Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
153 beoordelingen
9 dagen Tsjechië , Pilsen, Tsjechië

9 dagen Tsjechië , Pilsen

€ 799,00

Busreis Tjechië

Tsjechië kent een rijke geschiedenis en heeft vele historische steden, kastelen, burchten en kuuroorden. Tijdens deze reis verblijven we in de mooie stad Pilsen (Plzeň). Hier zijn nog vele historische gebouwen te zien en Pilsen is tevens de geboortestad van het bekende pilsje. Ook brengen we een bezoek aan de hoofdstad van Tsjechië, Praag, en Mariánské Lázně (Mariënbad). We...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Busreis Tjechië

Tsjechië kent een rijke geschiedenis en heeft vele historische steden, kastelen, burchten en kuuroorden. Tijdens deze reis verblijven we in de mooie stad Pilsen (Plzeň). Hier zijn nog vele historische gebouwen te zien en Pilsen is tevens de geboortestad van het bekende pilsje. Ook brengen we een bezoek aan de hoofdstad van Tsjechië, Praag, en Mariánské Lázně (Mariënbad). We verblijven in een heerlijk vier sterren hotel in het centrum van Pilsen.

 

We overnachten in het 4 sterren hotel Courtyard by Marriott Pilsen.
Dit nieuwe hotel is gelegen in het centrum van de stad Pilsen, en alles is dan ook goed per voet te bereiken. Het Plein van de Republiek ligt enkele minuten lopen van het hotel. De ruime kamers zijn voorzien van airconditioning, kluisje, tv, koelkast en badkamer. In het restaurant krijgt u een goed ontbijt en diner geserveerd.

Beoordeling booking.com 8.9

Faciliteiten Courtyard by Marriot:

 • Fitnessruimte
 • Restaurant 
 • Bar 
 • Gratis Wifi
 • Voorzieningen voor gehandicapten
 • Lift
 • Valutawissel

Kamers:

 • Gratis Wifi
 • Airco
 • Kluisje
 • Tv
 • Haardroger
 • Bad

Dag 1 – Heenreis, Frankfurt am Main 
Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u door de taxi naar ons restaurant gebracht. Hier nuttigen we eerst een kopje koffie. Na een korte kennismaking stappen we de touringcar in en begint onze vakantie, dus geen landelijke ophaalroute. Voor het diner worden we verwacht in ons hotel in het centrum van Frankfurt am Main

Dag 2 - Altstadt Frankfurt am Main
Voordat we verder naar Tsjechië rijden bezoeken we eerst de binnenstad van Frankfurt am Main. Het Römerbergplein is het centrum van de Altstadt. We vinden hier vakwerkhuizen en monumentale gebouwen die na de Tweede Wereldoorlog weer geheel zijn gereconstrueerd. Daarnaast heeft de stad gezellige terrasjes en veel winkels. Aan het de einde van de ochtend vervolgen we onze reis naar Pilsen, waar we voor het diner in ons hotel aankomen.

Dag 3 – Vrije ochtend en Brouwerij Pilsen
In de ochtend bent u vrij. Ons hotel is gelegen in het centrum en daarom een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de stad. In de middag brengen we een bezoek aan de brouwerij. Pilsen is immers de geboortestad van het inmiddels wereldwijd bekende pilsje en een bezoek aan de brouwerij mag dan ook niet ontbreken. U krijgt hier uitleg over het ontstaan van het pils en het brouwproces, en natuurlijk kunt u het pils proeven.

Dag 4 – Praag o.l.v. een gids
Voor vandaag staat de Tsjechische hoofdstad Praag op het programma. De stad is amper aangetast door oorlogen of natuurgeweld en heeft daardoor ook weinig nieuwbouw. Het resultaat hiervan is dat Praag één groot openluchtmuseum is. Ontdek de stad van de meer dan 500 torentjes. We maken een rondwandeling door de Praag en daarna hebt u de gelegenheid om de stad verder zelf te verkennen.

Dag 5 – Karlovy Vary o.l.v. gids en glasfabriek Moser.
Vandaag brengen we een bezoek de prachtige stad Karlovy Vary (Karlsbad). We vinden hier prachtige gebouwen uit de 18de en 19de eeuw en brede promenades gelegen in een groene omgeving. Karlovy Vary is een bekend kuuroord met maar liefst 60 natuurlijke bronnen, die in de 14de eeuw door Karel de IV werden ontdekt. Vele beroemdheden bezochten deze stad, denk aan Tsaar Peter de Grote, Maria Theresia, Beethoven, Brahms, Karl Marx en nog vele anderen. De stad ademt een heerlijke en relaxte sfeer uit. In de middag bezoeken we de Moser glasfabriek. Hier wordt het ‘Boheemse kristal’ gefabriceerd. De glasblazers en kunstenaars die hier werken behoren tot de wereldtop en maken de meest schitterende werken.

Dag 6 – Vrije dag Pilsen
Een vrije dag die u geheel zelf kunt indelen. Buiten de leuke winkelstraten en mooie pleinen die we in Pilsen vinden, is het museum voor religieuze kunst van het bisdom Pilsen zeer de moeite waard.

Dag 7 – Mariánské Lázně o.l.v. gids
Naar Mariánské Lázně (Mariënbad). De plaats heeft een schilderachtige en betoverende ligging in een groene zone van zorgvuldig onderhouden bossen. De stad is rijk aan natuurschoon en vele onuitputtelijke minerale bronnen. In de stad zelf zijn 40 waterbronnen te vinden, in de omgeving nog eens 100. Door de diversiteit aan minerale bronnen kunnen hierdoor, in tegenstelling tot andere spa’s, veel ziekten worden behandeld, wat Mariánské Lázně tot een wereldberoemd kuuroord heeft maakt. Op de terugweg zullen we in Tepla bij een prachtig klooster nog een stop maken.

Dag 8 – Kassel
Na het ontbijt verlaten we Pilsen en rijden we naar Kassel, bekend om de verhalen van de gebroeders Grimm. In Kassel bezoeken we het Bergpark en Schloss Wilhelmshöhe, een park in Engelse landschapstijl en een erin gelegen neoclassicistisch paleis. We vinden hier ook het Herculesmonument met de grote cascaden. U bent vrij het park of het kasteel te bezoeken (niet in begrepen). Voor het diner worden we in ons hotel verwacht.

Dag 9 - Terugreis
De laatste dag van de reis is aangebroken. Halverwege de middag rijden we Nederland binnen. We sluiten de reis af met een heerlijk diner, waarna u door de taxi weer naar huis wordt gebracht.

Inclusief

bezoek Altstadt Frankfurt am Main
entree brouwerij Pilsen
bezoek Praag o.l.v. gids
bezoek Karlovy Vary o.l.v. gids
entree Moser glasfabriek
bezoek Mariánské Lázně o.l.v. gids
bezoek Kassel
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

overige entreegelden en lunches

 

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Tsjechië

De republiek Tsjechië ligt in Midden-Europa. Met een oppervlakte van 78.864 km² is Tsjechië ongeveer 2x zo groot als Nederland. Tsjechië is geheel omringd door landen, te weten Polen in het noordoosten, Slowakije in het oosten, Oostenrijk in het zuiden en Duitsland in het westen en noordwesten.

Landschap
Tsjechië kent veel verschillende landschapsvormen. De opeenvolgende bekkenvormige laagvlaktes worden door gebergtes van elkaar gescheiden. Boheems Massief met bekkens en gebergten

Het Boheems Massief omsluit de Boheemse laagvlakte met een geplooid gebied. In het noorden omvat het het Sudetengeberhte met de Snežka als hoogste top (1603 meter) in het Reuzengebergte. Dit Reuzengebergte is een Nationaal Park en over het algemeen begroeid met naaldbomen. De Elbe ontspringt ook in het Reuzengebergte. Het Ertsgebergte ligt ten westen hiervan en is rijk aan delfstoffen, waaronder bruinkool. Het vulkanische Duppauergebergte ligt aan de voet hiervan met veel minerale bronnen. Deze bronnen zijn de aanleiding geweest tot het ontstaan van de Tsjechische kuuroorden. Het Fichtelgebergte en het Boheemse Woud met een gemiddelde hoogte van circa 1150 meter liggen ten zuidoosten van het Duppauergebergte. In het zuiden bestaat de Boheemse laagvlakte uit het lage massief van Zuid-Bohemen en oa het Luschnitzet bekken. Een aantal rivieren, waarvan de Moldau de bekendste is, stromen door deze laagvlakte. Het heuvellandschap van het Brdawoud en de heuvellandschappen van Noordwest-Bohemen ligger ten noordwesten van de laagvlakte. De Bohemen wordt in het oosten door de Moravische hoogten van Moravië gescheiden. Het Boheems Paradijs, een natuurgebied met grillige zandsteenrotsen ligt aan de voet van Jizerské hory. De Tsjechische Karst is bekend om zijn druipsteengrotten en ligt vlak bij Praag.
Dit gebied bestaat uit sedimenten en vulkanische gesteenten en ligt tussen het Boheemse en Moravische deel. Over het algemeen is Moravië betrekkelijk vlak met lage bergene n heuvels van het Boheems-Moravisch Hoogland in het westen.

Flora & fauna
Men vindt in de bergachtige gebieden de rijke veelzijdige flora van Midden-Europa: uitgestrekte bossen met zowel naaldhout (arve, grove den, spar, taxus en lariks) als loofhout (lijsterbes, esdoorn, beuk, eik en berk). Daarnaast zijn er vele soorten orchideeën, de berendruif en vele ander planten die alleen in Tsjechië voorkomen. Men treft vaak een parkachtig landschap aan in de rivierdalen. Tsjechië bestaat voor circa 30% uit bos. 

Ook de dierenwereld heeft een Midden-Europees karakter. Op de bergen komen alpien aandoende dieren voor, zoals de gems, marmot, sneeuwmuis en moeflon. De lynx en de wilde kat komen nog sporadisch voor. De zeldzame witte hert komt alleen nog in het natuurreservaat ZehuSice bij Kutna Hora voor. In de wateren komen palingen, forellen, snoeken en karpers voor. Grote meervallen komen in de grote stuwmeren voor. In het hele land zijn ooievaars te vinden en in de Donauvlakte komen vele watervogels voor. Enkele andere bijzondere vogels zijn de drieteenspecht in het Reuzengebergte en de Mala Fatra en de steenardend.

Hoofdstad
De hoofdstad van Tsjechië is Praag met ca 1,2 miljoen inwoners en een oppervlakte van 469 km². Vanwege de vele bezienswaardigheden en het oude centrum is Praag één van de meest toeristische steden van Europa.

Taal
In Tsjechië wordt Tsjechisch gesproken. Oudere mensen spreken vaak ook nog Duits terwijl de jongeren ook Engels spreken.

Klimaat
Er zijn 3 verschillende klimaten in Tsjechië: een gematigd landklimaat met koelere winters, een gematigs zeeklimaat met zachte zomers en vrij milde winters en een koel landklimaat. Vooral in de hoger gelegen gebieden komen lagere temperaturen en meer neerslag voor. Aanmerkelijk droger zijn de lager gelegen gebieden rond Brno en Praag. De invloed van zee is zeer beperkt in Tsjechië. Door de bergen wordt de neerslag tegengehouden wat zorgt dat de lager gelegen gebieden relatief droog zijn. 

 

gem. max. temp. (°C)

gem. min. temp. (°C)

gem. zonuren per dag

januari

0

-6

2

februari

2

-5

2

maart

7

-2

4

april

12

1

6

mei

17

5

7

juni

20

9

7

juli

21

11

7

augustus

22

12

7

september

19

9

5

oktober

13

4

4

november

5

-1

2

december

1

-4

2

 

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland en Utrecht, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland en Utrecht kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
9 dagen Tsjechië , Pilsen
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
1vul uw gegevens inwijzig
2specificatieswijzig
3boek uw reiswijzig

1. Reisgezelschap

Reizigers
Kamers

2. Data

27 jun 2018 € 799,-
30 jul 2018 € 799,-
Geselecteerde datum
Gegarandeerd vertrek
Deze datum is beschikbaar
Deze datum is niet meer beschikbaar / vol

1. Uw gegevens

Er zijn helaas niet voldoende plaatsen beschikbaar
Niet alle velden zijn goed ingevuld, controleer de velden in het rood
  Reizigers
  Reiziger 1
  Reiziger 2
  voeg een persoon toe
  Contactgegevens


  1. Verzekering

  Annuleringsverzekering
  i
  Standaard (5.5% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Dubbel-zeker annuleringsverzekering (6% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Reiziger 1:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Reiziger 2:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Deur tot deur service Bij deze reis is uw woonadres uw opstapplaats.
  Algemene opmerkingen
  Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

  Touringcar huren met chauffeur

  Al sinds 1933 is Bak Reizen één van de belangrijkste spelers in de touringcar branche. Wij beschikken over een jong wagenpark en goed opgeleide chauffeurs met veel ervaring, zowel internationaal als nationaal. De touringcars zijn rijk uitgerust met een toilet, media speler, koelkast, verstelbare stoelen en motoren die voldoen aan de laatste milieu eisen. Dit zorgt er voor dat uw rit het minste Co2 uitstoot genereert. Daarmee is een touringcar huren één van de schoonste manieren van reizen Dit alles tegen voordelige tarieven. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een touringcar.

  Busreizen Europa

  Ook biedt Bak Reizen sinds 1953 busreizen aan, zowel dagtochten als meerdaagse reizen. Bij al onze meerdaagse busreizen wordt u gratis van huis opgehaald en na de reis weer retour gebracht. Wij bieden onze busreizen aan in het "all in" concept, zo hoeft u bij ons niet extra te betalen voor excursies, entreegelden en gidsen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan tijdens de reis. Dit gecombineerd met goede hotels en ruime zitplaatsen in de touringcar maken het een aangename reisbeleving. Hier vindt u onze gehele aanbod busreizen.