Busreis Lake District, 7 dagen, Verenigd Koninkrijk

Busreis Lake District, 7 dagen

€ 0,00

Helaas kunnen wij de reis naar het Lake District met vertrek op 1 augustus 2022 niet uitvoeren, vanwege capaciteitsgebrek op de ferry.

We zullen een ieder die geboekt heeft voor deze reis nog persoonlijk benaderen.

Busreis Lake District, waar Engeland op z'n mooist is

Tijdens deze reis laten...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Helaas kunnen wij de reis naar het Lake District met vertrek op 1 augustus 2022 niet uitvoeren, vanwege capaciteitsgebrek op de ferry.

We zullen een ieder die geboekt heeft voor deze reis nog persoonlijk benaderen.

Busreis Lake District, waar Engeland op z'n mooist is

Tijdens deze reis laten wij u een van de mooiste stukjes van Engeland zien. Neem de plaats York met haar smalle middeleeuwse straten en prachtige kathedraal. We doen pittoreske dorpjes aan, maken een tocht per stoomtrein door een prachtig natuurgebied en bezoeken bovendien twee van de mooiste Nationale Parken die Engeland rijk is: het merengebied Lake District met zijn imposante bergen, ontelbare meren en prachtige vergezichten; en Yorkshire Dales National Park met zijn vele kastelen en de watervallen van Aysgarth.

We sluiten de reis af met een bezoek aan het imposante kasteel Alnwick.
Gecombineerd met de minicruise van DFDS seaways en het goede Crooklands hotel wordt dit heerlijke vakantie.

De overtochten zijn met DFDS Seaways en aan boord zijn buitenhutten gereserveerd.

We overnachten in het Crooklands hotel. Het gezellige familiehotel is met goud bekroond door de Green Tourism Board. De oude cottage is omgebouwd tot een sfeervol familie hotel met een gezellige bar en een lounge. In het restaurant krijgt u de lekkerste lokale gerechten geserveerd. De kamers zijn voorzien van badkamer, tv en koffiezetapparaat. Het hotel is rustig en landelijk gelegen. Het Lancaster kanaal slingert achter het hotel langs. U kunt in de avond een heerlijke wandeling maken.

Beoordeling Booking.com 9.0

Faciliteiten

  • Restaurant
  • Bar
  • Lift

Kamer

  • Gratis wifi
  • Badkamer met bad of douche
  • Föhn

 

Dag 1 – Minicruise
Nadat u thuis bent opgehaald, nemen we eerst een kopje koffie en na een korte kennismaking stappen we in de touringcar en rijden we naar IJmuiden. Hier ligt de boot waarmee we de oversteek maken naar Newcastle. Aan boord hebben we hutten met beneden bedden gereserveerd en staat er in de avond een heerlijk diner klaar. Verder is er op het schip genoeg te doen voor een gezellige avond.

Dag 2 – Bezoek Newcastle o.l.v. gids
Na het ontbijt ontschepen we en hoeven niet ver te rijden. We gaan namelijk Newcastle bezoeken. De gids zal ons mee nemen voor een wandeling door de binnenstad. De stad heeft een rijke geschiedenis; zo vinden we hier nog een gedeelte van de Muur van Hadrianus die nog stamt uit de Romeinse tijd. Daarnaast heeft Newcastle een variëteit aan oude en nieuwe gebouwen, gezellige pubs en leuke winkels. ’s Middags bent u vrij om op eigen gelegenheid nog even rond te kijken.

Dag 3 – Windermere, bootvaart Lake Windermere en stoomtrein
Na een goed ontbijt brengen we een bezoek aan Windermere. Windermere is zowel de naam van de stad als ook de naam van het grootste meer in Engeland. Aan beide brengen we een bezoek. De tour leidt ons door het Lake District; groen, heuvelachtig met cottages en de bekende stenen muren voor de landafzetting. In de middag maken we een bootvaart over het meer Windermere met aansluitend een stoomtreinrit.

Dag 4 - Lowther Castle en Keswick
We beginnen de dag met een bezoek aan Lowther Castle. Het kasteel was tot 2010 in verval. Nu is het overgenomen door een liefdadigheidsinstelling die er voor heeft gezorgd dat de tuinen weer netjes zijn aangelegd en de ruïne van het kasteel weer toegankelijk is.
We vervolgen onze tour door het Lake District en bezoeken Keswick. In deze leuke plaats vinden we een mooie stadskern waar u een lekkere wandeling kunt maken en genieten van de typische Engelse allure.

Dag 5 - Bezoek York o.l.v. gids
Vandaag staat York op het programma. In deze klassieke Engelse plaats valt veel te zien en te beleven. We vinden hier diverse musea, de beroemde kathedraal en de stadsmuur. Het oude centrum is nog geheel intact en u proeft de sfeer van de Engelse middeleeuwen.  De gids zal u rondleiden, daarna bent u vrij om de stad te bezoeken. Neem een kijkje in een van de tearooms of ga lekker winkelen.

Dag 6 - Alnwick Castle (Harry Potter) en minicruise
We nemen afscheid van het hotel en hebben nog een volle dag in Engeland voor de boeg. Naar Alnwick, waar we een bezoek brengen aan het magische kasteel. Alnwick Castle werd gebouwd rond 1100. Het wordt thans gebruikt voor verschillende onderwijsinstellingen en is na Windsor Castle het grootste nog bewoonde kasteel. Tevens heeft het kasteel de laatste jaren een hoofdrol gespeeld in Harry Potter films waaronder "Zweinstein". Aan het eind van de dag worden we weer in Newcastle verwacht voor de minicruise naar IJmuiden. Aan boord staat er een diner voor ons klaar.

Dag 7 - Terugreis 
Na het ontbijt ontschepen we in IJmuiden. We rijden naar het restaurant waar we afscheid nemen onder het genot van een kopje koffie en vervolgens wordt u door de taxi naar huis gebracht.


Inclusief

bezoek Newcastle met gids
bootvaart Windermere met stoomtreinrit
entree Lowner Castle
bezoek York met gids
entree Alnwick Castle
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
2 x overtocht met overnachting in buitenhut
verzorging op basis van halfpension
alle genoemde excursies

Exclusief

overige entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Engeland

Samen met Schotland en Noord-Ierland vormt Engeland het Verenigd Koninkrijk. Het eiland dat Engeland samen met Schotland vormt is Groot-Brittanië.

Sinds de prehistorie wordt Engeland al bewoond. Dit was vooral in het zuidelijke deel van het land. Engeland was toen ook nog verbonden met het vaste land van Europa door middel van een landstrook. Door het stijgen van het water is deze landstrook verdwenen en werd Groot-Britannië een eiland. Enkele monumenten uit de oudheid zijn Stonehedge en de heuvel van Silbury.

De Romeinen probeerden rond het begin van de jaartelling Groot-Brittanië te veroveren. Dit lukte voor een gedeelte. De grenzen van het Romeinse Rijk zijn nog steeds aanwezig. Vanaf het begin van de 5e eeuw was de Angelsaksische periode. De Britten werden langzaamaan verdreven door de diverse Germaanse stammen die zich in het land vestigden. Het Koninkrijk Engeland werd in de 10e eeuw gevestigd. Dit koninkrijk heeft tot het begin van de 18e eeuw bestaan, met een korte tussenperiode. Zowel tijdens als vlak na deze periode was Engeland bijna continu in oorlog met Frankrijk. De bekendste overwinningen van Engeland op Frankrijk zijn De Slag bij Trafalgar en De Slag bij Waterloo.

Tijdens de 1e en 2e wereldoorlog gaan Engeland en Frankrijk samenwerken om samen met andere geallieerde troepen een einde aan de oorlog te maken. Beide oorlogen hebben hun sporen nagelaten.

Mede dankzij Margaret Tatcher zijn er na de 2e Wereldoorlog belangrijke politieke veranderingen gekomen wat geleid heeft tot het huidige Engeland. De laatste decennia heeft Engeland nog enkele depressies gehad, maar dat is nu grotendeels achter de rug.                    

Landschap
Vroeger was Engeland voornamelijk bedekt met bossen. Op een paar bosrijke gebieden na (Zoals New Forest en Sherwood Forest) is daar niet veel meer van over. Engeland heeft een gevarieerd kustlandschap met onder meer uitgestrekte zandstranden in het noorden van Norfolk, en kiezelstranden en krijtrotsen in Sussex. In het zuidwesten zijn witte zandstranden met grote badplaatsen als Brighton en Blackpool. De hoogvlakten en gebergten worden Upland Britain genoemd, de laagvlakten en open velden staan bekend als Lowland Britain, wat tevens het meeste voorkomt in Engeland.

Engeland heeft een zeer gevarieerd landschap. De heuvelachtige Borderlands in het noorden van Engeland zijn vooral zeer interessant vanwege de historische waarde. The Yorkshire Dales kent een uitgestrekt, kaal en ruig berglandschap. Dit gaat over in het Peak District met zijn bosrijke omgeving en prachtige landhuizen. De Cotswold liggen ten noorden van Londen. Hier zijn politieseries als Inspector morse en Midsummer Murders opgenomen. Kent staat met name bekend om de vele prachtige Engele tuinen. Deze regio staat ook bekend als “The Garden of England”. In het westen zijn de natuurgebieden The New Forest en Dartmoor te vinden.

Flora & fauna
Bossen met berden en dennen bedekten ca 6000 jaar geleden een groot gedeelte van Engeland. In 1919 was dit nog maar slechts 4% van het oppervlakte van Engeland. Halverwege de jaren 90 van de vorige eeuw was dit door een goed beheer van de bestaande bossen en een herplantingsprogramma weer opgelopen tot 10%.In het laagland, met name op de zeer uitgestrekte landgoederen, zijn nu nog stukken loofbos te vinden. In Noordwest- en Zuidwest-Engeland is veel heide te vinden, met heuvels waar voornamelijk coniferen op groeien en valleien welke ontgonnen zijn voor de landbouw. In het laagland van Zuid-Engeland is voornamelijk in gebruik voor de landbouw. Rijen bomen vormen hier de scheiding tussen verschillende graafschappen. 

Engeland kent niet veel soorten dieren. Het damhert is vrij algemeen verspreid, het edelhert en de ree komen met name lokaal voor.  Ook de vos, das en otter komen over het hele land voor. De otter komt de laatste tijd niet meer zo vaak voor. De ree is momenteel de meest voorkomende hertensoort nadat deze 200 jaar geleden was uitgestorven en vervolgens opnieuw werd geïntroduceerd. Ook zijn er muntjaks en Chinese waterherten te vinden in Engeland, dit zijn afstammelingen van ontsnapte dieren. Tevens zijn er in het Lake District wilde geiten te vinden, half-wilde pony’s in New Forest en Dartmoor, wilde zwijnen in  het zuid-oosten en zelfs Bennett wallaby’s in het Peak District. Dassen, vossen, slaapmuizen, egels, de grijze eekhoorn, de bruine en grijze haas en vleermuizen komen in heel Engeland voor. Waterratten, otters en de mink komen in rivieren en beken voor. Voor de kust komen de gewone en grijze zeehond, bruinvissen en soms ook dolfijnen voor. 

Er zijn ca 130 vogelsoorten te vinden in Engeland, zoals de merel, kruisbek, woudzanger en nachtegaal. Enkele voorkomende zeevogels zijn de jan van gent, meeuw, aalscholver en noordse stormvogel. Door het afnemen van de prooidieren hebben de roofvogels zoals de steenarend, buizerd en rode wouw het erg moeilijk.

In Engeland komen enkele slangen voor, zoals de giftige adder, ringslang en gladde slang. Ook de zandhagedis en gewone hagedis zijn er te vinden. In rivieren en beken komen met name forellen en zalmen voor. Vooral aan de rotsachtige kusten is de zee rijk aan vissoorten.

Hoofdstad
Londen is met ca 7,5 miljoen inwoners de hoofdstad van Engeland. Londen staat bekend om zijn rode dubbeldekkers, zwarte taxi’s en telefooncellen.

Tevens is Londen ook het politieke, economische en culturele centrum van het land. Diverse films zijn opgenomen in Londen, zoals Notting Hill, Bridget Jones’s Diary en James Bond,

Enkele bezienswaardigheden zijn het Buckingham Palace, The Tower Bridge, Big Ben en de Tower of Londen. Een rondje in The Londen Eye maakt het bezoek aan Londen compleet.

Taal
In Engeland wordt voornamelijk Engels gesproken. Daarnaast wordt in delen Wales ook Welsh gesproken. De diverse regio’s zijn trots op hun dialecten en accenten, maar Engels is de officiële taal en bestuurstaal.

Klimaat
Engeland  heeft een gematigd zeeklimaat, waardoor het regelmatig regent. Hierdoor kent Engeland zachte winters en minder warme zomers.  De temperaturen liggen gemiddeld tussen de -5 en 30 graden. Het milde en regenachtige weer wordt veroorzaakt door de wind uit het zuid-westen.

 

 
 

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

7

2

2

6

februari

6

1

2

5

maart

10

3

3

6

april

13

5

5

8

mei

17

8

6

10

juni

20

10

7

14

juli

22

13

6

17

augustus

22

12

6

18

september

19

10

5

16

oktober

15

8

3

14

november

10

4

2

10

december

7

3

1

8

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Busreis Lake District, 7 dagen
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
Op dit moment zijn er geen vertrekdata beschikbaar
Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Touringcar huren met chauffeur

Wilt u met en groep op stap en verlangt u net even wat meer, huur dan bij Bak Reizen een luxe touringcar. Uw luxe touringcar is nooit ouder als 3 jaar en heeft een ruim ingestelde stoelafstand van 85 cm incl. tafels en mocht u dit wensen tevens; airconditioning, mediaspeler, koelkast, stoelen met verstelbare rugleuningen, ABS enzovoort.  Een luxe touringcar met professionele chauffeur huurt u bij Bak Reizen.

Busreizen Europa

Helaas brengen wij in 2022 geen eigen kerstprogramma uit.
De reden hiervan is dat veel van onze partners waar we mee samenwerken besloten hebben niet open te gaan door een gebrek aan personeel.

In december ontvangt u van ons de folder voor zomerseizoen 2023.

U kunt bij ons wel terecht om voor groepen touringcars te huren.