Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
4.5 111
111 beoordelingen
Busreis Umbrië per luxe touringcar, Italië

Busreis Umbrië per luxe touringcar

€ 899,00

Busreis Umbrië, ook weer zo'n top bestemming!

Deze reis brengt ons naar Umbrië. Deze provincie wordt ondergewaardeerd om haar schoonheid en is, net als Toscane, zeer de moeite waard. Umbrië is het groene hart van Italië. Met prachtige steden die stuk voor stuk een rijke geschiedenis hebben, denk aan Assisi, Orvieto, en Perugia.

Wij nemen u mee naar deze prachtige streek en dat gecombineerd met een heerlijk hotel, maakt de...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Busreis Umbrië, ook weer zo'n top bestemming!

Deze reis brengt ons naar Umbrië. Deze provincie wordt ondergewaardeerd om haar schoonheid en is, net als Toscane, zeer de moeite waard. Umbrië is het groene hart van Italië. Met prachtige steden die stuk voor stuk een rijke geschiedenis hebben, denk aan Assisi, Orvieto, en Perugia.

Wij nemen u mee naar deze prachtige streek en dat gecombineerd met een heerlijk hotel, maakt de reis tot een top bestemming in ons programma.

We overnachten in het 4 sterren Grand Hotel dei Congressi Assisi, Ròseo gelegen op een heuvel met een prachtig uitzicht over de stad Assisi en de vallei. De gratis shuttle bus brengt u in 2 minuten naar het centrum van Assisi. De ruime kamers zijn van alle gemakken voorzien; denk aan airconditioning, tv, gratis WiFi en een goed uitgeruste badkamer. In het restaurant worden streekgerechten geserveerd. Vanaf de verschillende terrassen en daktuinen heeft u een prachtige uitzicht over de vallei. Ook beschikt het hotel over een wellness centrum, een verwarmd zwembad en een lift. Een heerlijk hotel om deze regio te verkennen. Beoordeling Booking.com 8.5

Faciliteiten Grand Hotel dei Congressi Assisi****

 • Restaurant
 • Speciale dieetmenu´s (op aanvraag)
 • Bar
 • 24 uursreceptie
 • Wellness faciliteiten zoals een binnenzwembad, Hot tub/Jacuzzi, sauna, hammam en massage
 • Lift
 • Voorzieningen voor gehandicapten
 • Gratis Wifi in gehele accommodatie
 • Kluisje
 • Roomservice

Kamer

 • Gratis wifi
 • Televisie
 • Airco
 • Föhn
 • Badkamer met douche of bad
 • Wc

 

Dag 1 – Heenreis Duitsland 
Nadat u thuis met de taxi bent opgehaald, nemen we eerst een kopje koffie en na een korte kennismaking vertrekken we naar ons overnachtinghotel in Duitsland. Voor het diner worden we in het hotel verwacht.

Dag 2 – Umbrië 
De route door de Alpen zorgt voor een prachtig berglandschap met mooie uitzichten. We arriveren voor het diner in ons hotel in Assisi.

Dag 3 – Bezoek Assisi o.l.v. een gids
Voor vandaag staat er een bezoek aan de authentieke middeleeuwse stad Assisi op het programma. Er zijn weinig andere steden met zoveel kerken en basilieken als Assisi, de geboorteplaats van de heiligen Franciscus en Clara. Door de vele torens is Assisi, wat op een heuvel ligt, al van verre te zien. De Basilica di San Francisco behoort tot werelderfgoed en is zeker een bezoek waard. Met vele kleine straatjes, gebouwen in wit steen en dikke stadsmuren lijkt het of de tijd hier heeft stilgestaan. Na de rondleiding met de gids kunt u de stad op eigen gelegenheid verder verkennen.

Dag 4 – Castiglione del Lago, boottocht naar Isola Maggiore
We brengen een bezoek aan het regionaal park Lago Trasimeno. Aan de oevers van dit meer lokte Hannibal de Romeinen in een hinderlaag. Nadat u de gelegenheid hebt gehad Castiglione del Lago (met zijn 13-eeuwse intacte stadsplan) te verkennen, gaan we met een veerboot vanaf Castiglione del Lago naar het grootste eiland van het meer: Isola Maggiore. De boot komt aan in een 14e-eeuws vissersplaatsje. U kunt op eigen gelegenheid dit plaatsje verkennen; wandel langs het water, onder pijnbomen naar de Romaanse kerk San Salvatore en langs de 18-eeuwse villa van de familie Guglielmi.

Dag 5 – Bezoek Orvieto o.l.v. een gids en bezoek wijngaard met proeverij
's Morgens brengen we een bezoek aan Orvieto. Deze stad ligt prachtig gelegen op een 300 meter hoge rots van vulkanische turfsteen. De gotische kathedraal (Duomo) is een belangrijke bezienswaardigheid. Daarnaast hebt u door de hoge ligging ook een schitterend uitzicht op de omgeving. Op de terugreis naar het hotel maken we een stop bij een biologische wijngaard waar we een kijkje nemen in het prachtige bedrijf en van de heerlijke wijnen kunnen proeven.

Dag 6 – Perugia o.l.v een gids
Deze dag brengen we een bezoek aan de hoofdstad van Umbrië, Perugia, gelegen op een 300 meter hoge heuvel boven de rivier de Tiber. In deze stad is een combinatie te vinden van de rijke geschiedenis en een jonge uitstraling. Dit komt onder andere door de Universiteit voor Buitenlanders die zich hier bevindt. De oude stad wordt omringd door machtige stadsmuren. Het aquaduct van de stad, wat gebouwd is in de 13e- eeuw is zeker de moeite waard om te bezoeken. Na de rondleiding bent u vrij de stad verder te bekijken.

Dag 7 –Vrije dag
Vandaag hebben we geen programma. Maak gebruik van de gratis hotel-shuttlebus die u binnen 2 minuten naar het centrum van Assisi brengt.

Dag 8 –Spello, het bloemenstadje en Spoleto o.l.v. een gids
We beginnen de dag met een bezoek aan het bloemenstadje Spello. Deze reputatie wordt in stand gehouden door de inwoners, die hun pittoreske huisjes en straten rijk versieren met bloemen in alle kleuren. Loop door de kleurrijke steegjes en straatjes en geniet van het idyllische plaatsje. Door naar Spoleto, weer zo’n pareltje van Umbrië. Hier is nog veel terug te vinden uit de Romeinse tijd, zoals Ponte dell Torri, een auquaduct van maar liefst 230 meter lang en 80 meter hoog; de Duomo met prachtige fresco’s; het Romeinse theater en Arco di Druso, een Romeinse poort die toegang gaf tot het forum. Voor het diner worden we weer in ons hotel verwacht.

Dag 9 – Duitsland
We verlaten Italië en rijden door de mooie bergen van de Alpen naar Duitsland. Onderweg zullen we bij mooie uitzichten een stop maken om hiervan te genieten. Voor het diner komen we aan in ons hotel in Duitsland.

Dag 10 – Terugreis
De laatste dag is aangebroken. We sluiten deze indrukwekkende reis af met een heerlijk drie gangen diner, waarna u weer naar huis wordt gebracht.

Inclusief

bezoek Asissi o.l.v. gids
bootvaart naar Isola Maggiore
bezoek Orvieto o.l.v. gids
bezoek wijngaard met proeverij
bezoek Perugia o.l.v. gids
bezoek bloemenstadje Spello
bezoek Spoleto o.l.v. gids
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

Niet genoemde entree en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Italië

Italië is een republiek dat in het zuiden van Europa ligt. Met een totale oppervlakte van 301.323 km² is Italië ruim 7 keer zo groot als Nederland. Van noord naar zuid is de afstand ca 1200 km, van oost naar west liggen de afstanden tussen de 54 en 170 km.                 

Italië grenst in het noordwesten aan Frankrijk, in het noorden aan Oostenrijk en Zwitserland en in het noordoosten aan Slovenië. Het land wordt omsloten door de bekkens van de Middellandse Zee. Aan de westkant zijn dit de Ligurische zee (bij de Rivièra) en de Tyrrheense Zee (tussen Italië en Sardinië), aan de zuidkant is dit de Ionische Zee en aan de oostkant de Adriatische zee.

Inclusief de 3766 grote en kleine eilanden die bij Italië behoren, bedraagt de totale kustlijn ca 7600 km. Het eilandje Lampedusa is het meest zuidelijk gelegen punt van het land. Dit eiland ligt dichter bij Afrika (Tunesië) dan bij Italië. 

De onafhankelijke republiek San Marino en de soevereine staat Vaticaanstad liggen ook binnen de geografische grenzen van Italië. San Marino ligt op het oostelijke deel van het schiereiland en is de oudste republiek ter wereld, gesticht in de 4e eeuw. San Marina heeft circa 24.000 inwoners en de totale oppervlakte is 62 km ².

Vaticaanstad heeft een oppervlakte van ca 44 hectares en wordt vanuit de rooms-katholieke kerk bestuurd. Vaticaanstad heeft ca 200 inwoners en dagelijk komen er ca 800 mensen werken. Hiermee is het het kleinste staatje ter wereld. Vaticaanstad heeft een eigen rechtssysteem, bank, munteenheid, winkels, radiostation, krant en postkantoor. Latijn is de officiële taal.

Landschap
Voor 78% bestaat Italie uit heuvels en bergen, waarvan er velen hoger zijn dan 700 meter. Het Monte Rosa massief op de Italiaans-Zwitserse grens in het noorden is het hoogste berggebied. De Dufourspitze is met 4634 meter de hoogste top. Het Alpengebied, de Po-vlakte, het Apennijns schiereiland en de eilanden vormen de 4 landschappen van Italië.

De Alpen zijn ca 60 miljoen jaar geleden ontstaan in het vroeg-tertiair toen de zeebodem opgeheven en geplooid werd. Heel Noord-Italië wordt met een wijde boog (900 km lang en 150-220 km breed) omgeven door het Alpengebied. De grens van Italie nmet Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk volgt grotendeels de de hoofdkam van de Alpen. De Alpen bestaan ui graniet, leisteen en gneiss. In de Dolomieten in het oostelijke deel van de Alpen, komt een zachter gesteente voor: magnesiumkalk dat daarvoor bestond uit oude koraalriffen. De Marmolada is met 3342 meter de hoogste punt van de Dolomieten. De Alpen heeft zijn huidige vorm met name te danken aan erosie en verwering. De gletsjers breidden zich uit in het pleistoceen en schuurden diepe dalen uit. Hierdoor ontstonden aan de rand van de Alpen diepe bekkens die zich met smeltwater vulden. Zo ontstonden onder meer het Lago Maggiore, het Comomeer en het Gardameer.

Ooit was de Povlakte, genoemd naar de rivier de Po, een deel van de Adriatische Zee. Op dit moment is het een vlakte van ca 500 km lang dat zeer vruchtbaar is en door de Po en haar vele zijrivieren wordt bevloeid. Als gevolg van de bezinking in de bedding van de rivier treden er in dit gebied herhaaldelijk overstromingen op. Het relatief kleine Adriatische plateau ligt ten oosten van Venetië. Het Carso-plateau is het oostelijke deel hiervan en grenst aan Slovenië.

Het Appennijnengebergte, een zijtak van de Alpen met een lengte van ca. 1000 km, vormt de ruggengraat van het Apennijns schiereiland, ook wel de “laars” genoemd.  Heuvelland bevindt zich aan beide kanten van het gebergte en een smalle strook laagland langs de kust. De Apennijnnen vormen een waterscheiding: ten westen liggen de vele plateaus tussen de heuvels en in het oosten snijden de rivieren door het heuvellandschap.
Actief vulkanisme komt nog in het zuiden van Italië voor en er zijn 11 vulkanen die min of meer recentelijk nog tot uitbarsting zijn gekomen. Dit waren onder meer de Vesuvius (1185 meter), de Stromboli en de grootste Europese vulkaan de Etna op Sicilië (nog in 2001). Daarnaast zijn er nog veen gas-, zwavel- en koolzuurbronnen en moddervulkanen. De Calderone is de enige gletsjer in de Apennijnnen en ligt in het ruige Gran Sasso gebied. Tevens is dit met meest zuidelijke gletsjer van Europe. De Gran Corno is met 2914 meter de hoogste berg van de Appennijnen en lift in het gewest Abruzzo.

De grootste eilanden zijn Sicilië en Sardinië. Elba, Ischia, Capri en de vulkanische Liparische eilanden zijn enkele kleinere eilanden. De breukrand van grote dalingsgebieden in de Middellanse Zee veroorzaken aardbevingen op het Apennijns schiereiland en Sicilië.

Flora & fauna
In het medirerrane laag- en heuvelland is de vegetatie in de winter groen, bloeit deze in april en mei en verschroeit in de zomer. Een altijdgroen loofbos van steeneiken vormt de oorspronkelijke vegetatie, maar deze is nu zo goed als geheel verdwenen. Hiervoor in de plaats overheest de macchia, een formatie van altijdgroene doornige en dichte heesters en dwergstruiken zoals wilde olijven, laurier, oleander, myrte, gaspeldoorns, steeneiken en kurkeiken. In geheel Italië zijn de cypressen en olijfbomen te vinden.

Eén van de laatste oorspronkelijke bossen met beuken en steeneiken in Italië is het Umbra-bos in de Gargano peninsula in Puglia. Daarnaast zijn er in Calabrië nog beukenwouden en in Abruzzo zilverden- en pijnboombossen.

De macchia maakt in het middelgebergten met hun koude winters plaats voor de struwelen die ’s winters hun blad verliezen en meer met de Midden-Europese vegetatie overeenkomen. De subalpine naalswoudgordel en alpine dwergstruik- en wiedegordel (met wikke, struisgras en witte affodil) zijn zeer fraai ontwikkeld in het hooggebergte (Alpen en Dolomieten). 

De dierenwereld is van een Centraal-Europees en mediterraan karakter: alpine vormen van oa de gems, steenbok, hermelijn, marmot, bergpatrijs en Alpenkonijn zijn in het noorden te vinden. De ibex (een soort dwerggeit met lange gedraaide horens) komt in het Gran Paradiso nationale park voor. De chamois (een geitantilope met kleine rechte horens) leeft in de Centrale Alpen. De zwarte korhoen en zeldzame steenarends zijn bekende vogels die in de Alpen voorkomen.

De mediterrane vormen zijn meer in het zuiden te vinden, zoals de moeflon op Sardinië, de Romeinse mol en een aantal reptielen. De bruine beer, wolf en lynx zijn zeer zeldzaam geworden. Er leven in Italië nog ca 200 Apennijnse wolven en ca 100 bruine beren. De zeldzame monniksrob is aan de kust van Italië te vinden.

Door de vangst in de trektijd in het voor- en najaar wordt de vogelwereld sterk bedreigd. Naast de druk van de jacht, speelt ook de ontbossing, al sinds de Romeinse tijd, een rol hierin. Er zijn 19 nationale parken om de bedreigde soorten te beschermen. Daarnaast zijn er nog 5 nationale parken gepland. In totaal zullen ze 5% van het totale landoppervlakte van Italië omvatten. In de Alpen liggen de 2 grootste nationale parken: Stelvia (1350 km ²) en Gran Paradiso (700 km²) wat tevens het oudste nationale park van Italië is.  Op Kaap Circeo ligt het kleinste nationale park. Gran paradiso is met name bekend vanwege de gems en steenbok, in de Abruzzen leven de laatste bruine beren en de gemzen. Ondanks de nationale parken is de toekomst van de wilde dieren en vogels nog niet zeker wat komt door de jachtregelingen en het gebrek aan milieubesef van de bevolking.

Door de studie van oa insecten en slakken zullen er zeker nog nieuwe soorten ontdekt worden. Haaien, zwaardvis en de blauwvintonijn komen in de zuidelijke zeeën voor. Rood koraal en sponzen zijn in de nog warmere zuidelijke zeeën te vinden.

Hoofdstad
Sinds 1871 is Rome met bijna 3 miljoen inwoners de hoofdstad van Italië. In zijn rijke geschiedenis is Rome de machtigste plaats van de Oudheid, het Romeinse rijk en de Katholieke wereld geweest. Vaticaanstad is een ministaat dat in Rome ligt en waar de paus zetelt. In Vaticaanstad en Rome zijn nog verschillende bouwwerken uit de Romeinse tijd te vinden.

Taal
In Italië is het Italiaans de officiële taal. Daarnaast wordt er ook Duits, Frans, Raetoromaans en Albanees gesproken. In Vaticaanstad wordt Latijns gesproken.

Klimaat
Italië heeft 3 klimaten: in het noorden een zeeklimaat met milde winters en geen extreem hete zomers, in centraal en Zuid-Italië een Middellanse Zee-klimaat met warme droge zomers en milde winters en in het uiterste noorden een hooggebergteklimaat in de hogere Alpen en een overgangsklimaat in de lager gelegen gebieden.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

11

2

3

12-15

februari

12

3

4

11-14

maart

15

5

5

11-14

april

17

8

7

13-15

mei

22

11

9

18-19

juni

27

15

10

21-22

juli

29

18

11

24-25

augustus

29

18

10

25-26

september

26

16

8

23-25

oktober

22

11

6

19-22

november

16

6

4

16-19

december

13

4

3

14-16

 

Praktische informatie

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland en Utrecht, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland en Utrecht kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Busreis Umbrië per luxe touringcar
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
1 vul uw gegevens in wijzig
2 specificaties wijzig
3 boek uw reis wijzig

1. Reisgezelschap

Reizigers
Kamers

2. Data

6 sep 2017 niet beschikbaar € 899,-
Geselecteerde datum
Gegarandeerd vertrek
Deze datum is beschikbaar
Deze datum is niet meer beschikbaar / vol

1. Uw gegevens

Er zijn helaas niet voldoende plaatsen beschikbaar
Niet alle velden zijn goed ingevuld, controleer de velden in het rood
  Reizigers
  Reiziger 1
  Reiziger 2
  voeg een persoon toe
  Contactgegevens


  1. Verzekering

  Annuleringsverzekering
  i
  Standaard (5.5% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Dubbel-zeker annuleringsverzekering (6% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Reiziger 1:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Reiziger 2:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Deur tot deur service Bij deze reis is uw woonadres uw opstapplaats.
  Algemene opmerkingen
  Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

  Touringcar huren met chauffeur

  Sinds 1933 is Bak Reizen en van de een belangrijke speler in de touringcar branche. Wij beschikken over een jong wagenpark, en goed opgeleide chauffeur met veel ervaring, zowel internationaal als nationaal. De touringcars zijn rijk uitgerust met een toilet, media speler, koelkast, verstelbare stoelen en motoren die voldoen aan de laatste milieu eisen. Dit zorgt er voor dat uw rit het minsten Co2 uitstoot genereert. Toruingcar huren is de schoonste manier van reizen Dit alles tegen voordelige tarieven.  vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een touringcar.

  Busreizen Europa

  Ook biedt Bak Reizen sinds 1953 busreizen aan, bij al onze meerdaagse busreizen wordt u gratis van huis opgehaald en weer retour gebracht. Wij bieden onze busreizen ook aan in het all in concept zo hoeft u bij ons niet extra te betalen voor excursies, entreegelden en gidsen. Zo heeft u geen financiële verrassing tijdens de reis, dit gecombineerd met goed hotels en ruime zitplaatsen in de touringcar maken het een aangename reisbeleving. Hier vindt u onze gehele aanbod busreizen.