Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
154 beoordelingen
Busreis Vianden, 6 dagen, Luxemburg

Busreis Vianden, 6 dagen

€ 549,00

VOOR DE REIZEN MET VERTREK OP 27 MEI, 24 JUNI EN 2 SEPTEMBER 2018 ZIJN GEEN 1-PERSOONS KAMERS MEER BESCHIKBAAR.

Busreis Luxemburg, écht genieten!

Er even lekker tussenuit. Met deze reis heeft u weer een heerlijke bestemming. We overnachten in het...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

VOOR DE REIZEN MET VERTREK OP 27 MEI, 24 JUNI EN 2 SEPTEMBER 2018 ZIJN GEEN 1-PERSOONS KAMERS MEER BESCHIKBAAR.

Busreis Luxemburg, écht genieten!

Er even lekker tussenuit. Met deze reis heeft u weer een heerlijke bestemming. We overnachten in het uitstekende 3 sterren hotel met een goede keuken en bediening. Maak een heerlijke wandeling en geniet van de omgeving. Tijdens de reis maken we leuke excursies naar Bernkastel, Echternach, Luxemburg en de watervallen van Coo.

 

Tijdens deze reis verblijven we in het 3-sterren hotel Belle Vue in Vianden. Dit hotel met Nederlandse eigenaar is gelegen in het centrum van het middeleeuwse stadje. Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van het overdekte zwembad en de sauna's. De ruime kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een badkamer met douche of bad. 's Ochtends staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar en 's avonds zal er een 3-gangen diner geserveerd worden
Beoordeling Booking.com 8.6

 

Faciliteiten Belle Vue***

 • Restaurant
 • Bar
 • Fitnessruimte
 • Wellness faciliteiten zoals een binnenzwembad, solarium, sauna en massage
 • Lift
 • Voorzieningen voor gehandicapten
 • Gratis Wifi in gehele accommodatie
 • Kluisje
 • Frisdrankautomaat

Kamer

 • Gratis wifi
 • Televisie
 • Föhn
 • Badkamer met douche of bad
 • Wc
 • Toiletartikelen

 

Dag 1 – Heenreis en  watervallen van Coo
Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u door de taxi naar ons restaurant in Noord-Holland gebracht. Hier nuttigen we eerst een kopje koffie, na de korte kennismaking stappen we de touringcar in en begint onze vakantie.  De route leidt ons door de Ardennen en we maken een stop bij de watervallen van Coo. Daarna wordt de reis voortgezet naar het hotel. Er staat voor ons een heerlijk diner klaar.

Dag 2 - Rondvaart en bezoek Luxembug-stad met toeristentreintje
Vanmorgen rijden we naar Remich voor een mooie rondvaart over de Moezel. 's Middags brengen we een bezoek aan Luxemburg-stad. De stad telt dan ook vele historische plekjes, maar ook veel groene parken. We maken met het toeristentreintje  een rondtour door de stad.

Dag 3 - Excursie Moezel, Bernkastel incl. rit met toeristentreintje
We rijden een stuk langs de Moezel en komen aan in Bernkastel; voor velen de mooiste plaats aan de Moezel. Om een goede indruk te krijgen van dit stadje met zijn vakwerkhuizen, smalle en steile straatjes nemen we het toeristentreintje dat door de stad rijdt. Hierna lekker even een terrasje pakken aan de oevers van de Moezel.

Dag 4 - Vrije dag of bezoek kasteel
Vandaag geen programma. U kunt op uw gemak Vianden verkennen. Dit middeleeuwse stadje is omgeven door torens en oude stadsmuren. Ook heeft Vianden een zeer goed gerenoveerd kasteel, dat het mooiste en meest belangrijke van de Ardennen en de Eifel zou zijn. Tevens vindt u in Vianden de enige stoeltjeslift van  Luxemburg (voor eigen rekening).  Deze brengt u van 220 m boven de zeespiegel in het dal tot een hoogte van 440 boven de zeespiegel en biedt tijdens de rit een panoramisch uitzicht over de stad, de burcht, de stuwdam en het Ourdal. Een restaurant nodigt u uit voor een pauze.  U kunt op eigen gelegenheid of met de touringcar mee die u naar het kasteel zal brengen.

Dag 5 - Bezoek Echternach
Vandaag brengen we een bezoek aan Echternach, de oudste stad van Luxemburg. We beginnen 's ochtends met een bezoek aan de restanten van een Romeinse Villa, één van de grootste en rijkste landgoederen van de Noordwestelijke provincies van het Romeinse Rijk. Hierna gaan we naar de stad zelf met vele bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd.

Dag 6 - Terugreis met stop in Maastricht
De laatste dag van de reis is alweer aangebroken. Net over de grens in Maastricht maken we een korte stop. Voordat u weer thuis wordt gebracht, sluiten we dag met een afscheidsdiner.

Hier vindt u uitgebreide informatie.

Inclusief

bezoek watervallen van Coo
rondvaart over de Moezel
bezoek Luxemburgstad
toeristentreintje Luxemburgstad
excursie Bernkastel
toeristentreintje Bernkastel
entree Romeinse Villa
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

Overige entreegelden, lunches.

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Luxemburg

Het groothertogdom Luxemburg is met een oppervlakte van 2.586 km² één van de kleinste landen van Europa. Luxemburg ligt tussen België, Duitsland en Frankrijk. Luxemburg heeft een half miljoen inwoners.

Sinds het graafschap Luxemburg in 963 is gesticht, is het land veel beïnvloed door Frankrijk en Duitsland. Hierdoor was Luxemburg meerdere keren het onderwerp van conflict. De invloed van beide landen is ook in Luxemburg terug te zien.

Landschap
Luxemburg bestaat uit 2 streken. Het noordelijke deel Ösling behoort tot de Ardennen. Het landschap bestaat uit een bosrijk plateaulandschap met enkele diep uitgesleten rivierdalen en een rotsachtige bodem. De gemiddelde hoogte is 400 – 500 meter met de Buurgplaatz (560 meter) als hoogste punt.

Het gebied in het midden en zuiden van Luxemburg heet Gutland of Bon Pays. Hier is een golvend landschap te vinden en de bodem van leen en mergel is uitstekend als landbouwgebied. De gemiddelde hoogte is ca 270 meter.

Flora & fauna
Luxemburg is grotendeels begroeid met beuken. Een deel hiervan is door aanplant vervangen. Op de mergelbodems bestaat het natuurlijke bos met name uit eiken en haagbeuken. De fijnspar en grove den zijn aangeplant.

Herten, reeën, wilde zwijnen, de moeflon en de wasbeer komen in de bossen van Luxemburg voor. Vanwege het geringe oppervlakte van de geschikte natuurlijke omstandigheden is het aantal water- en moerasvogels beperkt. Hiervan komen alleen de winter- en zomertaling, blauwe reiger, kievit en wilde eend regelmatig voor. Er zijn veel soorten vissen, zoals de vlagzalm, beekforel, barbeel, neusvis, brasem, snoek, rietvoorn en karper. De zalm en zeeforel komen niet meer voor door de kunstwerken in de Rijn en Moezel en de verontreiniging van deze rivieren. Bijna alle inlandse vogels zijn beschermd.

Hoofdstad
De hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg is Luxemburg gelegen in de gelijknamige provincie. De hoofdstad heeft ca 100.000 inwoners.

Luxemburg behoort tot de rijkste steden van Europa. Voor de internationale bankwereld is Luxemburg een belangrijke stad. Ook is deze stad samen met Straatsburg en Brussel één van de belangrijkste vestigingsplaatsen van Europese instanties.

Taal
Sinds 1985 is het Letzeburgsch, een Duits dialect, de officiële taal van Luxemburg. In 1975 werd de officiële spelling bij wet geregeld. In het bestuur, de rechtspraak en wetgeving is de officiële taal echter nog steeds Frans. De meeste kranen en tijdschriften verschijnen in het Duits en ook in de handel wordt meestal Duits gesproken.

Klimaat
Het klimaat van Luxemburg is te vergelijken met dat van Nederland. Ondanks dat Luxemburg in het binnenland ligt, heeft het toch een gematigd zeeklimaat met milde zomers en milde winters. De temperaturen overdag zijn te vergelijken met die in Nederland, ’s nachts kan het wat frisser worden ivm het ontbreken van het relatief warme zeewater.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

januari

3

-2

1

februari

5

-1

3

maart

9

1

4

april

13

4

6

mei

18

8

7

juni

21

11

7

juli

23

12

8

augustus

22

12

7

september

19

10

5

oktober

14

6

3

november

7

2

2

december

4

-1

1

 

Praktische informatie

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland en Utrecht, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland en Utrecht kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

 

Gemiddelde beoordeling
Busreis Vianden, 6 dagen
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
1vul uw gegevens inwijzig
2specificatieswijzig
3boek uw reiswijzig

1. Reisgezelschap

Reizigers
Kamers

2. Data

27 mei 2018 gegarandeerd vertrek niet beschikbaar € 549,-
24 jun 2018 gegarandeerd vertrek niet beschikbaar € 549,-
2 sep 2018 gegarandeerd vertrek € 549,-
Geselecteerde datum
Gegarandeerd vertrek
Deze datum is beschikbaar
Deze datum is niet meer beschikbaar / vol

1. Uw gegevens

Er zijn helaas niet voldoende plaatsen beschikbaar
Niet alle velden zijn goed ingevuld, controleer de velden in het rood
  Reizigers
  Reiziger 1
  Reiziger 2
  voeg een persoon toe
  Contactgegevens


  1. Verzekering

  Annuleringsverzekering
  i
  Standaard (5.5% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Dubbel-zeker annuleringsverzekering (6% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Reiziger 1:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Reiziger 2:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Deur tot deur service Bij deze reis is uw woonadres uw opstapplaats.
  Algemene opmerkingen
  Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

  Touringcar huren met chauffeur

  Al sinds 1933 is Bak Reizen één van de belangrijkste spelers in de touringcar branche. Wij beschikken over een jong wagenpark en goed opgeleide chauffeurs met veel ervaring, zowel internationaal als nationaal. De touringcars zijn rijk uitgerust met een toilet, media speler, koelkast, verstelbare stoelen en motoren die voldoen aan de laatste milieu eisen. Dit zorgt er voor dat uw rit het minste Co2 uitstoot genereert. Daarmee is een touringcar huren één van de schoonste manieren van reizen Dit alles tegen voordelige tarieven. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een touringcar.

  Busreizen Europa

  Ook biedt Bak Reizen sinds 1953 busreizen aan, zowel dagtochten als meerdaagse reizen. Bij al onze meerdaagse busreizen wordt u gratis van huis opgehaald en na de reis weer retour gebracht. Wij bieden onze busreizen aan in het "all in" concept, zo hoeft u bij ons niet extra te betalen voor excursies, entreegelden en gidsen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan tijdens de reis. Dit gecombineerd met goede hotels en ruime zitplaatsen in de touringcar maken het een aangename reisbeleving. Hier vindt u onze gehele aanbod busreizen.