Heeft u vragen, neem gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Wat houdt de vroegboekkorting in?

Voor de reizen in de zomerbrochure 2017 geldt bij boeking tot 31 januari 2017 een vroegboekkorting. Dit is een korting van 5% van de reissom met een maximum van €35,00 per persoon.

Hoe kan ik een brochure aanvragen?

U kunt via deze link of telefonisch een brochure aanvragen.

Meerdaagse reizen

Welke reisdocumenten heb je nodig voor een meerdaagse reis?

U heeft een geldig paspoort of identiteitsbewijs nodig. Voor de reis naar de Balkan moet uw paspoort nog 3 maanden geldig zijn na thuiskomst. Voor de reis naar Rusland heeft u een paspoort nodig die nog 6 maanden geldig is na thuiskomst.
Een rijbewijs is géén geldig reisdocument.

 

Ik woon niet in Noord-Holland of Utrecht, maar wil graag met jullie op reis. Kan dat?

Uiteraard kunt u ook, als u niet in Noord-Holland of in de provincie Utrecht woont, met ons mee op reis. De taxi kan u ophalen op een willekeurig adres in Noord-Holland of Utrecht óf u komt met eigen vervoer naar ons kantoor in Alkmaar vanwaar u meteen met de touringcar mee kunt rijden.

Hoe kan ik een reis boeken?

U kunt uw reis online via de website, telefonisch of bij ons op kantoor boeken.( Ons kantoor is geopend van 0.900- 17.30 uur)
Let wel: wij zijn op zaterdag en zondag gesloten en er is geen pinapparaat aanwezig.

Wanneer hoor ik het als de reis niet doorgaat?

Voor elke reis hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Als dit 21 dagen voor vertrek nog niet is behaald, dan wordt door ons de reis geannuleerd. U kunt dan kiezen voor een andere reis of retourbetaling van de door u betaalde reisgelden.

Kan ik een vaste zitplaats reserveren?

Bij onze meerdaagse reizen werken wij met vaste zitplaatsen. Deze zitplaats geldt voor de gehele reis. Bij alle andere reis soorten hebben we geen vaste zitplaatsen.

Hoe kan ik zien welke zitplaats nog vrij is?

Als u online de boeking aanmaakt, en u boekt definitief, dan kunt door middel van een overzicht van de bus een keuze maken uit de plaatsen die nog vrij zijn.

 

Hoe weet ik dat de online reservering is gelukt?

Als u de reis online heeft geboekt, ontvangt u via de mail hiervan een bevestiging.

Welke kosten zijn inbegrepen?

De meerdaagse reizen zijn op basis van half pension. De genoemde excursies zijn inclusief. Dit staat per reis aangegeven. Alleen bij de reizen naar de Costa Brava en Benidorm zijn de excursies exclusief. Bij deze 2 reizen kunt u de excursies bij de chauffeur boeken.

Hoe kan ik de reis betalen?

Na de boeking van uw reis, ontvangt u van ons via de post een boekingsbevestiging/factuur. U dient binnen 10 dagen vanaf uw boekingsdatum een aanbetaling te doen via uw bank, dit bedrag vindt u op de door u ontvangen bevestiging/factuur. Het restantbedrag dient u 6 weken vóór de vertrekdatum te voldoen.
Dit is niet van toepassing als de reis binnen 6 weken na boeking plaats vindt. Dan dient het gehele bedrag in 1 keer te worden voldaan.

Bij de overmaking, dient u het dossiernummer en het factuurnummer erbij te vermelden.

Wij willen op een ander adres opgehaald worden, kan dat?

Het is mogelijk dat u op een ander adres wordt opgehaald, mits dit in Noord-Holland(uitgezonderd Texel) of de provincie Utrecht is. Ook is het mogelijk dat meerdere personen op verschillende adressen worden opgehaald. U kunt dit bij boeking aangeven onder het kopje 'deur-tot-deur-service'.

Kan ik een geboekte reis nog wijzigen of annuleren?

Om een geboekte reis te wijzigen of annuleren dient u telefonisch contact met ons opnemen. Het kan zijn dat hiervoor kosten in rekening worden gebracht. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij u naar onze reisvoorwaarden.

 

Wanneer weet ik of mijn geboekte reis gegarandeerd vertrek heeft?

Wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft, wordt dit op de website aangegeven. Hierover wordt geen contact met u opgenomen.

Wanneer weet ik hoe laat ik door de taxi wordt opgehaald?

Ongeveer een week voor vertrek ontvangt u de laatste reisdocumenten. Daarbij zit ook een overzicht van de ophaaltijden van de taxi.

Ik wil graag "single"op reis, kan dat ook ?

Helaas zijn er voor 2017 geen single-reizen te boeken, maar misschien bieden wij deze reizen in de toekomst wellicht weer aan.
Overigens kunt u als single ook onze andere reizen boeken. Per reis gaan er ongeveer 6-8 singles met ons mee. U moet er wel rekening mee houden dat er dan een 1-persoonskamertoeslag bijkomt. Tevens zijn de 1-persoonskamers beperkt beschikbaar.

Wat houdt de 'van deur-tot-deur service' in?

De 'van deur-tot-deur service' houdt in dat u met de taxi van huis wordt opgehaald. Dit geldt alleen als u in Noord-Holland(uitgezonderd Texel)  woont of opgehaald wordt. Als u op Texel woont, wordt u bij de veerboot in Den Helder opgehaald.

Met deze taxi wordt u naar het verzamelpunt gebracht waar de touringcar u opwacht. Na afloop van de reis wordt u weer met de taxi naar huis gebracht. Dus geen lange ophaalroute's door het hele land, maar met de touringcar meteen onderweg naar uw vakantieverblijf.

Kan ik een rolstoel of rollator meenemen?

U kunt tijdens uw reis een opklapbare rolstoel of rollator meenemen. Deze gaat onder in de touringcar mee.
U dient dit bij boeking op te geven.

 

Ik heb een speciaal dieet. Kan hier rekening mee gehouden worden?

Bij de boeking kan er worden opgegeven als u een dieet heeft waar we rekening mee moeten houden. Wij geven dit altijd door aan het hotel. Wij adviseren wel bij aankosmt in het hotel om dit nogmaals  door te geven bij de receptie. Het gebeurt een enkele keer dat het hotel uw dieeet aanvraag niet correct heeft verwerkt.

 

Ik heb een voorkeur met betrekking tot mijn kamer. Kan ik dat doorgeven?

Als u voorkeuren heeft met betrekking tot de kamer (zoals de ligging, de bedden, wel of geen bad, et cetera) kunt u dit bij boeking doorgeven. Wij geven dit dan aan het hotel door. Er zal zoveel mogelijk rekening worden gehouden met uw preferenties.

U dient er rekening mee te houden dat sommige hotels voor bepaalde preferenties extra kosten in rekening brengen.