Kerst in Lochem, Nederland

Kerst in Lochem

€ 0,00

Kerst in eigen land

Kerst vieren we dit jaar in Lochem in ’t Hof van Gelre,  gelegen dichtbij het prachtige wandelgebied “De Lochemse Berg”. Tijdens deze reis staan diverse excursies op het programma zoals een bezoek aan een Spoorwegmuseum, Groenlo, Borculo en het Natuurmuseum Holterberg. Kortom, een heerlijke reis in eigen land.

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Kerst in eigen land

Kerst vieren we dit jaar in Lochem in ’t Hof van Gelre,  gelegen dichtbij het prachtige wandelgebied “De Lochemse Berg”. Tijdens deze reis staan diverse excursies op het programma zoals een bezoek aan een Spoorwegmuseum, Groenlo, Borculo en het Natuurmuseum Holterberg. Kortom, een heerlijke reis in eigen land.

We overnachten in het mooie 4 sterren Hotel ’t Hof van Gelre, gelegen in de bosrijke omgeving van Lochem. Het hotel beschikt over gezellige terrassen, een lift, Wifi, een binnenzwembad en een sfeervol restaurant. Elke ochtend staat er een ontbijtbuffet klaar met vers gebakken brood. Alle kamers zijn voorzien van toilet, douche of bad, föhn en TV. Het vriendelijke personeel zal u ten alle tijden goed bedienen. Ook het huren van een fiets behoort tot de mogelijkheid. Een goed verblijf om de Achterhoek en omgeving te verkennen. Beoordeling Booking.com 8.1

Faciliteiten Hotel 't Hof van Gelre ****

 • Restaurant
 • Bar
 • Lift
 • Biljart
 • Gratis Wifi in gehele accommodatie
 • Binnenzwembad
 • Terras

Kamer

 • Gratis wifi
 • Televisie
 • Badkamer met bad of douche 
 • WC

 

 

 

Dag 1 – Heenreis en bezoek Spoorwegmuseum
We starten de dag met een bezoek aan het Spoorwegmuseum. U komt binnen via het historische Maliebaanstation uit 1874. Het station is volledig gerestaureerd en u vindt er een rijk beschilderde vestibule met kroonluchters, wachtkamer 1ste, 2de en 3de klasse, een luxe eetzaal en zelfs toiletten uit de 19de-eeuwse sfeer. U voelt zich de reiziger van toen. U ontdekt hoe de trein de wereld heeft veranderd. Met een levensecht station, een theater en met wisselende tentoonstellingen, bent u altijd op het juiste spoor. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in Lochem.

Dag 2 - Bezoek Groenlo o.l.v. gids, stadsmuseum Groenlo, en Borculo
We brengen een bezoek aan de oude vestingstad Groenlo. De stad heeft een rijke geschiedenis: het was een berucht bolwerk tijdens de Spaanse bezetting. Dit kunnen we duidelijk terugzien aan de stadswallen en vestingmuren met de daarop geplaatste kanonnen. En achter de hoge muren vinden we een prachtige stad met vele historische gebouwen. De gids neemt u mee terug in de tijd en zal u tijdens een korte wandeling alle ‘ins en outs’ van de stad vertellen. Na de rondleiding met de gids brengen we een bezoek aan het stadsmuseum. Het museum staat in het teken van de 80 jarige oorlog met de Spanjaarden en hoe groot de rol van Groenlo hierin was. Door middel van vondsten, replica’s, een film en een maquette wordt het verhaal verteld. Voor we bij het hotel aankomen voor het diner maken we nog een korte stop in Borculo. Vanavond staat er een koud en warm buffet voor ons klaar.

Dag 3 - Eerste Kerstdag - Langs de IJssel
We starten de dag met een kerstontbijt. In de middag maken we een tour langs de IJssel. We starten in Doetinchem en rijden langs de plaatsen Doesburg, Zutphen en Deventer. De IJssel is een jonge rivier ontstaan in de vroege middeleeuwen als aftakking van de Rijn. De bloei van bovengenoemde steden is te danken aan het ontstaan van de IJssel. Tijdens de rondrit maken we diverse stops. In de avond wacht ons een heerlijk 4-gangen kerstdiner met live muziek.

Dag 4 - Tweede Kerstdag - Natuurmuseum Holterberg en Sallandse Heuvelrug
Na een goed kerstontbijt rijden we naar het prachtige natuurmuseum Holterberg. Hier ziet u wat het dierenrijk ons te bieden heeft en komt u oog in oog te staan met meer dan 1000 dieren. Het museum staat bekend om zijn diorama’s, dit zijn vitrines met hierin levensgrote dieren. Na het bezoek aan het museum maken we een rondtoer over de Sallandse Heuvelrug. Dit gebied wordt afgewisseld met bossen en heide velden. In het hotel gaan wij genieten van een 3-gangen diner met piano muziek.

Dag 5 Terugreis
In de ochtend vrij. We vertrekken pas in de middag en lunchen dus nog in het hotel. Bij ons verzamelpunt staan de taxi’s klaar om u weer naar huis te brengen.

Inclusief

entree Spoorwegmuseum
welkomstdrankje met hapje
bezoek Groenlo o.l.v. gids
entree stadsmuseum Groenlo
Eerste Kerstdag 4 gangen diner met live muziek
entree museum Holterberg
Tweede Kerstdag 3 gangen diner met piano muziek
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
alle genoemde excursies
afscheidslunch

Exclusief

niet vermelde entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 
Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. 

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Nederland

Nederland is een onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden en ligt in het westen van Europa. Nederland heeft een oppervlakte van 41.526 km², is ca 300 km lang en ca 200 km breed.                       

Binnen de provincie Noort-Brabant bevinden zich ca 30 kleine Belgische gebieden die samen de gemeente Baarle-Hertog vormen. Binnen deze gemeente liggen weer 2 nederlandse exclaves. Naast het vasteland behoren ook de Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Rottumeroog tot Nederland. Nederland grenst in het zuiden aan België en in het oosten aan Duitsland. Ten noorden van Nederland bevindt zich de Waddenzee en aan de westkant de Noordzee.

Een autonoom deel van het Koninkrijk der Nederlanden zijn de Nederlandse Antillen. Dit bestaat uit twee tot de Kleine Antillen behorende eilandengroepen in het Caribisch gebied met een totale oppervlakte van 800 km² en ca 200.000 inwoners. De 2 eilandengroepen liggen op ca 900 km van elkaar en behoren tot de Benedenwindse (Bonaire en Curacao) en Bovenwindse eilanden (Saba, Sint-Eustatius en Sint Maarten).

Landschap
Nederland kent een grote verscheidenheid aan landschappen, dit ondanks de kleine oppervlakte van Nederland. Veel van deze landschappen zijn ontstaan door menselijk ingrijpen, zoals dijkenbouw, droogleggen van moerassen, landaanwinning, landbouw en de bouw van steden en wegen. Nederland kent nauwelijks meer echte oer-natuurlandschappen. De natuur bestaat voornamelijk uit weilanden, akkers en heidevelden die zijn ontstaan door het massale kappen van bossen. De bossen die nu in Nederland voorkomen zijn dan ook allemaal aangeplant.

Ongeveer 200.000 jaar geleden zijn de tot 100 meter hoge heuvelruggen in Overrijssel, Gelderland en Utrecht ontstaan die momenteel grotendeels bedekt worden door heidevelden en bossen. Beneden de grote rivieren bestaat de bodem met name uit zand en grind. In Zuid-Limburg worden delfstoffen als mergel en steenkool gevonden.

In Hoog-Nederland ontstonden in sommige drassige gebieden veengebieden die zijn drooggemaakt en ontgonnen. Het veen werd na de aanleg van kanalen afgegraven, afgevoerd en oa in de vorm van turf gebruikt als brandstof. Ook in Laag-Nederland zijn veengebieden. Waar vooral in het Hollands-Utrechtse veengebiedveel veen werd afgegraven waardoor er plassen ontstonden die nu oa gebruikt worden als recreatiegebieden, zoals de Loosdrechtse plassen. 

Er is veel nieuw land ontstaan door inpoldering, zoals de provincie Flevoland. Typische agrarische polders zijn Wieringermeer en de Noordoostpolder. Er is totaal ca 1650 km² landaanwinst geboekt. De Zuiderzee veranderde door de Afsluitdijk in een meer, het IJsselmeer. Ten noorden van de Afsluitdijk ligt de Waddenzee.

Het grootste gedeelte van Nederland ligt onder de zeespiegel en wordt door dijken tegen de Noordzee beschermd, zoals de Deltawerken in Zeeland. Het hoogste punt is de Vaalserberg in Zuid-Limburg met een hoogte van 321 meter.

Flora & fauna
Door de verschillende landschappen is ook de plantengroei in Nederland zeer divers. Er zijn zelfs een aantal landschappen die uniek zijn voor Europe, zoals het duingebied langs de kust en het geheel van kwelders en begroeide strandvlakten. Bij Nieuwkoop, de Vechtstreek, Noordwest-Overijssel en Friesland zijn grote laagveenmoerassen die verder nergens in West- en Zuid-Europa voorkomen. Ook uniek zijn de Oostvaardersplassen in Flevoland die door inpoldering zijn ontstaan.

De diversiteit wordt nog versterkt door de regionale klimaatverschillen in Nederland. Daarnaast heeft ook de mens duizenden jaren lang landschap en plantengroei beïnvloedt. Het oorspronkelijke bosrijke land is door de mens in de loop der eeuwen geleidelijk vervangen door half-natuurlijke landschappen, zoals blauwgraslanden, heidevelden, rietvelden en krijthellingsgraslanden. De oerbossen werden gekapt of afgebrand voor dorpen, akkers, steden en wegen. Met de kap van het Beekbergerwoud bij Apeldoorn verdween in 1876 het laatste oerbos. 

Nederland kent een betrekkelijk arm dierenrijk. Als gevolg van de sterke verstedelijking komen echte natuurlijke landschappen nog maar op zeer kleine schaal voor. Vogels als de gierzwaluw en zwarte roodstaart waren oorspronkelijk berg- en rotsbewoners, maar zijn nu stadsbewoners. Het zoetwateroppervlak nam door de grootscheepse inpoldering sterk toe, maar dit was van negatieve invloed op het dierenrijk in de Waddenzee. Door de akker-, bos- en weidebouw werden bepaalde dieren aangetrokken terwijl andere dieren juist verdwenen. De Turkse tortel broedt pas sinds 1950 in Nederland. De grote lijster, merel, zwarte specht en Europese kanarie konden hun leefgebied flink uitbreiden. De grauwe gans. Havik, kwak, raaf, wild zwijn, ree en edelhert konden nog net behouden worden of zijn opnieuw uitgezet. De marters en dassen kunnen zich steeds moeilijker handhaven door de kleinere jachtgebieden en steeds minder prooidieren.

Door de voortschijdende ontbossing en toenemende bevolking zijn oa de oeros, wolf, bruine beer, wilde kat en bever uitgestorven. De bever is in 1988 met succes weer uitgezet in de Biesbosch. Dieren die al of niet opzettelijk zijn ingevoerd zoals de muskusrat, het konijn, de fazant, de Chinese wolhandkrab en de snoekbaars komen nu algemeen voor in Nederland.

Ook in de ondiepe kustwateren van de Waddenzee en de Noordzee is weinig diversiteit in de dierenwereld te vinden. Wel komen er veel aantallen van één soort voor. Voor de zeehond en de bruinvis is de Waddenzee een belangrijke broedplaats. 

Via de Ardennen komen in Zuid-Limburg talrijke Midden-Europese diersoorten voor die elders in Nederland niet voorkomen. De meeste hiervan worden met uitsterven bedreigd en zijn zeldzaam, zoals de muurhagedis, eikelmuis, vuurpad, beekforel, vroedmeesterpad en de wijngaardslak. Ook overwinteren in Zuid-Limburg veel vleermuizen in de grotten. Ook de zeldzame veldhamster, in Zuid-Limburg korenwolf genoemd, komt in Zuid-Limburg voor.

Hoofdstad
De hoofdstad van Nederland is Amsterdam met een oppervlakte van ca 219 km² en ca 750.000 inwoners. Amsterdam ligt in het westen van Nederland in de provincie Noord-Holland.

Klimaat
Door de ligging aan zee heeft Nederland een gematigd zeeklimaat met zowel milde winters als milde zomers en gedurende het gehele jaar. Op jaarbasis valt er gemiddeld zo’n 700 – 800 mm neerslag.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

5

0

2

6

februari

6

0

3

5

maart

10

2

4

6

april

13

4

5

8

mei

18

8

7

10

juni

20

10

6

13

juli

22

13

7

16

augustus

22

12

7

18

september

19

10

5

18

oktober

14

7

4

15

november

9

3

2

12

december

6

1

2

8

 

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, m.u.v. Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Kerst in Lochem
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
Op dit moment zijn er geen vertrekdata beschikbaar
Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Touringcar huren met chauffeur

Wilt u met en groep op stap en verlangt u net even wat meer, huur dan bij Bak Reizen een luxe touringcar. Uw luxe touringcar is nooit ouder als 3 jaar en heeft een ruim ingestelde stoelafstand van 85 cm incl. tafels en mocht u dit wensen tevens; airconditioning, mediaspeler, koelkast, stoelen met verstelbare rugleuningen, ABS enzovoort.  Een luxe touringcar met professionele chauffeur huurt u bij Bak Reizen.

Busreizen Europa

Helaas brengen wij in 2022 geen eigen kerstprogramma uit.
De reden hiervan is dat veel van onze partners waar we mee samenwerken besloten hebben niet open te gaan door een gebrek aan personeel.

In december ontvangt u van ons de folder voor zomerseizoen 2023.

U kunt bij ons wel terecht om voor groepen touringcars te huren.