Edisonweg 9
Alkmaar
Noord-Holland
1821 BN
NL
4.5 110
110 beoordelingen
Busreis Praag, 5 dagen, Tsjechië

Busreis Praag, 5 dagen

€ 439,00

Busreis Praag, de "Gouden Stad"

Praag, de Gouden Stad en de stad van de honderd torens. Tijdens deze 5-daagse reis krijgt u al het mooie van Praag te zien. Praag is een stad met
een rijke geschiedenis. We vinden hier onder andere de Praagse burcht, één van de grootste en oudste paleizen in Europa, de gouden straatjes waar in
de 17e eeuw de goudsmeden woonden en het gezellige historische stadscentrum, dat is opgenomen in de UNESCO...

bekijk beschikbaarheid en boek direct

Busreis Praag, de "Gouden Stad"

Praag, de Gouden Stad en de stad van de honderd torens. Tijdens deze 5-daagse reis krijgt u al het mooie van Praag te zien. Praag is een stad met
een rijke geschiedenis. We vinden hier onder andere de Praagse burcht, één van de grootste en oudste paleizen in Europa, de gouden straatjes waar in
de 17e eeuw de goudsmeden woonden en het gezellige historische stadscentrum, dat is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Praag biedt vele gezellige restaurantjes en winkeltjes.

We overnachten in het 4 sterren Hotel Panorama. Het hotel ligt net buiten het centrum. Op 300 meter van het hotel bevindt zich metrostation Pankrac vanwaar u binnen 10 minuten naar het centrum van de stad reist. De kamers zijn ruim en schoon en beschikken over een minibar, badkamer en televisie.
Voor het ontbijt staat een rijk Amerikaans buffet klaar en in de avond een goed diner. We vinden in het hotel een casino en een spa- en fitnessruimte met een binnenzwembad op het dak. Deze zijn tegen betaling toegankelijk. Het is gelegen naast het winkelcentrum. Hier vinden we 150 winkels, cafés en restaurants.
Booking.com beoordeling 8.0

Faciliteiten Hotel Panorama****

 • Restaurant
 • Speciale dieetmenu´s (op aanvraag)
 • Bar
 • 24 uursreceptie
 • Fitnessruimte
 • Wellness faciliteiten zoals een binnenzwembad, Hot tub/Jacuzzi, sauna en massage
 • Lift
 • Valutawissel
 • Geldautomaat ter plaatse
 • Gratis Wifi in gehele accommodatie
 • Kluisje
 • Roomservice

Kamer

 • Gratis wifi
 • Televisie
 • Airco
 • Föhn
 • Badkamer met douche of bad
 • Wc

Dag 1 - Heenreis
Nadat u thuis bent opgehaald, wordt u door de taxi naar ons restaurant in Noord-Holland gebracht. Hier nuttigen we eerst een kopje koffie. Na de korte kennismaking stappen we in de touringcar en rijden we naar Praag. Dus geen landelijke ophaalroute.
Onderweg maken we diverse stops. We dineren net voor de grens met Tsjechië in Duitsland.

Dag 2 - Ontdek Praag
We beginnen de dag met een goed ontbijt, waarna we de bus instappen voor een rondtour door de stad o.l.v. een gids.
In de middag maken we met de gids een wandeling via de bochtige middeleeuwse straatjes naar Staromestske Namesti. Op het plein bevinden zich het oude stadhuis, het wereldberoemde astronomisch uurwerk en de Tynkerk. Rondom het plein ziet u huizen met gevels in gevarieerde bouwstijlen. Via gezellige winkelstraatjes en pleintjes arriveren we bij het Wenceslasplein. Op dit 750 m lange plein treft u naast het ruiterstandbeeld van de heilige Wenceslas vele trendy boetiekjes, winkelgalerijen en restaurants.
Voor het diner worden we weer in het hotel verwacht.

Dag 3 - De Praagse burcht
De gids zal ons meenemen naar de Burchtwijk. We vinden hier veel monumenten; enorme barokke gebouwen als Strahov en het Loreto klooster en het Cernín Paleis waar tegenwoordig het Ministerie van Buitenlandse Zaken is gehuisvest. Door naar de burcht met de gotische kathedraal St. Vitus. De kathedraal met zijn 96 m hoge toren is het symbool van Praag. Tijdens de wandeling door de Praagse burcht komt u langs het Oud Koninklijk Paleis, de St. Jorisbasiliek en het bekende ‘Gouden Straatje'. Hier vandaan kunt u afdalen via de trappen van de Praagse Burcht en de beroemde Karelsbrug.
Aan het eind van de middag heeft u de tijd om zelf nog een wandeling te maken.
Na het diner in ons hotel brengen we een bezoek aan het wereldbekende Black Light Theatre. Laat u verrassen door een mengeling van mime, door de lucht zwevende artiesten en indrukwekkende lichteffecten.

Dag 4 - Vrije dag of bezoek Joodse wijk
Vandaag kunt u de stad op eigen gelegenheid bezoeken. Of u gaat met de touringcar mee om een bezoek te brengen aan de Joodse wijk waar we o.l.v. van de gids een wandeling maken.
Vervolgens maken we een bootvaart over de Moldau. Tijdens de bootvaart krijgt u een lunch geserveerd. Gids, bootvaart met lunch zijn niet bij de prijs inbegrepen (€ 30,- p.p).

Dag 5 - Terugreis
De laatste dag is aangebroken; na een vroeg ontbijt vertrekken we weer naar Nederland. Tijdens de reis maken we diverse stops.
Na het afscheidsdiner wordt u weer thuisgebracht.

Hier vindt u uitgebreide informatie

Inclusief

2e en 3e dag Nederlandstalige gids
entree Black Light Theatre
alle genoemde excursies
van-deur-tot-deur service
vervoer per luxe touringcar met minimaal 85 cm stoelruimte
verblijf in een 2-persoonskamer
verzorging op basis van halfpension
afscheidsdiner

Exclusief

gids op de 4e dag bootvaart over de Moldau overige entreegelden lunches

Minimum en maximaal aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis en een maximaal aantal van 44 deelnemers, anders kunnen wij de Comfort Class Plus niet garanderen. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U wordt hiervan uiterlijk 21 dagen  voor vertrek op de hoogte gesteld.
Bij annulering van onze zijde wordt u een alternatief aangeboden: dezelfde reis op een andere vertrekdatum, dan wel een andere bestemming op dezelfde vertrekdatum. Kunt of wilt u geen gebruik maken van de alternatieve reis, dan worden de door u betaalde reisgelden volledig teruggestort.

Onze reisvoorwaarden

Tsjechië

De republiek Tsjechië ligt in Midden-Europa. Met een oppervlakte van 78.864 km² is Tsjechië ongeveer 2x zo groot als Nederland. Tsjechië is geheel omringd door landen, te weten Polen in het noordoosten, Slowakije in het oosten, Oostenrijk in het zuiden en Duitsland in het westen en noordwesten.

Landschap
Tsjechië kent veel verschillende landschapsvormen. De opeenvolgende bekkenvormige laagvlaktes worden door gebergtes van elkaar gescheiden. Boheems Massief met bekkens en gebergten

Het Boheems Massief omsluit de Boheemse laagvlakte met een geplooid gebied. In het noorden omvat het het Sudetengeberhte met de Snežka als hoogste top (1603 meter) in het Reuzengebergte. Dit Reuzengebergte is een Nationaal Park en over het algemeen begroeid met naaldbomen. De Elbe ontspringt ook in het Reuzengebergte. Het Ertsgebergte ligt ten westen hiervan en is rijk aan delfstoffen, waaronder bruinkool. Het vulkanische Duppauergebergte ligt aan de voet hiervan met veel minerale bronnen. Deze bronnen zijn de aanleiding geweest tot het ontstaan van de Tsjechische kuuroorden. Het Fichtelgebergte en het Boheemse Woud met een gemiddelde hoogte van circa 1150 meter liggen ten zuidoosten van het Duppauergebergte. In het zuiden bestaat de Boheemse laagvlakte uit het lage massief van Zuid-Bohemen en oa het Luschnitzet bekken. Een aantal rivieren, waarvan de Moldau de bekendste is, stromen door deze laagvlakte. Het heuvellandschap van het Brdawoud en de heuvellandschappen van Noordwest-Bohemen ligger ten noordwesten van de laagvlakte. De Bohemen wordt in het oosten door de Moravische hoogten van Moravië gescheiden. Het Boheems Paradijs, een natuurgebied met grillige zandsteenrotsen ligt aan de voet van Jizerské hory. De Tsjechische Karst is bekend om zijn druipsteengrotten en ligt vlak bij Praag.
Dit gebied bestaat uit sedimenten en vulkanische gesteenten en ligt tussen het Boheemse en Moravische deel. Over het algemeen is Moravië betrekkelijk vlak met lage bergene n heuvels van het Boheems-Moravisch Hoogland in het westen.

Flora & fauna
Men vindt in de bergachtige gebieden de rijke veelzijdige flora van Midden-Europa: uitgestrekte bossen met zowel naaldhout (arve, grove den, spar, taxus en lariks) als loofhout (lijsterbes, esdoorn, beuk, eik en berk). Daarnaast zijn er vele soorten orchideeën, de berendruif en vele ander planten die alleen in Tsjechië voorkomen. Men treft vaak een parkachtig landschap aan in de rivierdalen. Tsjechië bestaat voor circa 30% uit bos. 

Ook de dierenwereld heeft een Midden-Europees karakter. Op de bergen komen alpien aandoende dieren voor, zoals de gems, marmot, sneeuwmuis en moeflon. De lynx en de wilde kat komen nog sporadisch voor. De zeldzame witte hert komt alleen nog in het natuurreservaat ZehuSice bij Kutna Hora voor. In de wateren komen palingen, forellen, snoeken en karpers voor. Grote meervallen komen in de grote stuwmeren voor. In het hele land zijn ooievaars te vinden en in de Donauvlakte komen vele watervogels voor. Enkele andere bijzondere vogels zijn de drieteenspecht in het Reuzengebergte en de Mala Fatra en de steenardend.

Hoofdstad
De hoofdstad van Tsjechië is Praag met ca 1,2 miljoen inwoners en een oppervlakte van 469 km². Vanwege de vele bezienswaardigheden en het oude centrum is Praag één van de meest toeristische steden van Europa.

Taal
In Tsjechië wordt Tsjechisch gesproken. Oudere mensen spreken vaak ook nog Duits terwijl de jongeren ook Engels spreken.

Klimaat
Er zijn 3 verschillende klimaten in Tsjechië: een gematigd landklimaat met koelere winters, een gematigs zeeklimaat met zachte zomers en vrij milde winters en een koel landklimaat. Vooral in de hoger gelegen gebieden komen lagere temperaturen en meer neerslag voor. Aanmerkelijk droger zijn de lager gelegen gebieden rond Brno en Praag. De invloed van zee is zeer beperkt in Tsjechië. Door de bergen wordt de neerslag tegengehouden wat zorgt dat de lager gelegen gebieden relatief droog zijn. 

 

gem. max. temp. (°C)

gem. min. temp. (°C)

gem. zonuren per dag

januari

0

-6

2

februari

2

-5

2

maart

7

-2

4

april

12

1

6

mei

17

5

7

juni

20

9

7

juli

21

11

7

augustus

22

12

7

september

19

9

5

oktober

13

4

4

november

5

-1

2

december

1

-4

2

 

 

Bij al onze meerdaagse reizen wordt u thuis door de taxi opgehaald en naar ons restaurant gebracht waar we beginnen met een kopje koffie met cake. Vanaf hier vertrekken we met de touringcar direct naar de vakantie bestemming. Dit geldt niet voor de reizen naar het Verenigd Koninkrijk die met de boot vanuit IJmuiden vertrekken, dan wordt u met de taxi naar de ferry in IJmuiden gebracht. Dus geen landelijke ophaalroute door het hele land, maar direct naar de vakantiebestemming. 


Aan het einde van de reis wordt u wederom met de taxi naar huis gebracht. Deze ophaal- en thuisbrengservice is alleen geldig voor inwoners uit Noord-Holland en Utrecht, muv Texel. Deelnemers buiten Noord-Holland en Utrecht kunnen met eigen vervoer naar onze standplaats rijden en van hier met de bus mee naar het begin restaurant. 
Parkeren is gratis.

Gemiddelde beoordeling
Busreis Praag, 5 dagen
0
Onbekend
Op basis van 0 reviews
Vervoer
Verblijf
Programma
Vul hier uw beoordeling in
Vervoer
Verblijf
Programma
Velden met een * zijn verplicht
1 vul uw gegevens in wijzig
2 specificaties wijzig
3 boek uw reis wijzig

1. Reisgezelschap

Reizigers
Kamers

2. Data

7 aug 2017 niet beschikbaar € 439,-
13 aug 2017 niet beschikbaar € 439,-
Geselecteerde datum
Gegarandeerd vertrek
Deze datum is beschikbaar
Deze datum is niet meer beschikbaar / vol

1. Uw gegevens

Er zijn helaas niet voldoende plaatsen beschikbaar
Niet alle velden zijn goed ingevuld, controleer de velden in het rood
  Reizigers
  Reiziger 1
  Reiziger 2
  voeg een persoon toe
  Contactgegevens


  1. Verzekering

  Annuleringsverzekering
  i
  Standaard (5.5% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Dubbel-zeker annuleringsverzekering (6% van de reissom + €4,50 poliskosten) +21% assurantiebelasting .
  Reiziger 1:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Reiziger 2:
  Reisverzekering Bekijk hier welke verzekering het beste bij u past.
  i
  Allianz comb. A Pakket nummer 1 (€ 1,50 p.p. per dag)
  Allianz comb. B Pakket nummer 2. Deze is een stuk uitgebreider (€ 2,- p.p. per dag)
  Allianz comb. C (€ 2,50 p.p. per dag)
  Deur tot deur service Bij deze reis is uw woonadres uw opstapplaats.
  Algemene opmerkingen
  Sinds 1933 bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van een touring car met chauffeur.

  Touringcar huren met chauffeur

  Sinds 1933 is Bak Reizen en van de een belangrijke speler in de touringcar branche. Wij beschikken over een jong wagenpark, en goed opgeleide chauffeur met veel ervaring, zowel internationaal als nationaal. De touringcars zijn rijk uitgerust met een toilet, media speler, koelkast, verstelbare stoelen en motoren die voldoen aan de laatste milieu eisen. Dit zorgt er voor dat uw rit het minsten Co2 uitstoot genereert. Toruingcar huren is de schoonste manier van reizen Dit alles tegen voordelige tarieven.  vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een touringcar.

  Busreizen Europa

  Ook biedt Bak Reizen sinds 1953 busreizen aan, bij al onze meerdaagse busreizen wordt u gratis van huis opgehaald en weer retour gebracht. Wij bieden onze busreizen ook aan in het all in concept zo hoeft u bij ons niet extra te betalen voor excursies, entreegelden en gidsen. Zo heeft u geen financiële verrassing tijdens de reis, dit gecombineerd met goed hotels en ruime zitplaatsen in de touringcar maken het een aangename reisbeleving. Hier vindt u onze gehele aanbod busreizen.