Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
153 beoordelingen
19-daagse rondreis Spanje en Portugal, Spanje

19-daagse rondreis Spanje en Portugal

€ 1.399,00

Bus rondreis Spanje en Portugal

Voor de reis met vertrek op 8 oktober 2018 zijn géén 1-persoonskamers meer beschikbaar!

De langste reis van het programma, maar ook een van de mooiste! Ga mee en ontdek Portugal. De gastvrijheid, het milde klimaat, de prachtige bouwwerken en steden. Laat u verrassen door steden als Porto en...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Bus rondreis Spanje en Portugal

Voor de reis met vertrek op 8 oktober 2018 zijn géén 1-persoonskamers meer beschikbaar!

De langste reis van het programma, maar ook een van de mooiste! Ga mee en ontdek Portugal. De gastvrijheid, het milde klimaat, de prachtige bouwwerken en steden. Laat u verrassen door steden als Porto en Lissabon. We rijden door tot het zuiden van Portugal, waar u in de Algarve kunt genieten van zon, zee en strand.

Tijdens onze reis verblijven we in de volgende hotels:

Hotel in Tours of Orleans op de heen- en terugreis.
Hotel Zarauz in Zarautz op de heen- en terugreis, Booking.com 7.9.
Hotel La Boroña in Gijon, 1 nacht, Booking.com 7.7.
Hotel San Lorenzo in Santiago de Compostella, 1 nacht, Booking.com 8.2.
Hotel Belver Beta in Porto, 2 nachten, Booking.com 6.6.
Hotel Lissabon nog te bepalen / “goed middenklasse hotel”, 4 nachten.
Hotel Alfamar in Albufeira, 4 nachten, Booking.com 6.7.
Gran Hotel Corona Sol in Salamanca, 2 nachten, Booking.com 8.6.  

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u door de taxi naar ons restaurant gebracht. Hier nuttigen we eerst een kopje koffie en daarna rijden naar Orleans of Tours voor onze eerste overnachting.

Dag 2 –Zarautz
Na een goed ontbijt vervolgen we onze reis naar Spanje. Via de plaatsen Poitiers en Bordeaux zullen we aankomen bij de Spaanse grens. Voor het diner en de overnachting verblijven we in de kustplaats Zarautz.

Dag 3 – Bilbao, bezoek Guggenheim Museum en de oude stad o.l.v. gids
We gaan naar het Guggenheim Museum. In het spectaculaire gebouw vinden we topstukken uit de moderne kunst. Daarna bekijken we de historische hoogtepunten die centraal in Bilbao liggen. Het centrum van de oude stad bestaat uit de zeven straten die oorspronkelijk de stad vormden. We overnachten in Gijon.

Dag 4 –Santiago de Compostella
Na een goed ontbijt zullen via een mooie route langs de kust naar Santiago de Compostella rijden. Onderweg zullen we een aantal keer stoppen. Als we aankomen in Santiago de Compostella hebt u de mogelijkheid om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

Dag 5 –Bezoek Santiago de Compostella o.l.v. gids
Vandaag verblijven we in Santiago. In de ochtend maken we samen met de gids een rondwandeling door de oude stad waarbij we de kloosters, de universiteit en de markt te zien krijgen. Ook brengen we een bezoek aan de Kathedraal van Santiago, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dan door naar ons hotel in Porto.

Dag 6 –Bezoek aan Porto o.l.v. gids
Porto: smalle straatjes en kleurige huizen. De gids zal ons rondleiden. We bezoeken het treinstation São Bento met zijn prachtige mozaïek en doen de oudste wijk van Porto, Ribeira, aan. De wijk is een waar openluchtmuseum: huizen zijn geschilderd in pasteltinten en sommige zijn versierd met tegelplateaus. De wijk loopt door tot de rivierbedding en vanaf hier hebt u een mooi uitzicht over de Luis I-brug. Daarna bent u vrij om zelf de stad verder te bekijken.

Dag 7 –Bezoek aan Fátima o.l.v. gids
We verlaten Porto en zetten de reis voort naar Lissabon. Onderweg bezoeken we de bedevaartplaats Fátima. Hier zou op 13 mei 1917 voor de eerste keer Maria zijn verschenen aan drie herderskinderen. Tot oktober 1917 zou Maria nog zes maal verschijnen. Op de locatie vinden we een groot plein. Vanaf hier kijkt u naar de imposante basiliek met haar zuilengalerij. Ook als u niet gelovig bent zal de locatie indruk op u maken. Voor het diner worden we in ons hotel in Lissabon verwacht.

Dag 8 – Bezoek aan Lissabon o.l.v. gids
De hoofdstad van Portugal, Lissabon, staat op het programma. De grootste stad van het land telt 2,9 miljoen inwoners en is gelegen in de uitmonding van een baai. We starten de dag met een rondtour langs de hoogtepunten van Lissabon. In de middag bent u vrij om de stad verder te ontdekken.

Dag 9 – Bezoek Sintra
Op zo’n 40 kilometer van Lissabon vinden we een ware sprookjeswereld: Sintra. Op dit prachtige park vinden we koninklijken paleizen, kastelen en buitenhuizen omringd door weelderige tuinen. Geniet van al het pracht en praal.

Dag 10 – Vrije dag
Vandaag een vrije dag in Lissabon.

Dag 11 – Albufeira
We verlaten Lissabon en gaan naar het zuiden van Portugal: Albufeira. Aan het begin van de middag arriveren we in ons hotel. Bij het hotel vinden een grote tuin met daar aansluitend het strand.

Dag 12 – Bezoek aan Faro
Bezoek aan de stad Faro, de hoofdstad van de Algarve. De stad wordt nog niet overspoeld met toeristen. Hier proeft u nog het echte Portugese leven. We bezoeken hier het oude centrum en de jachthaven.

Dag 13 –Lagos en de kliffen van Sagres
Lagos, de parel van de Algarve. Het stadje wordt gekenmerkt door leuke pleintjes, geplaveide straatjes en mooie kerken; een echte ‘must see’ in de Algarve. We rijden door naar het meest zuidwestelijke punt van het vaste land van Europa: Sagres. We vinden hier een ruige kustlijn met mooie kliffen en bezoeken de vuurtoren van Kaap Sint-Vincent, gebouwd op een klooster ruïne.

Dag 14 – Vrije dag
Vandaag staat er niets op het programma en kunt u de dag zelf indelen.

Dag 15 – Salamanca
We verlaten Portugal en rijden via een mooie route naar Salamanca.

Dag 16 -- Salamanca o.l.v. gids
Salamaca, de ‘Gouden stad’. Deze bijnaam heeft zij te bedanken haar glimmende zandsteen. Enkele hoogtepunten zijn Plaza Mayor, een van de mooiste pleinen van Spanje, en de oude en nieuwe kathedraal. Salamanca is ook een universiteitsstad en heeft de oudste universiteit van Spanje.

Dag 17 – San Sebastian
We gaan weer terug naar Noord Spanje voor de overnachting. Onderweg maken we nog voldoende stops.

Dag 18 – Tours / Orleans
Na een goed ontbijt vervolgen we de reis en rijden naar Frankrijk, waar we voor het diner aankomen in ons hotel.

Dag 19 – Terugreis
De laatste dag van de reis is aangebroken. Na het diner nemen we afscheid van elkaar en wordt u door de taxi naar huis gebracht.

Inclusief

bezoek Guggenheim Museum Bilbao
Bilbao o.l.v. Gids
Santiago de Compostella o.l.v. gids
Porto o.l.v. gids
Fatima o.l.v. gids
Lissabon o.l.v. gids
entree Sintra
bezoek Faro
kliffen van Sagres
Salamanca o.l.v. gids
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

Exclusief: overige entreegelden en lunches.

Minimum en maximaal aantal deelnemers 
Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. 

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Spanje

Het koninkrijk Spanje ligt in het Zuidwesten van Europa op het Iberisch Schiereiland. Spanje heeft een oppervlakte van 505.782 km², dit is inclusief de Pityusen, de Balearen en de Canarische Eilanden. Daarmee is Spanje ruim 12x zo groot als Nederland. In het noorden grenst Spanje aan Frankrijk en Andorra, in het westen aan Portugal en in het zuiden aan Gibralter. Spanje heeft over het algemeen natuurlijke grenzen: bergen, rivieren en kust. De Canarische Eilanden (13) liggen voor de kust van Marokko. In de Middellandse Zee liggen De Balearen met onder andere Menorca, Mallorca, Formentera en Ibiza. In Marokko heeft Spanje nog 2 enclaves: Ceuta en Melilla.

Landschap
Met 660 meter boven de zeespiegel is Spanje na Zwitserland het land met het hoogste gemiddelde van Europa. 42% ligt hoger dan 1200 meter, 11 % lager dan 200 meter. Madrid is de hoogst gelegen hoofdstad van Europa.

De Meseta is een zeer uitgestrekte hoogvlakte die door tweeën wordt gesplitst door het granietrijke Castiliaans Scheidingsgebergte. Hierdoor ontstaat de Submeseta Norte (Oud-Castilië) met een hoogte van 800 – 900 meter en Submeseta Sur (Nieuw Castilië) met en hoogte van 600 – 700 meter. Met 2592 meter is de Pico Almazor de hoogste top.                       

Aan de zuidkant wordt de Meseta begrenst door de Sierra Morena, aan de noordoostkant vormt het jongere Iberisch Randgebergte de begrenzing. De Pyreneeën in het noorden van Spanje heeft toppen boven de 300 meter. De Pico de Aneto is met 3404 meter de hoogste top. In het oosten zijn de Pyreneeën vrij breed, maar deze worden smaller naar het westen toe. Het Asturisch-Cantabrisch gebergte met het Galicisch massief sluit hierop aan. Het Andalusisch gebergte  ligt in het zuidoosten van Spanje. De Sierra Nevada is het hoogste gedeelte van dit gebergte met de hoogste top van het Spaanse vasteland, de Mulhacén (3481 meter).

Aan de voet van de verschillende bergketens komen verschillende landschappen voor: in het noorden groene valleien, de rijstvelden van de Levante, de woestijnachtige gebieden van Extremadura, appel- en olijfboomgaarden van Andalusië, het palmenwoud van Elche en rotskusten. 

Flora & fauna
Spanje kent een zeer gevarieerde flora met circa 8.000 soorten. Dit komt door de grote verschillen in hoogte, klimaat en bodemgesteldheid. Spanje ligt relatief geïsoleerd van de rest van Europa door de Pyreneeën. Hierdoor overheerst de mediterrane flora en bestaan de traditionele bosformaties met steeneiken bijna niet meer, deze zijn vervangen door maquis, een vrij lage begroeiing met oa lavendel, oleander, tijm, rozemarijn, kurkeik, heidebrem, spartium, cistus en genista. De kurkeik is voornamelijk te vinden in Extremadura en Catalonië. De vegetatie wordt meer naar het zuiden toe subtropischer van aard met palmen, schijfcactussen en agaven. Het enige dadelpalmenbos van Eyuropa is te vinden bij Elche in Alicante. Vooral in het noorden van Spanje komen loofbossen voor met onder meer beuken, eiken, essen, kastanjes, berken en populieren. In het hooggebergte zijn de naaldbossen die met name staan uit arve en lariks en daarnaast korstmossen en mossen. In de Pyreneeën komt de zilverspar veel voor, de Spaanse spar komt alleen voor ik het Ronda-gebied in Andalusië. In de koelere noordelijke berggebieden komt de Schotse den voor met zijn gevlekte rode bast. Aan de kant van de kust zijn de parasolden te vinden. De veel voorkomende donzige eik groeien op de wat nattere plaatsen. In de berggebieden boven de boomgrens komen oa de krokus, gentiaan, narcis, orchidee en zonnedauw voor. Op de bergweiden van de Picos de Europa komen zelfs circa 40 soorten orchideeën voor.

Een steppeachtige flora komt op de hoogvlakte voor met oa loogkruid en melde en een vermenging van de steppegebieden, het hooggebergte en het Middellandse-Zeegebied. Op de berghellingen in het noordwesten zijn heidevelden met struikheide, rode dopheide en gaspeldoornsoorten. In de Ebro-vallei, het bijna woestijnachtige Cabo de Gata in Andalusië en de Castilla – La Mancha zijn de steppegebieden te vinden. Vooral na regenbuiten zijn in deze gebieden een fantastische kleurenrijkdom waar te nemen. 

De Spaanse dierenwereld heeft zowel Zuid-Europees-mediterraan als Afrikaanse elementen, zoals de genetkat, kameleon en de Egyptische mangoest. De Barbarijde makaak die op de rots van Gibraltar voorkomt is een apensoort die vermoedelijk is ingevoerd door de mens. De wolf, otter, bruine beer, wilde kat, lynx, ree, edelhert, damhert, gems, wild zwijn en de zeer zeldzame Spaanse steenbok zijn enkele grote zoogdieren die in Spanje voorkomen. Vooral in de Picos de Europe en de Cordillera Cantábrica leven nog maar enkele tientallen bruine beren. Het jagen op en doden van de beren is sinds 1973 al verboden, maar evengoed loopt hun aantal nog terug. In de noordwestelijke berggebieden leven nog circa 1000 wolven. Ook in de zuidwestelijke Meseta en de Sierra Morena leven nog enkele wolven. De ibex, een berggeit met lange horens, was i 1900 bijna uitgeroeid. De populatie heeft zich goed gesteld en momenteel zijn er ca 70.000 exemplaren, vooral in de Sierra de Gredos en Andalusië. Een uniek Spaans roofdier is de pardel- of Iberische lunx. Deze is kleiner dan zijn Noord-Europese soortgenoot. Er waren er nog maar 150 verdeeld over 2 kleine kolonies in Andalusië in 2004. In 2007 waren er circa 250 lynxen. Ze keren terug naar de Castilla – La Mancha, ten noorden van Andalusië wat ook hun oorspronkelijke leefomgeving is. 

De zeer zeldzame monniksrob komt voor aan de kust van de Middellandse Zee. In de Golf van Biscaje verzamelen zich veel walvissen en dolfijnen. In Spanje zijn de meeste Europese vlinders te vinden. Daarnaast zijn er nog 20 bijzondere vleermuissoorten, de vroedmeesterpad, vier salamandersoorten en ontelbare hagedissen. De Montpellier-slang en de Lataste’s adder zijn giftige slangen die in Spanje voorkomen. Spanje kent een rijke vogelwereld met onder meer de ooievaar en grote roofvogels, zoals de slangenarend, steenarend en de keizerarend. De blauwe ekster is één van de opvallendste vogelsoorten die in Midden- en Zuid-Spanje voorkomt en naast Portugal alleen in China wordt aangetroffen. De lammergier is een indrukwekkende verschijning die in de hoge Pyreneeën voorkomt en in de Sierra de Cazorla is geherintroduceerd. Spanje kent de grootste populatie zwarte gieren van de wereld. De Egyptische gier, vale gier, de buizerd, de torenvalk, de sperwer en de zwarte en rode wouw zijn nog andere roofvogels en aaseters die er voorkomen.

In het voorjaar komen grote groepen trekvogels naar Spanje, onder andere de grootste concentratie kraanvogels van Europa. De Coto Doñana is een zeer belangrijk, wereldberoemd en één van de grootste vogelreservaten ter wereld waar jaarlijks meer dan 160 soorten vogels broeden, zoals 3000 flamingoparen, ca 600.000 ganzen uit Noord-Europa en vele kust, water- en moerasvogels. De Albufera de Valencia, Aiguamolls de l’Empordà en de Ebro-delta zijn andere belangrijke watergebieden aan de kust. Duizenden eenden overwinteren in het binnenland in het Laguna de Gallocanta (Spanje’s grootste natuurlijke meer), Tablas de Daimiel en het Castilla – La Mancha. Voor ca 13.000 flaingo-paren is de Laguna de Fuente de Piedra de belangrijkste broedplaats. De auerhoen en de grote trap staan beide bekend om hun schitterende baltsgedrag en zijn beide zeldzame soorten. In Spanje leven meer grote trappen dan in de rest van Europa bij elkaar, namelijk zo’n 8.000. De gouden wielewaal, bijeneter en de hop behoren tot de meest kleurrijke vogels die vooral in het zuiden van Spanje voorkomen. In 1997 had Spanje 10 Nationale Parken en 695 beschermde gebieden met daarin duizenden soorten dieren en planten die nergens anders meer in Europa te vinden zijn. 


Hoofdstad
In 1561 heeft Koning Filips II Madrid benoemd als hoofdstad van Spanje. Madrid heeft 3,2 miljoen inwoners en is met een oppervlakte van 607 km² de grootste stad van Spanje.

Taal
De officiële taal van Spanje is het Castiliaans, door buitenlanders altijd “Spaans” genoemd. In de toeristische plaatsen wordt ook Engels gesproken.

Klimaat
Spanje kan verdeeld worden in 2 gebieden met verschillende klimaten: de Middellandse Zeekust en het noorden/noordwesten.

Het kan in het noorden en noordwesten met name in de herfst en winter veel regenen door de Atlantische depressies. Ook in de zomer is het niet altijd droog en kunnen er flinke buien vallen. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 22 C. Het Middellandse Zeegebied kent ttn typisch Mediterraans klimaat met zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers. De maanden juli en augustus is de echte zomer in dit gebied met een gemiddelde temperatuur van 25-30 C. In deze maanden regent het nauwelijks, alleen rondom Barcelona kan in juli een bui vallen, vaak gaat dit samen met zware en korte onweersbuien.

 

Gem. max.
  temp. (°C)

Gem.
  min.
  temp. (°C)

Gem. zonuren
  per dag

Gem.
  zee
  temp. (°C)

januari

13

5

5

13

februari

14

6

5

13

maart

15

7

6

13

april

17

9

7

14

mei

20

12

8

17

juni

24

16

9

20

juli

27

19

10

23

augustus

27

19

9

25

september

25

17

7

23

oktober

21

13

6

20

november

16

8

5

17

december

14

6

5

15

 

Praktische informatie

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland en Utrecht, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland en Utrecht kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
19-daagse rondreis Spanje en Portugal
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
1vul uw gegevens inwijzig
2specificatieswijzig
3boek uw reiswijzig

1. Reisgezelschap

Reizigers
Kamers

2. Data

8 okt 2018 gegarandeerd vertrek € 1.399,-
29 okt 2018 € 1.399,-
Geselecteerde datum
Gegarandeerd vertrek
Deze datum is beschikbaar
Deze datum is niet meer beschikbaar / vol

1. Uw gegevens

Er zijn helaas niet voldoende plaatsen beschikbaar
Niet alle velden zijn goed ingevuld, controleer de velden in het rood
  Reizigers
  Reiziger 1
  Reiziger 2
  voeg een persoon toe
  Contactgegevens


  1. Verzekering

  Annuleringsverzekering
  i
  Standaard (5.5% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Dubbel-zeker annuleringsverzekering (6% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Reiziger 1:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Reiziger 2:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Deur tot deur service Bij deze reis is uw woonadres uw opstapplaats.
  Algemene opmerkingen
  Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

  Touringcar huren met chauffeur

  Al sinds 1933 is Bak Reizen één van de belangrijkste spelers in de touringcar branche. Wij beschikken over een jong wagenpark en goed opgeleide chauffeurs met veel ervaring, zowel internationaal als nationaal. De touringcars zijn rijk uitgerust met een toilet, media speler, koelkast, verstelbare stoelen en motoren die voldoen aan de laatste milieu eisen. Dit zorgt er voor dat uw rit het minste Co2 uitstoot genereert. Daarmee is een touringcar huren één van de schoonste manieren van reizen Dit alles tegen voordelige tarieven. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een touringcar.

  Busreizen Europa

  Ook biedt Bak Reizen sinds 1953 busreizen aan, zowel dagtochten als meerdaagse reizen. Bij al onze meerdaagse busreizen wordt u gratis van huis opgehaald en na de reis weer retour gebracht. Wij bieden onze busreizen aan in het "all in" concept, zo hoeft u bij ons niet extra te betalen voor excursies, entreegelden en gidsen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan tijdens de reis. Dit gecombineerd met goede hotels en ruime zitplaatsen in de touringcar maken het een aangename reisbeleving. Hier vindt u onze gehele aanbod busreizen.