Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
8.8/10 (197 beoordelingen)
Busreis, Noord-Italië 10 dagen Turijn en Padua, Italië

Busreis, Noord-Italië 10 dagen Turijn en Padua

€ 999,00

Busreis Noord-Italië Turijn en Padua

We gaan het noorden van Italië ontdekken, een prachtige streek die u een keer gezien moet hebben. Met Turijn dat niet alleen bekend is als de geboorteplaats van Fiat, maar ook een schitterend oud centrum heeft. In de omgeving van de stad vinden we een uitgestrekt wijngebied met authentieke dorpjes. We reizen door naar Padua een parel die door de toeristen nog niet is ontdekt. En we...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Busreis Noord-Italië Turijn en Padua

We gaan het noorden van Italië ontdekken, een prachtige streek die u een keer gezien moet hebben. Met Turijn dat niet alleen bekend is als de geboorteplaats van Fiat, maar ook een schitterend oud centrum heeft. In de omgeving van de stad vinden we een uitgestrekt wijngebied met authentieke dorpjes. We reizen door naar Padua een parel die door de toeristen nog niet is ontdekt. En we brengen een bezoek aan de imposante stad Vicenza “de stad van Palladio”.

 

 

 

 

In Turijn verblijven we in hotel Pacific Fortino. Gelegen op 750 meter van de binnenstad en aan de rivier de Dora. Het hotel heeft kamer met airco, minibar, tv en badkamer. Beoordeling Booking.com 8.0

Faciliteiten Hotel Pacific Fortino****

 • Restaurant
 • Bar
 • Terras
 • 24-uursreceptie
 • Lift
 • Kluisje

Kamer

 • Airconditioning
 • Televisie
 • Föhn
 • Toilet
 • Badkamer met bad of douche
 • Minibar

In Padua verblijven we in het hotel M14 vanuit het hotel loopt u zo het centrum van de stad in. De kamers zijn voorzien van airco, badkamer en minibar. Beoordeling Booking.com 7.8

Faciliteiten Hotel M14***

 • Bar
 • Gratis Wifi
 • Lift
 • Wellnesscentrum (tegen betaling)
 • Terras

Kamer

 • Gratis Wifi
 • Föhn
 • Airconditioning
 • Minibar
 • Flatscreen TV
 • Badkamer met douche
 • Toilet

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, nemen we eerst een kopje koffie en na een korte kennismaking stappen we de touringcar in en rijden we naar Zuid Duitsland voor de overnachting.

Dag 2 - Aankomst Turijn
We vervolgen onze reis en rijden de machtige Alpen tegemoet. We doorkruisen Zwitserland en aan het eind van de middag komen we aan in ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 3 -  Turijn o.l.v. een gids
Vandaag staat Turijn op het programma, in de ochtend bezoeken we Piazza Castello, het kloppende hart van Turijn, waar we veel historische gebouwen vinden zoals Palazzo Madama en de kerk San Lorenzo. We vervolgen de route naar het statige Koninklijk Paleis en de Mole Antonelliana. In de middag vrij, bezoek één van de historische koffiehuizen van Turijn om het typische drankje Bicerin, op basis van koffie en chocolade, te proeven.

Dag 4 – Alba, Barolo en het wijnmuseum o.l.v. gids
Na een goed ontbijt steken we op naar Alba. Hier vinden we vele middeleeuwse huizen, kerken en de vijf torens stammende uit de 14de eeuw en die behoorden aan de rijkere families van de stad. Tevens staat de stad in teken van culinair genot, het is namelijk gekoppeld aan de witte truffel en elk jaar vindt er de truffelbeurs plaats. We rijden naar het kasteel van Barolo waar we een bezoek aan brengen. Barolo is tevens de naam van één van de beste wijnen van Italië,  ook wel “de koning van wijnen of wijn van koningen” genoemd. Een bezoek aan het wijnmuseum mag dan ook niet ontbreken op deze dag.

Dag 5 – Reggia di Venaria Reale en Turijn o.l.v. gids
De gids neemt ons mee naar het plaatsje Venaria. Hier vinden we de Reggia di Venaria Reale, één van de voormalige buitenverblijven van de Savoye. Het werd gebouwd als antwoord op Versailles en behoort dan ook tot de grootste koninklijke residenties van Europa. Er werd meer dan 100 jaar aan gewerkt om het af te krijgen. We krijgen een rondwandeling door het gebouw en u bezoekt de 80 hectare grote tuin. Wat we zeker moeten bezoeken als we in Turijn zijn, is het Egyptische museum. Het Museo Egizio in Turijn is het enige museum, behalve dan het Cairo Museum, in de hele wereld dat uitsluitend gewijd is aan het tentoonstellen van en informeren van het publiek over Egyptische kunst en cultuur. 

Dag 6 – Verona en Padua
We verlaten Turijn en reizen naar het Oosten. Voordat we in Padua aankomen maken we een stop in Verona voor een bezoek aan de stad. Verona heeft na Rome de meeste en mooiste overblijfselen uit de Romeinse tijd zoals het statige theater. En wie kent niet het verhaal van Romeo en Julia, dat zich hier heeft afgespeeld. Een bezoek aan het beroemde balkon mag dan ook op deze dag niet ontbreken. Aan het eind van de dag komen we aan in Padua voor diner en overnachting.

Dag7 – Padua o.l.v. gids
Padua, één van de parels van Italië, de toerist moet de plaats nog ontdekken maar wij laten u er al kennis meemaken. De universiteit dateert van 1222 en is de thuisbasis geweest van de briljante wetenschappers Newton en Galileo Galilei. Padua heeft veel gezellige Pallazo’s (pleinen) waar de Italianen lekker zitten te keuvelen onder een genot van een kopje koffie. Ook is de stad bekend om zijn vele fresco’s. De gids neemt ons mee en laat al het moois aan u zien. In de middag bent u vrij om de stad zelf te ontdekken.

Dag 8 –Vicenza en Villa la Rotonda o.l.v gids
En mocht u denken u dat alle mooie steden in Noord Italië heeft gehad, dan heeft u het mis. Vicenza,  “de stad van Palladio”, de architect heeft een groot stempel gedrukt op de stad. Vele van zijn bouwwerken vinden we in het centrum van de stad. Zijn stijl is gebaseerd op die van de oude Romeinse architectuur. Palladianisme  heeft veel invloed gehad over de gehele wereld. We vinden de stijl terug in het Mauritshuis in Den Haag, het Capitool in Washington en het Banqueting House in Londen. Het gehele centrum van de stad is dan ook uitgeroepen tot UNESCO wereld erfgoed. Net buiten de stad vinden we Villa la Rotonda, Palladio’s bekendste werk.

Dag 9 – Zuid Duitsland
We nemen afscheid het mooie noorden van Italië. Na het ontbijt rijden we richting Zuid Duitsland voor de overnachting. We doorkruizen Zwitserland, onderweg geniet u nog van mooie uitzichten.

Dag 10 - Terugreis
De laatste dag is aangebroken en we vervolgen onze reis naar Nederland. We sluiten de reis af met een uitstekend verzorgd diner waarna u weer door de taxi naar huis wordt gebracht.

Inclusief

bezoek Turijn o.l.v. een gids
bezoek Alba o.l.v. een gids
entree kasteel Barolo
entree wijnmuseum
entree Reggia de Venaria Real
entree Egyptisch museum
bezoek Verona
bezoek Padua o.l.v. gids
bezoek Vincenza o.l.v. gids
entree Villa la Rontonda
afscheidsdiner
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension

Exclusief

Overige entreegelden en lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers 

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld. Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden 

Italië

Italië is een republiek dat in het zuiden van Europa ligt. Met een totale oppervlakte van 301.323 km² is Italië ruim 7 keer zo groot als Nederland. Van noord naar zuid is de afstand ca 1200 km, van oost naar west liggen de afstanden tussen de 54 en 170 km.                 

Italië grenst in het noordwesten aan Frankrijk, in het noorden aan Oostenrijk en Zwitserland en in het noordoosten aan Slovenië. Het land wordt omsloten door de bekkens van de Middellandse Zee. Aan de westkant zijn dit de Ligurische zee (bij de Rivièra) en de Tyrrheense Zee (tussen Italië en Sardinië), aan de zuidkant is dit de Ionische Zee en aan de oostkant de Adriatische zee.

Inclusief de 3766 grote en kleine eilanden die bij Italië behoren, bedraagt de totale kustlijn ca 7600 km. Het eilandje Lampedusa is het meest zuidelijk gelegen punt van het land. Dit eiland ligt dichter bij Afrika (Tunesië) dan bij Italië. 

De onafhankelijke republiek San Marino en de soevereine staat Vaticaanstad liggen ook binnen de geografische grenzen van Italië. San Marino ligt op het oostelijke deel van het schiereiland en is de oudste republiek ter wereld, gesticht in de 4e eeuw. San Marina heeft circa 24.000 inwoners en de totale oppervlakte is 62 km ².

Vaticaanstad heeft een oppervlakte van ca 44 hectares en wordt vanuit de rooms-katholieke kerk bestuurd. Vaticaanstad heeft ca 200 inwoners en dagelijk komen er ca 800 mensen werken. Hiermee is het het kleinste staatje ter wereld. Vaticaanstad heeft een eigen rechtssysteem, bank, munteenheid, winkels, radiostation, krant en postkantoor. Latijn is de officiële taal.

Landschap
Voor 78% bestaat Italie uit heuvels en bergen, waarvan er velen hoger zijn dan 700 meter. Het Monte Rosa massief op de Italiaans-Zwitserse grens in het noorden is het hoogste berggebied. De Dufourspitze is met 4634 meter de hoogste top. Het Alpengebied, de Po-vlakte, het Apennijns schiereiland en de eilanden vormen de 4 landschappen van Italië.

De Alpen zijn ca 60 miljoen jaar geleden ontstaan in het vroeg-tertiair toen de zeebodem opgeheven en geplooid werd. Heel Noord-Italië wordt met een wijde boog (900 km lang en 150-220 km breed) omgeven door het Alpengebied. De grens van Italie nmet Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk volgt grotendeels de de hoofdkam van de Alpen. De Alpen bestaan ui graniet, leisteen en gneiss. In de Dolomieten in het oostelijke deel van de Alpen, komt een zachter gesteente voor: magnesiumkalk dat daarvoor bestond uit oude koraalriffen. De Marmolada is met 3342 meter de hoogste punt van de Dolomieten. De Alpen heeft zijn huidige vorm met name te danken aan erosie en verwering. De gletsjers breidden zich uit in het pleistoceen en schuurden diepe dalen uit. Hierdoor ontstonden aan de rand van de Alpen diepe bekkens die zich met smeltwater vulden. Zo ontstonden onder meer het Lago Maggiore, het Comomeer en het Gardameer.

Ooit was de Povlakte, genoemd naar de rivier de Po, een deel van de Adriatische Zee. Op dit moment is het een vlakte van ca 500 km lang dat zeer vruchtbaar is en door de Po en haar vele zijrivieren wordt bevloeid. Als gevolg van de bezinking in de bedding van de rivier treden er in dit gebied herhaaldelijk overstromingen op. Het relatief kleine Adriatische plateau ligt ten oosten van Venetië. Het Carso-plateau is het oostelijke deel hiervan en grenst aan Slovenië.

Het Appennijnengebergte, een zijtak van de Alpen met een lengte van ca. 1000 km, vormt de ruggengraat van het Apennijns schiereiland, ook wel de “laars” genoemd.  Heuvelland bevindt zich aan beide kanten van het gebergte en een smalle strook laagland langs de kust. De Apennijnnen vormen een waterscheiding: ten westen liggen de vele plateaus tussen de heuvels en in het oosten snijden de rivieren door het heuvellandschap.
Actief vulkanisme komt nog in het zuiden van Italië voor en er zijn 11 vulkanen die min of meer recentelijk nog tot uitbarsting zijn gekomen. Dit waren onder meer de Vesuvius (1185 meter), de Stromboli en de grootste Europese vulkaan de Etna op Sicilië (nog in 2001). Daarnaast zijn er nog veen gas-, zwavel- en koolzuurbronnen en moddervulkanen. De Calderone is de enige gletsjer in de Apennijnnen en ligt in het ruige Gran Sasso gebied. Tevens is dit met meest zuidelijke gletsjer van Europe. De Gran Corno is met 2914 meter de hoogste berg van de Appennijnen en lift in het gewest Abruzzo.

De grootste eilanden zijn Sicilië en Sardinië. Elba, Ischia, Capri en de vulkanische Liparische eilanden zijn enkele kleinere eilanden. De breukrand van grote dalingsgebieden in de Middellanse Zee veroorzaken aardbevingen op het Apennijns schiereiland en Sicilië.

Flora & fauna
In het medirerrane laag- en heuvelland is de vegetatie in de winter groen, bloeit deze in april en mei en verschroeit in de zomer. Een altijdgroen loofbos van steeneiken vormt de oorspronkelijke vegetatie, maar deze is nu zo goed als geheel verdwenen. Hiervoor in de plaats overheest de macchia, een formatie van altijdgroene doornige en dichte heesters en dwergstruiken zoals wilde olijven, laurier, oleander, myrte, gaspeldoorns, steeneiken en kurkeiken. In geheel Italië zijn de cypressen en olijfbomen te vinden.

Eén van de laatste oorspronkelijke bossen met beuken en steeneiken in Italië is het Umbra-bos in de Gargano peninsula in Puglia. Daarnaast zijn er in Calabrië nog beukenwouden en in Abruzzo zilverden- en pijnboombossen.

De macchia maakt in het middelgebergten met hun koude winters plaats voor de struwelen die ’s winters hun blad verliezen en meer met de Midden-Europese vegetatie overeenkomen. De subalpine naalswoudgordel en alpine dwergstruik- en wiedegordel (met wikke, struisgras en witte affodil) zijn zeer fraai ontwikkeld in het hooggebergte (Alpen en Dolomieten). 

De dierenwereld is van een Centraal-Europees en mediterraan karakter: alpine vormen van oa de gems, steenbok, hermelijn, marmot, bergpatrijs en Alpenkonijn zijn in het noorden te vinden. De ibex (een soort dwerggeit met lange gedraaide horens) komt in het Gran Paradiso nationale park voor. De chamois (een geitantilope met kleine rechte horens) leeft in de Centrale Alpen. De zwarte korhoen en zeldzame steenarends zijn bekende vogels die in de Alpen voorkomen.

De mediterrane vormen zijn meer in het zuiden te vinden, zoals de moeflon op Sardinië, de Romeinse mol en een aantal reptielen. De bruine beer, wolf en lynx zijn zeer zeldzaam geworden. Er leven in Italië nog ca 200 Apennijnse wolven en ca 100 bruine beren. De zeldzame monniksrob is aan de kust van Italië te vinden.

Door de vangst in de trektijd in het voor- en najaar wordt de vogelwereld sterk bedreigd. Naast de druk van de jacht, speelt ook de ontbossing, al sinds de Romeinse tijd, een rol hierin. Er zijn 19 nationale parken om de bedreigde soorten te beschermen. Daarnaast zijn er nog 5 nationale parken gepland. In totaal zullen ze 5% van het totale landoppervlakte van Italië omvatten. In de Alpen liggen de 2 grootste nationale parken: Stelvia (1350 km ²) en Gran Paradiso (700 km²) wat tevens het oudste nationale park van Italië is.  Op Kaap Circeo ligt het kleinste nationale park. Gran paradiso is met name bekend vanwege de gems en steenbok, in de Abruzzen leven de laatste bruine beren en de gemzen. Ondanks de nationale parken is de toekomst van de wilde dieren en vogels nog niet zeker wat komt door de jachtregelingen en het gebrek aan milieubesef van de bevolking.

Door de studie van oa insecten en slakken zullen er zeker nog nieuwe soorten ontdekt worden. Haaien, zwaardvis en de blauwvintonijn komen in de zuidelijke zeeën voor. Rood koraal en sponzen zijn in de nog warmere zuidelijke zeeën te vinden.

Hoofdstad
Sinds 1871 is Rome met bijna 3 miljoen inwoners de hoofdstad van Italië. In zijn rijke geschiedenis is Rome de machtigste plaats van de Oudheid, het Romeinse rijk en de Katholieke wereld geweest. Vaticaanstad is een ministaat dat in Rome ligt en waar de paus zetelt. In Vaticaanstad en Rome zijn nog verschillende bouwwerken uit de Romeinse tijd te vinden.

Taal
In Italië is het Italiaans de officiële taal. Daarnaast wordt er ook Duits, Frans, Raetoromaans en Albanees gesproken. In Vaticaanstad wordt Latijns gesproken.

Klimaat
Italië heeft 3 klimaten: in het noorden een zeeklimaat met milde winters en geen extreem hete zomers, in centraal en Zuid-Italië een Middellanse Zee-klimaat met warme droge zomers en milde winters en in het uiterste noorden een hooggebergteklimaat in de hogere Alpen en een overgangsklimaat in de lager gelegen gebieden.

 

    

gem. max.
  temp. (°C)

gem.
  min.

  temp. (°C)

gem. zonuren
  per dag

gem.
 
zee
  temp. (°C)

januari

11

2

3

12-15

februari

12

3

4

11-14

maart

15

5

5

11-14

april

17

8

7

13-15

mei

22

11

9

18-19

juni

27

15

10

21-22

juli

29

18

11

24-25

augustus

29

18

10

25-26

september

26

16

8

23-25

oktober

22

11

6

19-22

november

16

6

4

16-19

december

13

4

3

14-16

 

Praktische informatie

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 

Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 

Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Busreis, Noord-Italië 10 dagen Turijn en Padua
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

Touringcar huren met chauffeur

Al sinds 1933 is Bak Reizen één van de belangrijkste spelers in de touringcar branche. Wij beschikken over een jong wagenpark en goed opgeleide chauffeurs met veel ervaring, zowel internationaal als nationaal. De touringcars zijn rijk uitgerust met een toilet, media speler, koelkast, verstelbare stoelen en motoren die voldoen aan de laatste milieu eisen. Dit zorgt er voor dat uw rit het minste Co2 uitstoot genereert. Daarmee is een touringcar huren één van de schoonste manieren van reizen Dit alles tegen voordelige tarieven. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een touringcar.

Busreizen Europa

Ook biedt Bak Reizen sinds 1953 busreizen aan, zowel dagtochten als meerdaagse reizen. Bij al onze meerdaagse busreizen wordt u gratis van huis opgehaald en na de reis weer retour gebracht. Wij bieden onze busreizen aan in het "all in" concept, zo hoeft u bij ons niet extra te betalen voor excursies, entreegelden en gidsen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan tijdens de reis. Dit gecombineerd met goede hotels en ruime zitplaatsen in de touringcar maken het een aangename reisbeleving. Hier vindt u onze gehele aanbod busreizen.