Deze winter geen kerstprogramma
Deze winter geen kerstprogramma

Helaas brengen wij in 2022 geen eigen kerstprogramma uit. De reden hiervan is dat veel van onze samenwerkingspartners door een gebrek aan personeel niet open gaan.

In december ontvangt u van ons de folder voor zomerseizoen 2023.

U kunt bij ons wel terecht om voor groepen touringcars te huren.

Busreis Wenen, 10-daagse muziekreis, Oostenrijk

Busreis Wenen, 10-daagse muziekreis

€ 0,00

Busreis Wenen voor beleving van cultuur en historie

De onbetwiste hoofdstad van het vroegere keizerrijk straalt nog echt de sfeer uit van Maria Theresia, Franz Joseph en Sissi, maar ook van muzikale grootheden als Johann Strauss, Franz Léhar, Robert Stolz en Mozart.

Gun uzelf eens een onvergetelijke avond met het Wiener Mozart Orchester of een concert in Paleis Schönbrunn. Geniet volop van de Wiener barok, de...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Busreis Wenen voor beleving van cultuur en historie

De onbetwiste hoofdstad van het vroegere keizerrijk straalt nog echt de sfeer uit van Maria Theresia, Franz Joseph en Sissi, maar ook van muzikale grootheden als Johann Strauss, Franz Léhar, Robert Stolz en Mozart.

Gun uzelf eens een onvergetelijke avond met het Wiener Mozart Orchester of een concert in Paleis Schönbrunn. Geniet volop van de Wiener barok, de rococo en flaneer over Wenens vermaarde boulevards. Ook voor u wordt het dan: "Wien ist eine Liebe wert".

We overnachten in het 4-sterren Fleming’s Hotel Wien-Westerbahnhof. Vanaf deze locatie brengt het openbaarvervoer u binnen 5 minuten naar het centrum van de stad en op een paar minuten lopen van het hotel vindt u de grootste winkelstraat van Wenen, de Mariahilferstrasse. Het hotel heeft een moderne uitstraling en is kort geleden geheel gerenoveerd. De kamers zijn ruim, hebben een licht interieur en zijn voorzien van o.a. gratis WIFI, kluisje, airconditioning en badkamer. Het hotel heeft een spa met een Finse sauna, een stoombad en roomservice.
In het restaurant krijgen we een goed ontbijt en diner geserveerd. Beoordeling Booking.com 8.5

Faciliteiten

 • Restaurant
 • Bar
 • Lift
 • Sauna
 • Hamam
 • Fitnessruimte

Kamer

 • Badkamer met bad of douche
 • Haardroger
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • Minibar
 • Airconditioning
 • TV

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, nemen we eerst een kopje koffie en na een korte kennismaking stappen we de touringcar in en rijden we naar Zuid-Duitsland voor de overnachting.

Dag 2 - Beierse Woud
Door natuurpark het Beierse Woud rijden we Oostenrijk binnen en gaan over de Westautobaan naar ons prachtige 4-sterrenhotel in Wenen.

Dag 3 - Rondtour en wandeling Wenen o.l.v. gids
Vanzelfsprekend gaan we vandaag uitgebreid kennismaken met Wenen. Wenen is een elegante stad vol monumenten. Tijdens de rondtour zien we de belangrijkste bezienswaardigheden, waarbij we ook diverse stops maken.

In de middag maken we een wandeling door het centrum van de stad en aanschouwen de Opera, het parlement, het stadhuis, de Karlskirche en de Belvédere.

Dag 4 – Donaudal, Abdij van Melk, boottocht Donau en Wiener Mozart Orchester
Een bekend lied luidt: "Komm mit mir in der Grüne Wachau". Dus geven wij vandaag gehoor aan dit lied en bezoeken het prachtige Donaudal waar we een rondtour maken. Tussendoor brengen we een bezoek aan de Abdij van Melk. De barokke abdij is met zijn vele bezoekers een van de grootste trekpleisters in Oostenrijk. We vinden er talrijke wandschilderingen en mooie beeldhouwwerken. Het gebouw heeft hierdoor meer weg van een koninklijk paleis dan van een abdij. U bent hier vrij om de abdij te bezoeken en zult versteld staan van al het pracht en praal. In het Donaudal gaan we aan boord voor een bootvaart over de Donau en aanschouwen het dal vanaf het water. 's Avonds gaan we uit om te genieten van het Wiener Mozart Orchester. 

Dag 5 – Altstadt o.l.v. gids en Wiener Prater
Na het ontbijt gaan we naar de Altstadt voor een ontspannen wandeling door dit historische centrum; langs o.a. de Hofburg, Graben, Stephansdom en Kärntner Strasse. Tevens laten we ons verwennen in een beroemd Weens Kaffeehaus met "Kaffee mit Kuchen". In de middag kunt u op eigen gelegenheid de stad bezoeken of met de touringcar mee naar het Wiener Prater, een groot attractiepark net ten oosten van het centrum. Het park is gratis toegankelijk, maar voor de attracties moet wel worden betaald. We vinden hier ook het beroemde reuzenrad, gebouwd in 1897. Tevens vinden we er restaurants, bars, speelhallen, een planetarium en een museum over de geschiedenis van het Wiener Prater (alle attracties in het park zijn voor eigen rekening).

Dag 6 - Paleis Schönbrunn, Kunsthistorisch Museum en diner op de Kahlenberg
Voor de middag een uitgebreid bezoek aan de zomerresidentie van de Habsburgers: Paleis Schönbrunn. In de middag naar één van de rijkste musea ter wereld: het Kunsthistorisch Museum. Voor ons diner rijden we naar de Kahlenberg Vanaf deze locatie hebben we een prachtig uitzicht over de stad. Dit is echt een unieke locatie.

Dag 7 – Vrije dag
Deze dag staat ter vrije besteding, zodat u uw eigen programma kunt samenstellen.

Dag 8 – Excursie Wienerwald en concert Paleis Schönbrunn.
Het meer dan 500 vierkante kilometer grote Wienerwald is deze dag het decor voor onze excursie. We rijden o.a. door het Helenental en komen langs het jachtslot Mayerling.
's Avonds dromen we heerlijk weg bij een concert in Paleis Schönbrunn.
 

Dag 9 - Passau
Afscheid van ons gastvrije hotel, maar nog wel een mooie dag voor de boeg. Na de koffiepauze rijden langs het Donaudal naar de "drie rivierenstad" Passau voor een pauze in de Altstadt.
In de middag via Regensburg en Nürnberg naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 10 - Terugreis
Door het bosrijke natuurpark Spessart en het Westerwald terug naar Nederland, maar alvorens huiswaarts te keren gebruiken we met elkaar een prima verzorgd diner ter afsluiting van onze onvergetelijke Wenen-reis.

Hier vindt u uitgebreide informatie

Inclusief

rondtour Wenen met gids
1e rangkaart Wiener Mozart Orchester
Varen in het Donaudal
Diner op de Kahlenberg
entree Paleis Schönbrunn
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
overnachting in een 4-sterren hotel
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
entree Abdij van Melk
entree Kunsthistorisch
1e rangkaart concert in Paleis Schönbrunn
afscheidsdiner

Exclusief

Overige entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.
Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Oostenrijk

Oostenrijk is een binnenstaat in Centraal-Europa. Officieel heet het de Republiek Oostenrijk. In het westen grenst Oostenrijk aan Liechtenstein en Zwitserland, in het zuiden aan Italië en Slovenië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije en in het noorden aan Duitsland en Tsjechië. Oostenrijk heeft een oppervlakte van 83.871 km² en ligt in de Alpen. Oostenrijk is ca 2x zo groot als Nederland. Slechts 32% van Oostenrijk ligt onder de 500 meter. Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en is tevens de grootste stad van het land.

De geschiedenis van het land gaat terug tot de Romeinse tijd, maar het huidige Oostenrijk is een overblijfsel van het Keizerrijk Oostenrijk dat in de 19e eeuw tot de Europese grote mogendheden behoorde. Van 1867 tot 1918 van Oostenrijk onderdeel van de Dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije. Na de kortstondige Republiek Duits-Oostenrijk ontstond in 1919 de Eerste Oostenrijkse Republiek. In 1955 werd Oostenrijk weer zelfstandig na de Duitse Anschluss en de bezetting door de geallieerden. De Tweede Oostenrijkse Republiek was gevestigd.

Landschap
Van het Oostenrijkse oppervlakte behoort een kwart tot laag- en heuvelland. De overige 75% is middel- en hooggebergte waarvan de hoogste toppen bijna 4.000 meter bereiken. De Grossglockner is met bijna 3800 meter de hoogste berg. Een groot deel van het land wordt ingenomen door de Oost-Alpen. Het gebergte daalt naar het oosten af naar het heuvelland van het Wienerwald en naar de laagvlakte. Van de noordrand van de Alpen tot bij Wenen loopt het Alpenvoorland, een gebied met heuvelruggen, weiden, bossen en brede dalen. Het oosten van Oostenrijk bestaat uit heuvelland en vlakten. De Alpen eroderen onder invloed van het weer en de flora en fauna, waardoor een landschap met hoge pieken en diepe dalen ontstaat. 

In de Alpen bewegen de gletsjers zich met 30 tot 150 meter per jaar voort. Er zijn ca 2000 Alpengletsjers in Oostenrijk. De Donau, de belangrijkste rivier van Oostenrijk, stroomt ca 350 km over Oostenrijkse bodem. Oostenrijk heeft ca 90 meren, waarvan de Attersee het grootste Alpenmeer van Oostenrijk is.

Flora & fauna
Oostenrijk is één van de bosrijkste landen van Europa, met ca 38% bos. Door de temperatuurverschillen verschilt de begroeiing op de berghellingen. Onder de 800 meter zijn veel weiden en akkers, bovem de 800 meter zijn loofbomen en nog hoger de naaldwouden. Na 1800 meter wordt de boomgrens bereikt, waarboven de Alpenweiden beginnen. Deze weiden liggen in de winter onder de sneeuw, maar in de lente verschijnt een zeer gevarieerde begroeiing met felle kleuren, zoals edelweiss, viooltje, anemoon, zeerood, alsem, vuurlelie en de sneeuwroos. Boven de 2200 meter groeit er ook geen gras meer, maar enkel nog mos en vetplantjes. Boven de 2800 meter zijn alleen nog rotsen zonder plantengroei. 

De dierenwereld lijkt veel op die van Zwitserland en Zuid-Duitsland. In de bossen in Oostenrijk leven reeën, herten, vossen, wilde zwijnen, eekhoorns en dassen. Soms is er een bruine beer te zien. De wilde kat en lynx zijn door de mens in de Oostenrijkse natuur gebracht.

In de hooggebergte zijn dieren als Alpenmarmotten, steenbokken, sneeuwhazen en gemzen te vinden. In de gemengde bossen zie je de auerhaan, spotvogel en verschillende soorten spechten en mezen. Gier- en rotszwaluwen broeden in de rotsen en de raaf, steenarend, oehoe en lammergier, de grootste roofvogel van Europa, vinden we boven de boomgrens. In de buurt van moerassen en poelen leven verschillende soorten kikkers, padden, hagedissen en de Alpensalamander. Neusiedlersee is een wereldberoemd natuurreservaat. Dit meer is een groot en zeer ondiep zoetwatermeer met wisselende waterstand. Hier broeden oa de lepelaar, ooievaar, kleine zilverreiger en de purperreiger.

Hoofdstad
De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen. Dit is tevens de grootste stad van het land. Wenen bestaat uit 23 districten en heeft 1,7 miljoen inwoners. Het centrum van Wenen werd in 2001 aangewezen als UNESCO Werelderfgoed.

Taal
Het grootste deel van de bevolking, 97%, is Duitstalig. Het overige deel bestaat uit Hongaren, Tsjechen, Slowaken, Slovenen en Kroaten die hun eigen taal spreken.

Klimaat
Oostenrijk kent drie verschillende klimaten: het hooggebergteklimaat in de hoogste gebieden van oa Tirol en Vorarlberg, een gematigd landklimaat in de lagergelegen delen en tussen deze klimaatzones een koud landklimaat met vrij koele zomers en koude winters. Het grimmige karakter van het weer komt door het landklimaat en doordat Oostenrijk vrijwel geen invloed heeft van de zee. Binnen één of enkele dagen kan het weer helemaal omslaan en er kunnen in het land op hetzelfde moment grote verschillen in weertypen voorkomen. Met name de Alpengebieden zijn hier gevoelig voor en het weer kan per berg of zelfs per zijde van een berg erg verschillen.

 

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.
  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

januari

1

-5

2

februari

4

-3

4

maart

9

0

5

april

14

3

6

mei

19

8

7

juni

22

10

7

juli

24

13

8

augustus

24

13

8

september

20

9

6

oktober

13

4

4

november

6

-1

3

december

2

-4

2

 

Praktische informatie

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 


Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Busreis Wenen, 10-daagse muziekreis
8.7
Zeer goed!
Op basis van 1 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Reviews van deze reis
Fam.Kramer
Gemiddelde
8.7
Vervoer
9
Verblijf
8
Programma
9
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Touringcar huren met chauffeur

Wilt u met en groep op stap en verlangt u net even wat meer, huur dan bij Bak Reizen een luxe touringcar. Uw luxe touringcar is nooit ouder als 3 jaar en heeft een ruim ingestelde stoelafstand van 85 cm incl. tafels en mocht u dit wensen tevens; airconditioning, mediaspeler, koelkast, stoelen met verstelbare rugleuningen, ABS enzovoort.  Een luxe touringcar met professionele chauffeur huurt u bij Bak Reizen.

Busreizen Europa

Helaas brengen wij in 2022 geen eigen kerstprogramma uit.
De reden hiervan is dat veel van onze partners waar we mee samenwerken besloten hebben niet open te gaan door een gebrek aan personeel.

In december ontvangt u van ons de folder voor zomerseizoen 2023.

U kunt bij ons wel terecht om voor groepen touringcars te huren.