Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
153 beoordelingen
Busreis Lake District, 7 dagen, Verenigd Koninkrijk

Busreis Lake District, 7 dagen

€ 799,00

Busreis Lake District, waar Engeland op z'n mooist is

Voor de reis met vertrek op 22 juli 2018 zijn géén 1-persoonskamers meer beschikbaar!

Tijdens deze reis laten wij u een van de mooiste stukjes van Engeland zien. Neem de plaats York met haar smalle middeleeuwse straten en prachtige kathedraal. We doen pittoreske dorpjes aan, maken een tocht per stoomtrein door een prachtig natuurgebied en...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Busreis Lake District, waar Engeland op z'n mooist is

Voor de reis met vertrek op 22 juli 2018 zijn géén 1-persoonskamers meer beschikbaar!

Tijdens deze reis laten wij u een van de mooiste stukjes van Engeland zien. Neem de plaats York met haar smalle middeleeuwse straten en prachtige kathedraal. We doen pittoreske dorpjes aan, maken een tocht per stoomtrein door een prachtig natuurgebied en bezoeken bovendien twee van de mooiste Nationale Parken die Engeland rijk is: het merengebied Lake District met zijn imposante bergen, ontelbare meren en prachtige vergezichten; en Yorkshire Dales National Park met zijn vele kastelen en de watervallen van Aysgarth.

We sluiten de reis af met een bezoek aan het imposante kasteel Alnwick.
Gecombineerd met de minicruise van DFDS seaways en het goede Crooklands hotel wordt dit heerlijke vakantie.

We overnachten in het Crooklands hotel. Het gezellige familiehotel is met goud bekroond door de Green Tourism Board. De oude cottage is omgebouwd tot een sfeervol familie hotel met een gezellige bar en een lounge. In het restaurant krijgt u de lekkerste lokale gerechten geserveerd. De kamers zijn voorzien van badkamer, tv en koffiezetapparaat. Het hotel is rustig en landelijk gelegen. Het Lancaster kanaal slingert achter het hotel langs. U kunt in de avond een heerlijke wandeling maken.

Beoordeling Booking.com 9.0

Faciliteiten

 • Restaurant
 • Bar
 • Lift

Kamer

 • Gratis wifi
 • Badkamer met bad of douche
 • Föhn

 

Dag 1 - Minicruise
U wordt in de middag opgehaald en met de taxi naar IJmuiden gebracht. Hier ligt de boot waarmee we de oversteek maken naar Newcastle. Aan boord hebben we de buitenhutten gereserveerd, en staat er in de avond een heerlijk diner klaar. Verder is er op het schip genoeg te doen voor een gezellige avond.

Dag 2 - Bezoek York o.l.v. een gids
Na het ontbijt ontschepen we in Newcastle en rijden naar York. In deze klassieke Engelse plaats valt veel te zien en te beleven. We vinden hier diverse musea, de beroemde kathedraal en de stadsmuur. Het oude centrum is nog geheel intact en u proeft de sfeer van de Engelse middeleeuwen. Neem een kijkje in een van de tearooms of ga lekker winkelen. De gids zal u rondleiden, daarna bent u vrij. Aan het eind van de middag verlaten we York en rijden naar ons hotel voor het diner en de overnachting.

Dag 3 - Windermere, bootvaart Lake Windermere en stoomtrein
Na een goed ontbijt brengen we een bezoek aan Windermere. Windermere is zowel de naam van de stad als de naam van het grootste meer in Engeland. Aan beide brengen we een bezoek. De tour leidt ons door het Lake District; groen, heuvelachtig met cottages en de bekende stenen muren voor de landafzetting. We brengen o.a. een bezoek aan de plaatsen Kendal en Windermere.
In de middag maken we een bootvaart over het meer Windermere met aansluitend een stoomtreinrit.

Dag 4 - Lowther Castle en Keswick
We beginnen de dag met een bezoek aan Lowther Castle. Het kasteel was tot 2010 in verval. Nu is het overgenomen door een liefdadigheidsinstelling die er voor heeft gezorgd dat de tuinen weer netjes zijn aangelegd en de ruïne van het kasteel weer toegankelijk is.
We vervolgen onze tour door het Lake District en bezoeken Keswick. In deze leuke plaats vinden we een mooie stadskern waar u een lekkere wandeling kunt maken en genieten van de typische Engelse allure.

Dag 5 - Blackpool en Forrest of Bowland
Vandaag is een dag van twee contrasten. De drukte van Blackpool; de kustplaats met haar boulevard, de kermis, de pier en de Blackpool Tower. In de middag maken we een tour door de rustige Forrest of Bowland. Het uitgestrekte glooiende landschap biedt mooie panoramische vergezichten. Onderweg maken we nog diverse stops.

Dag 6 - Alnwick Castle (Harry Potter) en minicruise
We nemen afscheid van het hotel en hebben nog een volle dag in Engeland voor de boeg. Naar Alnwick, waar we een bezoek brengen aan het magische kasteel. Alnwick Castle werd gebouwd rond 1100. Het wordt thans gebruikt voor verschillende onderwijsinstellingen en is na Windsor Castle het grootste nog bewoonde kasteel. Tevens heeft het kasteel de laatste jaren een hoofdrol gespeeld in Harry Potter films waaronder "Zweinstein". Aan het eind van de dag worden we weer in Newcastle verwacht voor de minicruise naar IJmuiden. Aan boord staat er een diner voor ons klaar.

Dag 7 - Terugreis
Na het ontbijt ontschepen we in IJmuiden, waar de taxi's klaar staan om u weer naar huis te brengen.


Inclusief

bezoek York met gids
bootvaart Windermere met stoomtreinrit
entree Lowner Castle
entree Alnwick Castle
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
2 x overtocht met overnachting in buitenhut
verzorging op basis van halfpension
alle genoemde excursies

Exclusief

overige entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Engeland

Samen met Schotland en Noord-Ierland vormt Engeland het Verenigd Koninkrijk. Het eiland dat Engeland samen met Schotland vormt is Groot-Brittanië.

Sinds de prehistorie wordt Engeland al bewoond. Dit was vooral in het zuidelijke deel van het land. Engeland was toen ook nog verbonden met het vaste land van Europa door middel van een landstrook. Door het stijgen van het water is deze landstrook verdwenen en werd Groot-Britannië een eiland. Enkele monumenten uit de oudheid zijn Stonehedge en de heuvel van Silbury.

De Romeinen probeerden rond het begin van de jaartelling Groot-Brittanië te veroveren. Dit lukte voor een gedeelte. De grenzen van het Romeinse Rijk zijn nog steeds aanwezig. Vanaf het begin van de 5e eeuw was de Angelsaksische periode. De Britten werden langzaamaan verdreven door de diverse Germaanse stammen die zich in het land vestigden. Het Koninkrijk Engeland werd in de 10e eeuw gevestigd. Dit koninkrijk heeft tot het begin van de 18e eeuw bestaan, met een korte tussenperiode. Zowel tijdens als vlak na deze periode was Engeland bijna continu in oorlog met Frankrijk. De bekendste overwinningen van Engeland op Frankrijk zijn De Slag bij Trafalgar en De Slag bij Waterloo.

Tijdens de 1e en 2e wereldoorlog gaan Engeland en Frankrijk samenwerken om samen met andere geallieerde troepen een einde aan de oorlog te maken. Beide oorlogen hebben hun sporen nagelaten.

Mede dankzij Margaret Tatcher zijn er na de 2e Wereldoorlog belangrijke politieke veranderingen gekomen wat geleid heeft tot het huidige Engeland. De laatste decennia heeft Engeland nog enkele depressies gehad, maar dat is nu grotendeels achter de rug.                    

Landschap
Vroeger was Engeland voornamelijk bedekt met bossen. Op een paar bosrijke gebieden na (Zoals New Forest en Sherwood Forest) is daar niet veel meer van over. Engeland heeft een gevarieerd kustlandschap met onder meer uitgestrekte zandstranden in het noorden van Norfolk, en kiezelstranden en krijtrotsen in Sussex. In het zuidwesten zijn witte zandstranden met grote badplaatsen als Brighton en Blackpool. De hoogvlakten en gebergten worden Upland Britain genoemd, de laagvlakten en open velden staan bekend als Lowland Britain, wat tevens het meeste voorkomt in Engeland.

Engeland heeft een zeer gevarieerd landschap. De heuvelachtige Borderlands in het noorden van Engeland zijn vooral zeer interessant vanwege de historische waarde. The Yorkshire Dales kent een uitgestrekt, kaal en ruig berglandschap. Dit gaat over in het Peak District met zijn bosrijke omgeving en prachtige landhuizen. De Cotswold liggen ten noorden van Londen. Hier zijn politieseries als Inspector morse en Midsummer Murders opgenomen. Kent staat met name bekend om de vele prachtige Engele tuinen. Deze regio staat ook bekend als “The Garden of England”. In het westen zijn de natuurgebieden The New Forest en Dartmoor te vinden.

Flora & fauna
Bossen met berden en dennen bedekten ca 6000 jaar geleden een groot gedeelte van Engeland. In 1919 was dit nog maar slechts 4% van het oppervlakte van Engeland. Halverwege de jaren 90 van de vorige eeuw was dit door een goed beheer van de bestaande bossen en een herplantingsprogramma weer opgelopen tot 10%.In het laagland, met name op de zeer uitgestrekte landgoederen, zijn nu nog stukken loofbos te vinden. In Noordwest- en Zuidwest-Engeland is veel heide te vinden, met heuvels waar voornamelijk coniferen op groeien en valleien welke ontgonnen zijn voor de landbouw. In het laagland van Zuid-Engeland is voornamelijk in gebruik voor de landbouw. Rijen bomen vormen hier de scheiding tussen verschillende graafschappen. 

Engeland kent niet veel soorten dieren. Het damhert is vrij algemeen verspreid, het edelhert en de ree komen met name lokaal voor.  Ook de vos, das en otter komen over het hele land voor. De otter komt de laatste tijd niet meer zo vaak voor. De ree is momenteel de meest voorkomende hertensoort nadat deze 200 jaar geleden was uitgestorven en vervolgens opnieuw werd geïntroduceerd. Ook zijn er muntjaks en Chinese waterherten te vinden in Engeland, dit zijn afstammelingen van ontsnapte dieren. Tevens zijn er in het Lake District wilde geiten te vinden, half-wilde pony’s in New Forest en Dartmoor, wilde zwijnen in  het zuid-oosten en zelfs Bennett wallaby’s in het Peak District. Dassen, vossen, slaapmuizen, egels, de grijze eekhoorn, de bruine en grijze haas en vleermuizen komen in heel Engeland voor. Waterratten, otters en de mink komen in rivieren en beken voor. Voor de kust komen de gewone en grijze zeehond, bruinvissen en soms ook dolfijnen voor. 

Er zijn ca 130 vogelsoorten te vinden in Engeland, zoals de merel, kruisbek, woudzanger en nachtegaal. Enkele voorkomende zeevogels zijn de jan van gent, meeuw, aalscholver en noordse stormvogel. Door het afnemen van de prooidieren hebben de roofvogels zoals de steenarend, buizerd en rode wouw het erg moeilijk.

In Engeland komen enkele slangen voor, zoals de giftige adder, ringslang en gladde slang. Ook de zandhagedis en gewone hagedis zijn er te vinden. In rivieren en beken komen met name forellen en zalmen voor. Vooral aan de rotsachtige kusten is de zee rijk aan vissoorten.

Hoofdstad
Londen is met ca 7,5 miljoen inwoners de hoofdstad van Engeland. Londen staat bekend om zijn rode dubbeldekkers, zwarte taxi’s en telefooncellen.

Tevens is Londen ook het politieke, economische en culturele centrum van het land. Diverse films zijn opgenomen in Londen, zoals Notting Hill, Bridget Jones’s Diary en James Bond,

Enkele bezienswaardigheden zijn het Buckingham Palace, The Tower Bridge, Big Ben en de Tower of Londen. Een rondje in The Londen Eye maakt het bezoek aan Londen compleet.

Taal
In Engeland wordt voornamelijk Engels gesproken. Daarnaast wordt in delen Wales ook Welsh gesproken. De diverse regio’s zijn trots op hun dialecten en accenten, maar Engels is de officiële taal en bestuurstaal.

Klimaat
Engeland  heeft een gematigd zeeklimaat, waardoor het regelmatig regent. Hierdoor kent Engeland zachte winters en minder warme zomers.  De temperaturen liggen gemiddeld tussen de -5 en 30 graden. Het milde en regenachtige weer wordt veroorzaakt door de wind uit het zuid-westen.

 

 
 

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

7

2

2

6

februari

6

1

2

5

maart

10

3

3

6

april

13

5

5

8

mei

17

8

6

10

juni

20

10

7

14

juli

22

13

6

17

augustus

22

12

6

18

september

19

10

5

16

oktober

15

8

3

14

november

10

4

2

10

december

7

3

1

8

 

Praktische informatie 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland en Utrecht, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland en Utrecht kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Busreis Lake District, 7 dagen
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
1vul uw gegevens inwijzig
2specificatieswijzig
3boek uw reiswijzig

1. Reisgezelschap

Reizigers
Kamers

2. Data

6 jun 2018 niet beschikbaar € 799,-
22 jul 2018 gegarandeerd vertrek € 799,-
Geselecteerde datum
Gegarandeerd vertrek
Deze datum is beschikbaar
Deze datum is niet meer beschikbaar / vol

1. Uw gegevens

Er zijn helaas niet voldoende plaatsen beschikbaar
Niet alle velden zijn goed ingevuld, controleer de velden in het rood
  Reizigers
  Reiziger 1
  Reiziger 2
  voeg een persoon toe
  Contactgegevens


  1. Verzekering

  Annuleringsverzekering
  i
  Standaard (5.5% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Dubbel-zeker annuleringsverzekering (6% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Reiziger 1:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Reiziger 2:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Deur tot deur service Bij deze reis is uw woonadres uw opstapplaats.
  Algemene opmerkingen
  Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

  Touringcar huren met chauffeur

  Al sinds 1933 is Bak Reizen één van de belangrijkste spelers in de touringcar branche. Wij beschikken over een jong wagenpark en goed opgeleide chauffeurs met veel ervaring, zowel internationaal als nationaal. De touringcars zijn rijk uitgerust met een toilet, media speler, koelkast, verstelbare stoelen en motoren die voldoen aan de laatste milieu eisen. Dit zorgt er voor dat uw rit het minste Co2 uitstoot genereert. Daarmee is een touringcar huren één van de schoonste manieren van reizen Dit alles tegen voordelige tarieven. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een touringcar.

  Busreizen Europa

  Ook biedt Bak Reizen sinds 1953 busreizen aan, zowel dagtochten als meerdaagse reizen. Bij al onze meerdaagse busreizen wordt u gratis van huis opgehaald en na de reis weer retour gebracht. Wij bieden onze busreizen aan in het "all in" concept, zo hoeft u bij ons niet extra te betalen voor excursies, entreegelden en gidsen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan tijdens de reis. Dit gecombineerd met goede hotels en ruime zitplaatsen in de touringcar maken het een aangename reisbeleving. Hier vindt u onze gehele aanbod busreizen.