Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
4.5 111
111 beoordelingen
Busreis Leysin, 9 dagen West Zwitserland, Zwitserland

Busreis Leysin, 9 dagen West Zwitserland

€ 829,00

VOOR DE REIS MET VERTREK OP 15 MEI ZIJN DE KAMERS OP AANVRAAG.

Busreis West Zwitserland voor het ultieme vakantiegevoel

Tijdens deze reis krijgen we veel van dit prachtige land te zien. Met volop hoogtepunten zoals de Mont Blanc Express; de Aletschgletsjer, de grootste gletsjer van de Alpen; Genève en de chocoladefabriek van Cailler. De mooie natuur, het berglandschap en de rust geven u een heerlijk...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

VOOR DE REIS MET VERTREK OP 15 MEI ZIJN DE KAMERS OP AANVRAAG.

Busreis West Zwitserland voor het ultieme vakantiegevoel

Tijdens deze reis krijgen we veel van dit prachtige land te zien. Met volop hoogtepunten zoals de Mont Blanc Express; de Aletschgletsjer, de grootste gletsjer van de Alpen; Genève en de chocoladefabriek van Cailler. De mooie natuur, het berglandschap en de rust geven u een heerlijk vakantiegevoel.

 

We overnachten in het 3 sterren hotel Central Residence & Spa. Het hotel is gelegen op 300 meter van het dorp in een prachtige groene omgeving. Het interieur biedt het gevoel van een echt gezellige Zwitserse Stube, al zal u dat vanaf de buitenkant niet verwachten. In het hotel vinden we o.a. een binnenzwembad, bubbelbad, sauna en een Haman. Daarnaast is er ook een wijnkelder en een zonneterras. De ruime kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een balkon met uitzicht op de Alpen. In het restaurant wordt het ontbijt en diner in buffetvorm geserveerd. De gerechten zijn traditioneel en international.

Beoordeling booking.com 8.6

Faciliteiten

 • Zwembad
 • Restaurant
 • Lift

Kamer

 • Gratis wifi
 • Balkon
 • Televisie
 • Telefoon
 • Föhn

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, nemen we eerst een kopje koffie en na een korte kennismaking stappen we de touringcar in en rijden we naar Zuid-Duitsland voor de overnachting.

Dag 2 - Lausanne en Leysin
Voor de middag rijden we de grens over naar Zwitserland en komt het begin van de Alpen in zicht. We maken een stop in Lausanne, waar u de stad op eigen gelegenheid kunt bezoeken. We rijden nog een klein stukje door naar Leysin, waar we aan het eind van de middag bij ons hotel zullen arriveren.

Dag 3 - Mont Blanc Express
Met zijn 4810 meter is dit de hoogste berg van de Alpen Vanuit Matigny nemen we de trein, de Mont Blanc Express, naar Chamonix. Vanuit de trein heeft u een prachtige uitzicht op het ruige Alpenlandschap.
Eenmaal in Chamonix bent u vrij om de plaats te zoeken. U kunt ook met de kabelbaan naar Brevent; vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over het Mont Blanc Massief.

Dag 4 Vrije ochtend en Berneuse
Na de vrije ochtend rijden we een klein stukje naar de kabelbaan waar u door de gondel naar 2000 meter hoogte wordt gebracht. Vanaf hier heeft u een uitzicht over het gebeid en kunt u ook het meer van Geneve zien. Boven op de berg vinden we het draaiende panoramarestaurant, waar u onder het genot van een kopje koffie (voor eigen rekening) heerlijk kunt genieten van de machtige Alpen.

Dag 5- Gstaad
We beginnen de dag met een bezoek aan Gstaad. De stad is bekend als skiplaats van de rijken; we vinden hier dan ook vele winkels met sieraden en dure merkkleding. Hierna rijden we door naar Gruyeres waar we een kort bezoek brengen aan dit middeleeuwse bergdorp.

Dag 6 - Genève o.l.v. gids en bootvaart
Na een goed ontbijt rijden we naar Genève. De route er heen leidt ons langs het meer van Genève. In Genève maken we o.l.v. een gids een tour door de stad. De stad ligt prachtig aan het meer. We vinden hier leuke straatjes rond het Place du Bourg. Na de rondtour kunt u op eigen gelegenheid de stad bezoeken. We vinden er mooie parken, leuke musea en vele winkels en terrasjes. Voor het diner worden we weer in het hotel verwacht.

Dag 7 -Aletschgletsjer
Vandaag bezoeken we de Aletschgletsjer. We rijden naar het bergdorp Fiesch waar we met de Gondel naar de Fischeralp gaan. Vanaf hier pakken we de kabelbaan naar Eggishorn vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de grootste Gletsjer van de Alpen. Na dit natuurschoon brengen we nog een bezoek aan Brig.

Dag 8 - Colmar
We nemen afscheid van ons hotel in Zwitserland en rijden bij Mulhouse de Franse grens over. We maken nog een stop in Colmar voor een bezoek aan de stad.

Dag 9 - Terugreis
De laatste dag is aangebroken en voordat u weer door de taxi wordt thuisgebracht sluiten we de dag af met een heerlijk afscheidsdiner en kunnen we terugkijken op een indrukwekkende reis.

 

Inclusief

kabelbaan Berneuse
Mont Blanc Express
Genève o.l.v. gids
bootvaart Meer van Gèneve
excursie Gstaad
bezoek Aletschgletsjer met gondel
bezoek Colmar
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
overnachting in een 4 sterren hotel
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

Lunches en entree

Minimum en maximaal aantal deelnemers 
Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Zwitserland

De bondsstaat Zwitserland ligt in Midden-Europa en wordt omringd door Duitsland, Oostenrijk, Italië, Liechtenstein en Frankrijk.

Landschap
Het hoogste punt van Zwitserland is de Dufourspitze met een hoogte van 4634 m. Ascona ligt op een hoogte van 196 meter en is daarmee de laagst gelegen plaats. Circa 60% van het land wordt bedekt door de Alpen met een gemiddelde hoogte van 1700 meter. De Matterhorn, Jungfrau en de Eiger zijn enkele bekende bergen in Zwitserland. De Alpen wordt door een oppervlakte van ca 3000 km² bedekt met gletjser en eeuwige sneeuw. De Grosse Aletschgletsjer is met een oppervlakte van 115 km² de grootste gletsjer. Onder de 2000 meter komen over het algemeen geen gletsjers voor. De Alpen zijn tot een hoogte van 2000 meter grotendeels bedekt met bossen. Het Alpenmassief wordt doorsneden door de dalen van de rivieren de Rhône en de Voor-Rijn. 

Het Juragebergte in het noordwesten van Zwitserland neemt ca 10% van het land in. De Jura varieert in hoogte van 700 – 1600 meter met rijk begroeide hellingen en bergruggen. De Zwitserse hoogvlakte (Mitteland) is een heuvelachtig gebied van ca 600 meter tussen de Jura en de Alpen is. In dit gebied liggen ook de meeste steden en landbouwgronden.

Zwitserland wordt doorkruist door vele rivieren, waaronder de Rijn, Rhône, Ticino en de Aare. De Rijn is met een lengte van 375 km de langste rivier, slechts 5% hiervan is bevaarbaar. In Zwitserland zijn circa 1600 meren en meer dan 1000 watervallen te vinden. De grootste waterval van Europa ligt bij Schaffhausen. Het Meer van Genève is met een oppervlakte van 582 km² het grootste meer. Ook het Bodenmeer en het Lago Maggiore bevinden zich in Zwitserland.

Flora & fauna
De berghellingen in Zwitserland zijn rijkelijkbegroeid met bossen. Oeverbossen komen voor langs de rivieren. In het Mittelland zijn bomen te vinden, zoals de fijnspar en de beuk, samen met de zomereik, esdoorn, linde en es. In de Jura komen op de hellingen een gemengd bos voor met esdoorns en beuken op de lagere hellingen en fijnsparren en zilversparren op de hogere hellingen. De boomgrens ligt tussen de 1800 en 2800 meter, dit is afhankelijk van het klimaat ter plekke. Struikvormige begroeiing met bosbes, bergden, beredruif, alpenroosje en groene els vormen de overgang tussen de bossen en de alpenweiden. Boven de boomgrens op de alpenweiden groeien anemonen, sleutelbloemen, edelweiss, orchideeën en gentiaansoorten. Op hogere delen groeien op de rosten korstmodden en kussenplanten in de rotsspleten. 

Er leven vele dieren rond rivieren, beken en meren, zoals zoogdieren, amfibieën, vissen en vogels. De vlagzalm, rivierdonderpad en beekforel komen in de snelstromende rivieren voor. De waterspreeuw komt veel voor langs deze rivieren. In rustig stromend water komt de winde, barbeel en riviergondel voor. In de bossen in Zwitserland komen veel reeën voor en minder edelherten. In de Jura en de Voor-Alpen komen in de bossen vossen, wilde katten, wilde zwijnen, dassen en boommarters voor. Aspisadders, esculaapslangen, adders en smaragdhagedissen komen veel voor. Enkele bosvogels zijn de uilen, kruisbek en diverse soorten spechten. De roofvogels die voorkomen zijn de havik, buizerd, sperwer, boomvalk en wespendief. Rond de boomgrens leven de hazelhoen, notenkreker, auerhoen en korhoen.

De alpenmarmot leeft in ondergronde burchten in het hooggebergte. Op de grens van alpenweide en rosthellingen is de gems te vinden, de steenbok komt op hoger gelegen delen voor, net als de sneeuwhaas en de sneeuwhoen.

Het dierenrijk heeft in Italiaans Zwitserland een Noord-Italiaans-Mediterraan karakter. Hier zijn onder meer de blinde mol, Italiaanse mus, Italiaanse egel, kleine schorpioenen en de smaragdhagedis. Veel voorkomende vogels in de Alpen zijn de sneeuwvink, steenarend, alpenkraai, rotskruiper en rotspieper. Tot op grote hoogte komen amfibieën als de pad, bruine kikker en Alpensalamander voor.

Hoofdstad
Omdat Zwitserland geen stad als economisch en centralistisch middelpunt wil aanstellen, heeft Zwitserland geen officiële hoofdstad.

Bern is de bondsstad van Zwitserland met een oppervlakte van 51 km² en ca 130.000 inwoners. Bondstad betekent dat in Bern het bestuur van de bond en de overheid zijn gevestigd.

Taal
In Zwitserland zijn 4 hoofdtalen: Duits, Italiaans, Frans en Raeto-Romaans. Al deze talen zijn officieel en rechtsgelijk. Het grootste deel van de bevolking is tweetalig.

Klimaat
Zwitserland kent 4 klimaten: het hooggebergteklimaat in de hoogste gebieden, een koud landklimaat in de middelhoge gebieden, een gematigd landklimaat in de lagergelegen delen en een mediterraan klimaat in het

uiterste puntje van Ticino.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

januari

1

-4

2

februari

4

-2

3

maart

9

0

4

april

14

3

5

mei

19

8

6

juni

22

11

7

juli

24

14

7

augustus

23

13

6

september

20

10

5

oktober

13

5

3

november

7

1

2

december

3

-2

1

 

Praktische informatie

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland en Utrecht, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland en Utrecht kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Busreis Leysin, 9 dagen West Zwitserland
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
1 vul uw gegevens in wijzig
2 specificaties wijzig
3 boek uw reis wijzig

1. Reisgezelschap

Reizigers
Kamers

2. Data

28 aug 2017 niet beschikbaar € 829,-
Geselecteerde datum
Gegarandeerd vertrek
Deze datum is beschikbaar
Deze datum is niet meer beschikbaar / vol

1. Uw gegevens

Er zijn helaas niet voldoende plaatsen beschikbaar
Niet alle velden zijn goed ingevuld, controleer de velden in het rood
  Reizigers
  Reiziger 1
  Reiziger 2
  voeg een persoon toe
  Contactgegevens


  1. Verzekering

  Annuleringsverzekering
  i
  Standaard (5.5% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Dubbel-zeker annuleringsverzekering (6% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Reiziger 1:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Reiziger 2:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Deur tot deur service Bij deze reis is uw woonadres uw opstapplaats.
  Algemene opmerkingen
  Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

  Touringcar huren met chauffeur

  Sinds 1933 is Bak Reizen en van de een belangrijke speler in de touringcar branche. Wij beschikken over een jong wagenpark, en goed opgeleide chauffeur met veel ervaring, zowel internationaal als nationaal. De touringcars zijn rijk uitgerust met een toilet, media speler, koelkast, verstelbare stoelen en motoren die voldoen aan de laatste milieu eisen. Dit zorgt er voor dat uw rit het minsten Co2 uitstoot genereert. Toruingcar huren is de schoonste manier van reizen Dit alles tegen voordelige tarieven.  vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een touringcar.

  Busreizen Europa

  Ook biedt Bak Reizen sinds 1953 busreizen aan, bij al onze meerdaagse busreizen wordt u gratis van huis opgehaald en weer retour gebracht. Wij bieden onze busreizen ook aan in het all in concept zo hoeft u bij ons niet extra te betalen voor excursies, entreegelden en gidsen. Zo heeft u geen financiële verrassing tijdens de reis, dit gecombineerd met goed hotels en ruime zitplaatsen in de touringcar maken het een aangename reisbeleving. Hier vindt u onze gehele aanbod busreizen.