Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
153 beoordelingen
Kerstreis, Karlovy Vary, Tsjechië

Kerstreis, Karlovy Vary

€ 699,00

Vier dit jaar de kerst in Tsjechië. Tijdens de reis verblijven we in Karlovy Vary. Deze historische stad en haar omgeving passen helemaal in het ideale kerstplaatje. De stad staat bekend om haar kuuroorden met warmtebronnen die geneeskrachtig zout- en zwavelhoudend water bevatten. Dit trok dan ook vele bekendheden zoals Beethoven, Karl Marx, Peter de Grote, Maria-Theresia en Brahms naar de stad. We vinden er prachtige gebouwen uit de 18de en de...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Vier dit jaar de kerst in Tsjechië. Tijdens de reis verblijven we in Karlovy Vary. Deze historische stad en haar omgeving passen helemaal in het ideale kerstplaatje. De stad staat bekend om haar kuuroorden met warmtebronnen die geneeskrachtig zout- en zwavelhoudend water bevatten. Dit trok dan ook vele bekendheden zoals Beethoven, Karl Marx, Peter de Grote, Maria-Theresia en Brahms naar de stad. We vinden er prachtige gebouwen uit de 18de en de 19de  eeuw. Dit, samen met de mooie parken, maken deze stad een stad om niet te vergeten. Bovendien staan er leuke excursies gepland waaronder een bezoek aan Praag en Mariënbad. Tijdens de reis verblijven we in 4-sterren hotel Imperial.

 

We overnachten in 4-sterren Hotel Imperial, vanuit het hotel hebt u een prachtige uitzicht over de stad. Het statige gebouw is begin 1900 gebouwd en een bezienswaardigheid in Karlovy Vary. U zult verstelt staan van de schoonheid van het gebouw, zowel van het interieur als van het exterieur. In het hotel bevindt zich een uitgebreide spa met binnenzwembad. In de bar wordt op diverse avonden tijdens ons verblijf live muziek gespeelt. De ruime kamers van circa 28m² zijn voorzien van tv, minibar, gratis internet en een kleine zithoek. Voor het diner staat er een uitbreid buffet klaar en op 24 december hebben wij een kerstbuffet. Een heerlijk klassiek verblijf om de kerstdagen te vieren. Hotelbeoordeling op booking.com: 8.7

Faciliteiten

• Restaurant
• Gratis Wifi
• Zwembad met bubbelbad
• Lift

Kamer

• Gratis Wifi
• Kluisje
• Tv

Dag 1 Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u door de taxi naar ons restaurant gebracht, waar we een kopje koffie drinken. Na een korte kennismaking stappen we de touringcar in en begint de vakantie, dus geen landelijke ophaalroute. We zullen voor het diner in ons hotel aankomen.

Dag 2 Karlovy Vary
Na een goed ontbijt gaan we Karlovy Vary verkennen. De gids zal ons opwachten in de lobby en neemt ons mee voor een korte wandeling door de stad. U komt van alles te weten over de mooiste bezienswaardigheden. De rest van de dag bent u vrij om deze prachtige stad te bezoeken. Dit is tevens de laatste dag dat de kerstmarkt geopend is, dus kom de kerstsfeer proeven.

Dag 3 Bezoek Praag o.l.v. een gids
Voor vandaag staat de Tsjechische hoofdstad Praag op het programma. De stad is amper aangetast door oorlogen of natuurgeweld en heeft daardoor ook weinig nieuwbouw. Tijdens de kerstperiode is het hier met de versierde winkels en levendige markten dan ook extra mooi. In de ochtend bezoeken we de kerstmarkt op het Wenceslasplein. In de middag maken we o.l.v. een gids een wandeling door de stad. De stad lijkt wel een groot openluchtmuseum, zoveel moois is er te zien. Aan het eind van de middag verlaten we Praag en worden we verwacht in ons hotel voor het uitgebreide kerstbuffet.

Dag 4 Eerste Kerstdag: de bossen van Slavkovsky Les, Mariënbad en Tepla
We beginnen de dag met een rondtour door de bossen van Slavkovsky Les. Als we geluk hebben is dit uitgestrekte en glooiende bosgebied bedekt met een laagje sneeuw. In Mariënbad staat de gids klaar om ons een rondleiding te geven. De stad is wereldberoemd om haar natuurlijke bronnen en kent vele, groene parken en statige hotels. Dit alles maakt Mariënbad tot een betoverende stad. Terug langs het hotel rijden we langs het klooster van Tepla.

Dag 5 Tweede Kerstdag: vrije ochtend en bezoek uitkijktoren Diana 
In de morgen bent u vrij. Geniet van de mooie omgeving of van de faciliteiten van het hotel. In de middag gaan we naar de uitkijktoren Diana. De toren staat op een heuvel en vanaf hier hebt u een prachtig uitzicht over de stad. Om bij de toren te komen maken we een rit met een tandwiel aangedreven treintje. In het nabij gelegen restaurant krijgen we de lunch geserveerd. ’s Avonds worden wij in het hotel verwacht voor een smakelijk dinerbuffet.

Dag 6 Kassel
Na het ontbijt verlaten we Karlovy Vary en rijden naar Kassel. Kassel staat bekend om de verhalen van de gebroeders Grimm. In Kassel bezoeken we het bergpark Wilhelmhöhe, dit is het hoogste bergpark in Europa. We vinden hier het Herculasmonument maar ook het prachtige Schloss Wilhelmhohe. U bent vrij het park of het kasteel te bezoeken (niet in begrepen). Voor het diner worden we in ons hotel verwacht.

Dag 7- Terugreis Oberhausen
De laatste dag is aangebroken. Wij maken nog een stop in Oberhausen bij CentrO, het grootste winkelcentrum van Duitsland. U kunt hier voor eigen rekening lunchen. We sluiten de reis af met een heerlijk afscheidsdiner waarna u door de taxi weer naar huis wordt gebracht.

Inclusief

bezoek Praag o.l.v. gids
bezoek Mariënbad o.l.v. gids
bezoek Karlovy Vary
bezoek Kassel
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verzorging op basis van halfpension
welkomstdrankje
lunch Tweede kerstdag
afscheidsdiner

Exclusief

overige entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 
Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. 

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Tsjechië

De republiek Tsjechië ligt in Midden-Europa. Met een oppervlakte van 78.864 km² is Tsjechië ongeveer 2x zo groot als Nederland. Tsjechië is geheel omringd door landen, te weten Polen in het noordoosten, Slowakije in het oosten, Oostenrijk in het zuiden en Duitsland in het westen en noordwesten.

Landschap
Tsjechië kent veel verschillende landschapsvormen. De opeenvolgende bekkenvormige laagvlaktes worden door gebergtes van elkaar gescheiden. Boheems Massief met bekkens en gebergten

Het Boheems Massief omsluit de Boheemse laagvlakte met een geplooid gebied. In het noorden omvat het het Sudetengeberhte met de Snežka als hoogste top (1603 meter) in het Reuzengebergte. Dit Reuzengebergte is een Nationaal Park en over het algemeen begroeid met naaldbomen. De Elbe ontspringt ook in het Reuzengebergte. Het Ertsgebergte ligt ten westen hiervan en is rijk aan delfstoffen, waaronder bruinkool. Het vulkanische Duppauergebergte ligt aan de voet hiervan met veel minerale bronnen. Deze bronnen zijn de aanleiding geweest tot het ontstaan van de Tsjechische kuuroorden. Het Fichtelgebergte en het Boheemse Woud met een gemiddelde hoogte van circa 1150 meter liggen ten zuidoosten van het Duppauergebergte. In het zuiden bestaat de Boheemse laagvlakte uit het lage massief van Zuid-Bohemen en oa het Luschnitzet bekken. Een aantal rivieren, waarvan de Moldau de bekendste is, stromen door deze laagvlakte. Het heuvellandschap van het Brdawoud en de heuvellandschappen van Noordwest-Bohemen ligger ten noordwesten van de laagvlakte. De Bohemen wordt in het oosten door de Moravische hoogten van Moravië gescheiden. Het Boheems Paradijs, een natuurgebied met grillige zandsteenrotsen ligt aan de voet van Jizerské hory. De Tsjechische Karst is bekend om zijn druipsteengrotten en ligt vlak bij Praag.
Dit gebied bestaat uit sedimenten en vulkanische gesteenten en ligt tussen het Boheemse en Moravische deel. Over het algemeen is Moravië betrekkelijk vlak met lage bergene n heuvels van het Boheems-Moravisch Hoogland in het westen.

Flora & fauna
Men vindt in de bergachtige gebieden de rijke veelzijdige flora van Midden-Europa: uitgestrekte bossen met zowel naaldhout (arve, grove den, spar, taxus en lariks) als loofhout (lijsterbes, esdoorn, beuk, eik en berk). Daarnaast zijn er vele soorten orchideeën, de berendruif en vele ander planten die alleen in Tsjechië voorkomen. Men treft vaak een parkachtig landschap aan in de rivierdalen. Tsjechië bestaat voor circa 30% uit bos. 

Ook de dierenwereld heeft een Midden-Europees karakter. Op de bergen komen alpien aandoende dieren voor, zoals de gems, marmot, sneeuwmuis en moeflon. De lynx en de wilde kat komen nog sporadisch voor. De zeldzame witte hert komt alleen nog in het natuurreservaat ZehuSice bij Kutna Hora voor. In de wateren komen palingen, forellen, snoeken en karpers voor. Grote meervallen komen in de grote stuwmeren voor. In het hele land zijn ooievaars te vinden en in de Donauvlakte komen vele watervogels voor. Enkele andere bijzondere vogels zijn de drieteenspecht in het Reuzengebergte en de Mala Fatra en de steenardend.

Hoofdstad
De hoofdstad van Tsjechië is Praag met ca 1,2 miljoen inwoners en een oppervlakte van 469 km². Vanwege de vele bezienswaardigheden en het oude centrum is Praag één van de meest toeristische steden van Europa.

Taal
In Tsjechië wordt Tsjechisch gesproken. Oudere mensen spreken vaak ook nog Duits terwijl de jongeren ook Engels spreken.

Klimaat
Er zijn 3 verschillende klimaten in Tsjechië: een gematigd landklimaat met koelere winters, een gematigs zeeklimaat met zachte zomers en vrij milde winters en een koel landklimaat. Vooral in de hoger gelegen gebieden komen lagere temperaturen en meer neerslag voor. Aanmerkelijk droger zijn de lager gelegen gebieden rond Brno en Praag. De invloed van zee is zeer beperkt in Tsjechië. Door de bergen wordt de neerslag tegengehouden wat zorgt dat de lager gelegen gebieden relatief droog zijn. 

 

gem. max. temp. (°C)

gem. min. temp. (°C)

gem. zonuren per dag

januari

0

-6

2

februari

2

-5

2

maart

7

-2

4

april

12

1

6

mei

17

5

7

juni

20

9

7

juli

21

11

7

augustus

22

12

7

september

19

9

5

oktober

13

4

4

november

5

-1

2

december

1

-4

2

 

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland en Utrecht, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland en Utrecht kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Kerstreis, Karlovy Vary
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
1vul uw gegevens inwijzig
2specificatieswijzig
3boek uw reiswijzig

1. Reisgezelschap

Reizigers
Kamers

2. Data

22 dec 2018 € 699,-
Geselecteerde datum
Gegarandeerd vertrek
Deze datum is beschikbaar
Deze datum is niet meer beschikbaar / vol

1. Uw gegevens

Er zijn helaas niet voldoende plaatsen beschikbaar
Niet alle velden zijn goed ingevuld, controleer de velden in het rood
  Reizigers
  Reiziger 1
  Reiziger 2
  voeg een persoon toe
  Contactgegevens


  1. Verzekering

  Annuleringsverzekering
  i
  Standaard (5.5% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Dubbel-zeker annuleringsverzekering (6% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Reiziger 1:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Reiziger 2:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Deur tot deur service Bij deze reis is uw woonadres uw opstapplaats.
  Algemene opmerkingen
  Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

  Touringcar huren met chauffeur

  Al sinds 1933 is Bak Reizen één van de belangrijkste spelers in de touringcar branche. Wij beschikken over een jong wagenpark en goed opgeleide chauffeurs met veel ervaring, zowel internationaal als nationaal. De touringcars zijn rijk uitgerust met een toilet, media speler, koelkast, verstelbare stoelen en motoren die voldoen aan de laatste milieu eisen. Dit zorgt er voor dat uw rit het minste Co2 uitstoot genereert. Daarmee is een touringcar huren één van de schoonste manieren van reizen Dit alles tegen voordelige tarieven. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een touringcar.

  Busreizen Europa

  Ook biedt Bak Reizen sinds 1953 busreizen aan, zowel dagtochten als meerdaagse reizen. Bij al onze meerdaagse busreizen wordt u gratis van huis opgehaald en na de reis weer retour gebracht. Wij bieden onze busreizen aan in het "all in" concept, zo hoeft u bij ons niet extra te betalen voor excursies, entreegelden en gidsen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan tijdens de reis. Dit gecombineerd met goede hotels en ruime zitplaatsen in de touringcar maken het een aangename reisbeleving. Hier vindt u onze gehele aanbod busreizen.