Busreis 9 dagen Tirol, Nauders, Oostenrijk

Busreis 9 dagen Tirol, Nauders

€ 1.099,00

Busreis naar het prachtige Nauders in Oostenrijk

Nauders is gelegen in het drielandengebied van Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Tijdens deze reis zullen we dan ook een bezoek brengen aan de plaatsen St. Moritz en Merano. Maar ook staan er leuke excursies gepland die ons leiden naar de mooiste plekjes in het gebied denk aan de Gepatsch-stausee, de Weißee, gletsjers, het Kaunertal maar ook met een kabelbaan gebracht worden naar het punt waar u een prachtige...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Busreis naar het prachtige Nauders in Oostenrijk

Nauders is gelegen in het drielandengebied van Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Tijdens deze reis zullen we dan ook een bezoek brengen aan de plaatsen St. Moritz en Merano. Maar ook staan er leuke excursies gepland die ons leiden naar de mooiste plekjes in het gebied denk aan de Gepatsch-stausee, de Weißee, gletsjers, het Kaunertal maar ook met een kabelbaan gebracht worden naar het punt waar u een prachtige uitzicht heeft over de Alpen. Het dorpje Nauders ligt in een hoogdal van de Reschenpass en wordt omringd door de hoge bergen van de centrale Alpen. Voor de liefhebber zijn er in de omgeving tal van wandelroutes. We verblijven in het gezellige Alpenhotel Regina. 

We verblijven in het 4 sterren Alpenhotel Regina in Nauders. De kamers zijn voorzien van een tv, een zithoek en een eigen badkamer met föhn. Het hotel heeft gratis Wifi, een sparuimte met een binnenzwembad, sauna en een stoombad. In het eigen restaurant kunt u genieten van Oostenrijkse specialiteiten en internationale gerechten. Bij mooi weer kunt u van het zonnetje genieten op het zonneterras. Beoordeling Booking.com 8.4

Faciliteiten Alpenhotel Regina****

 • Bar
 • Restaurant
 • Lift
 • Sauna
 • Binnenzwembad
 • Jacuzzi
 • Gratis WiFi
 • Zonneterras
 • Tuin
 • Biljart

Kamer

 • Televisie
 • Föhn
 • Kluisje
 • Badkamer met douche
 • Toilet

Dag 1 – Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, nemen we eerst een kopje koffie en na een korte kennismaking stappen we in de touringcar en rijden we naar Zuid-Duitsland voor de overnachting.

Dag 2 – Tanheimertal
Na het ontbijt vervolgen we onze reis richting Oostenrijk. Hierbij passeren we o.a. de Oberjochpas, een 1180 hoge grenspas tussen Duitsland en Oostenrijk. We vervolgen onze route door het Tannheimertal en rijden over de Fernpas om uiteindelijk uit te komen in Nauders. Voor het diner worden we verwacht in ons hotel.

Dag 3 – Kaunertaler Gletscherstraße
Vandaag maken we een prachtige natuurtocht door het Kaunertal. De Kaunertaler Gletscherstraße is een 26 kilometer lange weg met prachtige panorama’s. Hou je van ruige natuur met vele rots partijen en besneeuwde bergtoppen dan is deze route zeker een must see. Op weg naar de gletsjer komen we langs tal van bezienswaardigheden, zoals de Gepatschstausee, de Weißsee en de Fernergarten.

Dag 4 – Reschensee, Glurns en Merano
Vandaag bezoeken we Merano, een kleine, maar chique en bruisende stad in Italië. In de historische stadskern staan nog verschillende prachtige gebouwen uit de middeleeuwen, zoals het Kurhaus en het stadtheater. Merano is ook een echte tuinstad, met vele palmen, oleanders, cactussen en fleurige bloembedden door de hele stad. Op weg naar Merano rijden we langs de Reschensee, een stuwmeer dat is ontstaan na de bouw van een stuwdam. Het dorpje Graun kwam hierdoor onder water te staan, alleen de kerktoren is blijven staan en steekt deels nog boven water uit. We maken op de heenweg ook nog een korte stop in het stadje Glurns/Glorenza, een stadje geheel omgeven door middeleeuwse ringmuren

Dag 5 – Vrije dag
U kunt vandaag genieten van de faciliteiten van het hotel of op eigen gelegenheid op pad gaan. Pak een kabelbaan naar boven voor een wandeling, bezoek het indrukwekkende Schloss Naudersberg of ga eens kijken bij de vesting Nauders.

Dag 6 – Silvretta Hochalpenstraße
Na het ontbijt vertrekken we voor een indrukwekkende tocht over de Silvretta Hochalpenstraße. De alpenweg leidt van Galtür over een afstand van ongeveer 10 kilometer naar de Bielerhöhe op 2.032 meter. Onderweg kunt u genieten van het prachtige berglandschap en van de direct aan de weg gelegen stuwmeren Vermunt en Silvretta. Via St. Gallenkirch en de Arlbergpas rijden we weer terug naar Nauders.

Dag 7 – Panoramaberg Diavolezza incl. kabelbaan
In het Berninamassief gelegen in het Zwiterse kanton Graubünden ligt de panoramberg Diavolezza. Na een prachtige route met de touringcar gaan we met de kabelbaan naar boven. Vanaf het platform zijn de diverse besneeuwde toppen van de Piz Bernina, de Crast Agüzza, de Bellavista en de Morteratsch gletsjer te zien. Een aanrader is om boven in het restaurant een kopje koffie met Nußtorte te nemen.

Dag 8 - Flüelapas
We hebben nog geen genoeg van het prachtige natuurschoon en rijden over de bijna 2400 meter hoge Flüelapas richting ons overnachtingshotel in Duitsland.

Dag 9 – Terugreis
De laatste dag is aangebroken en eenmaal in Nederland aangekomen, sluiten we de vakantie af met een goed verzorgd diner. De taxi brengt u weer naar huis.

Inclusief

Kaunertaler Gletscherstraße
bezoek Merano
Silvretta Hochalpenstraße
kabelbaan panoramaberg Diavolezza
van deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar
met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

Niet vermelde entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 
Het minimum aantal deelnemers is 24 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. 

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

 

Oostenrijk

Oostenrijk is een binnenstaat in Centraal-Europa. Officieel heet het de Republiek Oostenrijk. In het westen grenst Oostenrijk aan Liechtenstein en Zwitserland, in het zuiden aan Italië en Slovenië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije en in het noorden aan Duitsland en Tsjechië. Oostenrijk heeft een oppervlakte van 83.871 km² en ligt in de Alpen. Oostenrijk is ca 2x zo groot als Nederland. Slechts 32% van Oostenrijk ligt onder de 500 meter. Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en is tevens de grootste stad van het land.

De geschiedenis van het land gaat terug tot de Romeinse tijd, maar het huidige Oostenrijk is een overblijfsel van het Keizerrijk Oostenrijk dat in de 19e eeuw tot de Europese grote mogendheden behoorde. Van 1867 tot 1918 van Oostenrijk onderdeel van de Dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije. Na de kortstondige Republiek Duits-Oostenrijk ontstond in 1919 de Eerste Oostenrijkse Republiek. In 1955 werd Oostenrijk weer zelfstandig na de Duitse Anschluss en de bezetting door de geallieerden. De Tweede Oostenrijkse Republiek was gevestigd.

Landschap
Van het Oostenrijkse oppervlakte behoort een kwart tot laag- en heuvelland. De overige 75% is middel- en hooggebergte waarvan de hoogste toppen bijna 4.000 meter bereiken. De Grossglockner is met bijna 3800 meter de hoogste berg. Een groot deel van het land wordt ingenomen door de Oost-Alpen. Het gebergte daalt naar het oosten af naar het heuvelland van het Wienerwald en naar de laagvlakte. Van de noordrand van de Alpen tot bij Wenen loopt het Alpenvoorland, een gebied met heuvelruggen, weiden, bossen en brede dalen. Het oosten van Oostenrijk bestaat uit heuvelland en vlakten. De Alpen eroderen onder invloed van het weer en de flora en fauna, waardoor een landschap met hoge pieken en diepe dalen ontstaat. 

In de Alpen bewegen de gletsjers zich met 30 tot 150 meter per jaar voort. Er zijn ca 2000 Alpengletsjers in Oostenrijk. De Donau, de belangrijkste rivier van Oostenrijk, stroomt ca 350 km over Oostenrijkse bodem. Oostenrijk heeft ca 90 meren, waarvan de Attersee het grootste Alpenmeer van Oostenrijk is.

Flora & fauna
Oostenrijk is één van de bosrijkste landen van Europa, met ca 38% bos. Door de temperatuurverschillen verschilt de begroeiing op de berghellingen. Onder de 800 meter zijn veel weiden en akkers, bovem de 800 meter zijn loofbomen en nog hoger de naaldwouden. Na 1800 meter wordt de boomgrens bereikt, waarboven de Alpenweiden beginnen. Deze weiden liggen in de winter onder de sneeuw, maar in de lente verschijnt een zeer gevarieerde begroeiing met felle kleuren, zoals edelweiss, viooltje, anemoon, zeerood, alsem, vuurlelie en de sneeuwroos. Boven de 2200 meter groeit er ook geen gras meer, maar enkel nog mos en vetplantjes. Boven de 2800 meter zijn alleen nog rotsen zonder plantengroei. 

De dierenwereld lijkt veel op die van Zwitserland en Zuid-Duitsland. In de bossen in Oostenrijk leven reeën, herten, vossen, wilde zwijnen, eekhoorns en dassen. Soms is er een bruine beer te zien. De wilde kat en lynx zijn door de mens in de Oostenrijkse natuur gebracht.

In de hooggebergte zijn dieren als Alpenmarmotten, steenbokken, sneeuwhazen en gemzen te vinden. In de gemengde bossen zie je de auerhaan, spotvogel en verschillende soorten spechten en mezen. Gier- en rotszwaluwen broeden in de rotsen en de raaf, steenarend, oehoe en lammergier, de grootste roofvogel van Europa, vinden we boven de boomgrens. In de buurt van moerassen en poelen leven verschillende soorten kikkers, padden, hagedissen en de Alpensalamander. Neusiedlersee is een wereldberoemd natuurreservaat. Dit meer is een groot en zeer ondiep zoetwatermeer met wisselende waterstand. Hier broeden oa de lepelaar, ooievaar, kleine zilverreiger en de purperreiger.

Hoofdstad
De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen. Dit is tevens de grootste stad van het land. Wenen bestaat uit 23 districten en heeft 1,7 miljoen inwoners. Het centrum van Wenen werd in 2001 aangewezen als UNESCO Werelderfgoed.

Taal
Het grootste deel van de bevolking, 97%, is Duitstalig. Het overige deel bestaat uit Hongaren, Tsjechen, Slowaken, Slovenen en Kroaten die hun eigen taal spreken.

Klimaat
Oostenrijk kent drie verschillende klimaten: het hooggebergteklimaat in de hoogste gebieden van oa Tirol en Vorarlberg, een gematigd landklimaat in de lagergelegen delen en tussen deze klimaatzones een koud landklimaat met vrij koele zomers en koude winters. Het grimmige karakter van het weer komt door het landklimaat en doordat Oostenrijk vrijwel geen invloed heeft van de zee. Binnen één of enkele dagen kan het weer helemaal omslaan en er kunnen in het land op hetzelfde moment grote verschillen in weertypen voorkomen. Met name de Alpengebieden zijn hier gevoelig voor en het weer kan per berg of zelfs per zijde van een berg erg verschillen.

 

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.
  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

januari

1

-5

2

februari

4

-3

4

maart

9

0

5

april

14

3

6

mei

19

8

7

juni

22

10

7

juli

24

13

8

augustus

24

13

8

september

20

9

6

oktober

13

4

4

november

6

-1

3

december

2

-4

2

 

Praktische informatie

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Busreis 9 dagen Tirol, Nauders
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Touringcar huren met chauffeur

Wilt u met en groep op stap en verlangt u net even wat meer, huur dan bij Bak Reizen een luxe touringcar. Uw luxe touringcar is nooit ouder als 3 jaar en heeft een ruim ingestelde stoelafstand van 85 cm incl. tafels en mocht u dit wensen tevens; airconditioning, mediaspeler, koelkast, stoelen met verstelbare rugleuningen, ABS enzovoort.  Een luxe touringcar met professionele chauffeur huurt u bij Bak Reizen.

Busreizen Europa

Helaas brengen wij in 2022 geen eigen kerstprogramma uit.
De reden hiervan is dat veel van onze partners waar we mee samenwerken besloten hebben niet open te gaan door een gebrek aan personeel.

In december ontvangt u van ons de folder voor zomerseizoen 2023.

U kunt bij ons wel terecht om voor groepen touringcars te huren.