Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
4.5 111
111 beoordelingen
Busreis Lourdes & Andorra, 11 dagen, Frankrijk

Busreis Lourdes & Andorra, 11 dagen

€ 799,00

Busreis Lourdes en Andorra voor een ontspannen reis en écht genieten!

Deze ontspannen reis naar Lourdes en Andorra valt bij iedereen in de smaak, mede vanwege de tussenstop in het stadje Nevers, waar Bernadette van Lourdes in een glazen schrijn ligt opgebaard. We overnachten in het romantische plaatsje Rocamadour. We komen onderweg mooie plaatsen tegen, waar we dan ook diverse stops maken. In Andorra kunt u genieten van de schitterende natuur en de bergdorpjes hoog in de...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Busreis Lourdes en Andorra voor een ontspannen reis en écht genieten!

Deze ontspannen reis naar Lourdes en Andorra valt bij iedereen in de smaak, mede vanwege de tussenstop in het stadje Nevers, waar Bernadette van Lourdes in een glazen schrijn ligt opgebaard. We overnachten in het romantische plaatsje Rocamadour. We komen onderweg mooie plaatsen tegen, waar we dan ook diverse stops maken. In Andorra kunt u genieten van de schitterende natuur en de bergdorpjes hoog in de Pyreneeën.

In Lourdes verblijft u in het 3-sterrenhotel Florida. Dit goede hotel ligt vlakbij de ingang van het Heiligdom. De comfortabele kamers zijn voorzien van alle moderne faciliteiten. U hebt een mooi uitzicht over de omgeving. Beoordeling Booking.com 8.4
In Andorra verblijven we in het 4-sterren hotel Nordic in El Tarter. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en een hamam. Vanaf uw balkon hebt u een schitterend uitzicht over de omgeving. Beoordeling Booking.com 8.7
In beide hotels zijn de kamers voorzien van bad/douche en toilet en is er een lift aanwezig.

Faciliteiten Hotel Florida***

 • Restaurant
 • Bar
 • 24 uursreceptie
 • Voorzieningen voor gehandicapten
 • Gratis Wifi in openbare ruimtes
 • kluisje

Kamer

 • Televisie
 • Airco
 • Föhn
 • Badkamer met douche of bad
 • Wc

 Faciliteiten Hotel Nordic****

 • Restaurant
 • Speciale dieetmenu´s (op aanvraag)
 • Bar
 • 24 uursreceptie
 • Fitnessruimte
 • Wellness faciliteiten zoals een binnenzwembad (seizoensgebonden), Hot tub/Jacuzzi, sauna en massage
 • Biljart
 • Lift
 • Voorzieningen voor gehandicapten
 • Valutawissel
 • Kluisje
 • Roomservice
 • Frisdrank-en snackautomaat
 • Winkels ter plaatse

Kamer

 • Wifi beschikbaar, kosten €5,- per 24 uur
 • Televisie
 • Föhn
 • Badkamer met douche of bad
 • Wc

 

 

Dag 1 - Heenreis, bezoek Reims
Nadat u thuis bent opgehaald rijden we via Antwerpen en Brussel naar Reims voor een bezoek aan de kathedraal. Hier zijn diverse Franse koningen en keizers gekroond, onder andere Napoleon. Daarna zetten we de reis voort naar Troyes, voor diner en overnachting.

Dag 2- Nevers, bezoek kapel Bernadette
Na het ontbijt vertrekken we naar Nevers. De route voert door uitgestrekte landerijen in het departement Yonne, met schitterende plaatsen als Auxerre en Clamecy. In Nevers bezoeken we de kapel waar Bernadette Soubirous ligt opgebaard. Hierna rijden we door het Centraal Massief, dat bestaat uit 70 gedoofde vulkanen met als hoogste top de Puy de Dôme op 1465 meter boven zeeniveau. Om te kunnen genieten van de panorama’s in het departement Correze vervolgen we onze reis over de Route National. Onderweg nog een korte stop nabij Bourg Lastic, een authentiek Frans dorp. Na het passeren van Tulle komen we uit in Brive-la-Gaillarde, de hoofdstad van het departement, voor het diner en de overnachting.

Dag 3 - Rocamadour
Vanuit Brive rijden we via Souillac naar Rocamadour, sinds de Middeleeuwen een Maria-bedevaartplaats. Het heiligdom van Rocamadour is tegen de rotswand gebouwd en met een lift bereikbaar.

Dag 4 – Lourdes
Na het ontbijt rijden we naar Lourdes. In de middag maken we een kleine wandeling en zullen we de grot bezoeken.

Dag 5 – Lourdes, vrije middag
Vandaag staat er een grotere wandeling op het programma. We komen langs het geboortehuis van Bernadette Soubirous en Le Cachot, de voormalige gevangenis waar de familie Soubirous tijdelijk verbleef. In de middag bent u vrij om op eigen gelegenheid Lourdes te verkennen.
’s Avonds is er een mogelijkheid om de lichtprocessie mee te maken, waarbij de rozenkrans in vele talen wordt gebeden.

Dag 6 – Lourdes
In de ochtend heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan de internationale hoogmis.
In de middag brengen we een bezoek aan de burcht van Lourdes. Naast de burchttoren uit de 14e eeuw is hier ook een botanische tuin en het Pyreneeën museum. Vanaf deze burcht heeft u ook een mooi overzicht over het Heiligdom Lourdes.

Dag 7 – Andorra via de Pyreneeën
Na het ontbijt vertrekken we naar Andorra. Via een mooie route door de Pyreneeën rijden we Andorra binnen. In de middag hebt u nog de tijd om de omgeving van uw hotel te verkennen of met de kabelbaan achter het hotel de berg op te gaan.

Dag 8 – Coll de la Botella en vrije middag Andorra la Vella
In de ochtend brengen we een bezoek aan de Coll de la Botella vanwaar u een mooi uitzicht hebt op de lager gelegen valleien. Hier bezoeken we de bron van de eeuwige jeugd. Vervolgens brengt de bus u naar het belastingparadijs Andorra la Vella voor een vrije middag.

Dag 9 – Seu d’Urgell en Spaanse enclave Os de Civis
In de ochtend brengen we een bezoek aan Seu d’Urgell, een bisschopsstad uit de 6e eeuw gelegen in de Pyrenese vallei. U kunt hier door het oude gedeelte van de stad wandelen of de Romaanse kathedraal uit de 12e eeuw bezoeken. Vervolgens bezoeken we de Spaanse enclave Os de Civis, welke alleen via een verharde weg vanuit Andorra is te bereiken. In dit bergdorpje is ook een kerkje te bezichtigen wat op de werelderfgoedlijst staat.

Dag 10 – Vierzon
Vandaag rijden we door de mooie Pyreneeën weer terug naar Frankrijk. Na diverse stops komen we voor het diner aan in ons hotel in Vierzon.

Dag 11 – Terugreis
Na het ontbijt vertrekken we naar Nederland. We sluiten de reis af met een diner, waarna de taxi voor u klaarstaat om u weer naar huis te brengen.

Inclusief

bezoek Nevers
bezoek Rocamadour
bezoek burcht Lourdes
bezoek kathedraal Reims
alle genoemde excursies
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

overige entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Frankrijk

Frankrijk is een republiek ligt in het westen van Europa. Ook de overzeese gebieden Réunion, Martinique en Frans Guyana horen bij Frankrijk. Met 543.965 km² is Frankrijk qua oppervlakte het het één na grootste land van West-Europa. Zowel de lengte als de breedte van Frankrijk is ca 975 km.

Sinds de Vrede van Nijmegen in 1678 liggen de langsgrenzen redelijk vast. Ze vallen grotendeels samen met natuurlijke grenzen. In het westen in dit de Atlantische Oceaan, in het noordwesten het Nauw van Calais en Het Kanaal. In het oosten vormen de Alpen, de Jura en de Rijn natuurlijke grenzen. In het zuiden zijn dit de Middellandse Zee en de Pyreneeën.

Frankrijk is door de grote variatie aan bezienswaardigheden en de mogelijkheden die het land één van de grootste bezienswaardigheden.

Landschap
Circa 25% van Frankrijk bestaat uit bergen. Daarnaast heeft Frankrijk ook nog laagvlakten en kusten. Het grootste deel van het land wordt in beslag genomen door laagland en heuvelland.

In het vulkanische landschap ten westen van Clermont Ferrand vormen de Monts Dômes een van noord naar zuid lopende keten. Deze oude vulkanen steken maximaal een paar honderd meter boven het vruchtbare land uit. De hoogste berg van deze keten, de Puy de Dôme, en enkele andere kegelvormige bergen zijn dode vulkanen. Veel grote rivieren ontspringen in dit gebied: Loire, Dordogne, Ardèche, Hérault en Tarn.

Vele heetwaterbronnen zijn in de Auvergne te vinden, waaronder de warmste bron van Europe: de Chaudes Aigues.

De Pyreneeën, Alpen en de Jura behoren tot de jonge gebergten. Over het algemeen zijn de 65 miljoen tot 2,5 miljoen jaar geleden ontstaan. De scherp getekende vormen zijn nog aanwezig omdat de verwering nog niet heeft toegeslagen. De Mont Blanc (4807 meter) ligt op de grens met Italië en is de hoogste berg van Europa. De Alpen zijn door lange en grote rivierdalen over het algemeen goed toegankelijk. Daarentegen vormen de Pyreneeën meer een gesloten blok en daarmee een barrière. De Pyreneeën bestaat uit twee bergketens die elkaar elkaar overlappen in spanje waar de Garonne ontspringt in de Valle d’Aran. Het westelijke deel van de Pyreneeën bestaat uit bossen en weiden onder invloed van de vochtige en frisse Atlantische Oceaan. Het oosten van de Pyreneeën is één van de droogste gebieden van Frankrijk waar de wijn- en boomgaarden zich op de zonovergoten flanken bevinden.

De Grande Cascade de Gavernie is met 422 meter de hoogste waterval van Europa. Deze is te vinden in de Cirque de Gavarnie, een rotsachtig amfitheater dat is uitgeslepen door gletsjers en rivieren en is omrand door bergtoppen tot 3000 meter.

Het stroomgebied van de Isère en zijn zijrivieren ligt in de Noordelijke Alpen, met een klimaat dat vochtiger en kouder is met veel sneeuw. De talrijke gletsjers leveren veel smeltwater in de zomer. Deze riviertjes zijn door het grote verval erg geschikt voor de aanleg van stuwdammen en de opwekking van electriciteit.

Het stroomgebied van de Durance en de Verdon ligt in de Zuidelijke Alpen. Hier is het klimaat warmer, zonniger en droger.

Parijs bevindt zich midden in een grote schotelvormige laagvlakte in het noorden van Frankrijk, het zogenaamde Bekken van Parijs. Deze laagvlakte heeft een golvend landschap met beboste heuvelruggen in het oosten en is circa 5 keer zo groot als Nederland. De heuvelruggen zijn restanten van een weggesleten gesteentelaag. Bij de kust van Het Kanaal vormen de kalksteenlagen van het Bekken van Parijs steile krijtkusten.

Het Centraal Massief is een grote hoogvlakte tussen de Loire en de Middellandse Zee en bedekt 1/6 deel van Frankrijk. Het Rhônedal bevindt zich tussen het Centraal Massief en de Alpen. Naar het zuiden waaiert dit uit in een uit rivierklei opgebouwde delta. De Camarque, een woest en beschermd gebied, is hier te vinden.

Met ca 1006 km lange Loire is de langste rivier van Frankrijk. Deze stroomt van de Ardeche naar de Atlantische kust. In Zwitserland ontspring de Rhône dat met smeltwater van de Isère, Durance en Drôme wordt gevoed. Vanuit de Pyreneeën stroomt de Garonne via Toulouse en Bordeauw naar de Atlantische Oceaan. De Tarn en de Lot voegen zich vanuit het Centraal Massief zich daarbij. De Dordogne (490 km) ontspringt in  het Centraal Massien en vloeit ten noorden van Bordeaux samen met de Garonne. Samen vormen ze de Gironde die uitmondt in de Atlantiche oceaan. 

Flora & fauna
Met meer dan 4000 verschillende soorten planten heeft Frankrijk een rijke en afwisselende flora. In de diverse gebergten ligt de boomgrens op verschillende hoogtes: in de Alpen op 1900 meter, de Pyreneeën 2500 meter, de Auvergne 1500 meter en in de Vogezen op 1100 meter. Frankrijk was vroeger vrijwel geheel met bos bedekt, nu is dat nog maar ca 25%. In het Bekken van Parijs, Normandië en bij Orléans zijn nog grote bossen te vinden. Dit zijn in de vlakte en het heuvelland van het Atlantische en Midden-Europese gebieds loofbossen: op armere gronden de eikenberkenbossen, op voedselrijke gronden de eigenhaagbeukenbossen, in de opgaande oude domaniale wouden de beukenbossen en de elzen- iepen en essenbossen in de rivierdalen. In het Atlantische gebied is vooral de heide te vinden op de plaatsen waar de bossen ontbreken.

In het noorden, op Cotentin, in Charente-Maritime en in Les Landes zijn de duinen goed ontwikkeld en begroeid met zeedennen. In heel Frankrijk zijn de beroemde orchideeënrijke kalkhellinggraslanden te vinden. In de bergen zijn beukenwoud, beuken-sparrenwoud, fijnsparrenwoud en de alpine zone te vinden. Talloze wilde bloemen zijn in de afgelegen weiden in de Alpen te vinden. De Pyreneeën kent 400 soorten bloemen, waarvan er 160 alleen hier te vinden zijn waaronder de Pyreneese Ramonda, steenbreek, kleine paarse krokussen en bijzondere soorten lelies. In de zomer staan de bergweiden vol met onder andere Turkse Lelies, gentiaan, viooltjes en orchideeën.

In het uiterste zuiden heeft de mediterrane flora en vegetatie een geheel eigen karakter. Hier vindt men onder andere vijgen, amandelen en aan de Côte d’Azur sinaasappelen en citroenen.

De Franse dierenwereld sluit aan bij die van West-, Midden- en Zuid-Europa. In de West-Alpen en Pyreneeën is de typische bergfauna te vinden. De kusten hebben door de sterke temperatuur van de zee van de Atlantische Oceaan en Middellandse Zee totaal verschillende fauna’s. Ook is de kust erg uitgestrekt waardoor er veel verschillende dieren te vinden zijn.

De flamingo, kwak en zilverreiger broeden in de Camargue en ook de bever komt hier nog voor. Frankrijk vormt voor de genetkat de noordgrens. De verarming van het dierenrijk is het gevolg van de jacht op alle mogelijke soorten van vogels en wild. Er zijn nog te weinig reservaten en nationale parken om het voortbestaan van vele zeldzaam geworden dieren te waarborgen.

In de Pyreneeën komen de bruine beren, marmotten Pyreneese antilope, Pyreneese Desman en sneeuwpatrijs nog voor. De grootste Europese gier, de lammergier, is de koning van de Pyreneeën. Hij heeft een vleugelwijdte van ca 3 meter. Ook de vale gier en Egyptische gier komen hier voor.  De steenbok en gems zijn in de Alpen en Pyreneeën op grote hoogte te vinden. In de Alpen zijn daarnaast nog de alpenmarmot, sneeuwhaas, alpenkraai, sneeuwhoen en alpenkauw te vinden. Er leven vele soorten vleermuizen in het noorden en westen van Frankrijk, met name de gladneuzen en hoefijzervleermuizen. Kleine roofdieren die in Frankrijk voorkomen zijn oa  de marter, bunzing, das, wezel en otter. Ook het wilde zwijn, ree, edelhert en insecteneters als mol, spitsmuis en egel zijn hier te zien.

Er zijn niet echt bijzondere soorten onder de vogels. Er zijn oa reservaten voor de kust van Bretagne voor allerlei zeevogels, zoals de alk, papegaaiduikers, zeekoeten, wulpen, aalscholvers en jan van genten. In het westen en zuiden van Frankrijk vormen de kustmoerassen een pleisterplaats voor trekkend waterwild. De voorouder van de bekende stadsduif is de rotsduif die op de rotsen leven.

Door de combinatie van Zuid-Europese en mediterrane soorten zijn er in Zuid-Frankrijk meer dierensoorten te vinden, zoals de scharrelaar, bijeneter en vele reptielen en amfibieën.

De gewone zeehond komt langs de Atlantische kust voor. Langs de Middellandse Zee-kust zijn ook de bruinvis, tuimelaar, dolfijn en monniksrob te zien.

Hoofdstad
De hoofdstad van Frankrijk is Parijs met meer dan 11 miljoen inwoners. Daarmee is Parijs één van de grootste steden van Europa. Parijs is een Alfa-wereldstad door de invloedrijke positie op financieel, economisch, politiek en cultureel gebied. Dit is ook terug te zien in het aantal bezoekers wat Parijs jaarlijks bezoekt. Deze komen met name voor de historische en culturele hoogtepunten van de stad.

Taal
In Frankrijk wordt Frans gesproken. Andere minder voorkomende talen zijn Duits (Elzas-Lotharingen), Bretons (Bretagne), Baskisch (westelijke Pyreneeën) Catalaans (Roussillon), Occitaans (zuiden), Italiaans (rond Nice), Nederlands (Frans Vlaanderen en Corsicaans (Corsica).

Klimaat
In de zomermaanden is het in Frankrijk over het algemeen aangenaam te noemen. Soms zijn er zeer warme dagen en vrijwel dagelijks zwoele zomeravonden. Daarnaast kunnen de temperatuur en weersomstandigheden binnen een kleine straal groot zijn. Deze verschillen hebben vooral te maken met de naar het oosten afnemende invloed van de Atlantische Oceaan, de aanwezigheid van de Pyreneeën en Alpen en de invloed van de Middellandse Zee in het zuidoosten. Het overgrote deel van Frankrijk heeft een gematigd zeeklimaat en ligt grotendeels in de stroming van de westenwinden. In het noorden is het minder warm dan in het zuiden van het land.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

7

1

2

13

februari

9

2

3

13

maart

12

3

4

13

april

15

6

7

14

mei

18

9

8

16

juni

22

12

10

19

juli

27

15

9

22

augustus

26

14

8

23

september

23

12

6

21

oktober

17

9

4

19

november

11

5

3

16

december

8

3

2

14

 

Praktische reisinformatie

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland en Utrecht, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland en Utrecht kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Busreis Lourdes & Andorra, 11 dagen
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
1 vul uw gegevens in wijzig
2 specificaties wijzig
3 boek uw reis wijzig

1. Reisgezelschap

Reizigers
Kamers

2. Data

24 sep 2017 € 799,-
Geselecteerde datum
Gegarandeerd vertrek
Deze datum is beschikbaar
Deze datum is niet meer beschikbaar / vol

1. Uw gegevens

Er zijn helaas niet voldoende plaatsen beschikbaar
Niet alle velden zijn goed ingevuld, controleer de velden in het rood
  Reizigers
  Reiziger 1
  Reiziger 2
  voeg een persoon toe
  Contactgegevens


  1. Verzekering

  Annuleringsverzekering
  i
  Standaard (5.5% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Dubbel-zeker annuleringsverzekering (6% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Reiziger 1:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Reiziger 2:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Deur tot deur service Bij deze reis is uw woonadres uw opstapplaats.
  Algemene opmerkingen
  Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

  Touringcar huren met chauffeur

  Sinds 1933 is Bak Reizen en van de een belangrijke speler in de touringcar branche. Wij beschikken over een jong wagenpark, en goed opgeleide chauffeur met veel ervaring, zowel internationaal als nationaal. De touringcars zijn rijk uitgerust met een toilet, media speler, koelkast, verstelbare stoelen en motoren die voldoen aan de laatste milieu eisen. Dit zorgt er voor dat uw rit het minsten Co2 uitstoot genereert. Toruingcar huren is de schoonste manier van reizen Dit alles tegen voordelige tarieven.  vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een touringcar.

  Busreizen Europa

  Ook biedt Bak Reizen sinds 1953 busreizen aan, bij al onze meerdaagse busreizen wordt u gratis van huis opgehaald en weer retour gebracht. Wij bieden onze busreizen ook aan in het all in concept zo hoeft u bij ons niet extra te betalen voor excursies, entreegelden en gidsen. Zo heeft u geen financiële verrassing tijdens de reis, dit gecombineerd met goed hotels en ruime zitplaatsen in de touringcar maken het een aangename reisbeleving. Hier vindt u onze gehele aanbod busreizen.