ivy Bush Royal Hotel. Het drie sterren hotel ligt in prachtig gebied en de comfortabele kamers zijn voorzien van tv, badkamer, föhn, koffie/theefaciliteiten, gratis WIFI. Het hotel heeft een lift. Beoordeling Booking.com 8.2

Faciliteiten Ivy Bush Royal Hotel

 • Restaurant
 • Bar
 • 24 uursreceptie
 • Lift

Kamer

 • Gratis wifi
 • Televisie
 • Airco
 • Electrische waterkoker
 • Föhn
 • Badkamer met douche
 • Wc

Dag 1 – Heenreis, overtocht per boot
Nadat u met de taxi van huis bent opgehaald, maken we met elkaar kennis bij een kopje koffie. Hierna vertrekt de bus via België naar Calais of Duinkerken voor de overtocht naar Engeland. Voor het diner zullen we in ons hotel in de buurt van Londen aankomen.

Dag 2 – Rondtour Londen o.l.v. een gids
Na het ontbijt hebben we een rondtour door Londen langs alle bezienswaardigheden, zoals de Tower Bridge, Big Ben, London Eye, Buckingham Palace, Oxford Street en de Tower of London. We maken een stop in Convent Garden, een overdekte historische hal met eettentjes en terrassen. Regelmatig ziet u er straatmuzikanten. Convent Garden is ook bekend om de goede shopmogelijkheden. Voor het diner worden we weer in het hotel verwacht.

Dag 3  – Windsor Castle en Oxford
Vandaag staat een bezoek aan Windsor Castle op het programma. Windsor Castle is al ruim 900 jaar het grootste nog bewoonde kasteel ter wereld. Voor de meeste vorsten was Windsor Castle, naast Buckingham Palace in Londen, hun tweede woning. Het is mogelijk om de luxe pronkzalen, die nog steeds worden gebruikt, en de St. George’s Chapel te bezichtigen. Ook is het mogelijk om de beroemde wisseling van de wacht te zien. Naast het kasteel is tevens het omliggende park absoluut het bezoeken waard. In de middag Oxford, één van de oudste en indrukwekkendste steden van Groot-Brittannië, met middeleeuwse kerken, bibliotheken en colleges. Door de vele goede universiteiten in de stad staat Oxford met name bekend als een studentenstad. Naast de universiteiten zijn de cafés en restaurants ook eeuwenoud en hebben zo hun eigen verhalen. De stad Oxford is een inspiratiebron geweest voor onder andere Inspector Morse, Alice in Wonderland en de Harry Potter films. Voor het diner worden we in het hotel in Wales verwacht, waar we de komende vier nachten zullen verblijven.

Dag 4 –Brecon Beacons National Park en Whisky proeven
We starten de dag met een tour door het schitterende Brecon Beacons National Park. Brecons Beacons is een bergketen in Zuid Wales. Al eeuwenlang wordt hier het land bewerkt. We zien dit terug in de bekende stenen muurtjes die de landverdelingen aangeven. In het park vinden we ook kastelen, leuke dorpen en eeuwenoude pubs. In Brecon Beacons National Park gaan we een grot bezoeken, waar we een rondleiding krijgen. Ook kunt u hier een kijkje nemen bij de mysterieuze stenen cirkels, of het Shire-paard (één van de grootste paarden ter wereld) van dichtbij bewonderen. In de middag brengen we een bezoek aan de Penderyn Distillery. In de distilleerderij wordt ons uitgelegd hoe whisky wordt gemaakt en uiteraard mogen we de whisky proeven. Voor het diner worden we weer in ons hotel verwacht.

Dag 5 – Pembrokeshire Coast National Park 
Vandaag maken we een boottocht en hopen daarbij dolfijnen, walvissen, zeehonden en papegaaiduikers te zien! Maar ook zonder dolfijnen is deze boottocht zeer de moeite waard. Vanaf zee hebt u een mooi uitzicht op de kust. Volgens National Geographic behoort deze kust tot de top 10 van de mooiste kustbestemmingen! Via een mooie route door het National Park rijden we weer terug naar ons hotel.

Dag 6 - Tuinen van Aberglasney en Swansea
Na het ontbijt rijden we naar de tuinen van Aberglasney, ook wel de mooiste tuinen van Wales genoemd. Vele rijke families hebben het landgoed in hun bezit gehad en er hun creativiteit op los gelaten. Het resultaat hiervan is een schitterend afwisselend landgoed met woningen, portieken, tunnels, een zwembad, een kloostertuin en keurig onderhouden paviljoens. 's Middags gaan we naar de kustplaats Swansea. De stad heeft een leuk centrum met vele winkels waaronder een grote overdekte markthal, een jachthaven, meerdere zandstranden, een boulevard en stadsparken. U kunt er voor kiezen om met het toeristentreintje een rondtour te maken. Voor het diner worden we weer in het hotel verwacht.

Dag 7 - Cardiff Castle en Colchester
We verlaten Wales en rijden naar Cardiff Castle. Het kasteel staat in de gelijknamige stad Cardiff. In het kasteel krijgen we een rondleiding. De kamers zijn erg kleurrijk met veel houtsnijwerk. De oorsprong van het kasteel dateert uit de 10deeeuw. We rijden door naar Colchester, "Britain's oldest town". U kunt hier een bezoek brengen aan het stadscentrum. Na een goed diner in een Engelse pub rijden we naar Harwich voor de overtocht per luxe cruise ferry naar Hoek van Holland.

Dag 8 – Terugreis
Na het ontbijt arriveren we in Hoek van Holland. We rijden terug naar ons verzamelpunt, waarna we afscheid van elkaar nemen en de taxi u weer naar huis zal brengen.

Inclusief

bezoek Londen o.l.v. gids
entree Windsor Castle
bezoek Oxford
Brecon Beacons National Park
Whiskyproeverij
Pembrokeshire Coast National Park
entree Tuinen van Aberglasney
bezoek Swansea
bezoek Cardiff Castle
diner in pub omgeving Colchester
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
overtocht Calais of Duinkerken - Dover
overtocht Harwich - Hoek van Holland met overnachting in binnenhut

Exclusief

Overige entreegelden

Minimum en maximaal aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Engeland

Samen met Schotland en Noord-Ierland vormt Engeland het Verenigd Koninkrijk. Het eiland dat Engeland samen met Schotland vormt is Groot-Brittanië.

Sinds de prehistorie wordt Engeland al bewoond. Dit was vooral in het zuidelijke deel van het land. Engeland was toen ook nog verbonden met het vaste land van Europa door middel van een landstrook. Door het stijgen van het water is deze landstrook verdwenen en werd Groot-Britannië een eiland. Enkele monumenten uit de oudheid zijn Stonehedge en de heuvel van Silbury.

De Romeinen probeerden rond het begin van de jaartelling Groot-Brittanië te veroveren. Dit lukte voor een gedeelte. De grenzen van het Romeinse Rijk zijn nog steeds aanwezig. Vanaf het begin van de 5e eeuw was de Angelsaksische periode. De Britten werden langzaamaan verdreven door de diverse Germaanse stammen die zich in het land vestigden. Het Koninkrijk Engeland werd in de 10e eeuw gevestigd. Dit koninkrijk heeft tot het begin van de 18e eeuw bestaan, met een korte tussenperiode. Zowel tijdens als vlak na deze periode was Engeland bijna continu in oorlog met Frankrijk. De bekendste overwinningen van Engeland op Frankrijk zijn De Slag bij Trafalgar en De Slag bij Waterloo.

Tijdens de 1e en 2e wereldoorlog gaan Engeland en Frankrijk samenwerken om samen met andere geallieerde troepen een einde aan de oorlog te maken. Beide oorlogen hebben hun sporen nagelaten.

Mede dankzij Margaret Tatcher zijn er na de 2e Wereldoorlog belangrijke politieke veranderingen gekomen wat geleid heeft tot het huidige Engeland. De laatste decennia heeft Engeland nog enkele depressies gehad, maar dat is nu grotendeels achter de rug.                    

Landschap
Vroeger was Engeland voornamelijk bedekt met bossen. Op een paar bosrijke gebieden na (Zoals New Forest en Sherwood Forest) is daar niet veel meer van over. Engeland heeft een gevarieerd kustlandschap met onder meer uitgestrekte zandstranden in het noorden van Norfolk, en kiezelstranden en krijtrotsen in Sussex. In het zuidwesten zijn witte zandstranden met grote badplaatsen als Brighton en Blackpool. De hoogvlakten en gebergten worden Upland Britain genoemd, de laagvlakten en open velden staan bekend als Lowland Britain, wat tevens het meeste voorkomt in Engeland.

Engeland heeft een zeer gevarieerd landschap. De heuvelachtige Borderlands in het noorden van Engeland zijn vooral zeer interessant vanwege de historische waarde. The Yorkshire Dales kent een uitgestrekt, kaal en ruig berglandschap. Dit gaat over in het Peak District met zijn bosrijke omgeving en prachtige landhuizen. De Cotswold liggen ten noorden van Londen. Hier zijn politieseries als Inspector morse en Midsummer Murders opgenomen. Kent staat met name bekend om de vele prachtige Engele tuinen. Deze regio staat ook bekend als “The Garden of England”. In het westen zijn de natuurgebieden The New Forest en Dartmoor te vinden.

Flora & fauna
Bossen met berden en dennen bedekten ca 6000 jaar geleden een groot gedeelte van Engeland. In 1919 was dit nog maar slechts 4% van het oppervlakte van Engeland. Halverwege de jaren 90 van de vorige eeuw was dit door een goed beheer van de bestaande bossen en een herplantingsprogramma weer opgelopen tot 10%.In het laagland, met name op de zeer uitgestrekte landgoederen, zijn nu nog stukken loofbos te vinden. In Noordwest- en Zuidwest-Engeland is veel heide te vinden, met heuvels waar voornamelijk coniferen op groeien en valleien welke ontgonnen zijn voor de landbouw. In het laagland van Zuid-Engeland is voornamelijk in gebruik voor de landbouw. Rijen bomen vormen hier de scheiding tussen verschillende graafschappen. 

Engeland kent niet veel soorten dieren. Het damhert is vrij algemeen verspreid, het edelhert en de ree komen met name lokaal voor.  Ook de vos, das en otter komen over het hele land voor. De otter komt de laatste tijd niet meer zo vaak voor. De ree is momenteel de meest voorkomende hertensoort nadat deze 200 jaar geleden was uitgestorven en vervolgens opnieuw werd geïntroduceerd. Ook zijn er muntjaks en Chinese waterherten te vinden in Engeland, dit zijn afstammelingen van ontsnapte dieren. Tevens zijn er in het Lake District wilde geiten te vinden, half-wilde pony’s in New Forest en Dartmoor, wilde zwijnen in  het zuid-oosten en zelfs Bennett wallaby’s in het Peak District. Dassen, vossen, slaapmuizen, egels, de grijze eekhoorn, de bruine en grijze haas en vleermuizen komen in heel Engeland voor. Waterratten, otters en de mink komen in rivieren en beken voor. Voor de kust komen de gewone en grijze zeehond, bruinvissen en soms ook dolfijnen voor. 

Er zijn ca 130 vogelsoorten te vinden in Engeland, zoals de merel, kruisbek, woudzanger en nachtegaal. Enkele voorkomende zeevogels zijn de jan van gent, meeuw, aalscholver en noordse stormvogel. Door het afnemen van de prooidieren hebben de roofvogels zoals de steenarend, buizerd en rode wouw het erg moeilijk.

In Engeland komen enkele slangen voor, zoals de giftige adder, ringslang en gladde slang. Ook de zandhagedis en gewone hagedis zijn er te vinden. In rivieren en beken komen met name forellen en zalmen voor. Vooral aan de rotsachtige kusten is de zee rijk aan vissoorten.

Hoofdstad
Londen is met ca 7,5 miljoen inwoners de hoofdstad van Engeland. Londen staat bekend om zijn rode dubbeldekkers, zwarte taxi’s en telefooncellen.

Tevens is Londen ook het politieke, economische en culturele centrum van het land. Diverse films zijn opgenomen in Londen, zoals Notting Hill, Bridget Jones’s Diary en James Bond,

Enkele bezienswaardigheden zijn het Buckingham Palace, The Tower Bridge, Big Ben en de Tower of Londen. Een rondje in The Londen Eye maakt het bezoek aan Londen compleet.

Taal
In Engeland wordt voornamelijk Engels gesproken. Daarnaast wordt in delen Wales ook Welsh gesproken. De diverse regio’s zijn trots op hun dialecten en accenten, maar Engels is de officiële taal en bestuurstaal.

Klimaat
Engeland  heeft een gematigd zeeklimaat, waardoor het regelmatig regent. Hierdoor kent Engeland zachte winters en minder warme zomers.  De temperaturen liggen gemiddeld tussen de -5 en 30 graden. Het milde en regenachtige weer wordt veroorzaakt door de wind uit het zuid-westen.

 

 
 

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

7

2

2

6

februari

6

1

2

5

maart

10

3

3

6

april

13

5

5

8

mei

17

8

6

10

juni

20

10

7

14

juli

22

13

6

17

augustus

22

12

6

18

september

19

10

5

16

oktober

15

8

3

14

november

10

4

2

10

december

7

3

1

8

 

Praktische informatie 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland en Utrecht, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland en Utrecht kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Busreis Londen & Wales, 8 dagen
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
1 vul uw gegevens in wijzig
2 specificaties wijzig
3 boek uw reis wijzig

1. Reisgezelschap

Reizigers
Kamers

2. Data

19 aug 2017 niet beschikbaar € 739,-
Geselecteerde datum
Gegarandeerd vertrek
Deze datum is beschikbaar
Deze datum is niet meer beschikbaar / vol

1. Uw gegevens

Er zijn helaas niet voldoende plaatsen beschikbaar
Niet alle velden zijn goed ingevuld, controleer de velden in het rood
  Reizigers
  Reiziger 1
  Reiziger 2
  voeg een persoon toe
  Contactgegevens


  1. Verzekering

  Annuleringsverzekering
  i
  Standaard (5.5% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Dubbel-zeker annuleringsverzekering (6% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Reiziger 1:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Reiziger 2:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Deur tot deur service Bij deze reis is uw woonadres uw opstapplaats.
  Algemene opmerkingen
  Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

  Touringcar huren met chauffeur

  Sinds 1933 is Bak Reizen en van de een belangrijke speler in de touringcar branche. Wij beschikken over een jong wagenpark, en goed opgeleide chauffeur met veel ervaring, zowel internationaal als nationaal. De touringcars zijn rijk uitgerust met een toilet, media speler, koelkast, verstelbare stoelen en motoren die voldoen aan de laatste milieu eisen. Dit zorgt er voor dat uw rit het minsten Co2 uitstoot genereert. Toruingcar huren is de schoonste manier van reizen Dit alles tegen voordelige tarieven.  vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een touringcar.

  Busreizen Europa

  Ook biedt Bak Reizen sinds 1953 busreizen aan, bij al onze meerdaagse busreizen wordt u gratis van huis opgehaald en weer retour gebracht. Wij bieden onze busreizen ook aan in het all in concept zo hoeft u bij ons niet extra te betalen voor excursies, entreegelden en gidsen. Zo heeft u geen financiële verrassing tijdens de reis, dit gecombineerd met goed hotels en ruime zitplaatsen in de touringcar maken het een aangename reisbeleving. Hier vindt u onze gehele aanbod busreizen.