Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
154 beoordelingen
Rusland en de Baltische staten, 15 daagse rondreis, Rusland

Rusland en de Baltische staten, 15 daagse rondreis

€ 1.775,00

Een reis die u niet snel zal vergeten. In St. Petersburg zien we de pracht en praal van de Romanovs, waar de Zonnekoning uit Frankrijk jaloers op zou zijn. Tevens doen we de hoofdsteden aan van de Baltische staten Estland (Tallin), Letland (Riga) en Litouwen (Vilnius); geniet van de verschillende stijlen: het barok van Vilnius, de Jugendstil van Riga en de sprookjesachtige straten van Tallinn. De vriendelijkheid en de gastvrijheid van de inwoners zullen u versteld doen staan.

Tijdens...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Een reis die u niet snel zal vergeten. In St. Petersburg zien we de pracht en praal van de Romanovs, waar de Zonnekoning uit Frankrijk jaloers op zou zijn. Tevens doen we de hoofdsteden aan van de Baltische staten Estland (Tallin), Letland (Riga) en Litouwen (Vilnius); geniet van de verschillende stijlen: het barok van Vilnius, de Jugendstil van Riga en de sprookjesachtige straten van Tallinn. De vriendelijkheid en de gastvrijheid van de inwoners zullen u versteld doen staan.

Tijdens de reis overnachten we in de beste hotels die de steden te bieden hebben.

Voor de overtocht naar Helisinki varen we met de Finnlines er zijn buitenhutten voor u geserveerd.
Verder slapen we in St. Petersburg, Tallin, Riga, Vilnuis en Berlijn in het centrum van de stad. In Warschau slapen we buiten het centrum in een prachtige omgeving.

Hierbij de gegevens van de hotels:
Sint Petersburg, 4 sterren Hotel Ambassador 8.5 
Tallinn, 4 sterren Park Inn Hotel 8.1 
Riga, 4 sterren Hotel Astor
Vilnius, 4 sterren Congress hotel 8.2 
Warschau 4 sterren Windsor Palace hotel 8.5 
Berlijn, 3 sterren Superior Hotel Slyster 8.6
(alle hotel beoordeling zijn van Booking.com)

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, rijden we naar Lübeck; hier maken we een stop voor het diner. Aan het eind van de avond gaan we aan boord van de Finnlines en beginnen aan de overtocht naar Finland. Aan boord overnachten we in buitenhutten.

Dag 2 - Overtocht met de Finnlines
We verblijven vandaag op het schip. Aan boord krijgen we ontbijt, lunch en diner aangeboden. Finnlines-schepen staan bekend om hun uitstekende maaltijden. U kunt gebruikmaken van de faciliteiten aanboord.

Dag 3 - Helsinki o.l.v. gids
Vroeg in de ochtend arriveren we in Helsinki; aansluitend o.l.v. een gids een rondleiding door de Finse hoofdstad. Na de indrukken van Helsinki rijden we door naar Kotka, waar we in de omgeving dineren en overnachten.

Dag 4 - Aankomst St. Petersburg
We rijden door naar de schitterende stad St. Petersburg. Nadat we de grens hebben gepasseerd arriveren we aan het eind van de middag in St. Petersburg.

Dag 5 - Hermitage o.l.v. gids
We beginnen deze dag met een bezoek aan de wereldberoemde Hermitage, het museum dat talloze ongeëvenaarde kunstschatten herbergt, zowel van Russische kunstenaars als bijvoorbeeld van ‘onze’ Rembrandt. Een deskundige gids leidt ons rond door het prachtige gebouw.
Na het bezoek maken we een rondrit (met gids) door St. Petersburg. We zien de roemruchte Aurora, het oorlogsschip waarop in 1917 met een schot de Russische revolutie begon. We rijden langs alle belangrijke bezienswaardigheden en zullen hier ook diverse stops maken.

Dag 6 - Tour St. Petersburg o.l.v. gids
We brengen een bezoek aan de Petrus en Paulusvesting, het oudste monument in St. Petersburg, ontworpen door Domenico Trezzini, tijdens de heerschappij van Peter de Grote, stichter van de stad.
Daarna een boottocht over de Neva.

Dag 7 - Russisch 'Versailles'
’s Morgens een bezoek aan het overbekende Russische paleizen- en tuinencomplex Peterhof. Het complex werd gebouwd in opdracht van tsaar Peter de Grote en wordt ook wel het “Russische Versailles” genoemd. U zult versteld staan van dit flamboyante paleis.
In de avond worden we in Tallinn, de hoofdstad van Estland, verwacht voor diner en overnachting.

Dag 8 - Tallin o.l.v. gids
Onder leiding van een gids maken we een tour door Tallinn. De sfeervolle straatjes van het oude centrum van Tallinnn doen sprookjesachtig aan. De bevolking in Tallin en heel Estland heeft een relaxte mentaliteit vergeleken met de andere Baltische staten, hetgeen in Tallin duidelijk voelbaar is.

Dag 9 - Riga o.l.v. gids
We verlaten Tallin en rijden door naar Riga, Letland. Het silhouet van Riga met haar vele torens verraadt de rijkdom die we in het oude centrum aantreffen. We maken een stadswandeling en zien de koepelkathedraal, het vrijheidsmonument en de veertiende-eeuwse kruittoren. De gehele stad is in Jugendstil opgetrokken.

Dag 10 - Vilnius
In de ochtend vertrekken we naar Litouwen voor een bezoek aan de hoofdstad Vilnius. We arriveren hier in de middag, u kunt op eigen gelegenheid de stad bezoeken.

Dag 11- Vilnius o.l.v. gids
Tijdens de rondrit door de stad zien we onder andere de achthoekige Gedimitoren. We bezoeken de benedenstad met de imposante kathedraal en de Poort van de Dageraad.
We dineren en overnachten tevens in Vilnius.

Dag 12- Rit naar Warschau
We rijden door naar Warschau, de hoofdstad van Polen, waar we aan het eind van de middag zullen arriveren. Onderweg passeren we prachtige landschappen.

Dag 13 - Warschau o.l.v. gids
Na het ontbijt maken we met de gids een tour door de stad. Daarna bent u vrij Warschau te bezichtigen.
Voor het diner worden we weer in ons hotel verwacht.

Dag 14 - Berlijn
We beginnen aan de terugreis. Via een autobaan rijden we naar Berlijn. Als de tijd het toelaat maken we in de avond met de gids een rondrit door deze de stad.

Dag 15 - Terugreis
De laatste dag is aangebroken: we verlaten Berlijn en rijden naar Nederland.
We sluiten deze onvergetelijke reis af met een heerlijk diner waarna u weer thuis wordt afgezet.

 

Inclusief

gids in Helsinki
visum Rusland
bezoek Hermitage o.l.v. een gids
gids in St. Petersburg
entree Petrus en Paulusvesting
boottocht over de Neva
entree Peterhof
gids in Tallinn
gids in Riga
gids in Vilnius
gids in Warschau
alle genoemde excursies
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

niet vermelde entree's en lunch

Minimum en maximaal aantal deelnemers 
Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. 

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

 

 

Rusland

De republiek Rusland ligt zowel in Azië als in Europa. Met een totale oppervlakte van 17.075.200 km² is Rusland het grootste land ter wereld en ruim 400x groter dan Nederland. Rusland telt 10 tijdzone’s en de maximale afstand van oost naar west is 10.000 km. Een kwart van het totale grondgebied van Rusland ligt in Europa. Het Oeralgebergte vormt de grens tussen Azië en Europa. Daarnaast grenst Rusland in het noorden en westen aan Noorwegen, Finland, Estland en Letland, in het zuidwesten aan Wit-Rusland en Oekraïne en aan Georgië, Azerbeidzjan en Kazakstan in het zuiden. Aan de oostkant grenst Rusland aan China, Mongolië en Noord-Korea.

Aan de oostkant grenst Rusland aan de Bering Zee, de Zee van Ochotsk en de Japanse Zee, in het zuiden aan de Kaspische Zee, in het westen aan de Finse Golf en de Oostzee en in het noorden wordt Rusland omsloten door een paar randzeeën van de Noordelijke IJszee, zoals de Witte Zee, de Barentsz Zee, de Karische Zee, de Laptev Zee en de Oost-Siberische Zee. In totaal bedraagt de kustlijn van Rusland 20.017 km.

Ook de enclave Kaliningrad, gelegen tussen Litouwen en Polen, hoort bij Rusland.
Tot Rusland behoren ook enkele eilanden en eilandgroepen: Nova Zembla, Noordland, Vrangel, Frans-Jozef Eilanden, Nieuw-Siberische Eilanden, Koerilen, Commandeurseilanden en Sachalin. Het schiereiland Tajmyr is het noordelijkste puntje van het vasteland op aarde en strekt zich uit tot 1100 km ten noorden van de noordpoolcirkel. Kaap Rodolfo op één van de Frans-Jozef Eilanden is het meest noordelijke punt van Rusland.

Landschap
Rusland heeft een Oost-Europese laagvlakte met een zwak golvend gebied. Naar het oosten toe loopt dit iets op en wordt begrensd door het Oeralgebergte. Het grootste deel van deze vlakte ligt op minder dan 200 meter hoogte, alhoewel enkele heuvels 300-400 meter hoog kunnen zijn. De Narodnaja is met 1894 m de hoogste top van het Oeralgebergte.

Flora & fauna
Over een groot deel van Rusland bevindt zich de toendra. Dit is een verlaten koudewoestijn van de boomgrens tot de Noordelijke IJszee. Hier komen door de lange winters en intense kou alleen mossen en dwergstruiken voor. Hier is de gemiddelde jaartemperatuur rond de -10 graden. Het bodemoppervlak wordt enkele decimeters ontdooid tijdens de zomermaanden. Daaronder bevindt zich een permanent bevroren laag aarde van enkele tientallen tot honderdenmeters dik, de permafrost. 

De bossen van de taiga (met name naaldbomen en berken) heeft een oppervlakte van 6,5 miljoen km² en is het grootste aaneengesloten bosgebied ter aarde. De taiga strekken zich uit van de Oostzee tot de Beringstraat en van de noordpoolcirkel tot de centrale Siberische hooglanden. Door de taiga stromen enkele rivieren die het grootste deel van het jaar bevroren zijn.

De boomsteppe bevindt zich tussen de taiga en grassteppe. Hier zijn in het westen vooral de eik te vinden en meer naar het oosten de berk.

Het grote gebied van open grasland die zich uitstrekt van de Zwarte Zee ror Mantsjoerije wordt de steppe genoemd. Het plantenmateriaal is in de loop van millennia afgebroken tot een donkere, humusrijke aarde die zeer geschikt is voor de landbouw. Verschillende grassoorten zoals zwenkgras, vedergras en fakkelgras komen hier veelal voor. Tijdens de regenperiode in het voorjaar ontstaat er een kleurig bloementapijt met éénjarigen, bol- en knolgewassen en adonis- en anemoonsoorten. In de plaatselijke zoutmoerassen komen zeekraal en schorrekruid voor. In de woestijnen komen naast de alsemsoorten ook Kochia, Salsola, Anabasis en Camphorosma voor. Vegetatie met een mediterraan karakter is te vonden langs de Zwarte Zee en de Kaspische Zee. Een zeer rijke bergplantengroei is te vinden in de Kaukasus.

De kamille is de nationale bloem van Rusland.

Dieren
Een Arctische fauna met voornamelijk knaagdieren zoals lemmingen en woelmuizen komt in het noorden van Rusland en op de eilanden voor. De poolvossen jagen op deze knaagdieren. Het rendier is het enige huisdier dat hier gehouden kan worden. Op de toendra broeden in de zomer trekvogels zoals de wulp, snip, kemphaan, grutto, plevier en standloper. IJsberen, zeehonden, walrussen, robben, sneeuwuilen en sneeuwhazen komen langs de kust van de Noordelijke IJszee voor. De ruigpootbuizerd is de meest algemene roofvogel, maar ook de giervalk, zeearend en steenardend (de nationale vogel van Rusland) komen hier voor.

Ten zuiden van de toendra, in de taiga, komen de wolf, lynx, veelvraat, eland en bruine beer (nationaal dier van Rusland) voor. In mindere mate zijn ook de ree, edelhert en vele soorten pelswild (wezel, bunzing, sabelmarter, hermelijn en zilvervos) hier aanwezig. In de taiga zijn veel vogels, vooral de typische bosbewoners als mezen, spechten, haviken, vinken, rietganzen, uilen, haarbekken, notenkrakers en kruisbekken. De hazelhoen, goudvink en pestvogel zijn dol op de bosbessen die hier groeien. Qua roofvogels zijn hier de bruine kiekendief, sperwer en oehoe te zien.

De typisch Midden-Europese fauna met oa wilde zwijnen, dassen, edelherten en vossen komt voor in het gebied met loofbos en gemend bos. De wisent was hier het grootste zoogdier. Deze is weer opnieuw uitgezet.

Op de boomsteppen zijn oa dieren terug te vinden die ook in het loofbos en op de grassteppen te vinden zijn, zoals de gevlekte soeslik. Op de grassteppen heeft de dierenwereld het meest te lijden gehad van de jacht. De saïga, een steppe-antiloop, heeft zich goed hersteld, maar grote hoefdieren als wilde paarden en enkele knaagdieren zoals de bobakmarmot zijn geheel uitgeroeid. Kleine knaagdieren zijn hier veel te vinden net als sprinkhanen die een ware plaag kunnen zijn. De roze spreeuw is de grootste vijand van de sprinkhaan.

In de Zwarte Zee komen naast de ca 170 vissoorten ook haaien, monniksrobben, steuren, bruinvissen, tuimelaars en dolfijnen voor. In de Kaspische Zee zijn weinig dieren meer te vinden. Het Bajkalmeer telt 1700 diersoorten, zoals de olievis die alleen hier voorkomt en de enige zoetwaterrob ter wereld: de Bajkalrob. Reuzensponzen bedekken de boden van het meer. Garnalen en zwermen algenetende kreeftjes houden het water glashelder.

Hoofdstad
De hoofdstad van Rusland is Moskou. Dit is tevens veruit de grootste stad van Rusland met meer dan 11,5 miljoen inwoners en bijna 5x zo groot als Amsterdam.

Taal
Het Russisch is de meest gesproken taal in Rusland. Daarnaast wordt ook Engels en enkele inheemse talen als Tartaart, Tsjoevasjisch, Basjkiers en Oekraïns gesproken.

Klimaat

Rusland heeft ondanks zijn enorme oppervlakte maar een paar
klimaattypes. Het grootste deel valt onder een koud landklimaat of gemiddeld
landklimaat. Het steppeklimaat komt in het uiterste zuidwesten voor en het
hooggebergte klimaat in het uiterste noordoosten. Het toendraklimaat in een
noordelijke strook van Rusland gaat over naar een ijsklimaat.

 

gem. max. temp. (°C)

gem. min. temp. (°C)

gem. zonuren per dag

januari

-6

-13

1

februari

-5

-12

3

maart

1

-6

4

april

10

2

6

mei

19

8

9

juni

22

12

9

juli

23

13

9

augustus

22

12

8

september

16

7

5

oktober

8

2

3

november

1

-3

1

december

-4

-9

1

Praktische informatie 

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland en Utrecht, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland en Utrecht kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Rusland en de Baltische staten, 15 daagse rondreis
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
1vul uw gegevens inwijzig
2specificatieswijzig
3boek uw reiswijzig

1. Reisgezelschap

Reizigers
Kamers

2. Data

17 jun 2018 gegarandeerd vertrek niet beschikbaar € 1.775,-
Geselecteerde datum
Gegarandeerd vertrek
Deze datum is beschikbaar
Deze datum is niet meer beschikbaar / vol

1. Uw gegevens

Er zijn helaas niet voldoende plaatsen beschikbaar
Niet alle velden zijn goed ingevuld, controleer de velden in het rood
  Reizigers
  Reiziger 1
  Reiziger 2
  voeg een persoon toe
  Contactgegevens


  1. Verzekering

  Annuleringsverzekering
  i
  Standaard (5.5% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Dubbel-zeker annuleringsverzekering (6% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Reiziger 1:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Reiziger 2:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Deur tot deur service Bij deze reis is uw woonadres uw opstapplaats.
  Algemene opmerkingen
  Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

  Touringcar huren met chauffeur

  Al sinds 1933 is Bak Reizen één van de belangrijkste spelers in de touringcar branche. Wij beschikken over een jong wagenpark en goed opgeleide chauffeurs met veel ervaring, zowel internationaal als nationaal. De touringcars zijn rijk uitgerust met een toilet, media speler, koelkast, verstelbare stoelen en motoren die voldoen aan de laatste milieu eisen. Dit zorgt er voor dat uw rit het minste Co2 uitstoot genereert. Daarmee is een touringcar huren één van de schoonste manieren van reizen Dit alles tegen voordelige tarieven. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een touringcar.

  Busreizen Europa

  Ook biedt Bak Reizen sinds 1953 busreizen aan, zowel dagtochten als meerdaagse reizen. Bij al onze meerdaagse busreizen wordt u gratis van huis opgehaald en na de reis weer retour gebracht. Wij bieden onze busreizen aan in het "all in" concept, zo hoeft u bij ons niet extra te betalen voor excursies, entreegelden en gidsen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan tijdens de reis. Dit gecombineerd met goede hotels en ruime zitplaatsen in de touringcar maken het een aangename reisbeleving. Hier vindt u onze gehele aanbod busreizen.