Busreis Caernarfon, 8 dagen Wales, Verenigd Koninkrijk

Busreis Caernarfon, 8 dagen Wales

€ 0,00

Busreis Wales met rijke Keltische fantasie en prachtige landschappen

Wales, het land van koning Arthur en tovenaar Merlijn. Een prachtige legende waarvan er vele zijn in Wales. Ontsproten in de rijke Keltische fantasie en geïnspireerd door het prachtige landschap. Maak kennis met de folklore van de cultuur minnende en muzikale Welshmen. Een volk, dat trots is op haar...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Busreis Wales met rijke Keltische fantasie en prachtige landschappen

Wales, het land van koning Arthur en tovenaar Merlijn. Een prachtige legende waarvan er vele zijn in Wales. Ontsproten in de rijke Keltische fantasie en geïnspireerd door het prachtige landschap. Maak kennis met de folklore van de cultuur minnende en muzikale Welshmen. Een volk, dat trots is op haar Keltische identiteit. Een deel van de bevolking is dan ook tweetalig en het Welsh vinden we onder andere terug op de verkeersborden. Door zijn ligging aan de warme golfstroom heeft Wales een mild klimaat. Het land telt maar liefst drie nationale parken met een rijke fauna en flora. Aan de westkust beukt de zee onophoudelijk op het land in, hetgeen heeft geresulteerd in spectaculaire zee kliffen.
Onze standplaats Caernarfon is in de 12e eeuw als Engelse kolonie gesticht om de Keltische cultuur uit te roeien. Gelukkig is dat niet gelukt. Van hieruit maken we een ontdekkingsreis over hoge bergruggen, langs mooie kastelen, historische stadjes en fraaie stranden… Wij nodigen u van harte uit.

Het 3 sterren The Celtic Royal Hotel ligt in het centrum van Caernarfon, op slechts 10 minuten wandelen van de haven en 5 minuten wandelen van het Caernarfon Castle. De kamers zijn voorzien van een televisie, een eigen badkamer, een zithoek en koffie- en theefaciliteiten. Het hotel beschikt over een lift, gratis WiFi, een sauna en een zwembad. In het restaurant staat elke dag het traditionele ontbijt voor u klaar en ’s avonds gaat u hier heerlijk dineren. Beoordeling booking.com 8.8.

Faciliteiten

  • Restaurant
  • Bar
  • Lift
  • Zwembad

Kamer

  • Gratis wifi
  • TV
  • Kluisje
  • Badkamer met bad of douche
  • Föhn

 

Dag 1 – Minicruise
Nadat u thuis bent opgehaald, nemen we eerst een kopje koffie en na een korte kennismaking stappen we in de touringcar en rijden we naar Rotterdam. Aan boord hebben we binnen hutten met beneden bedden gereserveerd. ’s Avonds dineert u aan boord.

Dag 2 - Hull en Caernarfon
Na het ontbijt ontschepen we en rijden we dwars door Engeland naar Wales. Vlak voor Wales maken we een stop in het gezellige stadje Chester. Deze toegangspoort tot Noord-Wales heeft, naast een mooi centrum met een aantal klassieke Tudor-huizen, ook een prachtige kathedraal. We vervolgen onze route en rijden door Wales naar Caernarfon, gelegen aan de voet van Mount Snowdon en aan de gelijknamige baai.

Dag 3 – Vrije dag
Vandaag kunt u op eigen gelegenheid het stadje Caernarfon verkennen. Aan de monding van de Seiont rivier vinden we het gelijknamige kasteel, dat het stadsbeeld domineert. Koning Edward I gaf ooit opdracht het te bouwen, als zetel voor de regering van Noord-Wales. Ook prins Charles is hier gekroond tot prins van Wales. Tegenwoordig herbergt het kasteel het museum van fuseliers en kunt u er een expositie over de prinsen van Wales bewonderen. Vlakbij Caernarfon vinden we nog een Romeinse Ruïne uit het jaar 78. Neem vooral ook even een kijkje in de haven, bij de oude markthallen en het station.

Dag 4 - Conwy en de noordelijke kust van Wales
Het Stadje Conwy is gelegen aan de gelijknamige baai en wordt ook beheerst door een kasteel. Ook nu weer in opdracht van koning Edward I gebouwd. Het middeleeuwse Conwy wordt nog altijd omringd door een stadswal met 21 torens en 3 stadspoorten. Onder de stadsmuur ligt de haven van Groot- Brittannië. Het standbeeld van de Welshe leider Llywelyn prijkt vol trots op Lancaster square. Ook de 12e -eeuwse kerk van Saint Mary is bezienswaardig. Aan de noordelijke kust bevinden zich een aantal badplaatsen waarvan Llanddudno, een Victoriaanse badplaats, met zijn 800 meter lange pier, de meest bekende is. Hier vinden we onder andere het beeld van Alice in Wonderland. Alice Liddell, het meisje dat Louis Caroll inspireerde tot het schrijven van Alice in Wonderland heeft hier in haar jeugd gewoond. Great Orne’s head is een natuurgebied, waar vroeger koper werd gewonnen. Tijdens deze boeiende tocht geniet u van het gevarieerde landschap.

Dag 5 - Betws-y-Coed en Bala
Eén van de meest aantrekkelijke plaatsjes in het binnenland van Wales is Betws-y-Coed. Het plaatsje ligt eveneens aan de voet van de Mount Snowdon en is een zeer geliefde uitvalbasis voor wandelaars, bergbeklimmers en fietsers. En dat is niet voor niets. De weidse omgeving leent zich uitstekend voor mooie wandel- en fietstochten. In de plaats vinden we ook een smal spoorlijntje. We verlaten Betws-y-coed en rijden door de schilderachtige bergen van Wales naar Bala. Hier vinden we het grootse natuurlijke meer van Wales. Bala is één van de dorpen die zich weinig aantrekken van invloeden van buitenaf en er wordt onder meer door vrijwel de gehele bevolking alleen Welsh gesproken.

Dag 6 - Schiereiland Llyn en openlucht dorp Portmeirion
Vandaag nemen we u mee naar het relatief onontdekte schiereiland Llyn. Het strekt zich uit van Snowdonia tot aan de Ierse zee. Het is een puur stukje natuur dat in de wijde omgeving zijn weerga niet kent. De noordkust van het schiereiland is bergachtig, Ons tweede doel vandaag is Portmeirion, een bijzonder stukje Wales. In een, door hem zelf gekozen stuk grond, bouwde de Welshe architect Sir Clough Williams aan het begin van de 20ste eeuw, een dorpje met bijzondere huizen. Variërend van oosters tot gotisch, maar met onmiskenbaar veel Italiaanse invloeden. Het decor van vele films. Vandaag nemen we hier een kijkje en komen in mediterrane sferen. Het net buiten Portmeirion gelegen kasteel is nu hotel.

Dag 7 – Royal Armouries, Leeds en minicruise
Na het ontbijt rijden we vanuit Caernarfon langs de kust in de richting van Newcastle under Lyme. We hebben Wales inmiddels achter ons gelaten. We zijn weer in Engeland en rijden naar Leeds. Midden in Leeds vinden we het Royal Armouries Museum. Het museum heeft een zeer uitgebreide collectie en hier kunt u dan ook aan den lijve ondervinden hoe men vroeger ten strijde trok. Na het museumbezoek nog even het centrum van Leeds in, bewonder de adembenemende architectuur van de city hall of geniet van ontspannen shoppen in het beeldschone Victoria Quarter. Daarna vervolgen we onze weg naar Hull voor inscheping en een diner en overnachting aan boord.

Dag 8 - Terugreis
Na het ontbijt aan boord arriveren we in de haven van Rotterdam of Zeebrugge. We rijden vervolgens naar ons restaurant in Uitgeest en daar kunt u onder het genot van een kopje koffie van iedereen afscheid nemen. U wordt door de taxi weer thuisgebracht.

Inclusief

bezoek Chester
bezoek Conwy
bezoek schiereiland Llyn
entree openlucht dorp Portmeirion
bezoek Betws-y-Coed
entree Royal Armouries museum
alle genoemde excursies
van deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
overnachting in binnen hutten met beneden bedden
verzorging op basis van halfpension

Exclusief

overige entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.

Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Engeland

Samen met Schotland en Noord-Ierland vormt Engeland het Verenigd Koninkrijk. Het eiland dat Engeland samen met Schotland vormt is Groot-Brittanië.

Sinds de prehistorie wordt Engeland al bewoond. Dit was vooral in het zuidelijke deel van het land. Engeland was toen ook nog verbonden met het vaste land van Europa door middel van een landstrook. Door het stijgen van het water is deze landstrook verdwenen en werd Groot-Britannië een eiland. Enkele monumenten uit de oudheid zijn Stonehedge en de heuvel van Silbury.

De Romeinen probeerden rond het begin van de jaartelling Groot-Brittanië te veroveren. Dit lukte voor een gedeelte. De grenzen van het Romeinse Rijk zijn nog steeds aanwezig. Vanaf het begin van de 5e eeuw was de Angelsaksische periode. De Britten werden langzaamaan verdreven door de diverse Germaanse stammen die zich in het land vestigden. Het Koninkrijk Engeland werd in de 10e eeuw gevestigd. Dit koninkrijk heeft tot het begin van de 18e eeuw bestaan, met een korte tussenperiode. Zowel tijdens als vlak na deze periode was Engeland bijna continu in oorlog met Frankrijk. De bekendste overwinningen van Engeland op Frankrijk zijn De Slag bij Trafalgar en De Slag bij Waterloo.

Tijdens de 1e en 2e wereldoorlog gaan Engeland en Frankrijk samenwerken om samen met andere geallieerde troepen een einde aan de oorlog te maken. Beide oorlogen hebben hun sporen nagelaten.

Mede dankzij Margaret Tatcher zijn er na de 2e Wereldoorlog belangrijke politieke veranderingen gekomen wat geleid heeft tot het huidige Engeland. De laatste decennia heeft Engeland nog enkele depressies gehad, maar dat is nu grotendeels achter de rug.                    

Landschap
Vroeger was Engeland voornamelijk bedekt met bossen. Op een paar bosrijke gebieden na (Zoals New Forest en Sherwood Forest) is daar niet veel meer van over. Engeland heeft een gevarieerd kustlandschap met onder meer uitgestrekte zandstranden in het noorden van Norfolk, en kiezelstranden en krijtrotsen in Sussex. In het zuidwesten zijn witte zandstranden met grote badplaatsen als Brighton en Blackpool. De hoogvlakten en gebergten worden Upland Britain genoemd, de laagvlakten en open velden staan bekend als Lowland Britain, wat tevens het meeste voorkomt in Engeland.

Engeland heeft een zeer gevarieerd landschap. De heuvelachtige Borderlands in het noorden van Engeland zijn vooral zeer interessant vanwege de historische waarde. The Yorkshire Dales kent een uitgestrekt, kaal en ruig berglandschap. Dit gaat over in het Peak District met zijn bosrijke omgeving en prachtige landhuizen. De Cotswold liggen ten noorden van Londen. Hier zijn politieseries als Inspector morse en Midsummer Murders opgenomen. Kent staat met name bekend om de vele prachtige Engele tuinen. Deze regio staat ook bekend als “The Garden of England”. In het westen zijn de natuurgebieden The New Forest en Dartmoor te vinden.

Flora & fauna
Bossen met berden en dennen bedekten ca 6000 jaar geleden een groot gedeelte van Engeland. In 1919 was dit nog maar slechts 4% van het oppervlakte van Engeland. Halverwege de jaren 90 van de vorige eeuw was dit door een goed beheer van de bestaande bossen en een herplantingsprogramma weer opgelopen tot 10%.In het laagland, met name op de zeer uitgestrekte landgoederen, zijn nu nog stukken loofbos te vinden. In Noordwest- en Zuidwest-Engeland is veel heide te vinden, met heuvels waar voornamelijk coniferen op groeien en valleien welke ontgonnen zijn voor de landbouw. In het laagland van Zuid-Engeland is voornamelijk in gebruik voor de landbouw. Rijen bomen vormen hier de scheiding tussen verschillende graafschappen. 

Engeland kent niet veel soorten dieren. Het damhert is vrij algemeen verspreid, het edelhert en de ree komen met name lokaal voor.  Ook de vos, das en otter komen over het hele land voor. De otter komt de laatste tijd niet meer zo vaak voor. De ree is momenteel de meest voorkomende hertensoort nadat deze 200 jaar geleden was uitgestorven en vervolgens opnieuw werd geïntroduceerd. Ook zijn er muntjaks en Chinese waterherten te vinden in Engeland, dit zijn afstammelingen van ontsnapte dieren. Tevens zijn er in het Lake District wilde geiten te vinden, half-wilde pony’s in New Forest en Dartmoor, wilde zwijnen in  het zuid-oosten en zelfs Bennett wallaby’s in het Peak District. Dassen, vossen, slaapmuizen, egels, de grijze eekhoorn, de bruine en grijze haas en vleermuizen komen in heel Engeland voor. Waterratten, otters en de mink komen in rivieren en beken voor. Voor de kust komen de gewone en grijze zeehond, bruinvissen en soms ook dolfijnen voor. 

Er zijn ca 130 vogelsoorten te vinden in Engeland, zoals de merel, kruisbek, woudzanger en nachtegaal. Enkele voorkomende zeevogels zijn de jan van gent, meeuw, aalscholver en noordse stormvogel. Door het afnemen van de prooidieren hebben de roofvogels zoals de steenarend, buizerd en rode wouw het erg moeilijk.

In Engeland komen enkele slangen voor, zoals de giftige adder, ringslang en gladde slang. Ook de zandhagedis en gewone hagedis zijn er te vinden. In rivieren en beken komen met name forellen en zalmen voor. Vooral aan de rotsachtige kusten is de zee rijk aan vissoorten.

Hoofdstad
Londen is met ca 7,5 miljoen inwoners de hoofdstad van Engeland. Londen staat bekend om zijn rode dubbeldekkers, zwarte taxi’s en telefooncellen.

Tevens is Londen ook het politieke, economische en culturele centrum van het land. Diverse films zijn opgenomen in Londen, zoals Notting Hill, Bridget Jones’s Diary en James Bond,

Enkele bezienswaardigheden zijn het Buckingham Palace, The Tower Bridge, Big Ben en de Tower of Londen. Een rondje in The Londen Eye maakt het bezoek aan Londen compleet.

Taal
In Engeland wordt voornamelijk Engels gesproken. Daarnaast wordt in delen Wales ook Welsh gesproken. De diverse regio’s zijn trots op hun dialecten en accenten, maar Engels is de officiële taal en bestuurstaal.

Klimaat
Engeland  heeft een gematigd zeeklimaat, waardoor het regelmatig regent. Hierdoor kent Engeland zachte winters en minder warme zomers.  De temperaturen liggen gemiddeld tussen de -5 en 30 graden. Het milde en regenachtige weer wordt veroorzaakt door de wind uit het zuid-westen.

 

 
 

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

7

2

2

6

februari

6

1

2

5

maart

10

3

3

6

april

13

5

5

8

mei

17

8

6

10

juni

20

10

7

14

juli

22

13

6

17

augustus

22

12

6

18

september

19

10

5

16

oktober

15

8

3

14

november

10

4

2

10

december

7

3

1

8

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Busreis Caernarfon, 8 dagen Wales
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
Op dit moment zijn er geen vertrekdata beschikbaar
Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Touringcar huren met chauffeur

Wilt u met en groep op stap en verlangt u net even wat meer, huur dan bij Bak Reizen een luxe touringcar. Uw luxe touringcar is nooit ouder als 3 jaar en heeft een ruim ingestelde stoelafstand van 85 cm incl. tafels en mocht u dit wensen tevens; airconditioning, mediaspeler, koelkast, stoelen met verstelbare rugleuningen, ABS enzovoort.  Een luxe touringcar met professionele chauffeur huurt u bij Bak Reizen.

Busreizen Europa

Helaas brengen wij in 2022 geen eigen kerstprogramma uit.
De reden hiervan is dat veel van onze partners waar we mee samenwerken besloten hebben niet open te gaan door een gebrek aan personeel.

In december ontvangt u van ons de folder voor zomerseizoen 2023.

U kunt bij ons wel terecht om voor groepen touringcars te huren.