Busreis Moscenicka Draga, 10 dagen Istrië, Kroatië

Busreis Moscenicka Draga, 10 dagen Istrië

€ 999,00

Busreis Noord-Kroatië, met verblijf in Mošcenicka Draga

Kroatië is een prachtige land geleden aan de mooie blauwe Adriatische Zee met een kustlijn die bestaat uit talrijke baaien met rots- en kiezelstranden. We verblijven in het schilderachtige vissersplaatsje Mošcenicka Draga, dat op de grens van de provincies Istrië en Kvarner ligt.

Een ideale locatie om leuke excursies te maken....

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Busreis Noord-Kroatië, met verblijf in Mošcenicka Draga

Kroatië is een prachtige land geleden aan de mooie blauwe Adriatische Zee met een kustlijn die bestaat uit talrijke baaien met rots- en kiezelstranden. We verblijven in het schilderachtige vissersplaatsje Mošcenicka Draga, dat op de grens van de provincies Istrië en Kvarner ligt.

Een ideale locatie om leuke excursies te maken. Geniet van het mooie weer en het heerlijke eten, de schilderachtige plaatsen die we aan doen en natuurlijk het prachtige landschap. Weer een lekker relaxte bestemming. 

Het prachtige 4 sterren Hotel Marina ligt op 100 meter van het strand en is van alle gemakken voorzien, een heerlijk verwarmd binnenzwembad, sauna, lounge ruimte, fietsverhuur. Maar ook een uitstekend restaurant waar u heerlijke lokale gerechten krijgt geserveerd. Tijdens het diner krijgt u 2 drankjes van het huis. Of neem een drankje op het mooie terras van het hotel. Hotel Marina ligt in het schilderachtige vissersplaatsje Mošcenicka Draga met het beroemde, lange kiezelstrand. De ruime en schone kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en een badkamer.
Beoordeling Booking.com 8.3

Faciliteiten Hotel Marina****

 • Restaurant
 • Bar
 • 24 uursreceptie
 • Fitnessruimte
 • Wellness faciliteiten zoals een binnenzwembad, sauna en massage
 • Lift
 • Voorzieningen voor gehandicapten
 • Valutawissel
 • Gratis Wifi in gehele accommodatie
 • Kluisje
 • Roomservice
 • Winkels in nabijheid

Kamer

 • Gratis wifi
 • Televisie
 • Airco
 • Badkamer met douche of bad
 • Wc

Dag 1 -Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, verzamelen we bij het restaurant en na een kopje koffie vertrekken we richting Zuid Duitsland voor het diner en de overnachting.

Dag 2 - Oostenrijkse Alpen en Slovenië
Na een vroeg ontbijt rijden we door de Oostenrijkse Alpen en Slovenië om voor het diner aan te komen in Mošcenicka Draga.

Dag 3 – Bootvaart Adriatische Rivièra
We gaan aan boord en maken een bootvaart langs de kust. Geniet van de Adriatische Rivièra. Aanschouw de vele zonnige baaien, kiezelstranden, geïsoleerde eilandjes en het kristalhelder zeewater. Een heerlijke trip. Tijdens de bootvaart wordt er een lunch geserveerd.

Dag 4 - Excursie eiland Krk
Op naar het ‘schier'eiland Krk. Via een mooie boogbrug komen we aan op het grootste ‘schier'eiland in de Adriatische Zee. Het is een groen eiland en wordt ook wel het "Gouden Eiland" genoemd en deze naam is zeer verdiend! Op dit mooie eiland vinden we leuke dorpjes met bijbehorende haventjes, waar soms de tijd wel lijkt te hebben stilgestaan. De oostkust van het eiland heeft een mooi witachtig rotslandschap. Het binnenland en de meer beschutte westkust zijn weelderig begroeid. We bezoeken hier één van de badplaatsen.

Dag 5 - Vrije dag bij het hotel
Vandaag een vrije dag. Maak gebruik van de sauna, ga lekker een baantje trekken in het binnenzwembad of in de zee. Of gewoon heerlijk helemaal niets doen en genieten van de prachtige omgeving.

Dag 6 - Tour Opatija en Rijeka o.l.v. gids
We maken een tour langs de Kroatische Rivièra. Tijdens deze tour bezoeken we Opatija en Rijeka. Opatija is de bekendste toeristenplaats met vele prachtige gebouwen en een gezellige boulevard. Als vakantieoord was Opatije altijd bijzonder geliefd bij de Habsburgse adel en andere leden van de Europese elite. Zij lieten er sierlijke villa’s en paleizen bouwen, die nog steeds een bijzondere sfeer aan Opatija geven. ’s Middags bezoeken we Rijeka, een belangrijke havenstad met een sfeervol en autovrij centrum.

Dag 7 - Bezoek Pula
We rijden door het binnenland van Istrië naar de prachtige plaats Pula, de oudste stad van Kroatië. Er zijn hier vondsten gedaan van werktuigen van 80.000 jaar terug. Het is tevens de grootste stad op het schiereiland Istrië met een diversiteit aan attracties voor liefhebbers van cultuur. We vinden hier het Romeinse amfitheater, de grote toeristische trekpleister. De mooie stranden, gezellige straatjes en winkels maken het aangenaam vertoeven in Pula.

Dag 8 - Bezoek Dvigrad en Rovinj o.l.v. gids
In de ochtend gaan we voor de liefhebbers een tocht maken naar Dvigrad. Deze stad stamt uit de middeleeuwen. Door oorlog en een epidemie is de stad verlaten en verkeert in staat van verval. We vinden er op dit moment alleen nog ruïnes, bestaande uit een stadsmuur, kerken en huizen. Voor deze tocht moet u wel goed ter been zijn. In de middag brengen we een bezoek aan de havenplaats Rovinj. We vinden hier een oud centrum met kleine straatjes waar we leuke winkeltjes aantreffen en tevens een kunstenaarsstraatje. Aan de haven kunt u even een terrasje pakken.

Dag 9 - Slovenië en Oostenrijkse Alpen
We beginnen weer aan onze terugreis. Tijdens de reis komen we panoramische landschappen tegen. Door het heuvelachtige Slovenië en de Alpen komen we aan in Zuid Duitsland voor de overnachting.

Dag 10 -Terugreis
De laatste dag is aangebroken. Voordat u weer thuis wordt gebracht, sluiten we de dag af met een heerlijk diner.

Inclusief

bootvaart met lunch
excursie Rijeka en Opatija olv gids
excursie eiland Krk
bezoek Pula
excursie Dvigrad en Rovinj olv gids
afscheidsdiner
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension

Exclusief

lunches, overige entreegelden

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Kroatië

Kroatië is een land aan de Adriatische Zee met een oppervlakte van 56.691 km². Kroatië is ongeveer even groot als Nederland en België bij elkaar. Ten westen van Kroatië ligt Italië en ten noorden van Kroatië liggen Oostenrijk en Hongarije. Kroatië heeft 31.067 km² territoriale wateren.

Ten oosten en zuiden van Zagreb is Kroatië laag en vlak. Hier stromen de Sava, Kupa en Drava. Ook het vruchtbare Slavonië is laag en vlak.

Landschap
Istrië is een groot onderdeel van noord-west Kroatië. Onder zuidwest Kroatië valt de gehele Dalmatische kuststreek tot bij de baai van Kotor met de ketens van de Dinarische Alpen en het hoogland Lika. In de provincie Split ligt de hoogste berg van Kroatië, de Dinara met een hoogte van 1831 meter.

Kroatië heeft veel meren, waarvan de plitvice meren de bekendste zijn. Toch zijn is het visrijke Vranameer ten zuidwesten van Zadar veel groter. In het noorden van het land zijn vele grotere en kleinere rivieren. De Drava, een zijrivier van de Donau, is de bekendste rivier. Tevens vormt deze rivier de grens met Hongarije. Een andere zijrivier van de Donau is de Save. Er liggen 1185 eilanden voor de kust. Hiervan zijn er 66 bewoond. Krk en Cres zijn de grootste eilanden. Krk is met een brug verbonden met het vasteland.

Flora & fauna
Er zijn in Kroatië 4300 soorten planten en 278 soorten bomen en struiken te vinden. De cipressen zijn kenmerkend voor Kroatië. Ook de olijfbomen vallen op en de lavendel, oleander en brem als de lagere vegetatie. In de bergen is het plantenleven het rijkst. In de zomer leggen de bloemen een kleurrijk tapijt over de bergweiden. De orchidee, edelweiss en gentiaan zijn enkele beschermde soorten die daar bloeien. In het Velebit gebergte is de grootste variatie aan planten te vinden. Meer dan 2700 verschillende planten komen hier voor, waaronder de bedreigde edelweiss. Het bos bedekt in totaal 23% van de bodem van Kroatië. 

Er zijn veel verschillende dieren in Kroatië te vinden. De wilde zwijn, vossen, hazen, verschillende hertensoorten, fazanten en zelfs beren komen in Kroatië voor. Onder strikte voorwaarden in de jacht toegestaan. Beschermde dieren die in Kroatië voorkomen zijn oa 6 soorten vlinders, 322 soorten vogels, 35 zoogdieren waaronder 29 vleermuissoorten, een zeldzame bosmier, reptielen, slakken en diverse kikkers.

Wolven komen in Kroatië nog in het wild voor. De Adriatische zee is rijk aan vis.

Hoofdstad
De hoofdstad van Kroatië is Zagreb, gelegen in de provincie Zagreb. Zagreb heeft ca 700.000 inwoners en ligt in het noorden van Kroatië, vlak bij de grens met Slovenië, aan de rivier de Sava en aan de voet van het gebergte Medvednica aan de rand van de Pannonische vlakte.

Taal
De officiële taal van Kroatië is het Kroatisch. Door 4% van de bevolking wordt een minderheidstaal gesproken zoals Italiaans, Hongaars, Duits, Slowaaks en Tsjechisch.

Klimaat
Er is een grote verscheidenheid aan klimaten in Kroatië wat varieert van Mediterraan langs de Adriatische kust tot een landklimaat in het binnenland. In de zomer zorgt de wind voor een verkoelende bries aan de kust. De temperatuur ligt tussen de 10 graden (winter) en de 26 graden (zomer). In het binnenland zijn er droge, hete zomers en koude, natte winters. Daar ligt de temperatuur in januari rond het vriespunt en in augustus rond de 24 graden.

In de bergen ligt de temperatuur in de winter tussen -5 en o graden en in de zomer rond de 18 graden. In de winter kan het er ook flink sneeuwen terwijl de zomers aangenaam fris zijn.

Kroatië heeft ca 2500 uur zon per jaar. 

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

9

2

2

13

februari

10

3

3

13

maart

13

5

5

13

april

17

9

7

14

mei

21

13

8

17

juni

25

16

9

21

juli

28

19

10

24

augustus

28

18

10

25

september

24

16

8

23

oktober

19

12

6

20

november

15

7

4

17

december

11

3

3

15

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Busreis Moscenicka Draga, 10 dagen Istrië
9
Zeer goed!
Op basis van 1 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Reviews van deze reis
a van de sluis
Gemiddelde
9
Vervoer
9
Verblijf
9
Programma
9
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Touringcar huren met chauffeur

Wilt u met en groep op stap en verlangt u net even wat meer, huur dan bij Bak Reizen een luxe touringcar. Uw luxe touringcar is nooit ouder als 3 jaar en heeft een ruim ingestelde stoelafstand van 85 cm incl. tafels en mocht u dit wensen tevens; airconditioning, mediaspeler, koelkast, stoelen met verstelbare rugleuningen, ABS enzovoort.  Een luxe touringcar met professionele chauffeur huurt u bij Bak Reizen.

Busreizen Europa

Helaas brengen wij in 2022 geen eigen kerstprogramma uit.
De reden hiervan is dat veel van onze partners waar we mee samenwerken besloten hebben niet open te gaan door een gebrek aan personeel.

In december ontvangt u van ons de folder voor zomerseizoen 2023.

U kunt bij ons wel terecht om voor groepen touringcars te huren.